airlikfeer'in düğün sonrası için yemek hazırlıkları topiği:)

Eki Görüntüle 372029

Açıklama : Lezzetli ve Denenmiş Aynı Zamanda Pratik ve
Kolay Tariflerimden biri.. yemeksepetimcom - Ana Sayfa
Kaç Kişilik 2-4 kişi
Süre 30 dk.
Zorluk Derecesi: Kolay

Kullanılan Malzemeler:
- Yarım paket spagetti makarna
- İstenilen adette sosis (tarifte 6 adet kullanılmıştır)
- 6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber

Hazırlık
Tarifin Hazırlanışı
Bir tencerede su kaynatın ve içine 1 yemek kaşığı kadar tuz, 4 yemek kaşığı sıvıyağ ilave edin. Spagettileri ortadan ikiye kırın. Sosisleri istenilen ebatta kesin ve ortalarından spagettileri kırmadan dikkatlice geçirin. kaynar tuzlu suda 12-14 dk. kadar haşlayın. Makarna süzer gibi bir süzgeçte suyunu süzün. Bir tencerede kalan 2 yemek kaşığı sıvıyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1’er çay kaşığı tuz ve karabiberi eritin, kızdırın. Süzülen makarnayı servis alarak üzerine kızdırılan yağlı karışımı dökerek servis yapın.

Malzemeler
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
pişirmek için margarin

Hazırlanışı
Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır. Herkese afiyet olsun:)

canım ellerine sağlık:)bende eylülde evleniyorum ama daha yemek yapmayı pek beceremiyorum diyebilirim :)) seni takip edicem tariflerini yazdım çok teşekkürler

canım ellerine sağlık:)bende eylülde evleniyorum ama daha yemek yapmayı pek beceremiyorum diyebilirim :)) seni takip edicem tariflerini yazdım çok teşekkürler

bende kendi çapımda biliyorum canım yemek yapmayı

aşkım ve ben bu tarz yemekleri seviyoruz o yüzden beğendiklerimi bu sayfada topluyorum evlenince de yapıcam inşallah

bende kendi çapımda biliyorum canım yemek yapmayı

aşkım ve ben bu tarz yemekleri seviyoruz o yüzden beğendiklerimi bu sayfada topluyorum evlenince de yapıcam inşallah

bende seni takip edeceğim canım bütün tarifleri aldım çk sağol bende haziiranda evleniyorum yemek yapmayı pek beceremiyorum pasta işinde daha iyiyim çok teşekkürler....

bende seni takip edeceğim canım bütün tarifleri aldım çk sağol bende haziiranda evleniyorum yemek yapmayı pek beceremiyorum pasta işinde daha iyiyim çok teşekkürler....

ohh ne güzel çok az kalmış evlenince güzel şeyler olucak buna eminim yemek yapmayı pek bilmem ama bizim sevdiğimiz çoğu şeyi şahane yaparımbende paylaşımlarıma devam ediyim

ohh ne güzel çok az kalmış evlenince güzel şeyler olucak buna eminim yemek yapmayı pek bilmem ama bizim sevdiğimiz çoğu şeyi şahane yaparımbende paylaşımlarıma devam ediyim

Hepsi çok güzel, pratik ve lezzetli gözüküyor

Sosisi seviyosunuz galiba ikinizde :)) nerdeyse hepsi sosisli

Tiramisu tarifini kaptim bende

Malzemeler
4 yumurta
6 çk kakao
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ ve süt karışımı
2 su bardağından biraz fazla un
1 su bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
muffin kapsulleri

Hazırlanışı
İlk katı malzemeleri iyice karıştırıyoruz, sonra ayrı bi kapta yumurtaları mikser ile çırp sonra şekeri ilave et ve çırpmaya devam et, sonra yağ ve süt karışımını ilave et,daha sonra katı malzemeleri yavaş yavaş çırpa çırpa sıvı malzemeler içine koy ve güzelce çırp.fırını 170 derecede ısıt sonra fırın ayarını 180 dereceye getir ve muffinleri fırına at. 30 40 dakkada pişmeye hazır(kürdanla da pişip pişmediğine bakabilirsiniz).

Eki Görüntüle 377921

Açıklama
Kaç Kişilik 6-8
Süre 30 dakika

Kullanılan Malzemeler:
pastaban
pasta kreması
kaymak tadında krem şanti
karamel sosu
ceviz
kırmızı gıda boyası
bonibon
bitter çikolata
yağlı kağıt
süt
Hazırlık
istedğimiz resmi seçip yağlı kadığa çiziyoruz.
erittiğimiz bitter çikolata ile resmin kenarlarından çiziyoruz.
donması için dolaba koyuyoruz.
Tarifin Hazırlanışı
pastabanı süt ile ıslatıp malzemeleri isteğe göre sürüyoruz.
kaplamak için kaymak tadında krem şantiyi kullanıyoruz.
üzerini düzeltip yağlı kayıttan resmimizi çıkartıyoruz ve dikkatlice yerkeştiriyoruz.
istedğimiz renklerle süsleyebiliriz .

Kumpir tarifi
MALZEMELER :
3-4 iri patates
3 tatlı kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Garnitur olarak :
Mısır, bezelye, haşlanmış havuç, yeşil veya siyah zeytin, kornişon
turşu, sosis, ketçap ve mayonez vb. eklenebilir.

HAZIRLANIŞI :
Patatesleri yıkayıp kurulayın. Önceden ısıtılmış Fırında 190 derecede 1-1,5 saat pişirin. (Varsa, yakınınızdaki ekmek fırınına da verebilirsiniz. daha ekonomik oluyor)
Patatesleri fırından çıkarın. Patateslerin üzerini bıçakla kesip iki yana açın. İçi açılmış patatesin üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı ve rendelenmiş kaşar ekleyip tuz serpin ve bıçağın ucuyla iyice karıştırarak yedirin.mısır tanelerini ve diğer garnitürleri patateslerin üzerine koyup uzerine ketçap ve mayonez ile hemen servis yapabilirsiniz.
afiyet olsun..

Açıklama : Alıntıdır...
mutfaksirlari.com

Kullanılan Malzemeler:
500 gr köftelik kıyma
1,5 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 adet küçük boy kuru soğan
bir dilim bayat ekmek içi
Kimyon
Karabiber
Tuz
Hazırlık
Tarifin Hazırlanışı
1- Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın.
2- Soğanı ve bayat ekmeği rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
3- Kıymaya tuz, karabiber, soğan, ekmek içi ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek yoğurun.
4- Yoğurduğunuz kıymayı top haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
5- Elinizi hafifçe yağlayın ve kopartığınız parçayı önce top haline getirin daha sonra iki avucunuz içinde bastırarak köfte şekli verin.
6- Hazırladığınız köfteleri geniş bir tabağa dizin, üzerine streç film kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
7- Yağsız teflon tavada önlü arkalı pişirerek sıcak servis yapın.

Son düzenleme:

Açıklama : Hazır mantar çorbası kadar lezzetli....
Kaç Kişilik 6
Süre 30 dk.

Kullanılan Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
500 gr. mantar
1 lt.soğuk su
1,5 su bardağı süt
tuz
karabiber
Hazırlık
Mantarları limonlu suda yarım saat bekletilir.(kararmaması için)
ardından mantarlar 4 e bölünerek ince ince kıyılır.
Tarifin Hazırlanışı
2 yk tereyağında 4 yk un kavrulur
1lt soğuk su eklenir çırpıcı ile karıştırılır (un topakları açılır)
mantarlar ve tuz eklenir 20 dk.pişirilir
1,5 su bardağı soğuk süt karıştırılarak ilave edilir.
bir taşım kaynatılıp kapatılır.
karabiber ile servis yapılır.
(Kıvamını su ya da süt ekleyerek isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.)
(Pastacı kız'dan alıntı olup lezzeti tecrübe ile sabittir.)

Açıklama : bu börek hazırlanması kolay bir börektir buzdolabının normal kısmında üstünü selefonlayıp 1 hafta saklayıp istediğiniz kadarını kızartabilirsiniz dilerseniz artanı deep freze e aralarına selefon yerleştirip kaldırabilirsiniz
Zorluk Derecesi: Easy

Kullanılan Malzemeler:
Hazırlık
dilediğiniz kadar yufka ben yarım kilodan yapıyorum
rendelenmiş kaşar peyniri (yarım kilo için büyük bir dilim)
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
6 kaşık yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
Tarifin Hazırlanışı
bir yufkayı masaya yayın üstüne bir kapta sıkıca karıştırdığınız yoğurt ve sıvıyağ karışımını bolca sürün sonra yufkayı dilediğiniz genişlikte ince uzun şeritler şeklinde kesin içine bol kaşarlı içten koyup muska şeklinde katlayın böreklerin hazırlanması bitince kızdırılmış sıvı yağda iki tarfıda kızarana kadar kızartın afiyet olsun

Açıklama : çıtır çıtır börek
Süre 30 dk

Kullanılan Malzemeler:
Hazır Yufka
Haşlanmış patates
Peynir
Süt
Yumurta
Çörek Otu
Peynir
Maydonoz
Kuru Soğan
Sıvıyağ
Hazırlık
içi hazırlayın
Tarifin Hazırlanışı
Öncelikle bol sıvıyağın içinde bir büyük kuru sağonı kavurun. ardından soğan, haşlanmış patates ve peyniri birlikte karıştırın. Patates ve peynirin büyük kalmamasına özen gösterin. Kol böreği yaparken özellikle kare şeklindeki yufkalar daha iyi oluyor. Üstelik bu yufkalar preslenmiş olduğu uzun süre dolapta kalsa bile birşey olmuyor.
yufkanın bir katını açın üzerine üzerine 1 yumurta, süt ve yağla oluşturduğunuz karışımdan sürün. börek içini koyun ve kıvırın. fırın tepsisine yan yana yerleştirin. en son karışımdan kalırsa üzerine sürün ve bir yumurtanın sarısını da üserlerine sürüp çörek otu ile süsleyin. Afiyet Olsun

Açıklama :
Kaç Kişilik 4-6
Süre 30 dk

Kullanılan Malzemeler:
2 adet hazır ekmek hamuru,
6 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 adet yumurta
İçi için:
2 su bardağı beyaz peynir,
8-10 dal dereotu
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı
Hazırlık
Tarifin Hazırlanışı
Hamur, yumurta ve yağ yoğrulur. Unlu zeminde oklavayla yarım santim kalınlığında açılır. Sonra 5*5 karelere kesilir. Karenin yarısına iç konur. Köşeden köşeye üçgen kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Açıklama : Kanepelerinize güzel sekiller vererek misafirinize veya kahvaltiniza degisiklik sunabilirsiniz.

Kullanılan Malzemeler:
Istediginiz kadar sandvic ekmegi
Dilim kasar
Dilim salam
Renkli kürdanlar
Tereyagi
Hazırlık
Tarifin Hazırlanışı
Sandvic ekmeklerini ücgen olacak sekilde ikiye kesin.
Tam ortasina tereyagi sürün.
Peynirleri ve salamlari kalpler halinde degisik boyutlarda kurabiye kalibinizla kesin.
Hangisini daha büyük kesmisseniz onu alta kücük parcayi üste olarak yerlestirip renkli kürdan batirin.

Açıklama : Hazırlaması kolaydır .Oldukça lezzetli ve hafif bir yiyecektir
Zorluk Derecesi: Easy

Kullanılan Malzemeler:
Hazırlık
Yarım paket makarna
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yağ (tereyağ çok güzel oluyor ama ben 3 yemek kaşığı zeytinyağla yapıyorum
1 su bardağı kaşar rendesi
1 yumurta sarısı
1 avuç kaşar rendesi( üstü için)
Tarifin Hazırlanışı
Makarnanızı biraz tuz konulmuş suda haşlayın.İyice yumuşamasını sağlayın. Makarnanız haşlanırken, yağınızı tencereye koyun unuda ilave edip biraz kavurun, sütü koyup devamlı karıştırarak pişirin. Biraz ılındıktan sonra 1 su bardağı kaşar peynirini ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip, iyice karıştırın. Makarnayıda ilave edip iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış fırın kabınıza koyup üstüne bir avuç kaşar rendesini serpin. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin afiyet olsun

Açıklama : illaki restorana gitmeye gerek yok evdeki malzemelerlede yapabilirsiniz
Kaç Kişilik 3-4 kisilik
Süre 45 dk

Kullanılan Malzemeler:
yarim kilo et
1 tane pide
bir kase yogurt veya suzme yogurt
4-5 kasik tereyag
2 kasik salca
2 domates
6 biber
karabiber; tuz
Hazırlık
Tarifin Hazırlanışı
eti10 cm boyunda yani ince uzun seklinde kesiyoruruz tuzunu baharatini atip karistiriyoruz ,bunu tavada veya firinda kizartiyoruz
pidesi icin pideleride kare kare dograyip eti kizarttigimiz tavada biraz tereyag koyup uzerine pideleri dokup onuda hafif kuruyana kadar kizartiyoruz
yine bu tavada domates ve biberleri hafif kozlemis oluyoruz
servis yapcagimiz tabagin altina isterseniz yanina yogurt koyuyoruz
sonra pideleri ,uzerine etleri, domates ve biberle susluyoruz
sos icinse tereyag kizdirip icine salca koyup biraz su dokup kivami koyu olmucak sekilde tuzunu atip hazirliyoruz ,
bu sosta etlerin ve pidelerin uzerine gezdiriyoruz
cok guzel ediyo sizlerde deneyin arkadaslar
afiyet olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…