Akciğer kanseri olabilir mi :(

Geçmiş zaman 2 aya yakın geçmeyen öksürük yaşadım. Solunum testi yapıldı, röntgen çekildi, şu astım fısfıslarından verildi vs vs.. Sonra kendiliğinden geçti şükürler olsun.

Babamın mide kanseri olduğu 4.evrede farkedildi. Ve kaybettik.

O tanıdık doktor fazla uç örnek vermiş.

Kanser sinsidir.

O nasıl doktor ya teşhise bak bide şak diye!! Bi öksürükle .. corona geçmişi varsa sonrasında ki her salgnda öksürük krizi geciriyorum bende.. tamamen bundan bile olabilir bidahada o doktora bsey sormayın yaa
Ben de babamı ilk defa bu kadar çok ve uzun süredir öksürdüğünü görünce bir de doktor böyle deyince iyice korktum. Covid geçirmedi hiç

Başınız sağolsun çok üzüldüm

Bi öksürmeyle akciğer kanseri denir mi ya. Aa nasıl bi doktor o öyle google gibi.
Gerekli tetkikler bakılmadan öyle kafasına göre olabilir diyemez.

İleri yaşlarda da alerji çıkabiliyor mu bilmiyordum. İçime su serptiniz teşekkür ederim
Evet esimin dedesi 75 yasında daha yeni anlasıldi öksürüp doktora gitmese anlamayacaktı.Senelerce hayvan bakmış saman cayır ot hep hasir nesir olmus o da sasirdi bunca alerjiye doktor birden de olabilir demis babanizinki de alerjik bir seydir belki

Merhaba hiç canınızı sıkmayın. Öksürük çok genel bir şey. Ve uzun sürer geçmesi. Sadece buna bakarak tahmin yapılmaz. Hiçbir şey yoktur max alerjik astım falandır. Geçmiş olsun

Google gibi doktor..herseyin sonu kansere varıyor ordada..Bir öksürükle öyle bir ihtimal pat diye söylenir mi? Ben 3 ay öksürüyordüm.doktor artık o malum hava spreylerinden çeşit çeşit veriyordu.astım hastalarının kullandığı...en sonunda eve kurutma makinası aldım benim öksürük bıçak gibi kesildi.3 senedir oksurmuyorum .meger benim evde çamaşır kurutmaya alerjim varmış.hali tozu ev tozu çamaşır tozu bunlar çok öksürtur.icini ferah tut Allah'ın izniyle ...

Doktor da muayene etmeden dogru duzgun hemen teşhisi koymuş yani. Nasil moral bozuyorlar ... Bana sorarsaniz panik yapmayin. İki hafta gecmeyen oksurukle kanser teshisi konulamaz. Ben de 2 haftadir oksuruyorum usutmusum mesela

Babam 15 yaşından beri sigara iciyor. Pandemi öncesi kesik kesik öksürüğü başlamıştı. Pandemide bir kez tomografi çekildi covid için. E nabizdan rapora bakınca bir sürü şey yazıyordu. O kadar korktum ki. Öksürük artı sigara kesin kanserdir diye düşündüm. KOAH başlangıcı gibi bişi dedi rapor sonucuna göre tanıdık bir hekim..sonra göğüs hastalıklarına gitti o kadar bile önemli bişi çıkmadı..sigarayı bırakmazsa ilerleyebilir ama en azından kanser falan gibi kötü birşey yok. Tetkik olmadan anlayamaz kimse. Bende de nodül çıktı iki tane. Doktor kansermisim gibi davrandı. Radyolog çapı küçük diye kontrol önerdi. Sonraki kontrolde büyümedigi için tehlikeli görülmedi. Pek çok detayı var. Kalbinizi ferah tutun..eşim bir kere kan kusmustu. Sürekli oksurur. Terler. Kan kustugu gün acilde tomografi çekildi..onda da ufak nodüller vardı. Dedim kesin kanser. Sonra gittik kontrole doktor sadece filmle baktı. Temizdi. Yani bazen çok buyuttugumuz şeyler bile basit tetkiklerle akarte edilebiliyor

Bir de annemde de geçen yıl başlayan gıcık türü öksürük vardı geceleri uyuyamiyordu oksurukten. Tomografisinde kalinlasan bronş mu ne öyle bişi cikmisti. İlaç kullanıp tekrar kontrol edilecekti o ara covid oldu. Halsizlik vs de yaşıyordu. Bende zaten anksiyete var..annem için de çok endişelendim. Çok şükür bir şey çıkmadı.

Başınız sağolsun. 50 yaş üstü geçmeyen uzun süreli öksürük olan hastalarda ilk sıralarda düşünürüz dedi. İçime öyle bir kurt düşürdü ki
Düşünürler ve ona göre tetkik isterler ama çoğunda bişi çıkmaz. İçiniz rahat olsun. Benim annem de 50 yaş üstü. Çok uzun süre oksurugu devam etti. Alerji ilaçlarına rağmen devam etti. Daha hızlı sonuç alalım diye özele de götürdük. Çok şükür bir şey çıkmadı. Öksürüğü de uzun zaman devam etti bu yıl kesildi.

Ben de panik bir insanım. Babamı ilk defa bu kadar öksürürken görüyorum ciğerleri sökülüyor resmen. Ve 2 haftadır artıyor. Doktor da öyle deyince elim ayağım boşaldı. İnşallah sizinki gibi basit önemsiz bir şeydir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…