Aileye tapan eş

Bu araba eşinizin bekarken aldığı araba mı?
Miktarı nedir?
Bir de resmen ailesine hibe mi etti?
Evet tamamını ailesine hibe etti. Helali hoş olsun diyor. Evet bekarken alındı. En az 450 500 bin tlye satılabilir. Aileside para kattı. Ancak eşimin ödedigi kredi miktarı daha fazla.
Eşimin saflığını geçtim. Aileside birşey olmamış gibi selam söylüyor. Birşey olmamış gibi davranıyor.

Kimi aile oyle, dogurdular diye omur boyu sirtina binmek istiyolar birde ihtiyaclarida yok mesela.. yaw bi dusunun karsidaki esek gibi calisiyor kendi parasiyla kendine birsey almak ister.. her alinan seyden kendinize pay cikqrmayin.

Ben olsam karsilikli olursa bazi seylerin lafini etmezdim, ama hep tek taraf fedakarlik yapiyorsa olmaz. Bu anne baba bile olsa bi yerden sonra tatsizlik verir. Sen neden 2 iste calisacaksin millet arabaya binsin diye mi? Bu beklentilere giren insanlar 2 gun calismamistir disarda herhalde, herseyi kolay zannediyorlar

Bu saatten sonra görüşmemiz uygun olacagını düşünmüyorum. Kendisi istedigi kadar gitsin, koşsun, ancak beni etkilemesin.
Siz hemen etkilenmeye müsaitsiniz ama. Sizden bir talebi olmadan, size yansıtmadan görüşse bile takılmışsınız araba, kayınço, anne ve haksızlık olaylarına. Hiçbir şey olmasa size yansıtmasa bile görüştüğü anda içinizde bir şeyler harekete geçecek ve yine adamın üstüne gideceksiniz gibi. Hiç öyle beni etkilemesin ne yaparsa yapsın demeyin çünkü öyle yansımıyor yazdıklarınız.

Annesi, babası, kardeşine resmen tapıyor. Ben böyle şey görmedim. Ama onlarla sınanacağını düşünüyorum. Çünkü bu kadar düşkünlük çok fazla. Tamam sevsin ama bagımlı resmen. Öl dese ölecek.
Arada kaldığım diger konu, kardeşim ve annemle eşimin arası iyi. Kaynımın sevgilisi bizimle tanışmak istiyor. Benim bir araya gelmem gerekiyor mu? 5 aydır hiç görüşmedik.

Iste bu yüzden iyiki diyorum ailesinden fersah fersah uzağa gitmişim onlar bağcılar biz pendik ah salak kafam aynı apartmanda oturmayı kabul ediyordum az kalsın ortak araç alacaktık salak gibi .... TeK kuruşunu katma eşinin doğru yoldasın. Uzaklaşma şansın barsak kaç git

Şuan onların yanında. Sabahın 6sında gitti yanlarına. 2 vesait gitti. Ben bugün fulüm. Yıllık izne çıktı eşim. Ailesini doya doya görmek için erkenden çıktı gitti. Kendime söz verdim bişey demiyorum. Ancak eşime de rica edeceğim, bana selam falan iletmesin onlardan.

En iyisi sizin planladığınız gibi yapmak eşinizin tek kuruşu olmadan hatta haberi de olmadan gidip arabayı almak. Hatta aile grubu vs varsa ordan paylaşın anahtarı, bugün kendime bir hediye aldım diye. Veeee eşinize de vermeyin çünkü ona verdiği an ailesi kendi hakkı olduğunu da düşünecek
Giden araba konusunda da artık canınızı sıkmayın sonuçta eşinizin bekarlıkta yaptığı bi yatırım sizi çok ilgilendirmiyor.

Bu evden taşınırsak, 45 dakikalık mesafeye gitmeyi düşünüyorum.Arsa ev alma şansımız olursa, şehrin bir ucundan ev alma taraftarıyım. Eşim ben gene anam babam olunca koşar giderim diyor. Ama bu kadar gidemez.

O arabayı gözden çıkardım ben. Sıfırdan başladık sayıyorum ben.Kendi emeği ne diyeyim. Kaynana sorunum vardı. Bu sayede kaynana ile görüşmüyorum çok rahatladım. Zaten işe gidip gelecegim. Fırsat bulursa alır anahtarı bendenAma gelecek yıl ailesine iki yerde çalıştığımı söyletmeyeceğim. Annesi maaşımı kuruş kuruş hesaplıyor.

Anlamadıgım nokta asgari ücretle araba nasıl alacaksınız ?
Biriktirmeyle araba alma devri geçeli çok oldu da ondan soruyorum.
Asgari ücretten fazla alıyorum. Zaten biriktirerek hayatta alamam. Az daha birikim yapıp kredi çekmeyi planlıyorum. Ancak seçimin geçmesi gerek. Araba fiyatları düşecek diyorlar

siz bu eş ailesi arabası sigorta kasko bakım yakıt konusunu biraz fazla taktınız kafanıza canınıza yazık eşiniz razıysa ailesinin yaptıklarına sizde susun bırakın ya da bu konuda bi terapi falan alın yoksa ileride torunlarınıza falan bu araba konusunu anlatırsınız
yazdığım yorum da gerçekten sizi düşündüğüm için valla canınıza yazık

Aha araba bitmeden ev de almaya başlamışsın.
Sendeki şu motivasyonunu yarısı bende olsa dünyanın anasını bellemiştim.

Ben o sigorta falan unuttum bile. Biz arabayı komple ailesine hibe ettik. Beni sinir eden ailesi bişey olmamış gibi selam söylüyor. Çok pişkinler. Eşimde öyle. Helali hoş olsun diyor. Eşimde satılmayıp ailesinde diye gayet mutlu. Ben şuan maddi olarak daha rahatım. En azından sürekli sigorta falan ödemiyorum

Kimin neyle sınanacağını bilmiyorum da sen bu adamla nasıl mutlu olursun onu düşün bence.

Çok çok problemli biri maalesef.

Yerinde olsam bayramdan bayrama bile görüşmem. Ben şu senden önce alınmış sanane mantığını hiç anlamıyorum. Ne demek sanane ya? Ben biriyle evleniyorsam artık kesemiz birdir. Evlenmeden önce aldığım bir evim arabam vs her neyim varsa eşiminde kullanma ve söz hakkı vardır. Aynı şekilde benimde öyle. Ha mantıksız bir şekilde şu malını satta parasını yiyelim diyorsa tabi ki müsade etmem,eşimde etmesin. Ama burada konu sahibinin eşininde emeğiyle alınmış bir araba var. Konu sahibi ve eşi bunu kullanıyor. Bu devirde çok ciddi bir ihtiyaç araba. Bir ana babanın bunu çocuğunun elinden,eğer hayati bir mesele yoksa keyfi olarak alması ne derece doğru? Ayıptır ya! Benim çocuğum evlense damadımı/gelinimi arabamada bindiririm,evimede oturturum eşyasınıda alırım ne var? Onlar benim evladım yahu! İnsanlardaki bu hainlik niye ben anlamıyorum. Sana hak verdim konu sahibi. Eşininde pasifliği sinirlerimi bozdu ayrıca!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…