- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
- Konu Sahibi valarmorghulis93
-
Bu borçları nikah yaparken biliyor muydunuz? Sizden saklandı mı durum? Bu kadar borç neyin borcu? Esnaf mıydı?Iyi geceler herkese kk dostlarım.
Çok büyük içimi kemiren ve beni harap eden bir derdim var.
Derdim nişanlımın borcu nerden baksak 300 bin borcu var. Kredi kartları kredi borçları bir kaç kişiye olan borcu var birde bu miktarın 4 te 1 ı kadar ev borcu var.
Gelin görün ki hiç işi yok ve ödeyemiyor hiçbişey ı. 2 ay sonra düğün var ve sanırım ne mobilya vs 'ne de düğün ödenebilir.
Ne yapayım ben Allah aşkına akil fikir verin. Kaç gündür ne kendime hakim olabiliyorum ne gözyaşlarıma. Piskolojim çöktü sakinleştiriciler bile ise yaramıyor artık. Şu an gerçekten bıyık durumdayım.
Peki eşinizin bu borçları bitirmek adına bir çabası var mı?Evet bir kaç kalem var
Inanin bekleyin , çünkü maddiyat yüzünden çoğu evlilik çıkmaza giriyor hatta bitiyor bile ne yazık kiDediğim gibi kredi kartı borcu, çekmiş olduğu krediler bir kaç kişiye olan borçları ve evin 100 bin borcu var
Nikâh yaparken bu kadar çok değildi yarışı kadardı ve ödeyeceğine inanıyordu ama işleri gerçekten çok kötü gidiyor çalışıyor işini bırakmadı kendi işi olduğu için gelir neredeyse hiç yok gelende geldiği gibi gidiyor borç ödenmiyor. Kumar vs yok eminim 40 50 bin ı düğün ve mobilya borcu. Zaten ödeyemezsen ne mobilyamız nede düğünümüz olacak. Geri kalan bütün borçlar kalıcı.Bu borçları nikah yaparken biliyor muydunuz? Sizden saklandı mı durum? Bu kadar borç neyin borcu? Esnaf mıydı?
Kumar vs olabilir mi acaba dedim. Eğer kumar olduğunu düşünüyorsanız durmayın boşanın.
Zaten çalışmıyorsa ödenmez bu borç. Bir yerden beklenen para, satışı beklenen miras vs yoksa üzgünüm bu para çok faiz yer.
Nedenleri araştırın emin olun. Eşiniz bir şekilde işe girsin. Ödeneceğine inanırsanız altınları verin sadece. Hesap yapın plan yapın. Eşiniz planlarınıza uygun davranmıyorsa asla altınları vermeyin.
Var o yüzden ondan ayrılmak ve yüz üstü bırakmak istemiyorum. Aramızda sürtüşmeler oluyor ama hepsi stresi yüzünden dır diye düşünüyorum üstüne gitmek istemiyorum ama artık bende dik duramıyorum. Düğünü 1 senedir erteliyoruz neredeyse ve dediginiz gibi çoğaldılarPeki eşinizin bu borçları bitirmek adına bir çabası var mı?
Düğünü erteleseniz de borçlar çoğalmaya devam edecek gibi geldi bana.
Umuyorum kurtulursunuz bu çıkmazdan.
Gün geçtikçe resmen borçlar artıyor. Yaklaşık 50 bin tl şimdiden ev için harcadım ben.
100 binlik altınım var hadi bozsam hangi birini ödeyeyim elim ayağım titriyor. Kusura bakmayın alıntı ile cevap yazamıyorum herkesin yorumunu okuyorum ama cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Önemli bir detay belirtmek isterim nikâhımız önceden olmuştu sadece düğünü erteliyorduk
Bu kadar borç üstüne 40-50 bin düğün ve mobilya borcu çok fazla olmuş. Düğünü iptal edin diyeceğim ama etme durumunda düğün salonu parayı yine alıyordu sanırım.Nikâh yaparken bu kadar çok değildi yarışı kadardı ve ödeyeceğine inanıyordu ama işleri gerçekten çok kötü gidiyor çalışıyor işini bırakmadı kendi işi olduğu için gelir neredeyse hiç yok gelende geldiği gibi gidiyor borç ödenmiyor. Kumar vs yok eminim 40 50 bin ı düğün ve mobilya borcu. Zaten ödeyemezsen ne mobilyamız nede düğünümüz olacak. Geri kalan bütün borçlar kalıcı.
Inanın okadar çok düşünüyorum ki anca ev satılır sa belki borçlar ödenir elde sıfır olacak ve geriye bir sürü dert bu kısa sürede nasıl toparlanicaz bilmiyorum
Bilmiyorum ne diyeceğimi. Çalışıyor çok çabalıyor ama para geldiği gibi gidiyor. Benim üstüme yıkmaz zaten borcunu ama bende onu bu halde böyle yardım edemiyorum içim içimi yiyiyorInanin bekleyin , çünkü maddiyat yüzünden çoğu evlilik çıkmaza giriyor hatta bitiyor bile ne yazık kiev kendi eviyse yani sizin evlendikten sonra oturacaginiz ev ise onu çok borctan saymak doğru olmaz, biz de ev taksiti ödüyoruz 3.5 sene ve 100 bin lira , ama onun dışında olanlar kendi keyfi harcamalari ise elden aldıkları da yine keyfi harcamalari ise bunu size yıkamaz, 3 5 bin olur tamam dersiniz ama çok yüksek bir de çalışmıyor demissiniz , çabası da yoksa bu borclari ödemek için benbence düşünmeyin bile askıya da almayın düğün işini, vazgeçin derim ben
Iyi geceler herkese kk dostlarım.
Çok büyük içimi kemiren ve beni harap eden bir derdim var.
Derdim nişanlımın borcu nerden baksak 300 bin borcu var. Kredi kartları kredi borçları bir kaç kişiye olan borcu var birde bu miktarın 4 te 1 ı kadar ev borcu var.
Gelin görün ki hiç işi yok ve ödeyemiyor hiçbişey ı. 2 ay sonra düğün var ve sanırım ne mobilya vs 'ne de düğün ödenebilir.
Ne yapayım ben Allah aşkına akil fikir verin. Kaç gündür ne kendime hakim olabiliyorum ne gözyaşlarıma. Piskolojim çöktü sakinleştiriciler bile ise yaramıyor artık. Şu an gerçekten bıyık durumdayım.
Ailemleyim. Altınları ailem yaptı onların haberi yok benim düşüncemden muhtemelen istemez onlarda bozmami kafam allak bullakAsla altınını bozma
Nikah oldu diye yazmışsınız ama birliktemi yaşıyorsunuz, ailenizin yanında mısınız? Eğer ailenizin yanında iseniz erteleyin düğünü ama asla kenardaki paranızı bozmayın
Mobilya ve düğün için 20 bin falan ödendi geriye 40 50 bin falan kalıyor. Altınları ailem yaptı karşı taraftan bu krizde bişey yapilabilirmi bilmiyorum yadirgamiyorum da . Borçlar bitse kafiBu kadar borç üstüne 40-50 bin düğün ve mobilya borcu çok fazla olmuş. Düğünü iptal edin diyeceğim ama etme durumunda düğün salonu parayı yine alıyordu sanırım.
100bin tl lik altını eşiniz ve ailesi mi yaptı? Öyleyse bu da çok fazla olmuş. Sanırım biraz gösteriş seviyorlar. Eşinizin yetiremediği yerde altınları vereceksiniz yapacak birşey yok.
Dugunu ertelemek hem bana hem ona pahalıya patlar sanırım. Kabul etmez kimse daha kötü tatsızlık çıkarTabiki dugunu erteleyim bu kadar borcla nasil evleneceksiniz. Hadi evlendiniz nasil gecineceksiniz. Evlenenene kadar ne kadar masraf gidebiilir derdim ama oyle olmuyor malesef son bir hafta icinde 1.5 milyar gitti oturdugumuz yerden..
Ailenizin yaptığı 100bin TL lik altını vermeyin tabi ki. Giden gelmez... Hadi onlar almış olsa verin derdim.Ailemleyim. Altınları ailem yaptı onların haberi yok benim düşüncemden muhtemelen istemez onlarda bozmami kafam allak bullak
Mobilya ve düğün için 20 bin falan ödendi geriye 40 50 bin falan kalıyor. Altınları ailem yaptı karşı taraftan bu krizde bişey yapilabilirmi bilmiyorum yadirgamiyorum da . Borçlar bitse kafi
şöyle ki şimdi siz nikah yaparken borcunu biliyorsaniz ve üzerine mobilya eşya alindiysa tabi ki alınan eşyalar evliliginiz için alınmış onu borç olarak dusunmeyin çünkü sadece kendisi aldiysa ve siz destek olmadiysaniz o zaman bu borç için yargilamaya açıkçası pek fazla hakkınız olmayabilir, anladığım kadariyla esinizin kendi işi ve piyasalar malum, özellikle emlak sektorundeyse zaten sıkıntı yaşanıyor, sizden önce olan borçlar sizi bağlamaz fakat evlilik birligi içinde yapilan borçlar hele ki aynı evde oturmak için alinan eşyalar ve hatta ev borcu sizi bağlar, bu durumda altinlar nikah da takıldı ise ben hic değilse yarisini vermeyi yani mobilya eşya parasını karsilamayi teklif ederim, hatta karsilarim , evlilik demek bu demek çünküBilmiyorum ne diyeceğimi. Çalışıyor çok çabalıyor ama para geldiği gibi gidiyor. Benim üstüme yıkmaz zaten borcunu ama bende onu bu halde böyle yardım edemiyorum içim içimi yiyiyor
Kendi işi, para nereye gidiyor inanın Bend e bilmiyorum kredi taksitleri ödeniyor ayda 3000 , evlendikten sonra bir isim olmayacak yani tek varlığım altınlarım ailem. Ama çalışmayı düşünüyorum ne kadar kısa sürede iş bulurum belli değil.Eşin ne kadar kazanıyor? Geldiği gibi gidiyor demişsin tutumlu mu değil? Kredi kartı borcu demiş bırakmışsında kredi kartıyla ne almış bu kadar borç olmuş? İşin aslı hadi 50 60 düğünede kalan 250 neye harcandı? Sen ne iş yapıyorsun veya gelirin ne kadar ve düzenli mi? Zor canım. Şimdi bir de 50 60 düğüne harcatıp ben vazgeçtim demekte zor.
Nasıl ve ne için bu kadar borç yapmışKendimi inanılmaz kötü hissediyorum ne yapacagimi bilmiyorum. Ertelesek çözüm olur mu bitecek gibi bir borç değil. Çok üzgünüm kızlar nolur dua edin benim için
Hanim efendi hali hazırda bende 50 binlik ev için harcama yaptım yani ona yardımcı olmak için dediğiniz gibi evleniyoruz sadece onun harcama yapmasına göz yumamazdım.şöyle ki şimdi siz nikah yaparken borcunu biliyorsaniz ve üzerine mobilya eşya alindiysa tabi ki alınan eşyalar evliliginiz için alınmış onu borç olarak dusunmeyin çünkü sadece kendisi aldiysa ve siz destek olmadiysaniz o zaman bu borç için yargilamaya açıkçası pek fazla hakkınız olmayabilir, anladığım kadariyla esinizin kendi işi ve piyasalar malum, özellikle emlak sektrondeyse zaten sıkıntı yaşanıyor, sizden önce olan borçlar sizi bağlamaz fakat evlilik birligi içinde yapilan borçlar hele ko aynı evde oturmak için alinan eşyalar ve hatta ev borcu sizi bağlar, bu durumda altinlar düğün de takıldı ise ben hic değilse yarisini vermeyi yani mobilya eşya parasını karsilamayi teklif ederim, hatta karsilarim , evlilik demek bu demek çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?