• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileyi Kürt sevgiliye ikna etmek

Pardon Kürt olunca ne oluyor? Kürtler insan değil mi? Sizi mi yiyecek Kürt diye bu adam... Bunun neyini soruyorsunuz ki? Arap, İngiliz, Fransız olsaydı sorun yoktu ama Kürt diye sorun. Bir bitmedi şu ülkede ayrımlar. Türk olma egosu, kibri bir bizim gelişmemiş insanımızda var. Bizim ailede Türk, Kürt karışık evliler. Hiç de sorun etmiyoruz. Kürtler aile konusunda bizden çok daha bağımlılar birbirlerine. Saygılılar. Onu da artık siz ölçüp tartacaksınız. İyi mi kötü mü her insanın, her milletin, her ailenin yapısı farklı. Kardeşler bile değişiyorken bir milleti dışlamak bana sadece karakter bozukluğu olarak geliyor. Oturun konuşun tanıştırın ondan sonra eğrisine doğrusuna baksın aileniz. Kimseyi doğduğu, büyüdüğü yer için ötekileştirip, küçük görmesinler.

Gerçekten yorumsuzum bu türk toplumunun cehaleti beni yiyip bitiriyor. Kırmak istemem ailenize direkt birşey demiyorum ama kürtü türkü diye ayrım mı olurmuş ?
Valla aynı köyden evlensen bile aile yapısında ki farklılıklar, istekler nedeniyle bir çok çatışma oluyor zaten.
Eğer sevgilinin işi gücü yerindeyse gerçekten seviyorsan vazgeçme kalbinde mantışında tamam diyorsa sonuna kadar mücadeleni et isterim. Elbet bir gün pes edeceklerdir.Hakkında hayırlısı.
Teşekkür ederim hayırlısı elbette

Gerçekten yorumsuzum bu türk toplumunun cehaleti beni yiyip bitiriyor. Kırmak istemem ailenize direkt birşey demiyorum ama kürtü türkü diye ayrım mı olurmuş ?
Valla aynı köyden evlensen bile aile yapısında ki farklılıklar, istekler nedeniyle bir çok çatışma oluyor zaten.
Eğer sevgilinin işi gücü yerindeyse gerçekten seviyorsan vazgeçme kalbinde mantışında tamam diyorsa sonuna kadar mücadeleni et isterim. Elbet bir gün pes edeceklerdir.Hakkında hayırlısı.
Türk toplumunun cehaleti söylemi ağzından düşmeyenlerle bu ülkede yaşanmazcılarla kapışır!
ayrım mı olurmuş?oluyor. günümüzdeki kürt sorunundan ötürü aileler işe uzak ve soğuk bakıyor. yargılamak yerine anlamaya çalışın neden soğuk bakıyor. Acaba Pkk lı mı acaba vatan düşmanı mı vs..burada cahillik sizin empati yoksunu ve toplumu sözde aşağılayan yorumunuzdan akıyor.
konu sahibi sen çocuğu tanıyorsun,ailesini vs detay biliyor ve Türkiye yi seven insan olduğu bilincindeysen ailene güzel birşekilde anlatmayı dene. çalıştığım iş yerinde Kürt ler vardı. ama çol iyi insanlardı ve Pkk ya lanet okurlardı
direk insanları cahil cüheyla diye eleştirmek yerine oturun da bi düşünün. ülkeyi aşağışamak ağzınıza yerleşmiş resmen. pes

Sevgilinizi ne kadar tanıyorsunuz? Ne derece tanıyorsunuz? Bilmediğiniz bir yönleri olabilir mi sizce? Sizinle paylaşmadığı bir görüşü vs?

Şöyle ki, senelerdir en en yakın arkadaşımın sosyal medyada gizlice pkklı olduğunu öğrendim. Kürt vardır bir pkklı Kürt vardır. Biz kendisi ile bu tarz şeyleri asla konuşmazdık ama hep kaçardı. Fakat 7 ceddinden sülale pkk’lı çıktılar. Bu konuda hümanistliğim son bulur.
Türk düşmanlığı yapmıyorsa, siyasi miyasi işleriyle haşır neşir değil ve pkk bayrağını desteklemiyorsa tanımaktan vazgeçme. Bu ülkede kürt şehitlerimizde vardır minnettarız kendilerine..

Ama işte iyice tanımak lazım. Çok tanı, ölç, biç, tart.
Haklısınız ama o konuda herkesi araştırmak lazım.Türk pkk lı olduğu gibi Türkler de başka terör örgütüne üye olabilir..Seri katil sapık olabilir vs..Araştırma konusuna katılıyorum.Ama din dil ırk ayırt etmeden herkesi

Haklısınız ama o konuda herkesi araştırmak lazım.Türk pkk lı olduğu gibi Türkler de başka terör örgütüne üye olabilir..Seri katil sapık olabilir vs..Araştırma konusuna katılıyorum.Ama din dil ırk ayırt etmeden herkesi
Bak bunu unutmuşum, çok haklısınız Türklerden de başka terör örgütüne katılan çok var ekşi de okumuştum hikayeleri.

Pardon Kürt olunca ne oluyor? Kürtler insan değil mi? Sizi mi yiyecek Kürt diye bu adam... Bunun neyini soruyorsunuz ki? Arap, İngiliz, Fransız olsaydı sorun yoktu ama Kürt diye sorun. Bir bitmedi şu ülkede ayrımlar. Türk olma egosu, kibri bir bizim gelişmemiş insanımızda var. Bizim ailede Türk, Kürt karışık evliler. Hiç de sorun etmiyoruz. Kürtler aile konusunda bizden çok daha bağımlılar birbirlerine. Saygılılar. Onu da artık siz ölçüp tartacaksınız. İyi mi kötü mü her insanın, her milletin, her ailenin yapısı farklı. Kardeşler bile değişiyorken bir milleti dışlamak bana sadece karakter bozukluğu olarak geliyor. Oturun konuşun tanıştırın ondan sonra eğrisine doğrusuna baksın aileniz. Kimseyi doğduğu, büyüdüğü yer için ötekileştirip, küçük görmesinler.
Sanmıyorum Ingiliz Fransız olsa da sorun yapabilirlerdi..Ailenin bu görüşünu ırkçılık değil de kızımız benzer kültürde biri ile evlensin isteği olarak gördüm ben..

Benimde ailem kürtlere karşı aşırı ırkçı,nefret ederler. Nedenini bilmem. Ama ben hiç sevmiyorum böyle saçma sapan ırkçılığı. Herkes eşittir. Ama eğer kesin katıysa ikna edemezsin.

Ailesine çok yüklemişsiniz ancak ülkede olan olaylara söyle bir uzaktan bakın hanımlar. A kişisi desteklemiyor belki ama A kişisinin anne babası terör destekçisi çıkabiliyor ya da amcası dayısı.
Ne yazık ki bizler o televizyonda gördüğümüz yabancı dizilerdeki etliye sütlüye karışmayan bir toplum da değiliz.
Farzı misal üniversiteden bir arkadaşımın ablası diyarbakira gelin gitti. Ama nasıl gitti... kız tarafı izmirli erkek tarafı diyarbakırlı. Düğün kavga kıyamet. Izmir'de düğünde kurt havası çakmak istediler diye bir kavga sonra havaya ateş edildi diye tekrar kavga.. kültür farkına herkes aynı medeniyet düzeyinde yaklaşmıyor. Herkes aynı hoşgörüye sahip değilken bile aynı ıdeolojik çerçevede olmalarını beklemek neredeyse imkansız.
Bana soracak olursanız en ufak kavgada aileniz bak bizi dinlemedin o çünkü şu kökenden diyecek.
Sadece ırk değil benzer kültür yapısı olmamasından kaynaklı çok soru yaşarsınız.
Benim görüşüm bu yönde
Allah hakkımızda hayırlısını versin

Kürtler ayrı bir ırk değil aslında, bir Türk boyu sadece. Kendi dilleri de Türkçe& Arapça sentezinden ortaya çıkan bir şey. Bu kadar dışlamak gereksiz olmuş, sanki bambaşka bir milletmiş gibi bir muamele. Gerçi bir kısmı kendi kendilerini de dışlıyor. Keşke böyle olmasaydı.

Fetöcüler Kürt müydü? Ya da diğerleri? Irkla alakası yok bu işin.
Ha kültür farkı var anlaşamayabiliriz desen neyse de sırf Kürt olduğu için istememek çok saçma. Sanki Türküm diyen herkes saf kan Türk de!
Hayır bi de saf kan Türk olsa ne olur?
İnsanlığın ırkı yoktur arkadaş!

Back
X