Ailesiyle yasayan bekar ve calisan hanimlar

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Bu sabah canimi sıktı babam. Elektrikli soba acikti mutfakta geldi kapatti. Niye kapatiyosun sicak mi oldu dedim.
Elektirik yakio bu benim param yok dedi
Yakin zamanda da tv aldi
Paran olmasa tv mi alirdin dedin sakayla
Biraz da sen alsan gibi biseyler geveledi
Ben calisiyorum. Ise girdigimde eve esya fln aldim. Arada katkim oluyor ama cok degil. Biriktirmeye calisiyorum.
Gozune batiyosa kendi evime cikmak zaten en cok istedigim sey. Izin cikmaz ona da. Babam zaten ne dedigini bilmez cogu zaman ama kendimi kotu hissettim.
Calisan ve ailesiyle yasayan hanimlar siz naail yapiyorsunuz. Eve katkiniz oluyo mu ne kadar oluyo

Bekarken kendi ihtiyaçlarımi alacağım kadar para ayırır gerisini anneme verirdim. O evde ben de yaşıyorum. Yatıyorum kalkıyorum yemek yiyorum çamasirim bulasigim vs var sonuçta. Su an annemle ablam beraber yaşıyorlar keseleri ortak. Odemeler yapılır geri kalan ihtiyaçlara verilir. Gul gibi gecinip gidiyorlar şükür.

Valla cnm benim bu biraz senin ve ailenin genel yapısıyla ilgili.ben 3 tila yakın bekar ve çalışan bir bayan olarak ailemle yaşadım sonra evlendim.neyse kardesim falan yok tek cocuktum annem babam hiç istemediler versem de almadılar baba evinde ye paranı koca evinde herşey ortak olacak dediler ama ben yine de onların izin verdiği ölçüde yapardım ne bileyim yemeğe çıkartırdım isten dönerken bisiler alirsin ha ailemin durumu daha koti olsaydı yardım etmekten de gocunmazdım verirdim ama dedim ya tamamen ailenin kafa yapısı ile alakalı

paran olmasa tv mi alırdın diyen sen misin o kısmı anlamadım, kaç yaşındasın, yani bu gibi konular genel geçer değilde ailenin kendi dinamikleriyle alakalı bence, ne çocuğundan para alana ne almayana bişey denmez, çünkü ne doğru ne yanlış

Ben anneme sürekli para veririm. Istemesede veririm. Alışverişte ona birsey ödetmem. 1/3 aileme gider öyle diyim. Kusura bakmada adam hakli. Her ay düzenli eline para versen öyle demez diyemez. Para versen o hareketi yapamazdı mesela

Tek şey söyleyebilirim: Belirli bir yaştan sonra insan kendi düzenini kurmak istiyor.

Eve 15binlik esya aldim ise ilk girdigimde. Ilk bir sene onun borcunu odedim. Yani babam kendi tvsini aldiysa salondakini de ben aldim mesela. Sen aldin ben aldim yapmak istemiyorum. Eger oyleyse bunu iddia edemez zaten. Ama sonra katkim cok olmadi. Ki eger olur da bir gun evlenirsem kendim karsilamak icin para biriktiriyorum zaten.

2 yıldır çalışıyorum. ama arada ufak tefek şeyler dışında para vermedim. istemediler de. ihtiyaç olsa veririm ama ihtiyaç da yok. geçen taksitle tv aldık. 1/3 ben ödüyorum. öyle.

ihtiyaç yoksa ailenin çalışan çocuğundan para istemesi bence gereksiz. baban ayıp etmiş. ama belli ki huyu bu. görmezden gelmeye çalış.

Ailemiz bizi büyütüp okutup belli bir yaşa getiriyor iş sahibi olmamızı sağlıyor. Hoş bunları da çalışalım onlara para getirelim dye yapmıyolar karşılıksız emek onlarınki ama yine de ailenin bir beklentisi oluyor sanırım ki bence insan ailesine yardım da etmeli bundan gocunmamali. İlerde hiç bsyin olmayan senin için bsy yapmayan eşinin ailesine bile para verebilirsin kendi ailene değer en azından ama tabi babanın da böyle laf vurması itici gelebilir sen zaten yaparsın da böyle ağzıyla kendi isteyince insanın yapası gelmez. Senin de ihtiyaçlarin var sonuçta. Sen yine de ailenden desteği esirgeme kendin için de para ayır birikim yap. Bu arada benim maaşımın nerdeyse tamamini aileme veriyorum

Evlenmeden önce kendi ihtiyaçlarıma gerekeni alır harçlığımı ayırır, evin market gelirini ben karşılardım. Gerisini anneme elinde bulunsun diye verirdim.
Çünkü babam kardeşm ve ben çalışmaya başlayınca herşeyden elini ayağını çekmişti. Kirayı ve faturalarıda kardeşim hallediyodu.

Biriktirme imkanın varsa biriktir. Yoksa benim gibi evlenirken kendini parçalarsın herşeye yetişebilmek için.

Bende evlendim ayrıldım birde çocuğum var. Hiç o ödedi ben ödedim gibi birşey düşünmedik. Sıkışan diğerinden para ister. Kimin ne kadar parası var herkes bilir.
Elektrikli ısıtıcıyı hiç sevmiyorum bende hem çok elektrik tüketiyor, hemde hiç ısıtmıyor.
Babanızda kendimi gördüm.

Ayrı bir şehirde yalnız yaşıyorum ama yine de aileme her ay belli bir miktar veririm.Siz bir de aynı evdesiniz.Belki biraz para yada bir iki fatura ödeyebilirsiniz.

baban abartmış yanii, 15 binle şimdi millet kızını evlendiriyor daha ne yapacaktın.
boşver biriktirmeye devam et bence, içinde rehet olsun.

captain alıntım sana da herkese soruyorum esasen

ben hiç çalışırken ailemle yaşamadım tam bilmiyorum ama eve gelirken markete mesela uğramıyor musunuz

ben bekarken de evin market alışverişi bendeydi de

eve gelirken her şeyi ben alırdım bu durumda da para benim olsa idi onları harcardım

captain alıntım sana da herkese soruyorum esasen

ben hiç çalışırken ailemle yaşamadım tam bilmiyorum ama eve gelirken markete mesela uğramıyor musunuz

ben bekarken de evin market alışverişi bendeydi de
Ben hergun 2 kez uğruyorum 1 kez annem ödüyorsa 5 kez ben ödüyorum valla. Canları sagolsun. Lisede herkesten guzel giyinirdim. Herkesten cok harçlık alirdim. Babam sağolsun. Nasil para vermem ben aileme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…