Ya annenizin surat yapmasına aldırmayacaksınız, siz de istediklerinizi alacaksınız, ya "bu ay siz halledin de önümüzdeki ay ben ödemeye çalışırım" şeklinde geçiştireceksin, ya da bu aynen devam edecek.
Çünkü hep aynı şeyi gördüm; destek konusunda aileye elini kaptırdın mı kol kanat gidiyor-imiş.
Umarım bir yolunu bulursunuz.
Orta yolu bulmaya calıs ne annenı kır ne de kendını uz bıraz fedakarlk yapardım ben olsam o kadar bızlere emek verıyo sonucta analarımız ben evlıyım esım bana her ay kendı sahsıma aıt para verır eksıklerımı almam ıcın ben anneme bakarım benden daha coj ıhtıyacı varsa hıc tereddut etmedn verırım cunku vermezsem aldıklarım da bana keyıf vermez ha tabı her ç zaman mı degıl kı sız aynı evı paylasıyosunuz bence anneler butun fedakarlıkları hakedıyorlar.
Yaşınızı bilmiyorum
Fakat annenin, kardeşin, yani ailenin değeri onlarla yaşarken değil de onlardan ayrılıp mesela evlenip barklanınca daha iyi anlanıyor. (İstisna - kötü ebeveynler hariç)
O zaman insan "keşke şunu şöyle yapsaydım onlar için" diyor bazen veya "keşke şöyle yapmasaydım".
bence tabi kendini de düşün ama, elinden geleni yap ailen için, ileride "iyi ki" diyebilmek için...
Merhaba arkadaşlar. Biz evde 3 kişiyiz. annem ben ve erkek kardeşim.
ben çalışıyorum maaşım dışında bir ek gelirim daha var. aylık olarak iyi bir mevla geçiyor elime. birikim de yapıyorum. aileme para harcama konusunda sıkıntı yok ama daha önceden böyle değildi. yani şimdi mutfak masrafları ve birkaç fatura ödeme bana düştü. önceden tek maaş olunca hiç benim üstüme yüklenmemişti tamam önceden de biraz eve katkı sağlıyordum ama ek gelir de gelince daha bir rahat takılmaya başladılar. ki ben o ek geliri sadece biriktirmeyi düşünüyordum ona karışmamayı düşünüyordum.
kendim için plan yapayım diyorum ne bileyim hafta sonu günü birlik turlar yaparım diye de düşünmüştüm. yine olmuyor eve bakmaktan. alışveriş yapıldığı zaman kardeşime al anneme al ben yine karşılayamıyorum kendi ihtiyaçlarımı doğru dürüst. yapmak istediklerim de yarım kalıyor. ben bu durumu anemle konuştum
yap kızım isteklerini sana karışan mı var. ödeme fatura sana öde diyen mi var diyor. ama bunları söylerken suratı düşüyor. ve içten gelerek söylediğini zannetmiyorum.
bir yandan da içim el vermiyor sonuçta canımdn çok seviyorum onları. kendi istekleri mi de yapmk istiyorum. ortada kaldım.
anladığım kadarıyla baba yok..sen destek olmasın zaten elinden geldiği kadarıyla..kendi ihtiyaçlarını tabiki erteleme.sana düşen faturaları öde.çok kafana takma bence.birbirnize destek olmalısınız..
canım bende evlenmeden önce çalışıyordum eve tek kuruş vermemiştim şimdi evlendim onlar unumu pirincimi alır gelir saatim yoktu saat almış gelmişler mahçup oluyorsun böyle olunca elinden geldiğince yap bence zararı yok sonra benim gibi keşke bende zamanında yapsaydım demezsin gerçi benden böyle bi talepleri hiç olmadı ama insan evlenince daha iyi anlıyor
tabiki onlar benim için çok çok değerliler. ben zaten ihtiyaçlarını elimden geldiğince karşılıyorum. ama ben zoraki dayatmalarından sıkıntı çekiyorum. içimden geldiği gibi yapıp etsem farklı .
evet evet anlıyorum.
ama demek istediğim şu anda "sıkıntı çekiyorum" dediğiniz şey ileride gözünüze sıkıntının "s"si bile gibi görünmeyecek :)
fakat tabi ki kendinizi tamamen unutmayın, önceden program yapıp bütçenizi ayırabilirsiniz belki. ay başında bu ay şunu şunu yapacağım, şu kadar ayırıyorum derseniz belki bir nebze çözüm olur.
Kardeşin okuyor mu?ben evlenip ayrıldım geldim ailemin yanına 8 aydır beraberiz tekrar. ben de evliyken hakikaten hep onları düşünüyordum ne yapıyorlar diye. işte iş zoraki olarak bindirilince sırta ben bu durumdan hoşlanmıyorum sadece. sonuçta içimden gelerek kendi isteğimle yaptığım birçok şey var aileme.
Merhaba arkadaşlar. Biz evde 3 kişiyiz. annem ben ve erkek kardeşim.
ben çalışıyorum maaşım dışında bir ek gelirim daha var. aylık olarak iyi bir mevla geçiyor elime. birikim de yapıyorum. aileme para harcama konusunda sıkıntı yok ama daha önceden böyle değildi. yani şimdi mutfak masrafları ve birkaç fatura ödeme bana düştü. önceden tek maaş olunca hiç benim üstüme yüklenmemişti tamam önceden de biraz eve katkı sağlıyordum ama ek gelir de gelince daha bir rahat takılmaya başladılar. ki ben o ek geliri sadece biriktirmeyi düşünüyordum ona karışmamayı düşünüyordum.
kendim için plan yapayım diyorum ne bileyim hafta sonu günü birlik turlar yaparım diye de düşünmüştüm. yine olmuyor eve bakmaktan. alışveriş yapıldığı zaman kardeşime al anneme al ben yine karşılayamıyorum kendi ihtiyaçlarımı doğru dürüst. yapmak istediklerim de yarım kalıyor. ben bu durumu anemle konuştum
yap kızım isteklerini sana karışan mı var. ödeme fatura sana öde diyen mi var diyor. ama bunları söylerken suratı düşüyor. ve içten gelerek söylediğini zannetmiyorum.
bir yandan da içim el vermiyor sonuçta canımdn çok seviyorum onları. kendi istekleri mi de yapmk istiyorum. ortada kaldım.
Ya annenizin surat yapmasına aldırmayacaksınız, siz de istediklerinizi alacaksınız, ya "bu ay siz halledin de önümüzdeki ay ben ödemeye çalışırım" şeklinde geçiştireceksin, ya da bu aynen devam edecek.
Çünkü hep aynı şeyi gördüm; destek konusunda aileye elini kaptırdın mı kol kanat gidiyor-imiş.
Umarım bir yolunu bulursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?