Ailesine para göndermek isteyen eş

Yaş tahta... ilerde o ev Icin kavga bile cikar

Millet ne uyanık ya utanır insan
tek bir şekilde razı olun
Sizde aynı miktari ailenize gönderin
(o bir kredi miktari inanın)
ailenizde sizin için ev yazlık vs bir şey alsın
Tapuda annenizde olsun
Hatta gidip ara ara da olsa kalsınlar orda
Sartlari esitleyin yani
Böylece kendinizi enayi gibi hissetmezsiniz
Diğer türlü uykusu kaçar ağzının tadı bozulur insanın ya

Esin saf galiba kirada evler var kizkardes ve damat yasiyor para gondermek sizemi dustu asla kabul etmeyin zaten ev bizim falan hikaye yani oturmayacaginiz eve neden oara veresiniz

Siz o evden ne pay görürsünüz nede birsey simdidem söyliyim. Yurtdisinda yasayanlarin hakkinin üstüne yatmaya merakli cok var. Biz.o kadar cok yasadik ki artik hicbirseye sasirmam. Aile ile de olsa ortak ev veya is islere sakin girmeyin. Siz öder öder durursunuz sonunda elinizde hicbirsey olmaz. Onun yerine kendinize Almanyadan veya Türkiyeden kendinize birsey almaya gayret edin. Simdi ki ev madem o kadar baba yagdigari ne diye sigamiyorlar artik.

Siz baştan yaşayamıyoruz diye ağlayacak, size olan eve kimseyi bırakmayıp kira verecektiniz. Şimdi de ev yapılıyor ve onlar da para veriyor sonra biz de ettik bize de pay düşer derler. Tapuyu alıp isterseniz ikinci katı kendi paranızla yapın onlardan gene kira parası alın

O ev size kalmaz onlar onun yolunu yapmışlar zaten. Bizim bir akraba vardı aynı böyle yaptırdı gitti. İki katlı bir katına kardeşi oturdu.Yaptıran üst kata oturmak isteyince de biz gürültü istemiyoruz başka yere gidin dedi. Aynı aileden kalan bölünmemiş tapu. Adam yaptırdığı evden para bile almadı. Mal mülk işleri böyle

Annesi onlarla beraber yaşadığı için erkek evlat olarak borçlu hissediyor.
Borçlu hissediyorsa annesine harçlık ver desem elinden alırlar. En iyisi annesini yanına gelince gezdirin.Anne her şeyi çocuklara veren bir tip değilse harcamak için az bir miktar yollanabilir. Ama siz yurtdışındasiniz diye sizi yolunacak tavuk olarak görüyor kardeşi. Hatta onlar bu eve mi kaldı dünya maaş alıyorlar derler ama sizin orda ne şartlarda nasıl yaşadığınızı bilmezler , umursamazlar.

Bence ileride siz donus yapsaniz kv size diger kucuk evi verir sizde bosa masraf yapmis olursunuz.madem ev sizin ve masraf yapilacak ablanizda kendi evine gecsin o zaman

O abla o müstakil eve konar. Hele de anne tapuyu devretmeden vefat ederse, hiçbir yerde yazılı bir vasiyet yokken, senelerdir de abla o evde oturuyorken kardeşiniz neyi ispat edecek? Abla “babam bana bıraktı, o yüzden biz oturduk bu evde” der, alır evi. Siz de ayda 200 gönderdiğinizle kalırsınız.

Ama sizin koca bunu anlayacak kafada değil, üzgünüm. Her ay gidecek o 200€ belli.

aynısını söyledim eşime kötü ve art niyetli oldum.

kötü ve art niyetli değilsin fakat mevzu sadece iyilik kötülük de değil. onlar eşinin ailesi. gerçekten bu malların hepsi ileride 2 kardeşe kalacak ve 200 euro sizi zora sokacak bir meblağ değilse çok mevzu etmeyi doğru bulmuyorum.
birikim yapalım diyorsanız siz de işe girip çalışmalısınız. zira o göndereceğiniz para sizi birikimde/yatırımda çok da ileriye götürmez.

Kirmadan ve kotu olmadan kendinizi ifade edemezsiniz. Haa kotu olmamaya da calismayin. Cok sacma sizden beklenen zaten. Es ailesine uzun yillar para gondermis bir insan olarak soyluyorum o oyle iki yuz dolar gonderiveririzle olmuyor. Maddi manevi cook zarari oluyor evlilige. Bir sayfa yazarim buraya aci tecrubeleri. Ve geldigim noktada madem sonunda kotu olacaktim bastan hayir deseydim param cebimde kalsaydi diyorsunuz.

Dogru anladiysam, babadan dededen kalma evin üstüne 100 bin tl ile kat cikmak istiyorlar.
Bu bir saka mi
1. imar yasalari, deprem yönetmelikleri sürekli degisiyor. Kat cikma izni alabilecekler mi?
2.o para ile ev falan yapilmaz, yani ev yapilirda miktar 100 bin de kalmaz. yani hesaplarken ödeyeceginiz miktarin daha fazla olacagini bilerek girin
3. Eger esinizi ikna edemiyorsaniz tartismayin," benim rizam yok, bunu bilerek göndereceksen gönder, bende bundan sonra ona göre davranayim " deyin ve harcamalarinizi kismayin. Yoksa tartistikca siz kötü olursunuz.
4. 4000 euro gelirle sizde Almanya da ev alabilirsiniz, bu ihtimalide degerlendirin derim. Esiniz belki kendi borclu olunca etrafa dagitmaktan vazgecer.

Kesinlikle haklısınız. Bu nasıl saçma fikir ya. Zaten evi tepe tepe kullanıyorlar üstüne kira geliri elde ediyorlar bir de beğenmeyip para verin büyütelim diyorlar. Bu nasıl bir akıl tutulması. Ya hiçbir şey yaptırmayacaklar. Ya da kendileri yaptırıp siz dönene kadar kullanacaklar başka yolu yok. Bu erkekler cidden bazen abartıyor. Aynı durumda kendisi bırak para göndermeyi diğer evin kirasından hak bile isterdi bence .

O zaman sizin ailenize de süt parası başlık parası falan ödemeli. Sadece erkek aileleri mi emek veriyor ben anlamıyorum.

E zaten kira geliri varmış. Anne orada benim de hakkım var, oranın kirasından alıp düşün bana düşen payı deyin. Tabii kat çıktıklarında imar, tapu vs işler olacak o zaman kimin üstüne geçecek o ev.

ohh.
abla ve damat ne uyanıkmış öyle ya.
tapu kayınvalide üstüne diye eşinizin payına düşen evde oturup diğer evden de kira geliri elde ediyorlar.
tapu başkasının üstüne olan ev senin değildir ben bunu bilir bunu söylerim.

+1

Zamanında aynı tarz hataları babam yaptı. Sonuç olarak ne oldu parayı onlar yedi sefasını onlar sürdü evde. Biz zararimizla kaldık. Babamın aklı başına yıllar sonra geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…