- 13 Haziran 2018
- 661
- 527
- 53
- Konu Sahibi cilekliturtaam34
-
Yaş tahta... ilerde o ev Icin kavga bile cikarArkadaşlar merhaba. Artık düşünmekten şiştim ben mi yanlış düşünüyorum acaba diye kafayı yicem. Fikrinize ihtiyacım var.
Biz eşimle yurtdışında yaşıyoruz aylık 4000 euro gelirimiz var çocuk yok. Eşimin babası vefat etti. Babası vefat etmeden önce 2 ev almış, müstakil olanı eşime, 2+1 olanı da ablasına vermiş. Fakat tapuları kaynanamın üstüne. Ablası evlendikten sonra ablası, ablasının eşi ve kaynanam eşime verilen evde yaşamaya başladılar. Diğer evlerini de kiraya verdiler, şimdi üstüne bir ev daha aldılar onu da kiraya verdiler. Buraya kadar sorun yok.
Fakat geçen gün evin dar geldiğini söylediler(müstakil ev ama tek katlı ve çok küçük, 2+1 gibi) evin üstüne kat çıkmak istiyorlarmış ve bahçeyi komple yıkıp dizayn etmek istiyorlarmış. Annesi de 100bin tl kredi çekecekmiş, Masrafı da 3’e bölüp ödeyecekmişiz. Eşim de aylık 200 euro yollarız diyor sonuçta ileride bize kalacakmış o ev. Ben de şuan onlar oturuyor ve biz ne zaman döneriz Allah kerim dedim. Daha çok var ona. Ne zaman döneceğimiz belli değil. Biz sadece yaz tatillerinde gelip kalcağız falan dedim niye biz de ödüyoruz ki dedim. Bu arada hiç birikmişimiz yok. Yeni evlenip taşındık buraya da.
eşim katiyyen anlamıyor beni. Ona bu durumun normal olmadığını nasıl anlatabilirim kırmadan dökmeden?
Sizce bu mantıklı mı yoksa anormal mi? Ben yanlış mı düşünüyorum.
Borçlu hissediyorsa annesine harçlık ver desem elinden alırlar. En iyisi annesini yanına gelince gezdirin.Anne her şeyi çocuklara veren bir tip değilse harcamak için az bir miktar yollanabilir. Ama siz yurtdışındasiniz diye sizi yolunacak tavuk olarak görüyor kardeşi. Hatta onlar bu eve mi kaldı dünya maaş alıyorlar derler ama sizin orda ne şartlarda nasıl yaşadığınızı bilmezler , umursamazlar.Annesi onlarla beraber yaşadığı için erkek evlat olarak borçlu hissediyor.
aynısını söyledim eşime kötü ve art niyetli oldum.
Orası zaten kaynananızın evi neden borçlu olsun. Ona bakılırsa damat da kaynatasının bir evinde oturup diğer evinin kirasını yiyor orta da borçluk bir durum yokAnnesi onlarla beraber yaşadığı için erkek evlat olarak borçlu hissediyor.
O zaman sizin ailenize de süt parası başlık parası falan ödemeli. Sadece erkek aileleri mi emek veriyor ben anlamıyorum.Kendisini bu yaşa kadar okutup maddi olarak yardım ettikleri için borçlu hissediyor. Annesine babasından kalan ev olduğu için de yardım etmeyip ne yapıcam diyor. Ben mantıklı yaklaştığım için kötü niyetlisin diyor bana
ohh.Babası vefat etmeden önce 2 ev almış, müstakil olanı eşime, 2+1 olanı da ablasına vermiş. Fakat tapuları kaynanamın üstüne. Ablası evlendikten sonra ablası, ablasının eşi ve kaynanam eşime verilen evde yaşamaya başladılar. Diğer evlerini de kiraya verdiler, şimdi üstüne bir ev daha aldılar onu da kiraya verdiler. Buraya kadar sorun yok.
+12kira gelirleri varken ve üstelik sizin evinizi kendilerine göre yaptırıyorlarsa 1 euro bile vermeyin. Eşinizi farklı bir yatırım aracına yönlendirin. 200 euro orada küçük bir meblağ olabilir Türkiye’de insanlar kredi ödüyor o paraya. Dikkatini başka yöne çekin yatırım olarak. Cazip şeyler önerin ailesi bu konuyu açarsa yorumsuz kalın.
Bize de kimseden hayır yok valla şanssız gelin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?