Tamda anlatmak istediğim buydu işte. Hani tamam ben zaten saygısızlık yapmam ama bunlar böyle kavga edilecek , sorun yapacak şeyler değil. Saygı sadece yanına oturmakla mı bacak bacak üstüne atmamakla mı oluyo ? Bilmiyorum benim düşünce yapım böyle değil. Bizde de bunlar çok sorun olacak gibi şimdiden anlattığınız kıza kendimi çok yakın gördüm
ikizler burcu mu acaba.. aynısı bendede vardabaşbaşaykan havalara uçurur sözleriyle davranışlarıyla ama başkalarının yanında tam bir odun.. yalnızken yaşattıkları beni yeterince doyursada insan istiyorki avaz avaz aşk yaşasın tüm alem görsün mutluluğunu ama yok bizimkilerde o duygu..
Benim konumdada klonum olduğunu düşünmüştüm yine düşünüyorum.
benimkiyle kısmen bu duruma yakın..
Aileye tamam ama arkadaşı kıza iltifat edip bitanemler hayatımlar havada uçırken bizimkinden ses yoktu kuru kuruya konuşurdu..
Karamsar bir tablo çizip seni üzmek istemem ama canım iyi düşün şimdiden iyi ölç tart bunları konuşun, ileride düzelir diye erteleme olur mu?
Arkadaşım bu sebebten ayrıldıklarına çok üzüldü, çünkü biz de lafı edilmeyecek şeyler onlarda büyük sorun teşkil ediyordu. Ailesinin yanında sürekli diken üstünde oturamam dedi bitirdi sonunda nişanlanıp ayrılmak daha zor gelmiştir ona.
hımm o zaman çok ayıp etmiş.sanki laf şeye dönmüş gibi, annen de kayınvalidesi yanında saygısız davrandıysa ondan boşanmışlardır gibi, sanki anneni sorumlu tutar gibi. :26: o zaman taviz verme, haddini aşmış.
Off off sonumuz ne olacak canım valla hiç bilmiyorumİnsan kendini çok kötü hissediyor beni anlıyosundur , kızı kıskanmadım asla ama kendimi eksik hissettim
İnşallah canım. Allah hayırlı olanı nasip etsin hakkımızda. Böyle hep üzülmekten bıktımKeşke diyor insan..
Benim bahsettiğim kızda ikiyüzlü ama çocukta kızın arkasından iş çevirir.
Bizimkiyle bende bişey yok ama bşlmiyorum ya..
Her kötü günün aydınlığı olur inşALLAH
Tamda onu demek istedi. Yahu annemde hata varsa bile hadi diyelim var babam beni 6 yaşımdan beri arayıp sormuyor, yolda görüyor yüzüme bakmıyor nasıl olurda boşanmada annemin hatalı olduğunu düşünürsün. En azından burdan belli babamın ne kadar karaktersiz olduğu . Haksız mıyım
Aile ortaminda mesafeli durmasi aslinda cok iyi, emin ol aileler de boylesini seviyor istiyorAma arkadas ortaminda bu durumdan ben de son derece rahatsiz olurdum. Hele hele karsimda sevgi kelebekleri gibi ucusan bir cift olacak, benim sevgilim bir yabanci!! Yikarim valla ortaligi Sevgiline en azindan arkadas ortaminda, yasitiniz samimi oldugunuz insanlarin yaninda daha rahat ve yakin davranmasini istedigini soyle. Benden o kadar uzak duran adami istemem sahsen ben
Olay şöyle gelişti. Benim annemle babam ayrılar ve zamanında anneme babaannem bu yüzden hep sorun yapmış. Babama karın karşımda şöyle oturdu , bana şöyle baktı , bacak bacak üstüne attı falan diye şikayet etmiş . En sonunda ayırmayı başarmış. Ben bundan bahsederken bana bilemeyiz annen de belki öyle şeyler yapmıştır dedi. Ben de zaten bu konularda yaralıyım korkularım var üstüne gittim 'ben nasıl oturacağımı biliyorum kimse karışamaz annem iyi sabretmiş ben sabretmezdim ' dedim . Tartışma burdan başladı . Sonra ben de ona sende saygısızsın ozaman yüzüme bile bakmıyosun , size gelsem telefonla uğraşıyosun dedim
Kültür yapılarımız gerçekten farklı ben bunu bizzat gördüm. Sevgilim annesine hizmet etmiyor tam tersi herşey onun ayağına geliyor. Gelini yok kızı var sadece . Tabi daha gözlemlemem lazım hemen anlayamamCanım bu konuda bence aileyi biraz tanımaya çalış. Şu bir gerçek ki boşanma olaylarında erkekler kendi açısından, kadınlar kendi açısından bakıyor. senin korkuların olduğu gibi, onun da annesini saymayacak bir kadınla olma korkusu olabilir ama bu korkuyla baskı da uygulayabilir tabi. Kavga esnasında edilen laflardan çok davranışlar önemli bence. Senin de bu korkuların varken tartışmak yerine gözlemlemeye çalış, söylediklerini değil yaptıklarını değerlendirmeye bak. Siz evlenene kadar annesi sert bir hanımsa da belli etmeyebilir, en güzeli annesi başkaları hakkında neler konuşuyor, nasıl davranıyor, özellikle de gelini varsa ona nasıl davranıyor onları anlamaya çalış. Ancak sevgilin böyle yetişmişse bunda da annesinin ve kültürünün etkisi vardır. Özellikle sevgilinin annesi sevgiline hizmet ediyorsa, ciddi bir ataerkil yapı var demektir. ailesinin yanında seninle iletişim kurmamasından ziyade bu konularda, kavga etmeden, tartışmadan gözlem yapmaya bak derim ilerisi için... güzel güzel sohbetler esnasında hayat tarzlarını çözmeye çalış. Çünkü ciddi kültür çatışmaları olduğunda aile birliği de sağlanamıyor ne yazık ki.
Kova burcu tüm özelliklerini de taşıyorAynen işte insan şımartılmak istiyor bunu istemeyen kadın yoktur zaten :) Düşünsene arkadaş ortamındasın iki çift buluşmuşsunuz diğer çocuk kıza 'sen herşeyimsin bebeğim bitanem evimin reisi olacaksın' diyo sarılıyo siz iki yabancı gibisiniz . Koca akşam öyle süs maymunu gibi oturdum ya aklıma geldikçe hala sinirleniyorum
Kültür yapılarımız gerçekten farklı ben bunu bizzat gördüm. Sevgilim annesine hizmet etmiyor tam tersi herşey onun ayağına geliyor. Gelini yok kızı var sadece . Tabi daha gözlemlemem lazım hemen anlayamam
Sinirden delirdim arkadaşlarının yanında . Söyledim niye öyle yaptın onların yanında diye o utanıyomuş . Elimi niye bıraktın diyorum kolum ağrıyodu diyo . Başbaşayken hiç ağrımıyo o kol ama
merhaba benim içime dert olan bi konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.. sevgilimle benim ailemin yada kendi ailesinin yanında buluşmamızda bana hep mesafeli davranıyor hatta yüzüme bile bakmıyor benimle tek kelime etmiyor diyebilirim.. bu konuyu kendisine anlattığımda büyüklerin yanında aşırı samimi görünmenin kendisi açısından saygısızlık olarak gördüğünü ve utandığını söyledi ama ben ailelerimizin yanındada beni sevdiğini hissettirsin yüzüme baksın istiyorum en azından iki çift laf etsin istiyorum. yine aynı şekilde birgün arkadaşı ve sevgilisiyle buluştuk, arkadaşı sevgilisine söylemedği iltifatlar kalması sürekli elini tuttutu gözlerinin içine baktı ama bizimki yine mesafeli durdu ve yine söyledim kadın oldğumu hissetmek istiyorum güzel sözler duymak istiyorum en azından sevgilin olduğumu hissedeyim diye.. oda bana böyle arkadaş ortamında o kadar samimi olmak istemediğini kadın olduğumu sadece başbaşayken hissettirmek istediğini güzel sözleride yine başbaşayken söylemek istediğini söyledi.. ve yine son olarak bugün bi konuda tartışmamız oldu.. bana büyüklerimizin yanında oturmamıza kalkmamıza dikkat etmeliyiz dedi.. bende kimse bana karışamaz ben kendimi biliyorum sonuçta dedim o da bal gibi de karışılır annem karışıp seni uyarabilir bunda bişey yok dedi ve bu yüzdende uzun süre tartıştık ve şu an küs bi şekilde uyudu.. yorumlarınızı çok merak ediyorum ben mi çok abartıyorum yoksa sevgilim mi abartıyor.. teşekkürler şimdiden
Aile içindeki davranışlarını anladım da arkadaş çevresinde mesafeli durmasıı sorun , seninki biraz utangaç sanırımmerhaba benim içime dert olan bi konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.. sevgilimle benim ailemin yada kendi ailesinin yanında buluşmamızda bana hep mesafeli davranıyor hatta yüzüme bile bakmıyor benimle tek kelime etmiyor diyebilirim.. bu konuyu kendisine anlattığımda büyüklerin yanında aşırı samimi görünmenin kendisi açısından saygısızlık olarak gördüğünü ve utandığını söyledi ama ben ailelerimizin yanındada beni sevdiğini hissettirsin yüzüme baksın istiyorum en azından iki çift laf etsin istiyorum. yine aynı şekilde birgün arkadaşı ve sevgilisiyle buluştuk, arkadaşı sevgilisine söylemedği iltifatlar kalması sürekli elini tuttutu gözlerinin içine baktı ama bizimki yine mesafeli durdu ve yine söyledim kadın oldğumu hissetmek istiyorum güzel sözler duymak istiyorum en azından sevgilin olduğumu hissedeyim diye.. oda bana böyle arkadaş ortamında o kadar samimi olmak istemediğini kadın olduğumu sadece başbaşayken hissettirmek istediğini güzel sözleride yine başbaşayken söylemek istediğini söyledi.. ve yine son olarak bugün bi konuda tartışmamız oldu.. bana büyüklerimizin yanında oturmamıza kalkmamıza dikkat etmeliyiz dedi.. bende kimse bana karışamaz ben kendimi biliyorum sonuçta dedim o da bal gibi de karışılır annem karışıp seni uyarabilir bunda bişey yok dedi ve bu yüzdende uzun süre tartıştık ve şu an küs bi şekilde uyudu.. yorumlarınızı çok merak ediyorum ben mi çok abartıyorum yoksa sevgilim mi abartıyor.. teşekkürler şimdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?