Akıl istiyorummmm

Ben güzel bir sofra hazırlıyorum eğer imkanın varsa dışarıdan sipariş verebilirsin sen de.Baş başa son yıl başınız .

bu sana kalmış tamamen ben olsam hava kosulları musaıtse bulundugun yerde dısarda basbasa bır yemek yer, sonra eve gelır bır fılm acar yanına aperatıf bırseyler hazırlar , ıkı de mum yakar romantık romantık takılırdım

Biraz çerez, içecek falan alıp televizyon karşısında geçirebilirsiniz. Eşinizin de sorun çıkaracağını sanmam sonuçta çok büyük bir kutlama değil.

Yanlış anlaşılmak istemem ama
Bi laf vardı
7 hiristiyan bi danaya ortak olmadan
Bende yeni yılı kutlamam diye.
Bu günü kutluyanlarıda anlamıyorum.

Yılbaşı kutlamalarının hristiyanlardaki noel ile bir alakası yok yalnız. Hristiyanların dini bayramı olan "noel (christmas)" 24 Aralık günü kutlanır, o hafta tatil falan yaparlar. Yılbaşını ise bildiğiniz üzere 31 Aralık günü dünyanın her yerindeki insanlar yeni bir yıla girdikleri için kutlarlar. Çok yanlış bir algı ikisinin aynı şey sanılması.

Güzel şık bir yemek, sonra cips-kola-tv.
Evde olacak budur. Biz de evdeymişiz bu yıl ben de kk okuyarak yeni yıla gireceğim.

Bizde gelenek haline geldi teyzelerimin çocukları eşleri vs birlikte oluruz her yıl. Kalabalık bir gece olur ve herse (keşkek) yapıyoruz Türk usulü yıl başı. Siz de birilerini davet edebilirsiniz ya da misafir olun daha kolay :))

sıcacık evde oturmak varken dışarıyı düşünmem bile.
çay kuruyemiş tv yeter.

En iyisi evde güzel bi soft tv cerez vs mantıklı :) tsk hepinize

canım karadenizlimisin merak ettim

canım karadenizlimisin merak ettim
Doğu Karadeniz :) Herse deriz biz o yemeğe. İnsanların keşkek dediğini arkadaşımın annesi sana keşkek yapıcam gel diye çağırdığı zaman öğrenmiştim. E bu hersee diye salak bi tepki verdiydim

Bi laf vardı
Tatlım yılbaşı dini bir kutlama değil ki. Yeni yıl girişi diye eğlenceye bahane kutlanır dileyenlerce. Ben kutluyor muyum dersen benim için tatil fırsatından başka birşey değil ha birde olursa dostlarla görüşme fırsatı anlamı bu.
Noel hristiyanlara özgü bir kutlama. İsanın doguunu inançlarına göre kutluyorlar. Onun tarihide 25 ya da 28 aralık tam hatırlayamadım şu an. Fakat bizler tarih yakın diye bağdaştırmışız onların dini bayramı ile.
Bence boşa tepkilenme bu. Senin için demiyorum çok tanık oluyorum tepkilere o yüzden yazzmak istedim. Yoksa herkesinde seninde görüşüne saygım var elbette.
Bu yorumdan sonra 2016 yılı huzurlu bereketli hatırlı bir yıl olsun inş herkes için

Doğu Karadeniz :) Herse deriz biz o yemeğe. İnsanların keşkek dediğini arkadaşımın annesi sana keşkek yapıcam gel diye çağırdığı zaman öğrenmiştim. E bu hersee diye salak bi tepki verdiydim
Benden daha iyi durumdasın
Hayatımın kabusu olmuştu herse
Eşim karadenizli normalde yemek yapmayı pek bilmiyorum eşim öğretti biraz biraz
Bi gün jest yapayım dedim
Aradım eşimi bugün ne istersen onu yapacağım dedim
Eşim ısrarla ben gelince yaparız falan dese de yok yok sen söyle lütfen diye diye söylettim
Ne olabilrki en fazla yemek işte yaparım diye
Bi dolu malzemeyi boşa harcadığım gibi fellik fellik hermes yapan yer aradım
Ha bide bunu Ankara'da yaptım
Nereye sorsam bi şok
Sonrası malum yemeğe annemlere gittik

Teşekkür ederim yorum için
Ben bukadar abartılmasına takılıyorum o günün kutlama tadında gecmesine.
Yoksa tabikide bi sene bitiyo yeni bir yıl geliyor hayırla gecmesini diliyorum.
Anlamlandırmıyorum anlamlandıranlara üzülüyorum.
Cocuklarına nasrettin hocayı değilde noel babayı anlatanlara kızıyorum.
28 yıldır bir önceki gün nasılsa bugünde öyle gecti benim öyle diye herkesin öyle gecmez tabikide.
Elbette bende saygı duyuyorum yan komuşumun koca bi cam ağacını süslemesini sabaha kadar eğlenmesini
Alkolun etkisiyle gelen davetlilerin sabaha karsı bağrış cığrış asansör beklemesini.
Ama üzülüyorum bizden olanları bu halde görünce
Hayırlı seneler buarada

Al sanada ayni fikir
Yemek yap hemen basit seyler iste salata tavuk pilav vs. Giyin suslen tv kapat bi muzik kanali ac. Yanina git iyi yillar kocacim de. Yemek yedikten sonra bi film sec veya bi yilbasi programi. Patlat misiri demle cayini. Bundan guzel kutlama mi olur. Esin yaninda bebis gobekte

Ya tabiki herkesin kendi gorusu ama yeni yili kutlama olayini problem yapmayi anlamiyorum.sekiz aylik halinizle en fazla ne yapabilirsinizki.esine cay yap yanina cerez koy acin bi film izleyin.biz oyle yapcaz..

Ocağın 1 i müslümana da yeni senenin ilk günü. Neyin nesi bu dini vurgular. Genel için söylüyorum.

Senelerdir takvim bu takvim. Aralık 31 yılın son günü. Yok yıl ekimde biter diyen kutlamasın. Sofra kurup eğlenmenin günahına gelene kadar ohooo:)
Az günahtan kaçmak kolay nefsinizin günahına da hakim olun bu kadar.

En basitinden burda birine elli tane laf söylüyoruz. Günah..

Konu açıyolar eltilerine görümcelerine saydırıyoruz haklı ya da haksız yere. Karşı tarafı dinlemeden.. Günah...

Dedikodunun dibine vuruyoruz. Kimse yapmam demesin herkes yapıyo. Günah.

Yeri geliyo kendimizi iyi şartlarda yaşayan insanlarla kıyaslıyoruz ister istemez. Onda var bende neden yok keşke olsa diyoruz. Bi nevi kıskanmak. Günah.. Mesela ben güzel bi evi olan insanlara çok imreniyorum. Ama onda olmasın değil bende de olsun neden yok nasıl alabilirim diye düşünüyorum. Şükredip kanaat etmemek oluyor bu. Günah..

Ve daha onca günahımız var.

Ama 31 aralıkta yılın son gününü kabul etmeyince hakiki Müslüman oluyoruz Allahın hikmeti işte..

Hep evimizde "kolalı, fantalı" sofralarla yiyip içerek kutladık. Şükür dedik iyisiyle kötüsüyle geride kaldı bak gördün mü bi sene daha devirdik hep beraber.
Günah mı şimdi? Bence yedirmek içirmek gayet sevap. Bir araya gelmek gayet sevap. Yaşasın yeni yıl soframız..

Abartmayın artık.. Her sene aynı terane. Kuranda yılbaşı sofrası günah yazıyor mu.

Seneler evvel arkadaşlarımla yeni yılın kutlu olsun diye tebrikleştik sarıldık birbirimize. Aradan birine kimse demeyince üzüldüm dışladılar herhalde diye. Onun yeniyılını da kutladım. Suratıma bakmadan "benim yılbaşım geçti hristiyanlarınki kutlu olsun" dedi ağzının tek tarafıyla "güldü". Onunla neden muhattap olmadıkları belliymiş.
Biz hepimiz hristiyan olduk, akşama kadar yılan gibi birilerini sokan, her şeyi geçtim onca insanın içinde ona üzülüp yanına giden beni mahçup eden insan Müslüman oldu. Müslüman Plus hatta pardon.

Kalp kırmak hepsinden günah.
Mesela ben de kırmış olabilirim birilerini şuan. Ama sözüm yıl içinde günahtan kaçınmayıp bugün gelince din dersi verenlere.. Hakkıyla yaşamaya çalışan bugünü de kınasın ama kimseye hristiyan demesin mesela insan içinde. Hani İslam hoşgörü dini ya onun için diyorum. Herkesin kendi tercihi. Günahı kendine.

Bunu kimsenin şahsına söylemiyorum. Gerçekten. Birkaç konuda gördüm bu konuda da yılbaşı muhabbeti geçince yazmak istedim.

YENİ YILIMIZ KUTLU OLSUN borçlarınızın bittiği, dertlerinizin derman bulduğu, hep güldüğünüz sevdiklerinizle olduğunuz bir yıl olsun. BDV nin yolunu unutacak kadar dertsiz olsun "bizim yılımız beeee" dedirtsin

25 Aralık.Yabancılarla çalıştığımdan mütevellit ''meri kırıismıs' kusmuştum geçen hafta

Bi laf vardı
Aynen canım aynen hep özenti bunlar özene özene onlar gibi olduk malesef hiç bişey yapmıyoruz normal zamanlar ne yapıyosak onu yapıyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…