Annesi annen olmayacağı için daha rahat olman gerekmez
Aile yanında saygı adına mesafeyi anlarım da arkadaşların önünde iki çift laf etmiyorsa sorun.
Bir de annem sana karışır tabi bunda ne var lafından korktum ben
aranızda bariz bir kültürel farklılık var, aile yapılarınız farklı. aranızdaki bu sorunlar bitmez, ömür boyu devam eder. aslında bunun "sorun" olmasının esas sebebi "farklılık"tan çok, hoşgörüsüzlük. sevgiliniz hoşgörüsüz biri, bu durum düzelir mi bilemiyorum, çok zor gibi.
merhaba benim içime dert olan bi konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.. sevgilimle benim ailemin yada kendi ailesinin yanında buluşmamızda bana hep mesafeli davranıyor hatta yüzüme bile bakmıyor benimle tek kelime etmiyor diyebilirim.. bu konuyu kendisine anlattığımda büyüklerin yanında aşırı samimi görünmenin kendisi açısından saygısızlık olarak gördüğünü ve utandığını söyledi ama ben ailelerimizin yanındada beni sevdiğini hissettirsin yüzüme baksın istiyorum en azından iki çift laf etsin istiyorum. yine aynı şekilde birgün arkadaşı ve sevgilisiyle buluştuk, arkadaşı sevgilisine söylemedği iltifatlar kalması sürekli elini tuttutu gözlerinin içine baktı ama bizimki yine mesafeli durdu ve yine söyledim kadın oldğumu hissetmek istiyorum güzel sözler duymak istiyorum en azından sevgilin olduğumu hissedeyim diye.. oda bana böyle arkadaş ortamında o kadar samimi olmak istemediğini kadın olduğumu sadece başbaşayken hissettirmek istediğini güzel sözleride yine başbaşayken söylemek istediğini söyledi.. ve yine son olarak bugün bi konuda tartışmamız oldu.. bana büyüklerimizin yanında oturmamıza kalkmamıza dikkat etmeliyiz dedi.. bende kimse bana karışamaz ben kendimi biliyorum sonuçta dedim o da bal gibi de karışılır annem karışıp seni uyarabilir bunda bişey yok dedi ve bu yüzdende uzun süre tartıştık ve şu an küs bi şekilde uyudu.. yorumlarınızı çok merak ediyorum ben mi çok abartıyorum yoksa sevgilim mi abartıyor.. teşekkürler şimdiden
ailesinin yanında dikkatli davranmasını yadırgamadım..benim eşim de ailesinin yanında samimi değildir benle ama haklarımı hep savunur ve müdahele olacağı şeylerde müdahele eder mutlaka..çok kasmıyorum oyüzden..
arkadaş ortamında resmi olması tuhaf bence..
hele ki onlar çifte kumru gibiyken kendince maço takılması çok itici..
siz beklentinizi düşürün biraz..çünkü çok ilgili bi yapısı yok demekki..o da biraz toplum içinde sevgisini göstermeyi öğrensin..
benim eşim dışarda elimi tutmazdı başlarda sadece koluna girmemi isterdi..
şimdi elimi tutuyo..demek istediğim zamanla da alışabilir..yapı meselesi..
Ailesinin yanında zaten elimi tutmasın ama en azından bi yüzüme baksın, bişey söylediğimde bana cevap versin onu bile yapmıyo. Sanki beni tanımıyo
Arkadaş ortamındakini aklıma bile getirmek istemiyorum zaten , resmen salak gibiydim öylece aptal aptal koca akşam oturup , karşımdaki çiftin aşkını izledimArtık ondan hiç bişey beklemiyorum
evlenince de böyle olcak..onu bilerek devam edin..
benim eşim nişanlıyken aşırı ilgiliydi..
ailesinin yanında bile hayran hayran izlerdi beni, sarılırdı..
sadece toplum içinde el falan tutmazdı, öpmezdi...
şimdi ailesinin yanında yukarıda dediğim gibi..
arkadaşların yanında biraz daha ilgili..
elimi kalabalıkta yeni tutmaya başladı..
hala kalabalıkta öpmez..
ama nişanlıyken bugünkü gibi ilgisi daha az olsa kaldıramazdım..
seninkinin ilgisizliği abartı geldi bana biraz...
babam insanlar varmıs,anne baba varmıs farketmez sevgilisini ilgisini belli eder ..
benim eşimde toplum içinde değil basbasa yasayalım herseyi der ..
hangi dogru dersen esimin yaptıgı ..
Evet. Daha sevgiliyken böyle olan adam evlenince nasıl olur artık düşünemiyorum. Çok abarttı gerçekten
Hani aile yanında zaten sarılması, öpmesi hoş olmaz ama tek kelime bile etmeyince insan bu ne diyor yani
Bir de ayrı şehirlerdeyiz ben arkadaşlarıyla ilk defa görüşmüşüm , oraya misafir olarak gitmişim . İnsan biraz ilgili olur. Bütün akşam arkadaşı sevgilisine aşk sözleri söylemediği zamanlarda, benim oturduğum şehirle dalga geçti durdu . Koca akşam Shanna sizin insanlarınız şöyle , mahaleler şöyle vs vs
Ama hangimiz istemeyiz ki herkes sevgilimizin, eşimizin bize ne kadar aşık , bağlı olduğunu bilmesini
Oryantal kültürlerde sevgiyi büyüklerinde yanında göstermek saygısızlık sayılıyor..Allah aşkına bu absürd kuralları kim başımıza sarmış..
Normali bir ailenin çocuğunun sevgisini görmesi ve bundan mutlu olmasıdır..saygı falan değil bu türk kültürüne ait saçma sapan birşey daha..tabiki gidip kucağına oturmaktan bahsetmiyorum ama sevgiyi göstermek dünyanın en normal şeyi..
Eskiden çocuklarınıda başkalarının yanında sevmezmiş insanlar..ondan sonra o çocuk büyüdüğünde bir sürü mental problemle uğraşsın dursun..
Yıl 2014 atalarımız cahil diye bizde aynı yoldan gitmek zorunda değiliz ,sevgilinizi uyarın bence
Kadin: bana kadin oldugumu hissettir.
Erkek: (kollarini havaya kaldirarak) Allah sahidimdir ki sen bir gadinsin! Gadiinsiin!
Aklima bu karikatur geldi. :) cekindigi icin oyle davrandigini aciklamis iste. Bence gayet olculu davraniyor ama zamanla senin istedigin kivama gelir umarim. :)
Yuhh oturdugun sehırle dalga mı geçti ? Ayıp.Biri kalkıp memleketıme laf edıcek yapıştırırım lafı ya da arkadaslarının yanında da olsa verırım ayarı.
Sankı bıraz burnu havada mı sevgılının?Bana oyle geldi.Hanı bak kız uzerıme dusuyor,o daha üsteliyor havası..Shanna iyi düşün bu adamı sen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?