Ailesinin, arkadaşlarının yanında yüzüme bakmayan sevgili .

Bütün dediklerini yaptım . Hatta arkadaş ortamında ben tuttum bi süre tutuyo sonra yavaş yavaş çekiyo elini .s Acayip sinir oldum kendimi hiç bişeyi değilim gibi hissettim

İşte bu şekilde sabırla 5-6 ay devam etmelisin. Hatta benimki bi senede açılmıştı. Bi kere yapmayla olmuyo yani. Yavaş yavaş açılıyolar başka bi yolu yok.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ikiniz farklı düşündüğünüz için sorun çıkmış. aslında sorun yok bence.

biz toplum içinde hiç yalnız olduğumuz gibi değiliz. toplum içinde birbirimize hitap sözlerimizi kullanmayız. adımızla hitap ederiz bize söylemesi çok zor gelse de. ailelerimizin yanında da çok konuşmayız. daha doğrusu birbirimize çok odaklanmayız. yani senin sevgilin için garipsediğin şey bizim ikimizin de tercihi. ailelerimizin ve arkadaşlarımızın yanında sırnaşmalarımız iltifatlaşmalarımız yoktur. varsa da nadirdir.

ama deseydin ki, başkalarının yanında beni tersliyor, çok soğuk kaba konuşuyor, o zaman farklı yorumlardım. ancak toplum içinde mesafeli durmak tercih meselesi gibi. çok da kötü bir şey değil bence. kavga edecek kadar. :/ herkesin yapısı farklı oluyor. çok olumsuz yorumlama bence.

Anladim kuzum bence tartisarak hic vakit kaybetme kendini de uzme onu boyle kabul et
Zamanla alisirsin bu duruma

Tartışınca iyice inada bindiriyor, tartışmayınca aynı hareketlere devam ediyor. Bu adam değişmez hiç umudum yok

Bu akşam ki tartışmada çok saygısızca konuştu bana karşı. Çok kırgınım ona ve bu kırgınlığım uzun zaman geçmeyecek. Bizim çevrede ailede tam tersi çiftler ne kadar yakın durursa , el ele tutuşur , aşkım bebeğim derse aileler mutlu olur aa ne güzel iltifatlar ediyor der . Ben böyle gördüğüm için bana tuhaf geliyo bu uzaklığı

bizde de aşkımlı cicimli konuşanlar var ama bana çok komik geliyor biliyor musun. babannem bile dedeme hayatım falan diyor beni bi gülme alıyor. yengem mesela aşkımlı falan konuşur. iki dakka sonra amcama küfür eder.

gençlerden var böyle aşkım diye hitap edenler. onlar da komik geliyor. bana çok göstermelik gibi geliyor yani başkalarının yanında elini tutsa ne aşkım dese ne. benim için böyle. ama yalnız gezerken gayet elele sarmaş dolaş geziyoruz. sevgilin için de böyle herhalde.

bu sebep için kırabiliyorsa, biraz sorun var galiba. çok tartışılacak bir konu değil. ne dedi de kırdı ki? inada mı bindi olay?

Ya aşırıya kaçmamak lazım tabi ki. Hani aşkım demez ama bakışıyla belli eder o an bizimki yüzüme baktı mı acaba Bi de ayrı şehirlerdeyiz zaten buluşamıyoruz adam akıllı evlerine misafir olarak gittim ,o gün bakmadı yüzüme Ailesinin yanında oturuş tarzıma annesi karışabilirmiş bacak bacak üstüne falan atamazmışım bu yüzden çok kırdı. Ben de ben kendimi biliyorum ama herşeyi sorun etmemek lazım dedim. İnsan yanlışta oturabilir hemen sorun etmek gerekmez. Kızdı çok onlarda önemliymiş karışırmış falan daha bir sürü laflar etti hepsini söylemeyeyim :26:

Ataerkil bir ailede yetişmiş sanırım. Benim yakın zamanda arkadaşım nişanlısından ayrıldı. Çocuk bizim yanımızda bile kızla konuşmuyordu, kız birşey sorsa göz teması kurmuyordu. En son kavgaları da çocuğun ailesinin evinde arkadaşım çay servisine yardım etmiş sonra da nişanlısının yanına oturmuş. Nasıl olur da ailesinin yanında yanına otururmuş, ailesi ne rahat bir kız diye düşünürmüş vs. Ayrıldılar. Daha önce de kızın ailesinin evinde evde sadece ablası ve eniştesi varken arkadaşım sandalye de arkasına dayanıp bacak bacak üstüne attığı için olay yaşamışlardı.

Bak bu mesajını görmemiştim seninki de ailesinin yanında oturuşuna karışıyormuş. İşin zor bu şekilde alışmadıysan alışmaya çalışmak çok yorar.

hımmm :26: bence sen niye samimi yakın davranmıyorsun dediğin için savunmaya geçmiş, bahane olarak da bizde bacak bacak bile oturamazsına getirmiş.
savunma mekanizması gibi geldi bana. :26:

Tamda anlatmak istediğim buydu işte. Hani tamam ben zaten saygısızlık yapmam ama bunlar böyle kavga edilecek , sorun yapacak şeyler değil. Saygı sadece yanına oturmakla mı bacak bacak üstüne atmamakla mı oluyo ? Bilmiyorum benim düşünce yapım böyle değil. Bizde de bunlar çok sorun olacak gibi şimdiden anlattığınız kıza kendimi çok yakın gördüm

Aaaaa! Annem seni uyarabilir ne demek yahu??? Bu gece ne saçma şeyler okuyorum! Çekinmesine diyecek bir şey yok karakteridir ama annem uyarabilir ne demek? Kadın arkadan oturmasını kalkmasını bilmiyor falan mı dedi ki? Ben kaynanacığım varken yatar uyurum bile koltukta kalkıp saygısız demez. Onların yanında rahat olmayacaksın da kimin yanında olacaksın? 21. yüzyıldayız bir hatırlat istersen Fred Çakmaktaş'a!

hımmm :26: bence sen niye samimi yakın davranmıyorsun dediğin için savunmaya geçmiş, bahane olarak da bizde bacak bacak bile oturamazsına getirmiş.
savunma mekanizması gibi geldi bana. :26:

Olay şöyle gelişti. Benim annemle babam ayrılar ve zamanında anneme babaannem bu yüzden hep sorun yapmış. Babama karın karşımda şöyle oturdu , bana şöyle baktı , bacak bacak üstüne attı falan diye şikayet etmiş . En sonunda ayırmayı başarmış. Ben bundan bahsederken bana bilemeyiz annen de belki öyle şeyler yapmıştır dedi. Ben de zaten bu konularda yaralıyım korkularım var üstüne gittim 'ben nasıl oturacağımı biliyorum kimse karışamaz annem iyi sabretmiş ben sabretmezdim ' dedim . Tartışma burdan başladı . Sonra ben de ona sende saygısızsın ozaman yüzüme bile bakmıyosun , size gelsem telefonla uğraşıyosun dedim

Onun kişiliği o kimseyi değiştiremezsin.O da açıkça belirtmiş zaten ama hiç hoş bir durum değil katılıyorum.

Ailesinin yanında böyle olmasını anlayışla karşılarım hatta bence daha bile hoş bir durum en azından cıvık laubali biri değil ama arkadaşların arasında olmasa daha iyi olurdu sanki:26: Benim arkadaşımın eşi herkesin içinde anneler babalar olan bir ortamda bile konuşurken kadınım hatun karıcım diye konuşur ve bana inanılmaz itici geliyor.. Baş başa söylenecek şeyler bence özel olmalı biraz.. Kızın babasının yanında falan hiç hoş olmuyor.. Böyle olmasından daha iyi sanırım..

ikizler burcu mu acaba.. aynısı bendede varda başbaşaykan havalara uçurur sözleriyle davranışlarıyla ama başkalarının yanında tam bir odun.. yalnızken yaşattıkları beni yeterince doyursada insan istiyorki avaz avaz aşk yaşasın tüm alem görsün mutluluğunu ama yok bizimkilerde o duygu..

Yok dememiştir canım . Bana dedi zaten sen düzgün oturuyosun niye bu kadar sertsin bana karışamaz kimse diye dedi. Ben de insanlık hali o an bacak bacak üstüne atarım sorun olmamalı dedim. Annesi beni uyarırmış benimde annem olacakmış sonuçta

Benim konumdada klonum olduğunu düşünmüştüm yine düşünüyorum.
benimkiyle kısmen bu duruma yakın..
Aileye tamam ama arkadaşı kıza iltifat edip bitanemler hayatımlar havada uçırken bizimkinden ses yoktu kuru kuruya konuşurdu..

hımm o zaman çok ayıp etmiş. sanki laf şeye dönmüş gibi, annen de kayınvalidesi yanında saygısız davrandıysa ondan boşanmışlardır gibi, sanki anneni sorumlu tutar gibi. :26: o zaman taviz verme, haddini aşmış.

Canım bence biraz kendi kendini doldurmuşsun, her insanın kültürü, kişiliği, karakteri farklıdır, ancak arada sevgi bağı varsa karşılıklı anlayışla sorunların etkileri hafifletilebilir. sen bu konuda ona anlayış göster, o da başka bir konuda sana anlayış gösterecektir. Sen baştan bu durumu kabul edersen ve senin bir hatandan ya da yanlışından kaynaklanmadığına kendini ikna edersen, bu konu tartışma konusu olmaktan çıkar bence. Senin alınman çok doğal olsa da, alışılmayacak bir durum değil bence. Bunu bir hakaret, küçük düşürme olarak algılama. Senin kültüründe bu kabalık olsa da, onun kültüründe aksi davranış kabalık demek. Utanıyorsa onu zorlaman ona eziyete dönüşür, her aile ziyaretinde arkadaş sohbetinde içten içe gerilir ve tartışma çıkar sonrasında. Aynı şekilde sen de her seferinde gerilirsin. Huyu karakteri böyle diyerek kabul edebilirsin. Ancak bunun dışında sana her an anlayışsız, başkalarının yanında seni küçük düşürecek sözler kullanıyor ise o zaman ciddi bir sorun olur, ama anlattığın kadarıyla böyle bir durum zaten söz konusu değil. Başbaşayken sana güzel sözler söylemek istediğini de açık açık söylemiş, utandığını açıklamış, üstelik bunları açıklamak da bu yapıda biri için kolay olmasa gerek. O sana duygularını, utancını bu şekilde açmışken sen de anlayış gösterebilirsin. Aranızdaki kültür çatışması bununla ya da bunun gibi konularla sınırlı kalıyorsa aşılmayacak şeyler değil. Annesinin gerektiğinde karışma meselesine gelince, annesi ılımlı ve yapıcı bir hanımsa zaten ileride de her şeye yorum yapmayacaktır, yaptığında kırıcı olmayacaktır. Ama aksi de ihtimal dahilinde.. bu yüzden nahoş çatışmaların önüne geçmek için aileyi iyi tanıyarak aranızdaki kültür farklılıklarının aşılmaz sorunlara yol açıp açmayacağını şimdiden öngörebilirsin. Fakat bu anlattıkların bence hiç de aşılmaz engeller değil ve bu konuda senin biraz anlayışın gerekiyor. Mesela ben de ilk tanıştığım insanlarla oturup uzun sohbetler edemem, isteyen istediği kadar zorlasın, yapamam, bu benim karakterimde var ve beni tanıyanlardan ve sevdiklerimden bu konuda baskı görmek istemem. Sanıyorum da insanın kendi kişilik özelliklerine uygun davranması da en doğal hakkıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…