Ailesinin önünde beni küçük düşürdü..

evet kocan iyi niyetli bir davranışta bulunmuş ama ben herşeyden çok kendime kızardım çünkü kimsenin gözünde acınası, sevgiye muhtaç konumuna düşmek istemezdim. bu benim için gurur kırıcı birşey olurdu

bence sen bu tavırları boşver canım herkes sana nasıl davranıyorsa sende öyle davran. tek taraflı anlaşma geçim olacağına inanmam. senin çabalarınla bir yere kadar. onlar seni sevseler arasalar ne olur aramasalar ne olur büyük bir kayıp değil neticede. kimseyi kendini sevdirmek kabullendirmek için uğraşma. eşinlede güzel güzel konuş birdaha böyle şeyler yapmasın. ama onun bu işi yapmasındaki etkende sensin unutma. sen rahatsızz olduğun için yapmış sen rahatsız olmasaydın yapmazdı. ki eşin seni önemsiyor buda bu tatsız olaydan çıkarılacak en güzel nokta.

Benim üzüldüğümde onların gözünde beni düşürdüğü durum, kimse aa bu çocukta eşi üzülmesin die böle yaptı demicek, bal10 a bak çocuğumuzun başını yiyo dicekler.

Eşimin beni önemsediğini zaten biliyodum ben böle bi atraksiyona gerek yoktu hiç

Yok tatlım, onların orda '' bu '' bana mahsus bişi, sadece benden bahsederken kullanılır, bi neyi bein tanımlar yani

Ben olsam cok sınırlenırdım.
Ara bulmak ıcın ablasına ne olur karımı avutun demesı gerekmezdı bence.
Daha usturuplu sekılde abla aramadınız sormadınız bı sorun mu var dıyebılırdı.
ne olur ara ne olur carsıya cıkar bu ne be.
aramazsa aramasın yanı.
Tatılı zehır eder demıs bu kadar onemsıyomusunuz ablasının sızı carsıya cıkarmasını?
gereksız bır konusma olmus ablanın tepkısınde bı sorun goremedım sorun esınızın uslubunda.

eşin zaten seni önemsediğini anla diye yapmamış spontone gelişen bu olayın en güzel tarafı eşinin önemsemesi olmuş diyorum.

eşinle konuş ne hissettiğini anlat oda birdaha böyle işlere kalkmaz artık. diğer tarafa gelincede yaptıkları hiç hoş şeyler değil o konuda tamamen katılıyorum sana ama boşver onlar nasılsa sende öyle davran.pardonda onlar kim oluyorda senin hakkında bu diyebiliyolar yada bi günaydına cevap verme zahmetinde bulunmuyolar. hiç yüz verme kendileri kıvransınlar sana yaranabilmek için

Evet peri, ben ablasına onun veridiği tepkiye falan kızgın değilim ki herhangi bi tepkiside yok. ama eşimin işgüzarlığı işte. Ben hiç bi zaman ağlanmadım vay beni aramadılar, konuşmadılar vs. ama eşim beni öle bi duruma sokti ki, sanki ben küçük bi çocuğumda, ya bu da ağlıyo sürekli gelince alın çarşıya götürün biraz üstüne düşünde konuşmasın vıdı vıdı yapmasın oldu. Eşimin iyi niyetinden şüphem yok ama madem bu kadar ince düşünüyosun ozaman beni düşürdüğün durumuda gör be adam.

alya'cım eşime anlatmaya çalıştım, seninle konuştuklarımızı nie bu şekilde yansıtıyosun die, ne var bunda dio. Dünkü olay azmış gibi bide bana beni ailemle senin aramda bırakıyosun dedi az önce nassı yanii dedim, arayıp aramamaları çok önemli değil sen nie bunu sıkıntı yapıomuşum gibi ablana yalvarıyosun arayın die, isteyen arar isteyen aramaz dedim. Ee bu seferde arada bıraktı oldum. Napiim şimdi ben?

nerden biliyosun.belkide eşinin sana değer verdiğini senin üzülmene üzülüp çözüm aramaya çalıştığını düşüneceklerdir.

bence çok önyargılısın."bu" denmesinin altında kötü niyet yoktur belki.eşinle ablası dertleşmişler sen gizlice okumuşsun.aynı şey sana yapılsa kırılırdın belkide.ayrıca ablası o.niye kendini acındırsınki.kardeşler arasında yalvarma diye bişey olurmu.

ben okuduklarımdan şunu anladım:çok pimpiriklisin.karşı tarafı abartıyosun bırak nasıl davranırlarsa davransınlar önemli olan eşinin sana davranışı ve çok hassassın.bi düşün bakalım eşin gerçekten senden bunalacağı tepkiler görmüş olabilirmi?
ortada bir sorunu farkedip bunu çözmeye çalışan eşine daha fazla yüklenme.

ben bu baslik altinda farkli bir hikaye bekledim acikcasi...
Bence siz sükredin ki böyle bir ese sahipsiniz. Sizin icin cabaliyor.
Arada mesafe varmis diye sorun etmemelisiniz bence. Inanin böyle olmasi daha güzel.
Benim kaynanam bana 3 sene boyunca (2 sene flört+ 1 sene evlilik) bana bir sefer bile ismimle hitap etmedi, kizim yavrum derdi.
AMa gel gör ki evliligimi yikan da bu kadin oldu. Bence evliliginde bu tür seylerden huzursuluk cikarma.

Valla çok haklısınız.ben olsam bende kızardım ama genede boşverin.geçenlerde burada bir yazı okudum inanın tanısam gidip adamı dövecektim.o kadar kızdım yani.Eşiniz sonucunu düşünmeden ama tammamen iyi niyetli bir düşünceyle davranmış bence.

belkide eşin işin özünde kendi ailesinin yaptıklarından kendisi rahatsız. sen şikayetçi değilsin mevzu yapmıyosun ama o senin üzerinden ablasına seni aramalarını ii davranmalarını vs. istiyo. senden çok kendiside bu durumdan rahatsız olabilir. ama böyle bile olsa çok yanlış bi üslubu var tabiki ayrıca ben aile ile senin aranda kalma durumu göremedim. belkide verilecek bi cevabı yoktu, oda sana kendini suçlu hissettirmeye çalışıyodur. suçluluk psikolojisi
bence konuyu kapat canım sadece eşinde söyle birdaha böyle bişi yapmasın sende konuyu kapat. bakalım neler olacak

aynı benim durumum.. ben yetiştirildiğim aile yapısı gereği oldukça sıcak ve ilgili insanım.. nışanlımın ailesi is son derece bencil ve soğuk insanlar..

inanılmaz kültür farklılığı var.. nışanlım Allahtan 17 yaşında içlerinden cıkmış 7 senedir okul askerlik uğraşıyo.. onlardan farklı yani..

bende çok ağladım üzüldüm kendi aileme olmadığım kadar onlarda herkese yakın oldum

karşılığını yazayım mı canım sana KOCAMAN BİR SIFIR..... KENDİ DEĞERİMİ DÜŞÜRMÜŞÜM... KENDİMİ AĞIRDAN SATSAYMIŞIM KIYMETİM OLUMUŞ....

BUNLARI BANA KK ÖĞRETTİ.... ŞİMDİ BEN ROL DEĞİŞTİRDİM... BU DEVİRDE İNSANA DEĞER VEREN YARAMIYORMUŞ.... EN AZINDAN SENİN EŞİNİN AİLESİ VE BENİM NIŞANLIMIN AİLESİ GİBİLERE.......

BENCE TUTUMUNU DEĞİŞTİRSEN CANIM NASIL OLUR ??? BAK NE GÜZEL EVLENMİŞSİN BELLİ Bİ DÜZENİN VAR.. EŞİM İYİ DİYORSUN BUNLARIN TADINI ÇIKARSANA...

HEM NE GÜZEL İLERDE BANA BAK DEMEZLER BENİMKİLER GİBİ :) AMAN BIRAK UZAK OLSUNLAR...

Canim inanirmisin benim kayinvalidemler´de böyleler. Ayni sehirde oturuyoruz, ne ararlar ne sorarlar. Esim kac kere konustu u konuyu ama nafile.
Görümcem 1,5 ay önce dogum yapti, hem hastaneye gittik hemde evine, gittik altin taktik, bir sürü hediye aldik bebege.
Ondan sonra esim aradi hem kendisini hem esini, cikmadilar telefonlarina. Bak aradan 1,5 ay gecti, eri dönme nezaketinde bile bulunmadilar.
Esimin tüm ailesi böyle ama, aile baglari yoktur pek. Kayinvalidemlere gidince kayinvalidem sag olsun güzel davranir ama kayinpederim buzdagi gibi.
Sürekli benimle takismak ister, ben susarim. Benim kizlarim gibisi yok, siz birbirinize isimle hitap ediyorsunuz saygisizlar vs gibi cümleler kurar.
En son sabrimi tasiran sey ise kalkip benimle politika ve irk meselelerini tartismak istemesi. Bana öyle bir cümle kurduku, basimdan asagi kaynar sular döküldü. Esimde elimden tuttugu gibi terk ettik oraya. Babalar gününde babama hediye aldik ve bütün gün babamlarda oturduk. Babam bana ve esime sordu: "Oglum baban bekler gidin onada, kizim git kayinpederine" Ben birsey demedim. Esim "benim babam anlamaz öyle seylerden baba, gitmeye gerek yok dedi" Yinede arattirdim esime babasini ama telefona cikmadi, herzamanki gibi. Esimde sinirlenip birdaha onlar bizi arayip sorana kadar asla aramicam dedi.

canım aynı durum bizde de var
Eşimin annesi aynı senin anlattığın gibi bi de yan sokakta oturmasına rağmen,bi de yeni bebeğimiz olmasına rağmen biz aramadan 40 yıl arayıp sormaz ,evlerinde mahalleyi çağırırlar oturmaya beni çağırmak şöyle dursun lafını bile etmezler.Bide annemin gelip eşime şunu yap bunu yap faslından sonra,eşim annesine hiç laf söyletmez oldu.Kimseye zorla kendimizi sevdirmek zorunda değiliz ama insanın zoruna gidiyor tek taraflı bişiler yapmak
Canım sen eşine kızmakta sonuna kadar haklısın ablasına yalvarması ve seni mızmız olarak göstermesi hoş değil
Abla annemler niye soğuk davranıyor,Bal10'un ailesi beni her gittiğimde güzel karşılıyor annemler yanlış yapıyor en azından arada sırada bi arayıp sorsunlar diyebilirdi.Ama yok hayatım erkekler böyle değil işte illa sıkı sıkı tembih edeceksin şöyle söyle böyle söyle diye yoksa durumu iyice batırıyorlar.Biraz önce bizde kavga ettik eşimle annesinin yüzüne.Bana en sonunda "Annem ağzına s.çsın" dedi .O kadar kötü oldum ki hala elim ayağım titriyor zaten bebek doğdu doğalı evlilik falan kalmadı bakalım gidiyoz işte nereye kadar gidersek.

Çok iyi anlıyorum seni,sen eşinin ailesi ile kendi ailenmiş gibi kaynaşıp,
karşılıklı birbirinize ilgi alaka gösterin istiyorsun.
Ama malesef herkesin yapısı,tutumu,tarzı farklı.
Bu yaşadığın durumu evliliğimin ilk günlerinde yaşamıştım.
Eşimin ablasıyla aynı sokakta oturuyoruz.
13 aylık evliyim o evime 2 kere gelmiştir,ben onun evine 1 kere gittim.
Evlilik yıldönümleri,özel günler haricinde msjlaşıp birbirimizi aramayız.
Ya da sağlık durumu varsa bir geçmiş olsun haricinde diyaloğumuz yoktur.
Yüzyüze kayınvalidemde karşılaşınca ikimizde samimi davranmaya çalışırız ama,
aramızda ki diyalog böyle işte.
Diğer kardeşleriylede farklı değil,yukarda en samimi olduğumu anlattım gerisini sen düşün:)
Ama birbirimize saygısızlığımızda yoktur.
İlk zamanlar çok takılır,sorun ederdim.
Eşime de çok dile getirip bunaltırdım.O'da annesini arayıp''neden ilgilenmiyorsunuz,arayıp sormuyorsunuz''derdi.
Yani aynı şeyleri yaşadım.Eşimle bu tutumundan dolayı da çok tartıştım.
Ama artık hiç konusunu bile yapmıyorum.
Eşine ailesi ile diyalog eksikliğinden dert yanmayı bırak,konu bile yapma.
Hani 25 gündür aramıyorlar demen gibi.O zaten farkındadır herşeyin merak etme.
''annemlerle konuştun mu''diye sorarsa ''aramıyorlar bende devamlı arayıp rahatsız etmek istemiyorum''dersin.
Evet doğru olan senin beklentin,kesinlikle haklısın ama bu haklılığını bildikleri için,
dile getirmemizden hoşlanmıyorlar.Çözümüde kendilerince böyle buluyorlar.
Senin eşin nasıl bilmiyorum hani''annemleri ara,ilgilen''der mi?
Benim eşim demez ama içten içe beklediğinide bilirim.
''bugün annenle konuştum''dediğimde yüzündeki heyecanı ve sevinci görebiliyorum yani:)
Sıkma canını hiç,malesef hayatta bazen böyle idare edilmesi gereken durumlar olabiliyor.
Ben yapı olarak konuşkan,canayakın,hoşsohbet biriyimdir.
Hep de böyle bir aileye denk geleyim istedim ama kısmet:)
En azından zarar vermiyorlar diye düşün.Kendi hayatına,düzenine,evliliğine bak sen.
Hem ayrı şehirlerde oturman da büyük avantaj bence.
Düşün aynı semtte hatta aynı sokakta oturduğunu:)bazı durumlarda zor olabiliyor inan.
Yok sayamazsın sonuçta eşinin ailesi ama devamlı beklenti içine de girme.
Hayal kırıklığı oluyor çünkü.

duygulu bu söylediklerini okuyunca aklıma benim yaşadığım bir şey geldi, bilinçaltıma yerleşmiş, takmışım demek ki, aslında çok bozuldum; ama bir şey söyleyemedim tabi, belki de ben abartıyorum, bilmiyorum. Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz, sözleneceğiz ben döndüğüm zaman, şu an yurtdışındayım, en son ziyaretlerine gittiğimde (annesi kapalı bir hanım, babaası da dindardır), babası eve gelip bana nasılsın kızım diye sorduğunda ben de gayrı ihtiyari iyi ne olsun x amca, şükür, deyiverdim. normalde çok şükür kelimesini kullanan bir insan değilim, dualarımda kullanırım ve içimden çok sık geçiririm; ama iletişimde olduğum kişiler iş ortamında olduğundan hep, kullanmam genelde; ama öyle çıkıverdi o an ağzımdan. Bir de yurtdışından yurda bir haftalık kısa geziler yapabildiğim için ancak, konuşmamdaki akıcılık da azalmış durumda. bu cümlenin karşılığında x amca bana, "sen de mi şükürcülerdensin kız" dedi şakayla karışık. ne demek istediğini anladım; ama anlam veremedim. Yani belirli bir kitleye mensup olmadığımı biliyorlar, hatta onlar daha çok o kitleye mensup görünüyor ve bu benim sorgulamam gereken bir şey olmalı normalde eğer sorgulamak istersem ki sorgulamam... Bozuldum nedense ve ilerde tehlike yaşar mıyım bu ayrılıklar konusunda da diye de düşünmedim değil..
Konuyu dağıttığım için de defalarca özür diliyorum, aklıma geldi ve ben de anlatıp dertleşmek istedim sanırım. Konu hakkındaki yorumum da eşinizin çok çok iyi niyetli olduğu yönünde; ama bence de bu kadar acındırması saçma olmuş, belki de ailesinin o ne derse desin ilgilenmeyeceğini bildiği için bu kadar acındırarak anlatmıştır. Siz bence de eşinize bundan rahatsız olduğunuzu ve bundan sonra aramasalar bile hiç yorum yapmayacağınızı söyleyin. Çünkü başlarda söylemişsiniz sanırım.. Koaly gelsin valla :)

kardesim agzin tatliyken sen kendi evine iisne baksana:) bosver soguk olsunlar daha iyi cok fazla samimiyetten kavgaalr cikiyoo.. onlar aramiyosa sen ara kucuk olan sensin zaten.. bak esinde seni seviyo dusunuyo rahatina bak:)

Bal10,ben olsam tadını çıkarırdım,burda sorunlarını yazan insanların en büyük problemlerinden birirsi ,sürekli taciz eder gibi arayıp duran kayınvalide herşeye nane görümce.aramıyolarsa arama, ne güzel işte konunun üstünden bile geçme,annenler beni aramadı falan da filan da aman ne gereği var.aramadılarsa aramasınlar çok da tın...
Ben çok sıcacık girdim içlerine kendileri de sıcak yaklaşmaya çalıştılar sonra noldu, vıcık vıcık bir ilişki...o bahsettiğin soğukluğu,resmiyeti sağlamak için çok çaba sarfettim.Şimdi aramazlar ben de asla aramam ,eşimi ararlar benle konuşmak istediklerindede geri çevirmem,ama öyle can ciğer kuzu sarması değil ,kararında..Asla eşime beni aramadılar v ay bende onları aramıycan,sen görüştünmü ,nasıllarmış falan filan teklaf etmem.Dünya varmış...Ne gereği var değerli vaktimi gereksiz mevzular yüzünden heder ediyorum.Eşine gelince konuyu açma bile bundan sonrada hiç laflarını etme olsun bitsin,görümceylede olaydan haberin yokmuş gib davran,haa kendisi konuyu açarsa ee bizi yanlış anlıyorsun falan filan.Aman dersin eşime öylesine sitem etmişim çok ciddiye olmuş ,önemli değil öyle düşündüğünüz kadar dert ettiğim yok merak etmeyin dersin ...alsın cvbını otursun yerine.Sanki akıl vermek gibi olmuş kusura bakma,asla kastım o değil fikrimi yazdım sevgiler...

Keşke senin dediğin gibi düşünseler Mirka'cım ,ama onları tanıyorum aksi düşüncelerde olacaklarınıda biliyorum bu yüzden.

Başta da dikkat ettiysen kötü niyetli olmadıklarının , özde iyi insanlar olduklarını yazdım. orda bahsettiğim '' bu '' bana karşı konuşma tarzlarını göstermek içindi, ufak bişi belki ama ard arda olunca insan yaralanıyo. Evt rahatsızlığımı dile getirdim ama asla eşimi bunaltacak kadar da değil. Aslında o herşeyin farkında benim bu tutumlara sessiz kaldığımın ve olması gerektiğinden az tepkiler verdiğimin, bi nevi kendini rahatlatmak istedi bence o bu şekilde.

Ya bende huzursuzluk olmasını istemiyorum tabi ama insanoğlu işte biriktirip biriktirip dolu. Ben çok hassas bi insanım, en ufak bişeye üzülürüm, uykularım kaçar .düşün böle bi yapıda olmama rağmen eşimin ailesinin tavırlarını çok problem etmedim, olsun dedim saygı gösterdim . Eşim benim için çabaladı doğru ama bi yandanda bu tutumlar yüzünden çemkiriyomuş gibi gösterdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…