Ailesinin, arkadaşlarının yanında yüzüme bakmayan sevgili .

Annesi annen olmayacağı için daha rahat olman gerekmez

Arkadaşa katılıyorum, kimse kimsenin annesi olamaz. Ancak kayınvalideniz olur, dua edinde kaynana olmasın Ne siz onların yanında çok rahat edin, nede onlar sizin yanınızda çok rahat etsinler. Resmiyet herzaman iyidir

aranızda bariz bir kültürel farklılık var, aile yapılarınız farklı. aranızdaki bu sorunlar bitmez, ömür boyu devam eder. aslında bunun "sorun" olmasının esas sebebi "farklılık"tan çok, hoşgörüsüzlük. sevgiliniz hoşgörüsüz biri, bu durum düzelir mi bilemiyorum, çok zor gibi.

Ben sevgilini haklı buldum.
Samimiyetsizce onun bunun yanında aşkım sevgilim mck mck yapacağına basbaşa iken ilgisini göstersin samimiyeti ile büyülesin daha iyi..
Tabi bu benim fikrim.
Ayrıca büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atılmaz şeklinde bir yetiştirilme tarzı ile yetiştim bana doğru gelende bu açıkçası..

Aile yanında saygı adına mesafeyi anlarım da arkadaşların önünde iki çift laf etmiyorsa sorun.

Bir de annem sana karışır tabi bunda ne var lafından korktum ben

sevgilinin huyunu değiştiremezsin asla. onu öyle kabul ederim böyle de mutlu olurum dersen ne ala ama benim anladığım kadarıyla aranızda ciddi bi kültürel farklılık var gerçekten. sevgilin bu yaşa kadar böyle eğitilmiş farklı davranmasını bekleme...

Aile yanında saygı adına mesafeyi anlarım da arkadaşların önünde iki çift laf etmiyorsa sorun.

Bir de annem sana karışır tabi bunda ne var lafından korktum ben

Bende korktum açıkçası bu laftan. Evlilik zor ya acele etmemek lazım asla. Bi de şimdiden böyle sorunlar başlayınca, ileride neler olur düşünmek bile kötü

Aynen öyle. Hoşgörüsüz gerçekten. Belkide annesi zaten bana karışmayacak , bilemiyorum ama sevgilimin 'karışır bunda ne var' demesi bile yeterli. Zaten ayrı anne babanın evladıyım ve annemin evliliğinde de kayınvalide çok uğraşmış. Mesela 'bana yan baktı, elini koltuğa koydu, bacak bacak üstüne attı vs vs .. Ben bunlardan bahsedince annemin de haksız olabileceğini söyledi. Onlar da da bu tip şeyler yanlışmış yani .

ailesinin yanında dikkatli davranmasını yadırgamadım..benim eşim de ailesinin yanında samimi değildir benle ama haklarımı hep savunur ve müdahele olacağı şeylerde müdahele eder mutlaka..çok kasmıyorum oyüzden..
arkadaş ortamında resmi olması tuhaf bence..
hele ki onlar çifte kumru gibiyken kendince maço takılması çok itici..
siz beklentinizi düşürün biraz..çünkü çok ilgili bi yapısı yok demekki..o da biraz toplum içinde sevgisini göstermeyi öğrensin..
benim eşim dışarda elimi tutmazdı başlarda sadece koluna girmemi isterdi..
şimdi elimi tutuyo..demek istediğim zamanla da alışabilir..yapı meselesi..

Ailesinin yanında zaten elimi tutmasın ama en azından bi yüzüme baksın, bişey söylediğimde bana cevap versin onu bile yapmıyo. Sanki beni tanımıyo
Arkadaş ortamındakini aklıma bile getirmek istemiyorum zaten , resmen salak gibiydim öylece aptal aptal koca akşam oturup , karşımdaki çiftin aşkını izledim Artık ondan hiç bişey beklemiyorum

evlenince de böyle olcak..onu bilerek devam edin..
benim eşim nişanlıyken aşırı ilgiliydi..
ailesinin yanında bile hayran hayran izlerdi beni, sarılırdı..
sadece toplum içinde el falan tutmazdı, öpmezdi...
şimdi ailesinin yanında yukarıda dediğim gibi..
arkadaşların yanında biraz daha ilgili..
elimi kalabalıkta yeni tutmaya başladı..
hala kalabalıkta öpmez..
ama nişanlıyken bugünkü gibi ilgisi daha az olsa kaldıramazdım..
seninkinin ilgisizliği abartı geldi bana biraz...

Evet. Daha sevgiliyken böyle olan adam evlenince nasıl olur artık düşünemiyorum. Çok abarttı gerçekten
Hani aile yanında zaten sarılması, öpmesi hoş olmaz ama tek kelime bile etmeyince insan bu ne diyor yani
Bir de ayrı şehirlerdeyiz ben arkadaşlarıyla ilk defa görüşmüşüm , oraya misafir olarak gitmişim . İnsan biraz ilgili olur. Bütün akşam arkadaşı sevgilisine aşk sözleri söylemediği zamanlarda, benim oturduğum şehirle dalga geçti durdu . Koca akşam Shanna sizin insanlarınız şöyle , mahaleler şöyle vs vs

babam insanlar varmıs,anne baba varmıs farketmez sevgilisini ilgisini belli eder ..
benim eşimde toplum içinde değil basbasa yasayalım herseyi der ..
hangi dogru dersen esimin yaptıgı ..

Oryantal kültürlerde sevgiyi büyüklerinde yanında göstermek saygısızlık sayılıyor..Allah aşkına bu absürd kuralları kim başımıza sarmış..

Normali bir ailenin çocuğunun sevgisini görmesi ve bundan mutlu olmasıdır..saygı falan değil bu türk kültürüne ait saçma sapan birşey daha..tabiki gidip kucağına oturmaktan bahsetmiyorum ama sevgiyi göstermek dünyanın en normal şeyi..

Eskiden çocuklarınıda başkalarının yanında sevmezmiş insanlar..ondan sonra o çocuk büyüdüğünde bir sürü mental problemle uğraşsın dursun..

Yıl 2014 atalarımız cahil diye bizde aynı yoldan gitmek zorunda değiliz ,sevgilinizi uyarın bence

babam insanlar varmıs,anne baba varmıs farketmez sevgilisini ilgisini belli eder ..
benim eşimde toplum içinde değil basbasa yasayalım herseyi der ..
hangi dogru dersen esimin yaptıgı ..

Ama hangimiz istemeyiz ki herkes sevgilimizin, eşimizin bize ne kadar aşık , bağlı olduğunu bilmesini

Yuhh oturdugun sehırle dalga mı geçti ? Ayıp.Biri kalkıp memleketıme laf edıcek yapıştırırım lafı ya da arkadaslarının yanında da olsa verırım ayarı.
Sankı bıraz burnu havada mı sevgılının?Bana oyle geldi.Hanı bak kız uzerıme dusuyor,o daha üsteliyor havası..Shanna iyi düşün bu adamı sen.

Bende aynı şekilde düşünüyorum . Sevgiyi göstermek bizim ailede de büyüklerin hoşuna gider. Benimki utanıyormuş saygısızlık gibi geliyormuş o yüzden yüzüme hiç bakmıyor :/ Uyarsamda anlamıyor . Türk kültürü böyleymiş ..

Allah da sizi güldürsün, çok güldüm o karikatürü hatırlayıp:))

ben de çiftlerin başkalarının yanında mıç mıç olmasından hiç hoşlanmam.
hiç konuşmamak ayrı bir şey o çok fazla ama eşim bana babamın yanında laubali olmasın ne münasebet, ben de hiç hoşlanmam.
siz daha sevgili olmaktan bahsediyorsunuz.
bu karakterle ilgili bir şey, değiştirebileceğişnizi zannetmiyorum.

Sevgilimin arkadaşı dalga geçti koca akşam. Bi kere bizim ilçeye geldiler birlikte. Bana onu söyleyip durdu sürekli. Sevgilim hiç konuşmadı ki zaten. Bilmiyorum artık. Ona göre de benim burnum havadaymış , ukalaymışım

yazan arkadaş yanlış anlamasın diye alıntı yapmıyorum. onun yazdığı şeyden yola çıkarak soruyorum;

insan niye eşinin kendisini kalabalık ortamda öpmemesinden rahatsız olur ki?
ya da niye ister kalabalıkta öpülmek?
yani neyin ispatı olabilir bu benim pek mantığım almadı kusura bakmayın.
o an karşılaşırsınız ya da vedalaşırsınız sarılır opüşürsünüz onlara hiç lafım yok.
ama durduk yere eşim beni öpse gerçekten yersiz bulurum.
evimiz var damımız var istediğimizi yaparız yani niye ille de sokak

bu herhalde yetiştirilme tarzıyla, yaşanılan çevreyle alakalı.
o yüzden anlam veremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…