- 23 Ocak 2016
- 35.087
- 51.052
- 598
- Konu Sahibi valarmorghulis93
-
Borcu borçla kapatıyor derken aman tefeciye gitmesin de bi akrabam tefeciye başvurdu bir sürü gayrimenkulü vardı hepsi elinden gitti şuan gizli saklı hayat yaşıyor çünkü tefeciler peşindeSiz yazabileceğiniz en kötü senaryoyu yazmışsınız Allah korusun burasinida düşündüm evet. Ama bu olmayacak inşallah.
Bilmiyorum kimseye bel bağlamak istemiyorum o konuda o yüzden fikrim yok.
Evet dediginiz gibi zaten makul en iyi seçenek suanlik yok bundan başka.
Içki yok kumar yok entresan harcama yok. Bazen borcu borçla kapatmaya çalıştığı için birde bazi kaporalari kartla yaptigi icin böyle duruma düştük.
Beni düşündüren tek neden almaması gereken bazı ailevi maddi sorumluluğu üstüne alıyor ve ben aşırı derecede üzülüyorum. Anlatırsam sanırım ifşa olucam
Nişanı atın.Şimdi 1 gün evlenınce önür boyu aglarsın.Senıde karanlıgına cekmek ıstıyor.Sen mı yaptırdın o borçları?Borçlu adamla evlılık olmuyo.Stresınden evlılıgını yasayamazsın.Iyi geceler herkese kk dostlarım.
Çok büyük içimi kemiren ve beni harap eden bir derdim var.
Derdim nişanlımın borcu nerden baksak 300 bin borcu var. Kredi kartları kredi borçları bir kaç kişiye olan borcu var birde bu miktarın 4 te 1 ı kadar ev borcu var.
Gelin görün ki hiç işi yok ve ödeyemiyor hiçbişey ı. 2 ay sonra düğün var ve sanırım ne mobilya vs 'ne de düğün ödenebilir.
Ne yapayım ben Allah aşkına akil fikir verin. Kaç gündür ne kendime hakim olabiliyorum ne gözyaşlarıma. Piskolojim çöktü sakinleştiriciler bile ise yaramıyor artık. Şu an gerçekten bıyık durumdayım.
Sevdiğiniz insanla bir an önce birlikte bir hayata başlamak istemenizi anlıyorum ama önünüzü görmeden kalkışmayın bence böyle işlere. Eviniz var sanırım. Kimin evi tam anlayamadım gerçi. Satmak kimse istemez ama bahsettiğiniz borcun büyüklüğü düşünülünce, en temizi bu olur. Yerinizde olsam borcu kapatır, sabit bir geliri garantiler öyle evlenirim. Kafanız rahat olursa emin olun yuvanız da daha huzurlu olur.Acı gerçek hiçbirinin cevabı yok !
Tamı tamına büyük bir belirsizlik. Şansımız yaver giderse en sonunda ev satılsa anca kurtulur herhalde kira ve geçinmek için asgari maaşla çalışsak geçiniriz.
Bankaya olan borcumuz yalnızca kredi ve kredi kartı yani toplamda 85 bin onuda araba satılsa direk kapaticaz.İşte şuan evi satın borcu kapayın sıfırdan başlayın banka borcu bişeye benzemez 6 ayda iki katı oluverir
Konuyu değiştirmedim tekrar göz atın. Muhtemelen 2 çi yada diğer sayfalardan mesajimi okudunuzKonunun içeriği silinmiş . @Mune bakar mısın?
Ne diye sildiniz anlamadım ? 300bin borç deyip şimdi 50bine düşürmüşsünüz.
Gerçekten insanlar burada size cevap verirken bir vakit harcıyor. Çok ayıp .
Dillendirmek istemediğin şey evlenirsen başına gelecek işte uyarıyoruz al karşına eşini güzelce konuş böyleyken böyle bir yol yordam çizin erteleyin evliliği bunun gidişatı belli bu borç ne düğünde gelen takılarla biter ne sizin annenizin size verdiği altınlarlaBiliyorum canım arkadaşım senaryo derken yani olabilecek en kötü ihtimali söylediğini kastetmiştim.
Hapis kısmını hiç düşünmek istemiyorum. Dillendirmek de istemiyorum.
Ee bu 85 bin hep sabit mi duruyor durmaz ki faiz işliyor hepBankaya olan borcumuz yalnızca kredi ve kredi kartı yani toplamda 85 bin onuda araba satılsa direk kapaticaz.
Aile dostundan alınmış ev ama onlarında durumu sıkışık o yüzden ödenmeli
Evet şu an içerik aynı ama 50 bine nasıl düştü borç anlayamadım. Kusura bakmayın sanırım ben bir hata yapmışım. Ama ilk sayfada gördüğüme emin gibiyim .Konuyu değiştirmedim tekrar göz atın. Muhtemelen 2 çi yada diğer sayfalardan mesajimi okudunuz
Haklisiniz artık dik duramıyorum duygusal olaral da çöktüm ve ciddi bir şekilde konuşacağım.Borç az değilmiş.mesela aylık gelir 10 bin gibi bir rakam olur siz de çalışırsınız düğünde gelen takılar vs. Ödenir. Ama geliri belirsiz kredi borçları faiz işlediği için artar. Yani bir plan olsa yıllık şu kadar öderim gibi o da yok. Şahsen esimle düğün borcu ödedik bir yıl 35 bin gibi bir rakam. Onda bile stres oluyor insan. Yerinizde olsam nişanlınizla ciddi konuşurdum. Evlilik nişanlıliktaki gibi olmuyor
Borç var diye esinizle birlikte siz de üzülürsunuz
Eminim dediginiz çok doğru öyle olması çok daha mantıklı ve güzel ama işte düğün ertelemek çok büyük sorunlara yol açar daha önce sıkıntılar oldu ve inanın daha fazlası kaldırılabilecek gibi değilSevdiğiniz insanla bir an önce birlikte bir hayata başlamak istemenizi anlıyorum ama önünüzü görmeden kalkışmayın bence böyle işlere. Eviniz var sanırım. Kimin evi tam anlayamadım gerçi. Satmak kimse istemez ama bahsettiğiniz borcun büyüklüğü düşünülünce, en temizi bu olur. Yerinizde olsam borcu kapatır, sabit bir geliri garantiler öyle evlenirim. Kafanız rahat olursa emin olun yuvanız da daha huzurlu olur.
ever bitmez doğru bende bunu biliyorum en kötü ihtimal evle biterDillendirmek istemediğin şey evlenirsen başına gelecek işte uyarıyoruz al karşına eşini güzelce konuş böyleyken böyle bir yol yordam çizin erteleyin evliliği bunun gidişatı belli bu borç ne düğünde gelen takılarla biter ne sizin annenizin size verdiği altınlarla
Evet sıkıntı ettiğim bu ve evin parası gerisi zaten çalışıp ödeyebilecegimiz insanlar.Ee bu 85 bin hep sabit mi duruyor durmaz ki faiz işliyor hep
Siz sanırım ya benim yaptığım harcamayı görmüşsünüz ev için yada düğün ve mobilya için yapılan harcamaEvet şu an içerik aynı ama 50 bine nasıl düştü borç anlayamadım. Kusura bakmayın sanırım ben bir hata yapmışım. Ama ilk sayfada gördüğüme emin gibiyim .
Bu arada bende 50 bin borçla evlendim o borç hiç bitmedi . Boşanana kadar hala karşımda borç diyordu ..
Aynen dediginizi diyor ailemde bu kadarını bilmiyorŞimdiden bu haldesin evlenince ne olacak ? Psikologa bile gidemezsin bu butcesizlikle adam demek ki borc yigidin kamçısı diyor. Kaldiramiyorsun neden diretiyorsun ailen de nasıl önüne ve geçmemiş hayret
Coook mu aşıksın? İlerde çocuğun olduğunda bir şey istediginde ben aşığım yaaa adama diyecek kadarAynen dediginizi diyor ailemde bu kadarını bilmiyor
O zaman sizin için hayırlısını dilemekten başka bir şey diyemiyorum artık. Umarım bir çıkış yolu bulursunuz.Eminim dediginiz çok doğru öyle olması çok daha mantıklı ve güzel ama işte düğün ertelemek çok büyük sorunlara yol açar daha önce sıkıntılar oldu ve inanın daha fazlası kaldırılabilecek gibi değil
He böyle diyorsanjz ben okumadım da boşa yaziyoruz mademBurada bu kadar kişi yazmış. Nisanlinizdan ayrilma taraftarı değilsiniz düğünü de erteleyemem diyorsunuz o zmn evleneceksiniz borcu da odeme stresini de ikiniz cekeceksiniz.
Evet seceneklerim ya ayrılıp maddi manevi çökeceğimBurada bu kadar kişi yazmış. Nisanlinizdan ayrilma taraftarı değilsiniz düğünü de erteleyemem diyorsunuz o zmn evleneceksiniz borcu da odeme stresini de ikiniz cekeceksiniz.
Burdaki hanımların çoğu evli sana akıl veriyorlar ama boş yere çünkü sen kafaya koymuşsun evlenmeyi Dua edelim eşin çokkk iyi biridir evlenince evliliğin cicim ayı hiç olmadığını görürsün ilk bir yıl hep çatışma ile geçer sizin üstüne birde borçlar var umarım mutlu olursunBakın hanımlar çok kısa bir surede 2 aylık bir surede böyle borç ikiye katlandı yoksa ödeyebilir durumdaydık. Katlanınca çıkmaza girdik.
Benim ona yaptığım fedakarlıklar, onun bana yaptıkları maddi manevi gezdik tozduk. Iyi günümüzde oldu kötü günümüzde.
Iyi günde hersey iyi iken kötü gün gelince gitmek nereye sığıyor? Benim vicdanıma sığmıyor.
Tamam 4 4 lük insan değil evet onda sevmedigim birsürü şey var sevdiğim bir sürü şey de var ama.
Herşey yolundayken bir anda kat ve kat kotulesince terk etmek benlik değil.
Evet belki delilik ama sabredebileceğim kadar deli olacağım.
Siz düşünün erkek kardeşiniz bu durumdayken karşısındakinin çekip gitmesi nasıl bir görüntü.
Kaldiki boşverin herkesi.
Ben ona kıyamıyorum ki hiç kıyamıyorum görüyorsunuz zaten kendime kıyıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?