Akıl İşi Değil .. Ne Yapcam Bilmiyorum

benimde tam tersi kayınpeder :)
acaba düşünüyorum bizde ogullarımız evlendiginde böle yaparmıyız diye :)

inşallah yapmayız gerçekten ben kvdelerın nereedyse genelinin psikolojık rahatsız olduğunu düşünüyorum

gelin nasıl annesıne gıdemezya bune saçma düşünce bıde kavga çıkarıyor

evladını seven hangı anne onu -n sediğiyle uğraşırki

gelinle uğraşacaklar yarışacaklar derken kendı öz evlatlarından oluyorlar haberlerı yok

bazen eşim kızıyo söylenıyo ozaman cnm yanıyo annnnenen öle deme diyorum bukadar

zor bır ınsan olduğu halde

benımki daha beter

eşimle kvdemın katına ındık oğlum oynasın dıye dedesıyle

inmeden öncede markete gıtçem demiştim

eşim benden pasta istedi malzemelerını almak için gidecektim

bıraz oturduk ben çıkıyorum deedım eşime gittim

gelirken göruş benı hemen eşime karın yalan söyluyor

çıkıyorum dedi ama markete gıtmiş

çıkıyorumu kendı evıme çıkıyorum

olarak anlamış bide sevınmış yakaladım dıye

bundan bıle kavga çıkar umuduyla sorun yaratmaya

çalışıyor allah aşkına bunu söyleyen bı ınsan

normal psikoljıde olabılırmi

hayır markete gıtsem bıle ne fenalığı olabılıki

Son düzenleme:

Aayy ne güzel oluyordur, benim kız kardeşimde yok ablamda çok isterdim.. çok şanslısın Kader :)
En güzeli zaten pazarları birlikte oluyoruz, cumartesi ayrı olsun, iki tarafta kafasına göre olsun yani

Aayy ne güzel oluyordur, benim kız kardeşimde yok ablamda çok isterdim.. çok şanslısın Kader :)
En güzeli zaten pazarları birlikte oluyoruz, cumartesi ayrı olsun, iki tarafta kafasına göre olsun yani

Evet tek şanslı olduğum kısım bu Hatta 3 ablam var da o biraz uzak, ona genelde hep beraber toplanıp gidiyoruz fırsat buldukça
Büyük ablam hele annem gibidir, bende hakkı çoktur
Benim de kardeşim yok ben en küçüğüm
Yeğenlerimi kardeş yaptım kendime büyük ablamın kızı zaten 16 yaşında

Evet, bir düğün dernek birşey yoksa
Normalde Cumartesileri herkes kendi büyüdüğü semtte, evde takılıyoruz
Pazar da dinlenme günü zaten

Herkez bu mantıkla ilerlese sorun daha az olur ya neysee..
Allah muhabbetinizi bozmasın ablalarınla :)

bizimkide aile apartmanı 3 elti görümce kanana hepimiz bir arada aynı binadayız afedrsiniz osursak herkesin haberi oluyo evime misafir alsam haberleri olup geliyorlar

ben kayın pederde memleketime yollamaz .senede 1 giderim onuda burnumdan getirir.ama kaynanamın dili yok mübareak çok sessiz.

Herkez bu mantıkla ilerlese sorun daha az olur ya neysee..
Allah muhabbetinizi bozmasın ablalarınla :)

Ah nerdeeee
Eşim annesindeyken bile, annesi ve teyzesi + annesinin halası toplanıp bana gelmeyi düşünmüşler
Aramışlar duymamışım dendi
Baktım cevapsız arama bile yoktu
Yanlış aramışlar meğerse , kayınvalidem pek telefondan anlamaz

Bi yerden çıkmışlar kendi evine dönmeden veya oğluna bile sormadan geleceklemiş
Akşam tekrar arayıp sorduğunda 'ablasındaydı Kader' cevabını alınca durumdan haberdar oldum

Amin inşallah, beni ablamlar kadar anlayan kimse yoktur diye düşünürüm.. Onları da benim gibi tabi..

eşin annesinin dolduruşuna geliyor anladıgım kadarıyla
bu iyi bir şey değil. annesi ona bağırmış, o da gelip sana...
sana gelip bağırdığı zaman tepkin daha sert olmalı
senin bir çocuğun var, her saniye oraya gitmek zorunda değilsin
eşine iyice anlat bu durumu. kadın aşağıdan sana müdahale edıyor, oğlunu kumanda etmiş

sen ciddi manada bu konuyla ilgili sorun çıkarmazsan, bu böyle sürüp gider.
eşinin senden değil annesinden yana oldugu belli, hemen dolduruşa gelip sana çemkirdiğine göre...
izin verme böyle şeylere sağlam şeyler bul

misal, '' çocuğum var benim sürekli orada olamam ki, dünyanın öbür ucunda oturmuyor annen alt katımızda oturuyor, farkındaysan annen durduk yere sana bağırıyor, sen de gelip bana bağır dıye yapıyor
ve amacına da ulaşıyor'' tarzında eşini etkileyecek cümleler kur
ileride kayınvaliden ne derse desın, gelıp sana değil
ona kızar. nasıl olsa yerinde duramayan kayınvaliden. .

Son düzenleme:
aslında sabahın köründen akşama kadar orda mı durulsa, sabah kahvaltıda bi ineceksin dahada çıkmıcaksın evine, evinde bi iş yapılmıcak haliyle, ütü yemek temizlik herşeyi askıya alıcaksın eşin bişey dedimmide ya iki ayrı ev olduğunu kabul edersin ya da artık böyle diceksin

daha beter olur canım..zaten alt katta anne yaşıyor,ah yavrumm ne yemeği var ne suyu,ev pislik içinde ütüleri yapılmamış deyip oğulcuğunu kanatları altına alır bu sefer de k.valide

yani kaş yapayım derken göz çıkarmış olursun..

Ah Kadesam aynı binada yaşayınca her şey sorun oluyor.

Bizim görümce evlendi. K.validemler memlekette değilken, her hafta orda, olmadı kendileri gider kızına. Yıllardır böyle, kendi kızlarına gelince doğal bir durum. Ama geline gelince gidemez, ayıp neymiş öyle her hafta gidilir miymiş...

6 yıl çektim, hala da oradan taşındığım için oğlunu elinden almakla suçlanıyorum.

Çocuk olduktan sonra sorunlar daha da artıyor. Bu sefer gelin gelmedi, yanıma çıkmadılara, birde torunumu getirmedi ler ekleniyor.

Zihniyetleri naparsan yap değişmiyor...

Son düzenleme:
Evlen, esinle guzel gecinmeye calis. Aslinda bu kadari yeter bir kiza. Ama bizim kulturumuzde esinle birlikte butun ailesi hatta sulalesi seni ezmek icin resmen siraya giriyorlar. Bu kizlarin sucu ne ki ogullarina es olarak aldiktan sonra ezip disliyorlar? Canlarini sokakta mi buldu bu kizlar ey be insafsizlar!
Sozde medeni insanlar olduk. Eskiden kizlarini mal gibi para karsiligi satarlarmis, eti senin kemigi benim diye! Simdi de pek bir farki yok bana gore. Sadece baslik parasi odemiyorlar, gelinlerin degeri, yeri hep ayni.
Ben de cok sey yasadim, esimin hatirina boyun egdim, daha cok ezildim. Kendinizi ezdirmeyin kizlar. Esinizin hatiri icin de olsa. Sizin bir tek caniniz var ve ona buna feda edesiniz diye tasimiyorsunuz o cani.
Esiniz de biraz adamsa zaten sizin yaninizda olacaktir. Yoksa ileride keskeleriniz cok olur.

Her konuda diyorum ve bıkmadan diyeceğim.İş eşte bitiyor.Anne kime ne zaman gidip gitmeyeceğimizi sana mı soracağız dese kayınvalideniz bir daha böyle davranamaz.
Ben düşük yaptığım ve kanamam hala devam ettiği için aynı mahallede oturduğumuz kayınvalideme 2 aydır gitmiyorum.Kayınvalidem 1 gün olsun sitem etmediği gibi eşim gittiği zamanlar gelinimde yesin diye eşim ne yediyse onlardan banada yollar.Ama kayınvalideme sitem etmemesi gerektiğini birazda eşim aşılar.Benim fazla hareket etmemem gerektiğini,kansız kaldığım için enerjimin az olduğunu falan söyler.Sağolsun kayınvalidemde anlayışlıdır,ağzını açıp tek laf söylemez.Kayınbabam felç,kayınvalidemde bu yüzden evden çıkamadığı için oda bana gelemez.Böyle geçinip gidiyoruz çok şükür:)
Allah cc herkese benim kayınvalidem gibi anlayışlı bir kayınvalide nasip etsin.

Son düzenleme:
hep dedkleri olsun isterler. ben de memleketime 6 ayda 6 kere gtmişim de bişey dememiş kv m. ona neyse???
kendilerini öz annemz belliyolar heralde.

başta dediğin gibi keramet kv de değil eşinde, eşin her gittiğinde durumu idare edecek bişeyler diyip konuyu kapatıyo belliki, muhabbeti kesip atıyo, evladın benim ben geldim dese yeter zaten, ben çantamıyım yani peşinde her yere sürüklücek

Depresifim, k.validem der saygı duyarım,bazı şeylerini görmezden gelirim..bir çoğumuz öyleyiz zaten ama aileme gitmeme karışırsa işte orada dur derim..

hem aynı apartmanda yaşayacağız,hergün dipdibe olacağız hem de ben aileme gitmek isteyince olay çıkaracak..

bırak k.valideyi feriştahı gelse bu konuda ağzını açtırmam..ailem onlar ya,ağaç kovuğundan mı çıktık biz

Al benden de o kadar
Eskiden gelinler annesini özlermiş sık sık gidermiş
Şimdi erkekler annesinin dibinden ayrılamıyo aynı bina hatta aynı evde yaşıyorlar evlenseler bile, gelinler ziyarete bile gitse problem oluyo
Hayret birşey

evliliğin başında o direnç kırılırsa kırılır yoksa hak görürler karışmayı, sanırım bu konuda yazmıştım düğünden sonra 2 gün otelde son gün kendi ailelerimizde kaldık diye, aradan 2 ay geçti Ankaraya gelmiştik kayınvalidem güya laf sokuyo ben kocamsız bi yere gitmem hoş olmaz falan diye, ben giderim nerde olduğumu bildikten sonra sorun yok kalkıpta fizana gidecek değilim zaten her yere onunla gidemem o da benimle gidemez dedim,tabi canım oğlumla anlaştıktan sonra gidersin tabi diye çevirdi

Bizim ki olay çıkarmazdı, ama başkalarından örnek vererek ayıplardı, felanca gidiyor o kadar gidilir mi falan filan, yani gelinim sen işit olayı.

Bende takmıyordum, bir kulağımdan girer diğerinden çıkardı.

Son düzenleme:
inadına her gün gideceksin gezmeye o zaman görecek manyak mıdır nedir hadi oğlu kocaman adam baba olmuş ne öyle azarlamalar bağırıp çağırmalar çen çen evde tövbe yaaaa. ayyy hiç dikkate alma çok merak ediyormuş kalkıp geleymiş sen hasta halinle uykusuz bebek bakar halinle zırt pırt onun yanına aşağıya mı ineceksin yemeği istiyorsa senle yemek yukarı getirsin. sende canım boşver çağırınca bebek uyutuyorum de yemek yiyorum de uykusuzum de gitme yanına. eşinede yazık anlat ama seni suçlamasın sonra eşin bu kayınvalşdelere belli olmaz yalanları bol oluyor bazılarının

Yorumlarınız için tşk ederim arkadaşlar.

Bugün halamlar geldi oğlumu görmek için.Baktım halamlarla birlikte kvdemde yanında.Neyse halamlarla tokalaştıktık bekliyorum kvdemde eve gelcek yüzüme bakmadan aşağı indi :)

Töbe töbe sinir olmamak elde değil o kadar bağır çağır eşime dert yakın şimdi yüzüme bakma.Neyse 10 dk sonra eşim aradı halanlar geldimi diye..Evet dedim. Annem geldimi yok dedim yüzüme bakmadan aşağı indi dedim.Tmm ben ne yapacağımı bilirim deyip kapattı.

Baktım kvdem 10 dk sonra geldi.Ooo büyük bir gelişme benimle bi konuşuyor.Hayırlara vesile :)

Bir tek yakalasam varyaa konuşucam.Başka çaresi yok .. Eğer konuşmasam yüz bulur..

Tekrar diyorum Ailemin evimin huzurunu bozanın benim canımı acıtanın Allahından bulsun.Canı benim canımdan daha çoook yansın

Beni bu halde sıkıntıya soktu ya Allah bildiği gibi etsin. Eşimle tartışmama küs olmamıza vesile oldu yaa..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…