airlikfeer'in düğün sonrası için yemek hazırlıkları topiği:)

Açıklama : lezzet milföyden marifet bizden
Kaç Kişilik 8 kişilik
Süre 30 dk
Zorluk Derecesi: Kolay

Kullanılan Malzemeler:
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
tuz karabiber
250 gr bardağı kıyma
1/2 demet maydonoz
1 büyük paket milföy
1 yemek kaşığı susam
Hazırlık
soğanlar ince ince kıyılır .kavrulur kıyma ilave edilir 1 patates rendelenır maydonoz ince ince kıyılıp eklenir ve hepsı kavrulur.daha sonra bu karısıma karabıber ve tuz eklenır ve iç hazırlanmış olur.
Tarifin Hazırlanışı
milföy buzluktan çıkartılır ve biraz yumuşadıktan sonra unlanıp merdane yardımıyla uzunlamasına açılarak inceltilir.iç malzeme de uzunlamasına eklenip kol böreği biçiminde sarılır.işlem tüm milföyler için tekrarlanır.uzerlerıne susam serpılır yağlanmış tepsiye sıralanır ve onceden ısıtılmıs 200 derece fırında yaklaşık 20 dakıka pısırılır.uzerlerı kızardığı zaman fırından çıkartılıp sıcak servis edilir..

1. tarif
Kullanılan Malzemeler:
MALZEMELER:
* 3 su bardagi un
* 1 cay bardagi ilik süt
* 3 corba kasigi toz seker
* 1 tane yas maya
* 1 cay kasigi tuz
* 1 cay bardagi ilik su
* 2 tane yumurta
KIZARTMAK ICIN:
* Sivi yag
Üzerine:
Dilediğiniz marmelat,çikolata,pasta süsü,hindistan cevizi,fındık,fıstık...Nasıl seviyorsanız..
Hazırlık
Tarifin Hazırlanışı
Hamuru icin gerekli malzemeden kulak memesi yumusakliginda
hamur yapıyoruz
* Tezgahin üzerine bolce un dökelim hamurdan ceviz büyüklügünde
bezeler kopartip yuvarlayalim tezgaha koyalim üzerine bolca un döküp
mayalamaya bırakalım
* Hamurlar mayalaninca elimizle bastirip sekil verelim ve ortasini bir
kapak yardimi ile kesip halka sekli verelim
*Kızgın olmayan yağda ağır ateşte kızartalım,içini iyice çekmesi gerekiyor bu nokta çok önemli.

2. tarif

200 gr.un
4 (tsp) tatlı kaşığı kabartma tozu (neredeyse 2 paket )
100 gr. labne peyniri
60 gr toz şeker
1 paket vanilya
1 fiske tuz
4 (tbsp)çorba kaşığı sıvı yağ
10 (tbsp)çorba kaşığı süt
NOT : 1tbsp =1 çorba kaşığı
1 tsp = 1 tatlı kaşığı
ÜZERıNE:1 paket (80 grlık) sütlü çikolata (arzuya göre bitter olabilir)
50 gr. tereyağ
renkli süs şekeri,hindistan cevizi ,file badem,dövülmüş fındık ........dilediğiniz her şey
Yapımı
Unu ve kabartma tozunu bir yerde harmanlayın.
Diğer malzemeleri karıştırın ve un karışımını ekleyip tekrar iyiyce karıştırın.
Tepsiyi katı yağ ile yağlayın.
Bir sıkma torbasına hamuru koyun ve uç kullanmadan tepsiye sıkın.
Çok doldurmayın ,ortadaki çıkıntı görünmesi gerekiyor.
180 dercede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Bana göre daha az bir süre olabilir,üzerleri kızarana kadar pişirin ,bir kürdan ile kontrol edin.
Piştikten sonra ,ılımaya yakın donutları tepsiden çıkarın.
Mikrodalgaya dayanıklı bir kaba çikolatayı ve yağı koyun.Mikrodalga fırında defrost ayarında sık sık kontrol ederek ve sık sık karıştırarak eritin.Benmari usulü de eritebilirsiniz.
Donutların ,tepside alt kısmına gelen taraflarını önce sıcak çikolataya sonra dilediğiniz malzemeye batırın.
NOT: çikolata yerine dilerseniz renkli royal icing ,marmelat yada sadece pudra şekeri ile kaplayabilirsiniz .Google'da ,donut yazıp görsellere tıkladığınızda çeşitli süsleme şekillerini görebilirsiniz......

Eki Görüntüle 386716

Kaç Kişilik 12-16

Kullanılan Malzemeler:
Malzemeler

•1 tatlı kaşığı kuru maya
•2 yemek kaşığı toz şeker
•1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
•4 su bardağı un
•1 su bardağı süt
•1/4 su bardağı su
•1/4 su bardağı çiçek yağı

İçi için:
•Yarım demet maydanoz
•250 gr beyaz peynir

Üzerine
•1 yumurta sarısı
Hazırlık
öncelikle sütü ve suyu karıştırıp biraz ılıtın. Elinizin dayanabileceği kadar bir ısı olsun. (Çok soğuk veya çok sıcak su mayalanmayı kötü etkiler.) Sonra bu suyun içine toz şekeri ekleyip karıştırın. Bu karışımı hamuru yoğuracağınız kaseye alıp içine kuru mayayı ekleyin ve üzerini temiz bir bezle örtün. 15 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin.
Tarifin Hazırlanışı
Kabaran mayanın için geri kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 45 dakika bekletin. Bu arada hamur iki katına çıkmış olacaktır.
3.Hazırladığınız hamurdan küçük küçük bezeler alıp elinizle açın. İçine peynirli harcı koyup yuvarlak şekilde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çatal yardımıyla hamurların üzerini çarpı şeklinde çizin. Bu şekilde de 15 dakika bekletin.
4.200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Süre 30 dk

Kullanılan Malzemeler:
istediğiniz kadar sosis
1 yemek kaşığı salça
pulbiber
nane
tuz
sıvıyağ
çeyrek ekmek
Hazırlık
patates.kabak.patlıcan.kızartması ile servis yapılabilir.1 bardakta ayranı hazır tutun.sıcak olarak afiyetle yiyin.
Tarifin Hazırlanışı
sosisleri verevine yuvarlak olarak kesin.sonra küçük bir tencerede 1 kaşık salcayı biraz suyla eritip üzerine biraz sıvıyağ baharat ve tuz atıp pişirin.salçayı karıştırarak pişirin.üstüne kesilen sosisleride katıp ağzı kapalı olarak sosislerin şişmesini bekleyin.pişince ocaktan alıp çeyrek ekmeğe kaşıkla koyup patates ve diğer kızartmalarla süsleyip yanına bir bardak ayranla servis yapın.
afiyet olsun.

Açıklama : sunumuyla tadiyla cok lezzetli tavsiye ederim canlarim
Kaç Kişilik N/A
Süre N/A

Kullanılan Malzemeler:
malzemeler:
istediginiz adetdee tost ekmegi
tost eklemklerin adetine göre yumurta
tuz
ve dilediginiz baharatlar
kanepeler icin:
salan
kasar
siyah zeytin
mayonez
Hazırlık
hazirlanisi:
tost eklemlerinin ortasini yuvarlak olarak acin
tavaya cok az sivi yada zeytin yagi koyun ve arkali önlü kizarttin
ikinci tarafina cevirdiginizde ortasina yumurta kirin
tuz ve dilediginiz baharatlarla tatlandirin
Tarifin Hazırlanışı
ortasindan cikan ekmekleri ne yapsam diye düsünürken
onlarida arkali önlü kizartdim
salam dilimi yerlestirdim
ve kasar peyniri daha tavadayken
sonra altini kapatip kapak kapattim
ve sicagiyla kasarin hafif erimesini bekledim
üzerini zeytin ve mayonezle süsledim

AFIYET OLSUN

Eki Görüntüle 386721

Açıklama : çok kolay ve lezzetli bir tatlı
Süre 30 dk

Kullanılan Malzemeler:
1 paket petibör bisküvi
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı toz şeker
yarım çay bardağı süt
1 paket vanilya
Hazırlık
petibör bisküvileri robotta çekin
Tarifin Hazırlanışı
malzemelerin hepsini yoğurup misket büyüklüğünde toplar yapın daha sonra hindistan cevizine batırıp bir tabağa dizin ve 30 dk buz dolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Resim benim değil ama tarif benim çok kolay hatta

gerekli malzemeler
yumurta sarısı ve milföy ve tuz
milföyleri uzun uzun kesiyorum
yumurta sarısı ve çok az tuzu karıştırıp milföylere sürüyorum ve fırına...

şahane oluyor

afiyet olsun.

Malzemeler

12 adet tuzsuz etimek

şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200ml)
Ceviz ya da antep fıstığı

Hazırlanışı

2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim. Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.

Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.

1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.

Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.

Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.

Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Hamur malzemeleri;
110 gram un
75 gram margarin
185 gram su
5 gram toz şeker
3-4 adet yumurta
Çikolata sosu;
200 gram toz şeker
35 gram kakao
110 gram su
50 gram tereyağı
Pastacı kraması;
250 gram süt
75 gram toz şeker
35 gram un
25 gram tereyağı
2 adet yumurtanın sarısı
Yarım kahve kaşığı vanilya tozu
Ayrıca 200 gram krem şanti

Tarifteki gösterilen malzeme ile çikolata sosu yapılmalı ve bir kenara bırakılmalıdır

Tarifi
Bir kaba 200 gram toz şeker ile 35 gram kakao koyarak harmanlamalı, bunları birbirine karıştırmalıdır.
Sonra kakaolu şekere, azar azar olmak üzere 110 gram da su ya da süt kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtmalı ve karışım boza koyuluğunda bir kıvama gelinceye dek karıştırarak pişirilmelidir.
Salça koyulaşınca, kabı ateşten alarak 50 gram da tereyağı katmalı ve karıştırarak tereyağını da salçaya yedirdikten sonra soğutmalı ve tariflerimizde anlatıldığı şekilde kullanılmalıdır.

Pastacı kreması malzemeleriyle Pastacı Kreması hazırlanmalı ve o da bir yerde bekletilmelidir
tarifi
Bir tencereye 2 adet yumurta sarısı, 1 adet bütün yumurta, 150 gram toz şeker, ile yarım kahve kaşığı da vanilya tozu koyarak telle karıştırarak, bunları birbiriyle karıştırmalıdır.
Sonra bu şekerli yumurtalara, azar azar olmak üzere kaynar bir halde 500 gram sütün ancak dörtte birini katmalı ve telle vurarak da sütü bu şekerli yumurtalara yedirmeli, sonra bunlara, elenmiş 80 gram un katarak bunları bir bulamaç haline getirmeli, sonra bu bulamaca, kalan kaynar sütü de katarak, tekrar telle iyice vurmalı, hepsini birbiriyle karıştırmalısınız.
Sonra bu karışımı, orta ısıdaki ateşe oturtarak krema, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar aşağı yukarı 3-5 dakika telle hızlıca karıştırarak pişirilmelidir.
Bundan sonra kremayı yayvanca bir kaba yaydıktan sonra ılımaya bırakmalı, iyice ılıyınca buna istenirse 50 gram tereyağı ya da margarin katarak ya demir spatula ile karıştırmak ya da avuç ile iyice mıncıklayarak yağı da kremaya yedirmeli ve tariflerde anlatıldığı gibi kullanılmalıdır.
Hamur malzemelerini kullanarak 4-5 santimetre çapında yuvarlaklar oluşturmalı ve pişirmeliyiz :

tarifi
Bir kaba 75 gram margarini koyarak yağı ateşte eritmeli, sonra yağa 185 gram su, 5 gram toz şeker ile 2 gram da tuz katarak, bunları bir taşım kaynatmalı, sonra kaynamış bu yağlı ve şekerli suya; elenmiş 110 gram un katarak, kaşıkla hızlıca karıştırmalı, bunları hamur yapmalı, sonra da bu hamuru ortadan daha az ısıdaki ateşte 6 dakika kadar karıştırarak pişirmelidir.
Sonra kabı ateşten alarak buna, hemen teker teker olmak üzere 3-4 adet bütün yumurtayı kırmalı ve her yumurta kırışta da iyice karıştırarak yumurtayı hamura yedirmelidir.
Böylelikle elde edilen bu hamuru bir sıkma torbasına koyarak kuru bir fırın tepsisine ikişer parmak ara ile tariflerdeki boyda ve çapta şekiller sıkılır.
Sonra tepsiyi kızgınca fırına sürerek, hamurlar kararıp da üstleri pembe bir renk alıncaya dek aşağı yukarı 30 dakika pişirmeli ve fırından alarak 10 dakika sonra hamurları kırmadan altlarını bıçakla sıyırarak çıkarmalı ve kullanmalıdır
Bundan sonra pişmiş bu küçük hamurların üst kısımlarına yakın olan yerlerinden enliliğine doğru birer küçük kapak keserek, bu kesik yerden hamurların içlerine, yarı yarıya olmak üzere önce pastacı kremasını, sonra da 200 gram krem şantiyi bölerek doldurmalı ve kremanın üstlerine de küçük kapakları kapattıktan sonra bunları tabağa almalı ve üstlerine hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu dökmeli ve servis yapmalıdır. Profiteroldleri afiyetle yiyebilirsiniz.

Açıklama : Misafirlerinizin damağında unutulmaz bir tat bırakmak istiyorsanız, yada özel günlerinizde harika bir tatlıya ihtiyacınız varsa ve çikolatayı seviyorsanız mutlaka yapmanız gereken bir tarif..
Kaç Kişilik 15
Süre 1 Saat
Zorluk Derecesi: Medium

Kullanılan Malzemeler:
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
2 Çorba (yemek) kaşığı saf kakao
Ceviz (göz kararı)
Un
Üzeri için
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
250 gr bitter çikolata
Hazırlık
İçinde kullanacağız kakao saf kakao olmalı. Normal kakaolar tadının yeterince yoğun olmasını sağlamıyor.
Kahve dünyası gibi yerlerden saf kakao bulabilirsiniz..
Tepsinize yağlı kağıt serin yada yağlayın.
Bir tencereye su ve şekeri koyun.
Browniler pişmek üzereyken ocağın altını açın.
Bitter çikolatalarıda benmari usülü (su dolu bir kabın içine, bir kap daha koyarak çikolataları içine koyup ) eritmeye başlayın..
Bu tarif bekleyince çok güzel oluyor.
O yüzden bütün işlemlerini yaptıktan en az 12 saat sonra servis yapın.
Gündüz ikram edecekseniz bir önceki akşamdan yapın.
Tarifin Hazırlanışı
Bütün malzemeleri karıştırın.
Kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun(kulak memesi kıvamında). Elinize küçük parçalar alarak yuvarlayın ve tepsiye dizin.150 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkınca; pişmeye yakın ocağa koyduğunuz su ve şeker karışımını bir taşım kaynatın ve brownileri tek tek bu karışıma sıcakken batırıp çıkarın. İçinde fazla bekletmeden.
Geniş bir yere alın (servis yapacağınız bir tabağa olabilir)
Üzerlerine (sıcakken) bitter çikolatayı paylaştırın.
Ve uzunca bir süre oda sıcaklığında bekletip servis yapın..Afiyet olsun..

Çikolata Soslu Browni

Malzemeler

4 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Süt
50 Gr.Kakao
100 Gr.Bitter Çikolata
1 Pk.Kabartma Tozu
1 Pk.Vanilya
2 Su Bardağı Un

Tarifi

Yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpın.Sıvıyağ,süt,benmari üsülü eritilmiş çikolatayı ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.Karışımdan 1.5 Su bardağı ayırın.Kalan karışıma un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.Yağladığınız kare borcama harcı döküp 180′C fırında 40-45 dakika kadar pişirin.Fırından çıkardığınız kekin üzerine ayırdığınız sostan döküp fırça yardımıyla sosu kekin üzerine iyice yayın.Üzerini ceviz yada hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında birkaç saat bekletip servis edin.

Eki Görüntüle 387947

Yapılışı ;
Haşlanmış pilicin etini kemiklerinden ayırıp didiniz.
Yumurtaları bir kaba kırıp hafifçe vurunuz. Margarini eritiniz.
Yufkalardan birinin kenarındaki kalınca kısımları kesip yağlanmış bir tepsiye seriniz. Üstüne tavuk suyu, yumurta ve margarinden meydana getirdiğiniz bulamaçtan iki kaşık gezdiriniz.
Diğer yufkaları dörde ayırıp her parçanın arasına buVİRÜSlamaçtan gezdirmek şartıyla tepsiye yayınız ve en ortaVİRÜSsına dîdilmiş tavuk etlerini döşeyip üstüne kaşar peyniri rendesini de gezdirdikten sonra tekrar yufkaları kapatınız ve en üste yine erimiş margarin ve yumurta gezdirip fıVİRÜSrına sürünüz.

Malzemeler

1 litre süt
1 kahve fincanı pirinç
2 su bardağı su
1 ya da daha tatlı sevenler için 1.5 su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vaniya

Hazırlanışı

Pirinçleri yıkayıp süzün (ben baldo pirinç kullanmıştım) ve 2 su bardağı suda iyice pişene kadar haşlayın. Haşlanan pirinçlere sütü, şekeri, nişastayı ilave edin. (şekeri damak zevkinize göre ayarlamazıtavsiye ederim. Birden hepsini koymayın tadarak devam edin)Sürekli karıştırırarak pişirin. Göz göz olunca başka bir kasede çırptığınız yumurta sarısını ilave edip hızlı hızlı karıştırın. Ocaktan alırken vanilyayı ekleyin ki kokusu kaybolmasın. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Biraz ılınıp kabuk bağlayınca, kaplarının yarısına kadar su dolu tepsiye koyup üzerleri kızarana kadar 200-250 derecede (yaklaşık 30 dk) üzerlerini kızartın. Soğuyunca üzerine fındık kırığı serpin ve servis edin. Afiyet olsun…

İçli köfte malzemeleri
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
İçi için;
Yarım kilo kıyma
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
125 gram margarin
Az miktarda tuz ve karabiber.
İçli köfte tarifi
Yağ eritilir, soğanlar atılıp pembeleştirilir. Kıyma ile kavrulur, domates salçası, karabiber, tuz konur. Bu karışım, buzlukta donmaya bırakılır.
Derin bir tepside bukgur ayıklanıp çok az ılık su ilave edilerek yoğurulur, azar azar un katılır, tuz ve biber salçası da konulduktan sonra yoğurmaya devam edilir. Bulgur, ele yapışmamaya başlayınca yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlak şekil verilir. El, sürekli ıslatılarak kahve tabağı şekli verilen köftenin içine dondurulmuş içten 3-4 yemek kaşığı konularak yumurta biçimi verilir ve ağzı kapatılır. Kaynar suda haşlanıp, sıcak servis yapılır.

MALZEMELER:
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 Tane yumurta
1 Paket instant maya
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Yemek kaşığı şeker
Alabildiğine un

Üzeri İçin :
Sosis
Domates
Biber
Zeytin
Kekik

YAPILIŞI:
Yumurtanın sarısı hariç tüm malzemeden oldukça yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanması için üzerini kapatarak bekletin. Mayalanan hamurdan küçük yuvarlak bezeler yaparak yağlanmış tepsiye sıralayın. Yuvarlak hamurların üzerlerini parmaklarınızla düzleyin. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Üzeri için sosisleri ve diğer malzemeleri doğrayıp üzerlerine pay edip kekik serpin. Tekrar tepsi mayası aldırıp önceden ısıtılmış 200 derce fırında pişirin.
Afiyet olsun...

Malzemeler

250g sosis
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Sosisi halka halka doğrayın, sıvı yağ ile birlikte sosisleri 2-3 dakika kadar tavada çevirin. Yarım su bardağı sıcak suda ezdiğiniz salçayı sosislerin üzerine ilave edin. Yaklaşık 1 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun..

üzerine rendelenmiş yada dilimlenmiş kaşar ile de servis edebilirsiniz.

Malzemeler

sosis
kaşar peyniri
2 3 kaşık sıvıyağ

sosislerin karnını kesin ve tencerede kızartın
sosisler sıcak iken ince diliml, kaşarları arasına koyun ve tencere kapağını kapatın.

afiyet olsun.

Malzemeler :

6 adet milföy
6 adet parmak sosis
1 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı :

Milföyleri buzdolabından çıkartıp iyice yumuşayana kadar bekletelim.
Daha sonra bıçakla kenarlardan 1 cm içerde olacak şekilde her kenara kesikler atalım. Fakat karşılıklı iki köşede kesikler birleşirken diğer iki köşede birleşmemeli.
Bunu anlatması çok zor olmakla birliktre yapması çok kolay. Aşağıdaki fotograftan bakabilirsiniz.
Milföyün ortasına sosisi köşegen olacak şekilde yerleştirelim.
Önce kesik dış kenarları birbirinin içinden geçirerek kapatalım
Daha sonra içte kalan parçaları da üsetüste gelecek şekilde kapatalım.
Tüm bu aşamaları fotogrraflardan takip ederseniz çok daha kolay yapacağınıza eminim.
Tüm milföyleri bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
Bir yumurtanın sarısını çırpalım ve böreklerin üzerine sürelim.
200C de üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirelim.
Sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.

Herkes evinde pizza yapabilsin diye Pizza tarifi.
Pizza yapımında kullanacağımız malzemeler.
Hamur İçin
1 paket yaş maya
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
alabildiği kadar un
Pizzanın Sosu için kullanacağımız malzemeler.
6 domates
3 çarliston biber
1 tutam feslehen
Tuz
bir çay kaşığından az kekik
Pizzanın üzerine koyulacak malzemeler.
Mantar
Sucuk
Zeytin
Uzun Uzun Kesilmiş Çarliston Biber
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Malzemelerimiz tamam. Pizzanın Hazırlanışı.
Derin bir kaba mayayı eritin, sütü dökün toz şeker ve tuz ilave ederek karıştırın, sonra alabildiği kadar un koyun ve iyice yoğurun hamuru mayalanması için bırakın. Sos malzemelerinin, hepsini rondodan Geçirin yada ince ince kıyın. Mayalanan hamuru parçalara bölün ve tepsinizin boyutuna Göre ince olucak şekilde merdaneyle açın, hamurun üzerine hazırladığınız sosu sürün ve mantar, zeytin, sucuk, biberleri dizin en üste rendelenmiş kaşarı dökün ve fırına verin. Pizzamız fırında piştikten sonra yenmeye hazırdır. Afiiyet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…