Akıl veein kızlar çok ihtiyacım var

Çok zorlanırsak evi satar borcu kapatırız demişsiniz şuan piyasa okadar kötü ki koca firmalar ev yapmayı bıraktı eviniz borcu ödeyemezseniz büyük ihtimal icraya gider daha da borç olur düğün yapmayı bırakın derim bu kadar borç varken hiç akıl karı değil aşktan gözün kör olsa bile evlenme diyorum bekleme şansın varsa bekle yaşın gençse nişanlına diyebilirsin bu kadar borçla sağlıklı bir evlilik olmaz çalışıp borçları düzene sokalım düzenli bir şekilde ödemeye başlarsak evlenelim diye mantıklı bir şekilde olaya yaklaşırsan bence oda senin gibi düşünür

Teşekkür ederim evet öyle düşünüyorum zaten ailemde isteyebileceğim miktar belli zaten. Birde düğünden ne kadar gelir bilmem ama oda 20 bin gelse en azindan belki bir krediyi kapadir geri kalan i ni da

Evlenmek için şartların olgunlaşması denen bir şey var. Yani evlenelim de nasıl olduğu önemli değil diyemezsiniz. Siz bu şartlar altında hala nasıl evlenmeyi düşünüyorsunuz, kafam almadı. Borcu geçtim, borç olmasaydı bile, işi gücü olmayan insan neye güvenip 2 ay sonra evlenmeyin planlayabiliyor? Sadece siz mi geçindireceksiniz evi? Hadi düğün, mobilya halledildi diyelim. Ne yiyip ne içecek, faturaları nasıl ödeyeceksiniz? Ya hayat gercekten toz pembe de ben başka bir gezegenin insanı mıyım, bilemedim.

Dugun icin belirli bir harcama yapildi ikimizinde parasi çöp olur 1 senedir erteliyoruz. Ertelemekten hayır gelmedi.
Ev de belki satılamaz bilmiyorum.
Evliliği erteleyelim dersem sonu ayrılık eminim.

Hayır tabikide. Bakın çok zorluklar aştık. Işi gücü var kendi işi olduğu için geliri belli olmuyor.
Bir senedir evlenmeyi erteledik şartlar kötüleşti iyileşmedi.
Tarihi de netleştireli 9 aydan fazla oldu ve bu süreçte son 2 3 ayda borçlar baya arttı. Bir kaç mesaj öncede yatırım amaclı aldığımız araba da zarar görünce geriye borcu kaldı yatırımımız borca döndü bir iki şey daha eklenince normalde kapatılacak borçlar 2 katı oldu.

Kredi kartı kredi borçları dediğinize göre ödeyemediği için hergün katlanıyor ve bu borç daha da katlanır nasıl düğün yapacaksınız eşya alsanız nolacak alamazsınız ki icra kapıya gelir elde ne varsa hepsi gider ayrıca hapis bile yatması söz konusu olabilir ne düğününden bahsediyorsunuz böyle borçla evlilik mi olur bitecek gibi değil diyorsunuz siz de farkındasınız valla anlayamıyorum bu borcu banka kendi kendine affedecek mi sanıyorsunuz yoksa evlenip dişinizi tırnağınıza takıp sabah akşam çalışıp borcu mu kapatmaya çalışacaksınız bu arada bir de bebek olur mu tam da o sıra icra gelir eşiniz de hapse kalırsınız çocukla bir başınıza

Teşekkür ederim evet öyle düşünüyorum zaten ailemde isteyebileceğim miktar belli zaten. Birde düğünden ne kadar gelir bilmem ama oda 20 bin gelse en azindan belki bir krediyi kapadir geri kalan i ni da
Gelir gelir..
Çeyrek olmuş 400 TL.
Bizde yakın akrabalar bilezik takar. Sizde de öyleyse onları saklayın bence. Zor durumda oldukça kullanırsınız. Çeyrektir gramdır küçük borçları kapatır.
Not: konunda eşinin hiç işi olmadığını yazmışsın. Bu da işsizmiş gibi algılanıyor.

Ne diyeceksin şu saatten sonra 50 60 binde düğün harcamasından sonra borç oldu ayrılacağım mı? Öncelikle 100 bin ev borcu var diyorsun bu bitince bir evin olacak. Daha yeni evlilikte ev sahibi olmak herkese nasip olmaz. Çok mu sıkıştınız satarsın evi çıkarsın kiraya.
Hem evin 100bin borcu biter hemde aldığınla borçları bitirirsin. İnan o gördüğün dipten millet başlıyor zaten. Borç değil geliriniz ne kadar o önemli. Birazda tutumlu olmayı öğrenirseniz sıkıntı kalmaz. Annenin yaptığı altınları bozdurma bence en azından çok sıkışırsanız bin iki bin gibi harcamalarla borçlar bitene kadar idarelik bir kısım al. Para varken iyi borç olunca gitmek olmaz. Madem iyi günde kötü günde kumarı yok içkisi yok harcamalarında bir enteresanlık görmüyorsun. Devam o zaman.

He sizin henüz işiniz de yok ee hadi evlendiniz ne yiyip ne içeceksiniz faturalar neyle ödecenecek ben sizi hiç anlayamadım yahu bu durumda kim evlenir Allah Allah benim mi kafam basmıyor acaba ya borcu bitirin sıfırdan başlayın ikiniz de iş bulun 1 sene içinde kiraya yavaş yavaş eşyaları düzersiniz ben bu konudan hiç bişey anlamadım kardeş düğünde borçtan kocanız tutuklanacak haberiniz yok

Son cümlene aynen katılıyorum acaba yanlış mı anladım ben mi salağım dedim sanki evlenmezlerse dünya yıkılacak anlamadım ben de kardeş hiç bişey anlamadım bayanın işi de yok bu borç ha ödeyelim demeyle bitmez bugün 10 bin ödersin ama banka faizi işler durur bitirene kadar

Siz yazabileceğiniz en kötü senaryoyu yazmışsınız Allah korusun burasinida düşündüm evet. Ama bu olmayacak inşallah.
Bilmiyorum kimseye bel bağlamak istemiyorum o konuda o yüzden fikrim yok.

Evet dediginiz gibi zaten makul en iyi seçenek suanlik yok bundan başka.
Içki yok kumar yok entresan harcama yok. Bazen borcu borçla kapatmaya çalıştığı için birde bazi kaporalari kartla yaptigi icin böyle duruma düştük.

Beni düşündüren tek neden almaması gereken bazı ailevi maddi sorumluluğu üstüne alıyor ve ben aşırı derecede üzülüyorum. Anlatırsam sanırım ifşa olucam

İşi yok deyince işsiz sandım. Umarım işlerini toparlar. Ancak genel fikrim aynı ne yazık ki. O kadar borcu ödemek için gerçekçi bir planı var mı nişanlınızın? Yoksa, bu kadar belirsiz şartlar içinde evlenmek, kendinizi ateşe atmaktan farksız. Nasıl ödenecek, hangi parayla yaşayacaksınız? Bu soruların cevabı var mı?

Hanim efendi evet evlendikten sonra bir isim olmayacak ama en azından kenarda belirli bir birikmiş altınım var zor gün için. Ayrıca hapislik durum allah korusun söz konusu olursa evi satarız zaten.

Acı gerçek hiçbirinin cevabı yok !
Tamı tamına büyük bir belirsizlik. Şansımız yaver giderse en sonunda ev satılsa anca kurtulur herhalde kira ve geçinmek için asgari maaşla çalışsak geçiniriz.

Ben kötü senaryo yazmadım olacak olanlar bunlar kardeş bizim burda birinin sizin dediğiniz gibi bankaya 250bin gibi bir borcu vardı annesinin üzerinden kredi çekmişti annesi de kendi de hapse girdi bulundukları evi komple binayı sattılar oturdukları daireyi adamın kayınvalide kayınpederler aldı hapisten nasıl çıktılar orasını bilmiyorum öde öde bitmedi adam hastalandı öldü karısı kaç sene borcu ödedi oturdukları daireyi kadının annesi alıp üzerine yapmasaydı sokakta kalmışlardı bitirin borcu evlenin kimse kaçmıyor ya olmaz kardeş 2+2 4 eder başka yol yok kardeş

Hanim efendi evet evlendikten sonra bir isim olmayacak ama en azından kenarda belirli bir birikmiş altınım var zor gün için. Ayrıca hapislik durum allah korusun söz konusu olursa evi satarız zaten.
İşte şuan evi satın borcu kapayın sıfırdan başlayın banka borcu bişeye benzemez 6 ayda iki katı oluverir

Bakın hanımlar çok kısa bir surede 2 aylık bir surede böyle borç ikiye katlandı yoksa ödeyebilir durumdaydık. Katlanınca çıkmaza girdik.
Benim ona yaptığım fedakarlıklar, onun bana yaptıkları maddi manevi gezdik tozduk. Iyi günümüzde oldu kötü günümüzde.
Iyi günde hersey iyi iken kötü gün gelince gitmek nereye sığıyor? Benim vicdanıma sığmıyor.
Tamam 4 4 lük insan değil evet onda sevmedigim birsürü şey var sevdiğim bir sürü şey de var ama.

Herşey yolundayken bir anda kat ve kat kotulesince terk etmek benlik değil.
Evet belki delilik ama sabredebileceğim kadar deli olacağım.

Siz düşünün erkek kardeşiniz bu durumdayken karşısındakinin çekip gitmesi nasıl bir görüntü.

Kaldiki boşverin herkesi.
Ben ona kıyamıyorum ki hiç kıyamıyorum görüyorsunuz zaten kendime kıyıyorum.

Biliyorum canım arkadaşım senaryo derken yani olabilecek en kötü ihtimali söylediğini kastetmiştim.
Hapis kısmını hiç düşünmek istemiyorum. Dillendirmek de istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…