Ailesinin, arkadaşlarının yanında yüzüme bakmayan sevgili .

Karamsar bir tablo çizip seni üzmek istemem ama canım iyi düşün şimdiden iyi ölç tart bunları konuşun, ileride düzelir diye erteleme olur mu?

Arkadaşım bu sebebten ayrıldıklarına çok üzüldü, çünkü biz de lafı edilmeyecek şeyler onlarda büyük sorun teşkil ediyordu. Ailesinin yanında sürekli diken üstünde oturamam dedi bitirdi sonunda nişanlanıp ayrılmak daha zor gelmiştir ona.

Kova burcu tüm özelliklerini de taşıyor Aynen işte insan şımartılmak istiyor bunu istemeyen kadın yoktur zaten :) Düşünsene arkadaş ortamındasın iki çift buluşmuşsunuz diğer çocuk kıza 'sen herşeyimsin bebeğim bitanem evimin reisi olacaksın' diyo sarılıyo siz iki yabancı gibisiniz . Koca akşam öyle süs maymunu gibi oturdum ya aklıma geldikçe hala sinirleniyorum

Off off sonumuz ne olacak canım valla hiç bilmiyorum İnsan kendini çok kötü hissediyor beni anlıyosundur , kızı kıskanmadım asla ama kendimi eksik hissettim

Bunlar sürekli beynimde dönüyor zaten . Bakalım zaman neyi gösterecek ama bu akşam olanlar beni düşündürdü ve üzdü

Valla canim esimle 7 senelik birlikteligimiz oldu evlenmeden, disarida dolasirken elimi tutmazdi asla. Birisi benim hakkimda yanlis dusunurse diye tutmuyordu ne kavgalar ediyorduk nafile, simdi oyle bir degisti ki. Eger saygidan diyorsa degismeyecektir, oluruna birak ben cok yipratmistim senelerce meger adama evlenmek yaradi 😄

LG G2 D802

Tamda onu demek istedi. Yahu annemde hata varsa bile hadi diyelim var babam beni 6 yaşımdan beri arayıp sormuyor, yolda görüyor yüzüme bakmıyor nasıl olurda boşanmada annemin hatalı olduğunu düşünürsün. En azından burdan belli babamın ne kadar karaktersiz olduğu . Haksız mıyım

Off off sonumuz ne olacak canım valla hiç bilmiyorum İnsan kendini çok kötü hissediyor beni anlıyosundur , kızı kıskanmadım asla ama kendimi eksik hissettim

Keşke diyor insan..
Benim bahsettiğim kızda ikiyüzlü ama çocukta kızın arkasından iş çevirir.
Bizimkiyle bende bişey yok ama bşlmiyorum ya..
Her kötü günün aydınlığı olur inşALLAH

Aile ortaminda mesafeli durmasi aslinda cok iyi, emin ol aileler de boylesini seviyor istiyor Ama arkadas ortaminda bu durumdan ben de son derece rahatsiz olurdum. Hele hele karsimda sevgi kelebekleri gibi ucusan bir cift olacak, benim sevgilim bir yabanci!! Yikarim valla ortaligi Sevgiline en azindan arkadas ortaminda, yasitiniz samimi oldugunuz insanlarin yaninda daha rahat ve yakin davranmasini istedigini soyle. Benden o kadar uzak duran adami istemem sahsen ben

Keşke diyor insan..
Benim bahsettiğim kızda ikiyüzlü ama çocukta kızın arkasından iş çevirir.
Bizimkiyle bende bişey yok ama bşlmiyorum ya..
Her kötü günün aydınlığı olur inşALLAH
İnşallah canım. Allah hayırlı olanı nasip etsin hakkımızda. Böyle hep üzülmekten bıktım

haklısın. çok alakasız bir şeyi size kıyaslamış.

Sinirden delirdim arkadaşlarının yanında . Söyledim niye öyle yaptın onların yanında diye o utanıyomuş . Elimi niye bıraktın diyorum kolum ağrıyodu diyo . Başbaşayken hiç ağrımıyo o kol ama

Canım bu konuda bence aileyi biraz tanımaya çalış. Şu bir gerçek ki boşanma olaylarında erkekler kendi açısından, kadınlar kendi açısından bakıyor. senin korkuların olduğu gibi, onun da annesini saymayacak bir kadınla olma korkusu olabilir ama bu korkuyla baskı da uygulayabilir tabi. Kavga esnasında edilen laflardan çok davranışlar önemli bence. Senin de bu korkuların varken tartışmak yerine gözlemlemeye çalış, söylediklerini değil yaptıklarını değerlendirmeye bak. Siz evlenene kadar annesi sert bir hanımsa da belli etmeyebilir, en güzeli annesi başkaları hakkında neler konuşuyor, nasıl davranıyor, özellikle de gelini varsa ona nasıl davranıyor onları anlamaya çalış. Ancak sevgilin böyle yetişmişse bunda da annesinin ve kültürünün etkisi vardır. Özellikle sevgilinin annesi sevgiline hizmet ediyorsa, ciddi bir ataerkil yapı var demektir. ailesinin yanında seninle iletişim kurmamasından ziyade bu konularda, kavga etmeden, tartışmadan gözlem yapmaya bak derim ilerisi için... güzel güzel sohbetler esnasında hayat tarzlarını çözmeye çalış. Çünkü ciddi kültür çatışmaları olduğunda aile birliği de sağlanamıyor ne yazık ki.

Kültür yapılarımız gerçekten farklı ben bunu bizzat gördüm. Sevgilim annesine hizmet etmiyor tam tersi herşey onun ayağına geliyor. Gelini yok kızı var sadece . Tabi daha gözlemlemem lazım hemen anlayamam

Valla shannacım ben onu bunu bilmem o sevgi gösterilecek ailenin yanında öpüşüp koklaşmıyor kimse her halde ama yanımdaki adam bir yabancı gibi duruyorsa napayım onu helede arkadaş ortamında düşünemiyorum eşim bana bide ismimle hitap edicek boşanma sebebi
Annesi karışırmış olayına hiç girmiyorum işin zor gibi canım :26:

seni o kadar iyi anlıyorumki.. hayır gören düşünürki bu çocuk bu kızı sevmiyo.. sen elini uzatsan yılışıyomuşun gibi oluyo dışardan daha bi garip görünüyo.. öyle sinir bişeyki hiç bişey yapamıyosun dediğin gibi süs eşyası gibi kalıyosun yanında.. çok çok sinir bozucu ama adamların yapısı böyle malesef.. benim onda ne bulduğuma kimse anlam veremiyor haklılarda adam hiç göstermediki yanlarında bana sevgisini... biliyorum hiç hoş bi durum değil ama mesajlarını okuyorum bende ara sıra çok yakın arkadaşlarıma gizli romantik benim sevgilim diye o istediği kadar uzak dursun bende böyle yakın olduğumu gösteririm

İşte bunu diyorum, anne oğluna hizmet ediyorsa bu yaşta o iş sakat... hadi bir iki hizmet ediyor diyelim, oğlu üçüncüde anne sen yoruldun diyip elinden bir işi almıyorsa, senden o ailede beklenenler de bellidir diye düşünüyorum.. hele bir de kızına bir yedirip oğluna 3 yediriyorsa, gelin olacak kızın işi de zordur. bir evde erkekler her koşulda baş tacı ise kadınlar kızlar ortalıkta dört dönüyorsa o durum o yapı içinde yetişmeyenler için biraz riskli olur.
Biz de babama elbette hizmet ederiz, ama yeri gelir bizim evde baba kalkar kendi işini halleder, yeri gelir bir salata yapar, anneme yardım eder, hatta kahvaltı hazırlar.. biz böyle gördük, şanslıyız da. tabi ki her ev böyle değildir, tamam baba diyelim ki yaştan, emeğinden dolayı hürmeti hak eder, bir anne koca oğluna deli divane hizmet ediyorsa aman dikkat et derim... hele ki kendi aile yapın farklıysa orta yol bulamayabilirsiniz. böyle bir ailede ancak sevgilin, nişanlın ağırlığını koyar da annesinin önünü keserse huzur olur. ama anladığım kadarıyla sevgilin dünden razı annenin kendisinin yönetimine girmene.. yine babamdan örnek vereceğim, ataerkil bir aileden geldiği halde, evlendiğinde baba evinde yaşamaları beklenirken almış annemi uzak bir şehre yerleşmiş ve o ataerkil yapının gölgesini yuvasına düşürmemiş. babaannemle annem arasında hiç sorun da yaşanmamış ama nadir bir araya gelmişler ve babaannem babamdan çekindiğinden laf edememiş, annem de kendi hayat tarzına bağlı kalmış ama bir saygısızlık da etmemiş. Babamın sayesinde biz de öyle bir yapıyı evimizin içinde yaşamadan yetiştik. Ama işte o aşırı ataerkil yapıda kadının çalışması ya da bacak bacak üstüne atması, tırnak uzatması bile saygısızlık olabiliyor. Bu yüzden temkinli davranmanı tavsiye ederim. Aşk başka, huzur başka..

Son düzenleme:

Basbasayken dedigin gibiyse cok guzel, birazcik daha itekleyeceksin o zaman Biraz sen ustune gidersin, o birakirsa birazcik bekle sen tut, saril, bir sey soyle bahaneyle op, komik bir seyler anlat dokun falan zamanla o da rahatlar alisir umarim

iki tarafta cok abartıyor canım. Kimi erkekler mesafeli olmayı sever.Sonuçta vıcık vıcık yaşanan bir ilişki bana ya anlık gelir yada samimiyetsiz. Ama annem karışır falan o ne öyle. Kimse kimseye hele ki anne bile olsa 3. sahışlar ilişkilere müdahil olmamalıdır.Seni de iyi veya kötü yetiştiren bir ailen var. Seni eleştirmek onları eleştirmektir

benim nişanlımda aynı ben ilkte çok sorun ediyodum sen beni sevmiyosun istemiyosun diyordum ama sonradan alıştım. başbaşayken dünyanın en romantik insanıdır. ama yanımızda başka birileri varsa yüzüme dahi bakmaz. emin ol çok samimi olmak iyi değil. en azından bizim ülkemizde hoş karşılanmıyor büyükler tarafından.
geçen ay nişanlımın memleketine gittim. izmirden Karadeniz de bir ile. herkes İzmirli kız kim bilir nasıl rahattır diye düşünmüş hep. ama herkes nişanlımla çevreye olan saygımızı konuşmuş. 6 senedir böyle bir yapıya sahip nişanlım sanırım mıç mıç tarzda insan olsaydı sevmezdim herhalde.

Aile içindeki davranışlarını anladım da arkadaş çevresinde mesafeli durmasıı sorun , seninki biraz utangaç sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…