Ailevi sorunlarımdan ötürü nasıl bir tavır sergilemeliyim

Çok yakın bir arkadaşım ilköğretim matematik mezunu. Atanmadı ama özel ders veriyor. Saati 750 den başlıyor ( şehirden şehire değişir muhtemelen) Özel ders versen çok iyi olur bence.
Benim saatlik 300 TL. Çevre edinemedim sürekli yer değiştiriyoruz. Bir de veliler yüksek miktar duyunca kabul etmiyorlar.

Kardeşin daha iyi bir bölümde mi
Değil oda sınıf öğretmenliği okuyor. Dershaneye falan gitti. Babam bana çalışmam için ödediği uzaktan eğitim paketini, aylık internet ücretini açık açık başıma kalkıyor. Keşke o paketleri almasaydık boşuna para verdim tarzında. 11 bin mi neydi zaten toplamda. Bir işte çalışsam ihtiyaçlarımı karşılasam gerçekten bu kez başıma neyi kalkacaklar merak ediyorum. Herhalde evde kalıyor olmamı, onlara mecbur olduğum sürece böyle devam edecekler

Bir yerden baslamanız gerek çalışmaya ama. Baslayın sonra daha iyi iş fırsatı çıkarsa oraya geçersiniz. Evde beklemeyin tavsiye etmem.

Şuanda bile oluyor aslında görmüyorlar. İlk dönemden keyfi olarak geçiş yapmak ne demek. Bursunun yurt imkanının gitmesini her şeyi göze alıyor. Gittiği yerde uyum sağlayacağı ne malum. Böyle bir ailede gerçekten keşke erkek olsaydım diyorum. Çünkü gerçekten annem beni ezmekten aşağılamaktan başka hiçbir şey yapmıyor, onun yüzünü bile görmek istemiyorum artık. Annemin annesi de aynısı, onun annesi de. O yüzden dayılarım, diğer dayılar vs kız kardeşlerini köle gibi kullanmaktan iğrenerek bakmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Annem onlara kızıyor ama kendi davranışlarına dönüp bakmıyor. Anneannem açık açık evlat ayrımı yapıyor annem de bana uyguluyor ne kadar zoruna gitmesine rağmen. İnşallah ben böyle biri olmam. Ve üzüldüğüm nokta babam da annemin aynısı. Siz uzaklaştınız mı? O dönemlerde neden ailenizin yanına taşındınız, ben imkanım olsa gerçekten başından beri uzak dururdum

Farkındalığım yoktu. Onu da beş aylık hamile iken stresten düşük tehlikesi geçirince anladım. Anladım ki beni kimse düşünmüyor. Kendimi düşünmem gerektiğini o zaman anladım. Ne acı … siz daha bilinçlisiniz inşallah her şey istediğiniz gibi olur. Hayat size ailenizin vermediği her şeyi fazla fazla verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…