Ailesiyle yasayan bekar ve calisan hanimlar

Benim tanıdığım bir abla var 35 yaşında 3.5 milyar maaş alıyor babası öyle bir yükleniyor ki maaş kartı bile ablanın babasının elinde kıza harçlık veriyor gerisini sen düşün ...

Bu sabah canimi sıktı babam. Elektrikli soba acikti mutfakta geldi kapatti. Niye kapatiyosun sicak mi oldu dedim.
Elektirik yakio bu benim param yok dedi
Yakin zamanda da tv aldi
Paran olmasa tv mi alirdin dedin sakayla
Biraz da sen alsan gibi biseyler geveledi
Ben calisiyorum. Ise girdigimde eve esya fln aldim. Arada katkim oluyor ama cok degil. Biriktirmeye calisiyorum.
Gozune batiyosa kendi evime cikmak zaten en cok istedigim sey. Izin cikmaz ona da. Babam zaten ne dedigini bilmez cogu zaman ama kendimi kotu hissettim.
Calisan ve ailesiyle yasayan hanimlar siz naail yapiyorsunuz. Eve katkiniz oluyo mu ne kadar oluyo
babalar hep böyle huysuz aynısı b,zdede var parasıda var yani genede kardesimden para alır

Bekarken araba alana kadar maasimin bir kısmını babama verdim borçları olmasa kabul etmezdi. Araba aldk tan sonra artk verme kızım dedi. Sonra da evlendim zaten.

Bu sabah canimi sıktı babam. Elektrikli soba acikti mutfakta geldi kapatti. Niye kapatiyosun sicak mi oldu dedim.
Yakin zamanda da tv aldi
Ben calisiyorum. Ise girdigimde eve esya fln aldim. Arada katkim oluyor ama cok degil. Biriktirmeye calisiyorum.
Gozune batiyosa kendi evime cikmak zaten en cok istedigim sey. Izin cikmaz ona da. Babam zaten ne dedigini bilmez cogu zaman ama kendimi kotu hissettim.
Calisan ve ailesiyle yasayan hanimlar siz naail yapiyorsunuz. Eve katkiniz oluyo mu ne kadar oluyo
Kendime çok az miktar para ayırıp geri kalanı aileme veririm,hiçbir sıkıntı olmadı ben bugün onlara yardımcı olurum yarın onlar bana :)

Ben de başlarda ufak ufak faturaları ödüyordum.Uzak bir okula görevlendirme gitmeye başlayip cok fazla yol masrafım başlayınca bıraktım.Şimdi biriktiriyorum evlilik için.Aynen ısıtıcı muhabbeti bizde de oldu şakayla karışık:)Ben de öderim yaktığım kısmu ben dedim:)İhtiyaçlari olursa aliyorum ödüyorum tabi.

benim annem emekli. ben de öğretmenim. evimizin masraflarını annem giderir. elektirik-su-internet ve aklıma gelmeyen faturalı masrafları yani o alır. alışverişe birlikte gideriz ama kasada mutlaka güreşiriz kim ödeyecek diye. hep biriktir der bana ama paranın çoğu zaman adı var sanırım. anlık şeylerde ben öderim. pek katkım yok ama faturalar hariç pek giderimiz de yok.

Ben ayrı evde de yaşadım. Şu an babamla yaşıyorum bunda en büyük etken babamin bosuna iki ev masrafı olmasin yanıma gel demesiydi . Bekar ve çalışan insanların ailelerine katkıda bulunması gerektiğini düşünüyorum sonuçta aileler o kadar bakıp büyütüyor belli bir zamandan sonra yükleri hafiflemeli bence . Ama tabi bunun birçok kriteri var . Mesela şu an babam evle ilgili bütün masrafları karşılıyor bana sadece kendi ihtiyaçlarını karşılasan yeter diyor . Ben de maaşımla birikim yapıp ilerde evlilik masraflarımı karşılamak istiyorum . Eğer babamin ilerde düğün masrafları karşılayacak durumu olsaydi o zaman mutlaka ev geçindirme konusunda ona yardım ederdim . Yani yarin öbür gün evlilik vs.gibi şeylerde size yardımcı olmayacaksa biriktirin yok yardim eder diyorsanız yardımda bulunun derim ben .

Sen zaten 15 bin harcamissin eğer biriktirmeyi düşünüyorsan verme ara sira pazar parası vs verirsin

Evlenmeden önce 8 yıl çalıştım,sagolsunlar hic bu muhabbetleri yapmadilar..ben de market ve giyim alisverislerini yaptim,turlara gonderdim,tatillere goturdum..parama hicbi zaman karismadilar ben de seve seve yaptim bunlari..evin ihtiyaci olan bi esyayi alip haberleri olmadan gonderdim mesela...8 yilda epey bi birikim yaptim ve evlenirken kullandim onlara asla yuk olmadim...babamdan bu tarz bisey duysam ben de cok bozulurdum acikcasi

Ben de ailemle yasiyorum gerisi hep evlendi. Ben 15 yasimdan beri kendi ihtiyaclarimi hep kendim karsiladim. Lise universite kendim odedim. Ama aileme de hep yardimda bulundum. Simdi de evin telefon tv ve internetini ben ödüyorum. Anneme hediyeler alirim, ara ara harclik gibi veririm. Evin bozulan bir esyasi olursa yardım ederim beraber aliriz. Evin alisverisine yardim ederim, ne eksik diye anneme sorar alirim.

Sonucta bu evde ben de yasiyorum. Masraflarina katkida bulunmam gerek. Ben bunu asla bir zorunluluk olarak gormedim aksine hep normal buldum. Zamaninda evin esyalarini aldiniz diye kenara mi cekileceksiniz? Sonucta yeyip icmeye de devam ediyorsunuz degil mi? Aylik az da olsa annenize babaniza verseniz fakirlesmessiniz ama zengin de olmazsiniz.

Yakin zamanda da tv aldi

Benim oluyor üniversitede kardeşimi okutuyorum.Anneme Doğum günü hediyesi mutfak dolabı yaptırdım hediye onun borcunu ödüyorum fırın, buzdolabı, yatak odası, tv,koltuk takımı,ünite derin dondurucu vb eşyalar almıştım.Hiç gocunmam bütün paramı veririm kuzenim zor durumda ayda belli bir meblağ ona ve çocuklarına harcıyorum.Allah daha çok veriyor harcadıkça.Kardeşimin annemin faturasını ödüyorum telefon aldım onlara.Kardeşimin dişine tel takıldı her ay 200 tl de ona veriyorum Şehir dışında geliyor 2 günlüğüne diş için yol parasını da veriyorum 80-90 tl.Ayakkabısı, Kıyafeti, Açıktan da okuyor onun da kayıt harç bedeli, maça gidecek bileti vs. Yemek kartımı da kardeşime verdim ayda 300 TL kullansın diye.Ben evden götürüyorum arada dışardan yiyorum. Bazen de babama borç veriyorum arada geri alıyorum bazen de almıyorum.Anneme ek kredi kartı da çıkardım kullansın diye lazım olunca kullanır.Olsa da daha çok versem.Annem hep biriktir harcama paranı der ama ben vermek isterim

Son düzenleme:
Ben de çalışıyorum ben para vermiyorum daha dogrusu annem almaz ama esya alinacaksa alirim veya evde eksik varsa gelirken getiririm onun dışında annemin ya da babamın extra bir seyi olursa isterler hesaba uymayan surpriz harcama olduğunda. Iki tane de uni de okuyan kardesim var her ay ya da iki ayda bir ikisine de 400 er lira yolluyorum babam onlarin ihtiyacina hic karışmıyor cunku. Fatura olarak olarak sadece internet oduyordum butun faturalar babamin hesabindan otomatik odeme interneti de gecen ay kapattik onu da odemiyorum

Ben ayrı eve izin çıkmaz olayına şaşırdım. Tabi ki hazır ev varken çıkmayıp kira vs harcayacaginiz parayi biriktirmek daha mantikli lakin diyelim ki çıkmak istiyorsunuz eğer yeterli maaşınız da varsa izin de ne demek oluyor ki reşit ve ekonomik özgürlüğü olan bir bireysiniz.

Benim eve bir katkım olmuyor, yemeğe de yardım etmiyorum, kirk yılda bir süpürge cekerim.
genelde akşam yemeğine de yetisemiyorum, paramı seyehat etmek için biriktiriyorum.
Burda yazanları okudum da ,başkalarına göre tam bir hayırsız evlatmisim:)
Ama elimde değil... kendimi bu eve ait hissetmiyorum. Üniversite yıllarında olduğu gibi kendi evim olsun istiyorum.
Dünyadaki en büyük isteğim kendi bekar evime çıkmak ve dünyada en sevdiğim şey özgürlüğüm.
Sırf onlar üzülmesin diye özgürlüğümden feragat edip aynı evde yaşıyorum (ki yurtdışında yaşamak için bile elime fırsat geçti,bu sebeple değerlendiremedim)
Ve sırf onlarla aram bozulmasın diye (tatiller hariç) kimsede yatılı kalamiyorum-12 olmadan evde oluyorum.
Bence elimden geldigince fedakarlık yapıyorum..
Keşke bıkıp sorumluluk sahibi ol diye evden kovsalar :))

canım ailenin durumuyla ilgili. Baban katkın olsun demiş sen de elektrik su telefon faturalarını ustlen istersen

Ben de senin gibiyim. Calisiyorum bekarim ve ailemin yanindayim. Tek kuruş katkım olmuyor. Aslinda babama desem sunu alicam eve bunu alicam diye, cok memnun olur. Ama annem asla aldirtmaz. Kıyamıyo bana. Zaten cok yoruluyorsun kendine harca diyor canım annem:KK200: atanamadigim zamanlar bana her sey batiyordu fazlasiyla alingandim cok zordu o dönem.

Back
X