- 29 Eylül 2017
- 1.246
- 1.735
- 63
- 31
- Konu Sahibi valarmorghulis93
-
Teşekkür ederim evet öyle düşünüyorum zaten ailemde isteyebileceğim miktar belli zaten. Birde düğünden ne kadar gelir bilmem ama oda 20 bin gelse en azindan belki bir krediyi kapadir geri kalan i ni daDüğünün hemen ardından ailenizden borç istemeyin. Eşinizi yeni yeni tanıyorlar. Ne kadar düzgün efendi biri olursa olsun düğün sonrası istenen borç aile tarafından garipsenir. Gelen takıya ve sizin altınınıza birikiminize göre yetmediği yerde sizin bildiğiniz şekliyle bozdurun altınları. Sizden habersiz bozdurulmasına izin vermeyin. Bunu dememin nedeni borcu yaparken eşinizin parayı doğru yönetememesi ve bazı şeyleri kestiremeyip borçlanması. Yoksa benim borum öter bu evde altınlarımı vermem falan değil demek istediğim. Borcun ne kadarı ödendi ne kadar kaldı bilginiz olsun. Zaten ekonomik kriz herkesi vurdu eşiniz de bu karmaşada doğru düşünemeyip yanlış hamleler yapabilir. Sizin de aile şirketiniz varmış sanırım para işinden anlarsınız. Tek şartınız geliri gideri günlük rapor gibi değil ama genel durumu bilmeniz olsun bence.
Mutluluklar dilerim.
Dugun icin belirli bir harcama yapildi ikimizinde parasi çöp olur 1 senedir erteliyoruz. Ertelemekten hayır gelmedi.Çok zorlanırsak evi satar borcu kapatırız demişsiniz şuan piyasa okadar kötü ki koca firmalar ev yapmayı bıraktı eviniz borcu ödeyemezseniz büyük ihtimal icraya gider daha da borç olur düğün yapmayı bırakın derim bu kadar borç varken hiç akıl karı değil aşktan gözün kör olsa bile evlenme diyorum bekleme şansın varsa bekle yaşın gençse nişanlına diyebilirsin bu kadar borçla sağlıklı bir evlilik olmaz çalışıp borçları düzene sokalım düzenli bir şekilde ödemeye başlarsak evlenelim diye mantıklı bir şekilde olaya yaklaşırsan bence oda senin gibi düşünür
Hayır tabikide. Bakın çok zorluklar aştık. Işi gücü var kendi işi olduğu için geliri belli olmuyor.Evlenmek için şartların olgunlaşması denen bir şey var. Yani evlenelim de nasıl olduğu önemli değil diyemezsiniz. Siz bu şartlar altında hala nasıl evlenmeyi düşünüyorsunuz, kafam almadı. Borcu geçtim, borç olmasaydı bile, işi gücü olmayan insan neye güvenip 2 ay sonra evlenmeyin planlayabiliyor? Sadece siz mi geçindireceksiniz evi? Hadi düğün, mobilya halledildi diyelim. Ne yiyip ne içecek, faturaları nasıl ödeyeceksiniz? Ya hayat gercekten toz pembe de ben başka bir gezegenin insanı mıyım, bilemedim.
Gelir gelir..Teşekkür ederim evet öyle düşünüyorum zaten ailemde isteyebileceğim miktar belli zaten. Birde düğünden ne kadar gelir bilmem ama oda 20 bin gelse en azindan belki bir krediyi kapadir geri kalan i ni da
He sizin henüz işiniz de yok ee hadi evlendiniz ne yiyip ne içeceksiniz faturalar neyle ödecenecek ben sizi hiç anlayamadım yahu bu durumda kim evlenir Allah Allah benim mi kafam basmıyor acaba ya borcu bitirin sıfırdan başlayın ikiniz de iş bulun 1 sene içinde kiraya yavaş yavaş eşyaları düzersiniz ben bu konudan hiç bişey anlamadım kardeş düğünde borçtan kocanız tutuklanacak haberiniz yokKendi işi, para nereye gidiyor inanın Bend e bilmiyorum kredi taksitleri ödeniyor ayda 3000 , evlendikten sonra bir isim olmayacak yani tek varlığım altınlarım ailem. Ama çalışmayı düşünüyorum ne kadar kısa sürede iş bulurum belli değil.
Son cümlene aynen katılıyorum acaba yanlış mı anladım ben mi salağım dedim sanki evlenmezlerse dünya yıkılacak anlamadım ben de kardeş hiç bişey anlamadım bayanın işi de yok bu borç ha ödeyelim demeyle bitmez bugün 10 bin ödersin ama banka faizi işler durur bitirene kadarEvlenmek için şartların olgunlaşması denen bir şey var. Yani evlenelim de nasıl olduğu önemli değil diyemezsiniz. Siz bu şartlar altında hala nasıl evlenmeyi düşünüyorsunuz, kafam almadı. Borcu geçtim, borç olmasaydı bile, işi gücü olmayan insan neye güvenip 2 ay sonra evlenmeyin planlayabiliyor? Sadece siz mi geçindireceksiniz evi? Hadi düğün, mobilya halledildi diyelim. Ne yiyip ne içecek, faturaları nasıl ödeyeceksiniz? Ya hayat gercekten toz pembe de ben başka bir gezegenin insanı mıyım, bilemedim.
Siz yazabileceğiniz en kötü senaryoyu yazmışsınız Allah korusun burasinida düşündüm evet. Ama bu olmayacak inşallah.Kredi kartı kredi borçları dediğinize göre ödeyemediği için hergün katlanıyor ve bu borç daha da katlanır nasıl düğün yapacaksınız eşya alsanız nolacak alamazsınız ki icra kapıya gelir elde ne varsa hepsi gider ayrıca hapis bile yatması söz konusu olabilir ne düğününden bahsediyorsunuz böyle borçla evlilik mi olur bitecek gibi değil diyorsunuz siz de farkındasınız valla anlayamıyorum bu borcu banka kendi kendine affedecek mi sanıyorsunuz yoksa evlenip dişinizi tırnağınıza takıp sabah akşam çalışıp borcu mu kapatmaya çalışacaksınız bu arada bir de bebek olur mu tam da o sıra icra gelir eşiniz de hapse kalırsınız çocukla bir başınıza
Bilmiyorum kimseye bel bağlamak istemiyorum o konuda o yüzden fikrim yok.Gelir gelir..
Çeyrek olmuş 400 TL.
Bizde yakın akrabalar bilezik takar. Sizde de öyleyse onları saklayın bence. Zor durumda oldukça kullanırsınız. Çeyrektir gramdır küçük borçları kapatır.
Not: konunda eşinin hiç işi olmadığını yazmışsın. Bu da işsizmiş gibi algılanıyor.
Evet dediginiz gibi zaten makul en iyi seçenek suanlik yok bundan başka.Ne diyeceksin şu saatten sonra 50 60 binde düğün harcamasından sonra borç oldu ayrılacağım mı? Öncelikle 100 bin ev borcu var diyorsun bu bitince bir evin olacak. Daha yeni evlilikte ev sahibi olmak herkese nasip olmaz. Çok mu sıkıştınız satarsın evi çıkarsın kiraya.
Hem evin 100bin borcu biter hemde aldığınla borçları bitirirsin. İnan o gördüğün dipten millet başlıyor zaten. Borç değil geliriniz ne kadar o önemli. Birazda tutumlu olmayı öğrenirseniz sıkıntı kalmaz. Annenin yaptığı altınları bozdurma bence en azından çok sıkışırsanız bin iki bin gibi harcamalarla borçlar bitene kadar idarelik bir kısım al. Para varken iyi borç olunca gitmek olmaz. Madem iyi günde kötü günde kumarı yok içkisi yok harcamalarında bir enteresanlık görmüyorsun. Devam o zaman.
İşi yok deyince işsiz sandım. Umarım işlerini toparlar. Ancak genel fikrim aynı ne yazık ki. O kadar borcu ödemek için gerçekçi bir planı var mı nişanlınızın? Yoksa, bu kadar belirsiz şartlar içinde evlenmek, kendinizi ateşe atmaktan farksız. Nasıl ödenecek, hangi parayla yaşayacaksınız? Bu soruların cevabı var mı?Hayır tabikide. Bakın çok zorluklar aştık. Işi gücü var kendi işi olduğu için geliri belli olmuyor.
Bir senedir evlenmeyi erteledik şartlar kötüleşti iyileşmedi.
Tarihi de netleştireli 9 aydan fazla oldu ve bu süreçte son 2 3 ayda borçlar baya arttı. Bir kaç mesaj öncede yatırım amaclı aldığımız araba da zarar görünce geriye borcu kaldı yatırımımız borca döndü bir iki şey daha eklenince normalde kapatılacak borçlar 2 katı oldu.
Hanim efendi evet evlendikten sonra bir isim olmayacak ama en azından kenarda belirli bir birikmiş altınım var zor gün için. Ayrıca hapislik durum allah korusun söz konusu olursa evi satarız zaten.He sizin henüz işiniz de yok ee hadi evlendiniz ne yiyip ne içeceksiniz faturalar neyle ödecenecek ben sizi hiç anlayamadım yahu bu durumda kim evlenir Allah Allah benim mi kafam basmıyor acaba ya borcu bitirin sıfırdan başlayın ikiniz de iş bulun 1 sene içinde kiraya yavaş yavaş eşyaları düzersiniz ben bu konudan hiç bişey anlamadım kardeş düğünde borçtan kocanız tutuklanacak haberiniz yok
Acı gerçek hiçbirinin cevabı yok !İşi yok deyince işsiz sandım. Umarım işlerini toparlar. Ancak genel fikrim aynı ne yazık ki. O kadar borcu ödemek için gerçekçi bir planı var mı nişanlınızın? Yoksa, bu kadar belirsiz şartlar içinde evlenmek, kendinizi ateşe atmaktan farksız. Nasıl ödenecek, hangi parayla yaşayacaksınız? Bu soruların cevabı var mı?
Ben kötü senaryo yazmadım olacak olanlar bunlar kardeş bizim burda birinin sizin dediğiniz gibi bankaya 250bin gibi bir borcu vardı annesinin üzerinden kredi çekmişti annesi de kendi de hapse girdi bulundukları evi komple binayı sattılar oturdukları daireyi adamın kayınvalide kayınpederler aldı hapisten nasıl çıktılar orasını bilmiyorum öde öde bitmedi adam hastalandı öldü karısı kaç sene borcu ödedi oturdukları daireyi kadının annesi alıp üzerine yapmasaydı sokakta kalmışlardı bitirin borcu evlenin kimse kaçmıyor ya olmaz kardeş 2+2 4 eder başka yol yok kardeşSiz yazabileceğiniz en kötü senaryoyu yazmışsınız Allah korusun burasinida düşündüm evet. Ama bu olmayacak inşallah.
Bilmiyorum kimseye bel bağlamak istemiyorum o konuda o yüzden fikrim yok.
Evet dediginiz gibi zaten makul en iyi seçenek suanlik yok bundan başka.
Içki yok kumar yok entresan harcama yok. Bazen borcu borçla kapatmaya çalıştığı için birde bazi kaporalari kartla yaptigi icin böyle duruma düştük.
Beni düşündüren tek neden almaması gereken bazı ailevi maddi sorumluluğu üstüne alıyor ve ben aşırı derecede üzülüyorum. Anlatırsam sanırım ifşa olucam
İşte şuan evi satın borcu kapayın sıfırdan başlayın banka borcu bişeye benzemez 6 ayda iki katı oluverirHanim efendi evet evlendikten sonra bir isim olmayacak ama en azından kenarda belirli bir birikmiş altınım var zor gün için. Ayrıca hapislik durum allah korusun söz konusu olursa evi satarız zaten.
Biliyorum canım arkadaşım senaryo derken yani olabilecek en kötü ihtimali söylediğini kastetmiştim.Ben kötü senaryo yazmadım olacak olanlar bunlar kardeş bizim burda birinin sizin dediğiniz gibi bankaya 250bin gibi bir borcu vardı annesinin üzerinden kredi çekmişti annesi de kendi de hapse girdi bulundukları evi komple binayı sattılar oturdukları daireyi adamın kayınvalide kayınpederler aldı hapisten nasıl çıktılar orasını bilmiyorum öde öde bitmedi adam hastalandı öldü karısı kaç sene borcu ödedi oturdukları daireyi kadının annesi alıp üzerine yapmasaydı sokakta kalmışlardı bitirin borcu evlenin kimse kaçmıyor ya olmaz kardeş 2+2 4 eder başka yol yok kardeş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?