Ailesiyle konuşmuyorum

Ben sizi yüzde yüz haklı buldum. Bence de aramaları gerekirdi, üzerinden iki sene geçmiş, öfkeniz burdan bile hissediliyor, boşverin artık.
Eltimle kaynım boşanmaya karar vermişti. Çok değil 2 yıl kadar sürdü evlilik. Eltimi haksız buldum ama sonuçta o kocasıyla arasındaki bir mesele, bizim aramız gayet iyiydi. Ailede benden başka arayan olmadı, aradım konuştum hatta evime yemeğe davet ettim, derdini dinleyip hayırlısı olsun diyerek uğurladım evimden. Kayınvalidem bu boşanmayı desteklediği için hiç aramadı, oysa onunla da arasında bir şey geçmemişti. Aynı sizde olduğu gibi bizimkilet de boşanmaktan vazgeçti. Şimdi eltim kayınvalidemin ağzına ediyor her fırsatta, kadını hayattan bezdirdi :KK53: Ama yine de kendi bilecekleri iş, benim dışımda. Yine aynı olay olsa ben yine arar halini hatrını sorarım. Bence olması gereken bu.

yani bende sorayım siz neden aramadınız?
benim de kv ler ile nerdeyse sizin gibi ilişkim var ben olsam arardım mesela

siz arayıp aman kızım ayrılmayın diye yalvarmalarını falan mı bekliyordunuz?

bide o kadar şey yaptım ettim diyorsunuz severek yaptınız dimi? kimse zorlamadı bu kadar beklenti neden
ben sadece şunu anlardım demek ki kızları kadar değilmişim ve bundan sonra yapmazdım

eşinizle boşanmamış asıl suçluyu affetmişsiniz ve sonra suçlu aramışsınız
Ben de şöyle düşündüm. Yuvası yıkılan, teselliye ihtiyacı olan konu sahibi. Neden o arasın ki? Karşı taraf arayıp ne yapacağınızı siz bilirsiniz karışamayız ama üzüldük vs gibi basit cümleler kurabilirdi bence.

Ben de şöyle düşündüm. Yuvası yıkılan, teselliye ihtiyacı olan konu sahibi. Neden o arasın ki? Karşı taraf arayıp ne yapacağınızı siz bilirsiniz karışamayız ama üzüldük vs gibi basit cümleler kurabilirdi bence.
tabiki ona bende katılıyorum
ama eşi asıl suçluyu affedip ailesine bu kadar devasa kin yanlış

bende olsam kızar kırılırım ama küsmem mesafe koyarım sağlam
şey gibi oluyor işte oğlunuza gücüm yetmedi size yetiyor

Ben sizi yüzde yüz haklı buldum. Bence de aramaları gerekirdi, üzerinden iki sene geçmiş, öfkeniz burdan bile hissediliyor, boşverin artık.
Eltimle kaynım boşanmaya karar vermişti. Çok değil 2 yıl kadar sürdü evlilik. Eltimi haksız buldum ama sonuçta o kocasıyla arasındaki bir mesele, bizim aramız gayet iyiydi. Ailede benden başka arayan olmadı, aradım konuştum hatta evime yemeğe davet ettim, derdini dinleyip hayırlısı olsun diyerek uğurladım evimden. Kayınvalidem bu boşanmayı desteklediği için hiç aramadı, oysa onunla da arasında bir şey geçmemişti. Aynı sizde olduğu gibi bizimkilet de boşanmaktan vazgeçti. Şimdi eltim kayınvalidemin ağzına ediyor her fırsatta, kadını hayattan bezdirdi :KK53: Ama yine de kendi bilecekleri iş, benim dışımda. Yine aynı olay olsa ben yine arar halini hatrını sorarım. Bence olması gereken bu.
Eltinizin tavrı aşırı saçma değil mi? Hatalı olduğu bir durumda ne bekliyordu, kaynana denen kişi anası mı onu herşeyi ile bağrına basacak? Kaynananın en iyisi sen oğluşunu üzene kadardır. Ben anlamıyorum bu kadınlar yüzgöz olup mahkeme kapısına kadar gittikleri kocayı bağrına basıyor da ailesi için aramadı sormadı diye ölüm ayrılığı edebiliyorlar. Kaynana da çok şekermiş, ben olsam bi güzel cartlatırdım.

Eltinizin tavrı aşırı saçma değil mi? Hatalı olduğu bir durumda ne bekliyordu, kaynana denen kişi anası mı onu herşeyi ile bağrına basacak? Kaynananın en iyisi sen oğluşunu üzene kadardır. Ben anlamıyorum bu kadınlar yüzgöz olup mahkeme kapısına kadar gittikleri kocayı bağrına basıyor da ailesi için aramadı sormadı diye ölüm ayrılığı edebiliyorlar. Kaynana da çok şekermiş, ben olsam bi güzel cartlatırdım.
Aslında kaynanam şirretin teki. Ama oğlu bu evliliğin sürmesini istediğini, ve hatta onun yüzünden ayrılık aşamasına geldiklerini (asla alakası yok) söylediği için olaylara ses çıkarmıyor. Eltim gününü gün ediyor kaynanam da sürekli onların(çoluk çocuk vs) arkasını topluyor.
Ben yaşananlardan memnunum, sevgili kayınvalideciğimin uğraşacak o kadar çok meselesi var ki saçmasapan bir şekilde bana durup dururken sen de bana üç gündür gelmedin diyerek küsmüyor, unutuldum:KK49::halay:

Aslında kaynanam şirretin teki. Ama oğlu bu evliliğin sürmesini istediğini, ve hatta onun yüzünden ayrılık aşamasına geldiklerini (asla alakası yok) söylediği için olaylara ses çıkarmıyor. Eltim gününü gün ediyor kaynanam da sürekli onların(çoluk çocuk vs) arkasını topluyor.
Ben yaşananlardan memnunum, sevgili kayınvalideciğimin uğraşacak o kadar çok meselesi var ki saçmasapan bir şekilde bana durup dururken sen de bana üç gündür gelmedin diyerek küsmüyor, unutuldum:KK49::halay:
Ay küsen şirret mi olur be ahahahah. Keşke bizim şirret de küsse, yapar yapar delirtir bi de özür bekler, dilemeyince kıyın kıyın yanaşır, bi sonraki şirretliğe hazırlanır . :D

Ay küsen şirret mi olur be ahahahah. Keşke bizim şirret de küsse, yapar yapar delirtir bi de özür bekler, dilemeyince kıyın kıyın yanaşır, bi sonraki şirretliğe hazırlanır . :KK70:
Öyle küsmek değil ya, drama queen . Gecenin yarısı ağlayarak arar , eşime etmedik dram bırakmaz. Sonra ertesi gün mecburen oraya sürükleniriz, gülerek alttan alttan demedik laf koymaz. İki lokma yemeği burnundan getirir.
Tabi bunlar eltimden önceydi :KK70:
Şimdi bir ay gitmem (önce bir hafta uğramazsak olay çıkardı), gidince kızımm kurban olduğum diye kapıda karşılıyor:KK70:
Canım eltim ya hayatımdaki en büyük sorunu yoluna koydu, kendi hayatına hayrı yok ama bana sihirli değnek. Boşanmalarına asla izin vermeyeceğim ahahahahja

Kocanız boşanmaya yol açacak şeyler yaptı onu affettiniz. Sizin kararınıza saygı duymaya çalışan ailesini mi affedemediniz? Ne yapacaklardı nolur bizi bırakma diye yalvaracaklar mıydı.
Bizim kararımıza saygı duymayı düşünmüş olmalarına inanacak şeyler olsaydı bu konuyu açmazdım bile kk ya taşımazdım. Kim taşır ?

Karışsalar suç, karışmasalar suç. Bu defa da çok üstüme geldiler diyecektiniz. Oğulları yüzünden boşanma kararı aldım, hayırlısı olsun deyip kapattılar diyecektiniz.

Anladığım kadarıyla aramamaları değil de arayıp, kızım oğlum etmiş sen etme diye yalvarmadıklarına içerlediniz. Olayın üstünden yıl geçmiş hala aynı yerdesiniz.

5 kere 5 farklı kişiye yanıt verdim . Gelmediler. Bir kere arandım annesi tarafındwn koronaydım. Açmadım telefonu. Eşim evde biliyor arıyor düşüncesi bile aklıma geldi ki hakkım varmış. Ertesi gün annem aramış açmamışsın dedi. Evet dedim o kadar
1 yıl sonra korona olmuşsunuz öyle okudum. Bu durumda 1 yıl ne geldiler ne de aradılar. Bu durumda ben de olsam gitmem görüşmem valla haklısınız

1 yıl sonra korona olmuşsunuz öyle okudum. Bu durumda 1 yıl ne geldiler ne de aradılar. Bu durumda ben de olsam gitmem görüşmem valla haklısınız
Doğru okumuşsunuz. Bende bunlardan dolayı konuşmadım konuşmuyorum… eşim bu durumdan etkilenmeye başladı ağladı da bi kere.Bu durumda onlardan bu durumu düzeltici bir şey olmadıkça bir şey yapamayacağımı söyledim. Heee babamla annem mi sana gelecek olduuuu diye cevap aldım. Ben öyle bişi demedim nasıl yaparlarsa yapsınlar artık. Ben eşimin yerinde olsam bu kadar uzamadan eve çaya çağırırdım barışır ederdk. Sonra da bayramdan bayrama çoğu gelinin yaptığı gibi. Onlara gelin olmak gerekiyormuş bunu o arefede cok iyi anladım.

Doğru okumuşsunuz. Bende bunlardan dolayı konuşmadım konuşmuyorum… eşim bu durumdan etkilenmeye başladı ağladı da bi kere.Bu durumda onlardan bu durumu düzeltici bir şey olmadıkça bir şey yapamayacağımı söyledim. Heee babamla annem mi sana gelecek olduuuu diye cevap aldım. Ben öyle bişi demedim nasıl yaparlarsa yapsınlar artık. Ben eşimin yerinde olsam bu kadar uzamadan eve çaya çağırırdım barışır ederdk. Sonra da bayramdan bayrama çoğu gelinin yaptığı gibi. Onlara gelin olmak gerekiyormuş bunu o arefede cok iyi anladım.
Niye gelemez mi annesi babası ? Kim hataliysa yaşa bakmadan yanlış yaptığını da söyleyebilmeli.

Eşiniz de iş bitiyor. Size diyeceğine anne babasına bize gelin böyle eşimi istemiyorsunuz gibi oluyor bu da iyi değil evliliğime de yansıyor beni arada bırakmayın diyebilmeli

Eşiniz de iş bitiyor. Size diyeceğine anne babasına bize gelin böyle eşimi istemiyorsunuz gibi oluyor bu da iyi değil evliliğime de yansıyor beni arada bırakmayın diyebilmeli
Aynen öyle diyebilmeli. Ben eşime dedim ki bu konuyu yine açtığı zamanlarda. Beni istemeyen değer vermeyen her kim olursa olsuj onlarla görüşmem seni de benim gibi üzmeli dedm. empati yap ben bu durumda olmak isteyen bir yapıda mıydım hayır bunu bile bile yine hiç bir şey yapmayan annen babanlar dedim

şimdi bazı şeyleri kafamda oturttum da
barıştınız ettiniz bu olaylar olmadan önce birbirinizi arıyordunuz dimi sık sık kv de de siz de

bu olaylar oluyor barışılınca hiçbişey olmamış gibi oda sende aramıyorsunuz yani
o sizden siz de ondan beklemişsiniz..
insan biran samimi iken böyle patt diye nasıl soğukluk olur diye sorgular eder
kv niz için diyorum

şimdi bazı şeyleri kafamda oturttum da
barıştınız ettiniz bu olaylar olmadan önce birbirinizi arıyordunuz dimi sık sık kv de de siz de

bu olaylar oluyor barışılınca hiçbişey olmamış gibi oda sende aramıyorsunuz yani
o sizden siz de ondan beklemişsiniz..
insan biran samimi iken böyle patt diye nasıl soğukluk olur diye sorgular eder
kv niz için diyorum
Evet araşıyorduk gidip geliyorduk hatta akrabaları gelirdi topluca kızım sizde gelin hadi derlerdi o durumlarda bile ikiletmezdim.,dik. Anne baba çok önemlidir gün geldi annesi özlemiştir diye düşündüğümden gerizekalı ben ! Anneni bizim gittiğimiz mekana götür çok sevinir özlemiştir işten güçten bana da vakit ayıramamıştın ona da ayıramadın. Eşim beni dinledi ve gitti gece yarısı geldi öyle mutşu olmuş ki ama bi alo bile demedi. Bana çok yazık ben gerçek bir saf mışım masumcaaaaa baktım hep tüm iyiliğimle. Bizim ayrılma sürecimiz davaya kadar 2 ay sürdü dava oldu üzerinden 1 ay geçti aranmadım sorulmadım. Düğüne gidilmiş boşandılar denmiş. sorguladığım içinnn konuşmak istemiyorum Allaha da havale ettim zaten. Ben kendimi çok iyi izah eden biriyimdir. Fakat insanlara öncee tümmm sevgimi veririm sonra az az alırım yaptıkları karşısıında. Bu az az almıştım tamamen aldım sevgimi. Saygım hep var ama onlar benim gibi gerizaklı hassas olmadıkşarı için böyle oğullarını düşünmemişler işte. Anca etrafa cocuklarım bitanedir bilmem ne diyip lafta konuşsunlar.

Evet araşıyorduk gidip geliyorduk hatta akrabaları gelirdi topluca kızım sizde gelin hadi derlerdi o durumlarda bile ikiletmezdim.,dik. Anne baba çok önemlidir gün geldi annesi özlemiştir diye düşündüğümden gerizekalı ben ! Anneni bizim gittiğimiz mekana götür çok sevinir özlemiştir işten güçten bana da vakit ayıramamıştın ona da ayıramadın. Eşim beni dinledi ve gitti gece yarısı geldi öyle mutşu olmuş ki ama bi alo bile demedi. Bana çok yazık ben gerçek bir saf mışım masumcaaaaa baktım hep tüm iyiliğimle. Bizim ayrılma sürecimiz davaya kadar 2 ay sürdü dava oldu üzerinden 1 ay geçti aranmadım sorulmadım. Düğüne gidilmiş boşandılar denmiş. sorguladığım içinnn konuşmak istemiyorum Allaha da havale ettim zaten. Ben kendimi çok iyi izah eden biriyimdir. Fakat insanlara öncee tümmm sevgimi veririm sonra az az alırım yaptıkları karşısıında. Bu az az almıştım tamamen aldım sevgimi. Saygım hep var ama onlar benim gibi gerizaklı hassas olmadıkşarı için böyle oğullarını düşünmemişler işte. Anca etrafa cocuklarım bitanedir bilmem ne diyip lafta konuşsunlar.
peki kv kp hiç mi sormadı eşinize bayram kandil eşin nerde neden aramıyor gelmiyor vs diye
illa sormuşlardır eşiniz ne demiş küs size böyle böyle olduğu için dememiş mi?

peki kv kp hiç mi sormadı eşinize bayram kandil eşin nerde neden aramıyor gelmiyor vs diye
illa sormuşlardır eşiniz ne demiş küs size böyle böyle olduğu için dememiş mi?
Eşim 2. Davaya kadar uğraştı didindi barışmak af dilemek ve gerçekten çocukluk ettiğimizi söylemek vs vs için . Babam eniştem ablam aracılığıyla bana ulaştı ve tamam baba dedim onu dinleyeceğim ama önce size kendini izah etsin eğer güvenirseniz konuşmaya geleceğim dedm onu görmek benim kalbimi yumuşatırdı ve akıllı olamazdım dedim. Öyle de oldu . Sonra beni çağırdılar Gittim babam eniştem ablam eşim ve ben aynı yerdeydik artık. Kızım tamam cocuk oyuncağı değil evlilik bunu anlamış artık demişti babam. Onu dinledim önce, sonra kendim konuştum. Evliliğimizle ilgili beklentilerimi, kendiyle ilgili beklentilerimi söyledıkten sonra şunu ekledim. Baban beni bir kere aradı Davadan önce.sonra ses seda kesildi evleri bile ayırdık ben ev bile tuttum kimseden kızım merhaba nasılsın lafını işitmedm. Ya sen yalan yanlış şeyler anlattın ya da beni gerçekten istemiyorlarmış dedm. Ben yanlış bişi anlatmadım dedi. Tamam dedim benim barışmamı istyorsan aileni görmek istemiyorum. Beni istemeyen insanları bende istemiyorum bu kadar dedim. Ömür boyu mu dedi. Babam araya girdi olur mu ömür boyu hayır filan tamam dedim baba bana sormayıj şunu benim söyledğim apaçık . Haklısın dedi tamam dedi eşim. . Saatlerce birbirimizi dinledik ve tüm eşyalarımı kendi topladı valizlerle geri eve geçtik durum bu . Gelelim eşin dememiş mi ye . Bu olaylar böyle sürmüşken tabi ki demiştir ama ben hiç bir zaman sormadım ne dedin diye

Tamam eşiniz üzülüyor olabilir de şu anda bir şey yapıyor mu aile bireyleri kendilerini affettirmek için ?
Yani sonuçta sizi telefondan vs silen onlar arayıp sormayan onlar.
Onlar eğer sizinle eskisi gibi olmak istiyorlarsa adım atmaları özür dilemeleri ne bileyim gönlünüzü almaları lazım.
Sadece aramak bir adım değildir bana göre bı pasta çiçek alıp gelebilirler mesela.
Ne bileyim karşınıza geçip güzelce konuşmak özür dilemek vs olabilir.
Eğer böyle şeyler yapilmiyorsa zaten onların da pek iletişim kurmaya niyetleri yok demektir.
Eşiniz hala neyi zorluyor ki?

Back
X