Aileyi silmek.

Ayol ne sakince bitirmesi, anneme iki sabah günaydın yazmasam ne vefasızlığım ne kötü evlatlığım kalıyor. Drama queenlikte bir markalar valla yoruldum artık.
Her sabah anneye ödev gibi günaydın yazmak mı? 😳😳😳

O zaman keskin bir kapanış yapmak gerekecek sanırım

Sagol canim, bobrek cok zordu, cok aci cekti, cok ağladım, en azindan eşin var vive, yapayalniz degilsin, o olmasa bile zaten 40 senede maalesef bi kabullenmislik oluyo, inan bana onlar olmadan daha huzurlu oluyo insan bazen, anne baba olmak demek boyle bisey degil, ne vicdan yap ne üzül, sen nasil mutlu olucaksin onu düşün

Sokaktan bir kedi buldum iki hafta önce, 3. seviye böbrek yetmezliğiymiş veteriner her geldiğimde ağrıdan ağlıyor onu yaşamaya zorlamayalım dedi ve uyuttuk. Benim de en korktuğum şey böbrek, tekrar başın sağolsun şimdi yaş mama cennetinde kediciğin ❤️

Ayol ne sakince bitirmesi, anneme iki sabah günaydın yazmasam ne vefasızlığım ne kötü evlatlığım kalıyor. Drama queenlikte bir markalar valla yoruldum artık.
Yazmak istemedim ama annenize karşı da biraz daha mesafeli olabilirsiniz. Sonuçta babayla sizi devamlı bir araya getiren kendisi.

Mesafe derken şunu kastediyorum annem ile illa konuşacağım dayanamam diyorsanız babanız hakkında konuşmasın. Baba konusu açarsa ortamdan kaçın.

Drama queenlikte kabahat işlenir sonra da “evladım hayırsızsın senn” denir sonra evladın tıpış tıpış ayağa gelmesi beklenir.

Gitmeyin.

Size düzgün bir şekilde telefon açıyorsa açsın. Bir süre sonra kendisi mahçup olup telefon açacaktır.
Sizin dramayı umursamadığınızı görünce ağlamayı azaltacaktır, sonuçta gerçeksen sizin hakkınızda o kadar kötü düşünse aramaz sormaz. Taktik diye düşünebilirsiniz.

Pişmanlıktan çok rahatlama hissedeceksiniz. Anne babamızı biz seçemiyoruz ve onlara bağlı veya bağımlı olmak zorunda değiliz. Bu ortamdan tamamen uzaklaşınca kendinizi gerçekten tanıyacaksınız aslında, hayatınıza gerçek anlamda yön vereceksiniz baskıdan uzak bir şekilde. Siz kimsenin şamar oğlanı olmak zorunda değilsiniz, size çok mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.

Siz ailenizden uzak kalsanızda,travma olarak kalmış sizde.
Maalesef hıc birimiz seçemiyoruz anne babamızı ama kendı hayatımız hakkında söz sahibiyiz.
Yaşadıklarımızı cocuklarımıza yaşamıyoruz.
Öncelıkle emdr calisan psıkolog araştırıp travma çalışılması ,o kadar ıyı gelıyorkı anlatamam.
Daha sonra taşıyabılecegınız kadar ailenizden uzaklaşmak. Zaten sız kendınızı keşfettıkce travmalarını çözümlendıkce uzaklaşırsınız. Daha güçlü daha özgün bakış acınız olur.
Ama hıc kolay degıl yaşadığınız şeyler

Bence mesafeyi arttırın hani kocadan boşanınca insan kötü oluyormuş ya kocamla ilgilenmem lazım kocam kocam diyerek uzaklaştırın siz kendi üzerinizden yaparsanız sizi manüpüle edip vicdan azabı olacaklarmış gibi geldi.

Sen ölürsen o vicdan azabı çeker mi? Cevabın evetse devam et.
çeker onu net biliyorum sevmeye eminim seviyor bizi ama yanlış seviyor bencilce seviyor. kendi hatalarını asla görmüyor ve hatalarının sonuçlarını asla kabul etmiyor yine başkalarına hata buluyor herkes haksız hep o haklı. birgün içer arar gece yarısı bir sürü küfür eder ertesi gün arar nasılsın ilk göz ağrım der ilginç bi adam ne diyim.

Ailedir silinmez, o senin annen, o senin baban, sineye çek bilmem ne. Bunu diyenleri hiç dinleme. Ben de aynısını yapıyorum. Hayatımı psikolojimi o kadar mahveden bir annem var ki aynı evde onu yoksayıyorum ve gerçekten çok daha mutluyum. Sana zarar veren insanları hayatından çıkarman gerekir. Ve hayatındaki rolleri önem arz etmiyor.

Bu arada en iyi intikam iyi yaşamaktır.

Özlü söz diye söylemiyorum, ne kadar sevdiklerinizle vakit geçirirseniz, ne kadar vaktinizi kendinize ayırırsanız anne baba için tükettiğiniz zaman o kadar azalır.

Psikolojik destek mutlaka alın. Sizinle aynı şeyleri yaşayan insanları görünce rahatlarsınız, en azından babanızla ilgili duygularınız kafanızda oturur. Babam neden böyle beni niye sevmedi gibi noktalarda takılıp kalmazsınız, cevapları netleşir.

Bazı insanlar anne baba olmayı haketmiyor gerçekten, çok yazık, ve ailelerimizi seçemiyoruz, ailesinden destek, sevgi görmeyen insanlar bi ayağı kırık masa misali hep bi yanı eksik, ama bazı aileler silinmeyi hakediyor, kendi ruh sağlığınız, huzurunuz için yavaş yavaş aramadan sormadan, sitemlere isyanlara kulak asmayarak bitirin derim, Allah kolaylık versin :(

Dünya bir yana kardeşlerim bir yanaydı... Birini tamamen sildim, diğerini de uzakta tutuyorum, sonuncuyla iyiyiz, hiç pişman olmadım. Sürekli üzülmeyi hak etmiyorum, bence sende etmiyorsun. Bu modellerin eksikliği insana bir şey kaybettirmiyor
Katılıyorum kan bağımız olması kötü insanlarla hayat boyu görüşmemizi ve yüklerini maddi manevi taşımamızı gerektirmez. Bende de yaşayan ama 43 yıllık hayatımda 3 aylık anım olmayan bir adam var adına baba diyorlar pehhhh. Arada e devletten bakıyorum ölmüş mü diye ama 9 canlı mübarek 😡

Hayatta yüzüme gülen tek şey o zaten.
Aileniz belli o zaman.💙

Hiç düşünmeden mesafe koyabilirsiniz

Sizi aşağı çeken hiçbir şeye mecburen katlanmak zorunda degilsiniz.

Dunyaya getirdiler diye hayatimizi zehir etmeye haklari yok.

Anne baba hakki odenmez lafını da manipülatif anne babalarin uydurdugunu, oyle sürüp geldiğini düşünüyorum.

Iyi anne babalar verdikleri emekler icin uzerinde cok hakkimiz var baskisi yapmazlar zaten.

Ailedir silinmez, o senin annen, o senin baban, sineye çek bilmem ne. Bunu diyenleri hiç dinleme. Ben de aynısını yapıyorum. Hayatımı psikolojimi o kadar mahveden bir annem var ki aynı evde onu yoksayıyorum ve gerçekten çok daha mutluyum. Sana zarar veren insanları hayatından çıkarman gerekir. Ve hayatındaki rolleri önem arz etmiyor.

O lafı diyenler basit aile çatışmalarını hastalıklı ebeveynlerin yaptıklarıyla eşit tutuyor.

Mantık olarak çoğu erkek / kadın anne baba oluyor zaten. “Dünyanın yarısının babalığı birbirine benzer benim babam iyi mesela” demek Polyannaya bile garip gelir.

Yolda görünce karşıya geçtiğimiz bir sürü insan var, suçlular var, bağımlılar var, teşhis konulmamış bir dizi psikolojik rahatsızlığı olan var. Onlar da anne baba kardeş.

çeker onu net biliyorum sevmeye eminim seviyor bizi ama yanlış seviyor bencilce seviyor. kendi hatalarını asla görmüyor ve hatalarının sonuçlarını asla kabul etmiyor yine başkalarına hata buluyor herkes haksız hep o haklı. birgün içer arar gece yarısı bir sürü küfür eder ertesi gün arar nasılsın ilk göz ağrım der ilginç bi adam ne diyim.
Sorumsuz. İşine ne geliyorsa.

O lafı diyenler basit aile çatışmalarını hastalıklı ebeveynlerin yaptıklarıyla eşit tutuyor.

Mantık olarak çoğu erkek / kadın anne baba oluyor zaten. “Dünyanın yarısının babalığı birbirine benzer benim babam iyi mesela” demek Polyannaya bile garip gelir.

Yolda görünce karşıya geçtiğimiz bir sürü insan var, suçlular var, bağımlılar var, teşhis konulmamış bir dizi psikolojik rahatsızlığı olan var. Onlar da anne baba kardeş.

Şu yazının alnı olsa da öpsem. Annem senelerce arkadaşlarımın babalarını örnek gösterdi ama onun da babası öyle diye. Gösterdiği de kızını ve karısını 7/24 döven arkadaşımın babası! Babam bizi dövmüyormuş ha iyi o zaman. Üstelik benim annem psikolog arkadaşlar hem de Türkiyedeki sayılı ekiplerden biriyle çalışan bir doktor. Şaka gibi değil mi?

Back
X