Akıl veein kızlar çok ihtiyacım var

Bu borçları nikah yaparken biliyor muydunuz? Sizden saklandı mı durum? Bu kadar borç neyin borcu? Esnaf mıydı?
Kumar vs olabilir mi acaba dedim. Eğer kumar olduğunu düşünüyorsanız durmayın boşanın.
Zaten çalışmıyorsa ödenmez bu borç. Bir yerden beklenen para, satışı beklenen miras vs yoksa üzgünüm bu para çok faiz yer.
Nedenleri araştırın emin olun. Eşiniz bir şekilde işe girsin. Ödeneceğine inanırsanız altınları verin sadece. Hesap yapın plan yapın. Eşiniz planlarınıza uygun davranmıyorsa asla altınları vermeyin.

Dediğim gibi kredi kartı borcu, çekmiş olduğu krediler bir kaç kişiye olan borçları ve evin 100 bin borcu var
Inanin bekleyin , çünkü maddiyat yüzünden çoğu evlilik çıkmaza giriyor hatta bitiyor bile ne yazık ki ev kendi eviyse yani sizin evlendikten sonra oturacaginiz ev ise onu çok borctan saymak doğru olmaz, biz de ev taksiti ödüyoruz 3.5 sene ve 100 bin lira , ama onun dışında olanlar kendi keyfi harcamalari ise elden aldıkları da yine keyfi harcamalari ise bunu size yıkamaz, 3 5 bin olur tamam dersiniz ama çok yüksek bir de çalışmıyor demissiniz , çabası da yoksa bu borclari ödemek için benbence düşünmeyin bile askıya da almayın düğün işini, vazgeçin derim ben

Nikâh yaparken bu kadar çok değildi yarışı kadardı ve ödeyeceğine inanıyordu ama işleri gerçekten çok kötü gidiyor çalışıyor işini bırakmadı kendi işi olduğu için gelir neredeyse hiç yok gelende geldiği gibi gidiyor borç ödenmiyor. Kumar vs yok eminim 40 50 bin ı düğün ve mobilya borcu. Zaten ödeyemezsen ne mobilyamız nede düğünümüz olacak. Geri kalan bütün borçlar kalıcı.
Inanın okadar çok düşünüyorum ki anca ev satılır sa belki borçlar ödenir elde sıfır olacak ve geriye bir sürü dert bu kısa sürede nasıl toparlanicaz bilmiyorum

Peki eşinizin bu borçları bitirmek adına bir çabası var mı?
Düğünü erteleseniz de borçlar çoğalmaya devam edecek gibi geldi bana.
Umuyorum kurtulursunuz bu çıkmazdan.
Var o yüzden ondan ayrılmak ve yüz üstü bırakmak istemiyorum. Aramızda sürtüşmeler oluyor ama hepsi stresi yüzünden dır diye düşünüyorum üstüne gitmek istemiyorum ama artık bende dik duramıyorum. Düğünü 1 senedir erteliyoruz neredeyse ve dediginiz gibi çoğaldılar

Asla altınını bozma
Nikah oldu diye yazmışsınız ama birliktemi yaşıyorsunuz, ailenizin yanında mısınız? Eğer ailenizin yanında iseniz erteleyin düğünü ama asla kenardaki paranızı bozmayın

Bu kadar borç üstüne 40-50 bin düğün ve mobilya borcu çok fazla olmuş. Düğünü iptal edin diyeceğim ama etme durumunda düğün salonu parayı yine alıyordu sanırım.
100bin tl lik altını eşiniz ve ailesi mi yaptı? Öyleyse bu da çok fazla olmuş. 22-25 gram bilezik 5bin TL olsa 20 bilezik yapıyor. Sanırım biraz gösteriş seviyorlar. Eşinizin yetiremediği yerde altınları vereceksiniz yapacak birşey yok.

Bilmiyorum ne diyeceğimi. Çalışıyor çok çabalıyor ama para geldiği gibi gidiyor. Benim üstüme yıkmaz zaten borcunu ama bende onu bu halde böyle yardım edemiyorum içim içimi yiyiyor

Tabiki dugunu erteleyim bu kadar borcla nasil evleneceksiniz. Hadi evlendiniz nasil gecineceksiniz. Evlenenene kadar ne kadar masraf gidebiilir derdim ama oyle olmuyor malesef son bir hafta icinde 1.5 milyar gitti oturdugumuz yerden..

Ailemleyim. Altınları ailem yaptı onların haberi yok benim düşüncemden muhtemelen istemez onlarda bozmami kafam allak bullak
Mobilya ve düğün için 20 bin falan ödendi geriye 40 50 bin falan kalıyor. Altınları ailem yaptı karşı taraftan bu krizde bişey yapilabilirmi bilmiyorum yadirgamiyorum da . Borçlar bitse kafi

Tabiki dugunu erteleyim bu kadar borcla nasil evleneceksiniz. Hadi evlendiniz nasil gecineceksiniz. Evlenenene kadar ne kadar masraf gidebiilir derdim ama oyle olmuyor malesef son bir hafta icinde 1.5 milyar gitti oturdugumuz yerden..
Dugunu ertelemek hem bana hem ona pahalıya patlar sanırım. Kabul etmez kimse daha kötü tatsızlık çıkar

Ailenizin yaptığı 100bin TL lik altını vermeyin tabi ki. Giden gelmez... Hadi onlar almış olsa verin derdim.
Not: Düğünde takılan altınları muhtemelen alacaktır eşin haberin olsun. Yakın akrabalarınız vs ailenize versin hediyenizi. Aileniz de kasaya koyduk bu verenlerin listesi al sana da anahtar diye evinizde size teslim etsin. Normalde böyle takıları saklayın diye akıl vermem kimseye ama sizin evliliğinizin sonunu pek parlak görmedim kusura bakmayın:/

Son düzenleme:
Eşin ne kadar kazanıyor? Geldiği gibi gidiyor demişsin tutumlu mu değil? Kredi kartı borcu demiş bırakmışsında kredi kartıyla ne almış bu kadar borç olmuş? İşin aslı hadi 50 60 düğünede kalan 250 neye harcandı? Sen ne iş yapıyorsun veya gelirin ne kadar ve düzenli mi? Zor canım. Şimdi bir de 50 60 düğüne harcatıp ben vazgeçtim demekte zor.

Bilmiyorum ne diyeceğimi. Çalışıyor çok çabalıyor ama para geldiği gibi gidiyor. Benim üstüme yıkmaz zaten borcunu ama bende onu bu halde böyle yardım edemiyorum içim içimi yiyiyor
şöyle ki şimdi siz nikah yaparken borcunu biliyorsaniz ve üzerine mobilya eşya alindiysa tabi ki alınan eşyalar evliliginiz için alınmış onu borç olarak dusunmeyin çünkü sadece kendisi aldiysa ve siz destek olmadiysaniz o zaman bu borç için yargilamaya açıkçası pek fazla hakkınız olmayabilir, anladığım kadariyla esinizin kendi işi ve piyasalar malum, özellikle emlak sektorundeyse zaten sıkıntı yaşanıyor, sizden önce olan borçlar sizi bağlamaz fakat evlilik birligi içinde yapilan borçlar hele ki aynı evde oturmak için alinan eşyalar ve hatta ev borcu sizi bağlar, bu durumda altinlar nikah da takıldı ise ben hic değilse yarisini vermeyi yani mobilya eşya parasını karsilamayi teklif ederim, hatta karsilarim , evlilik demek bu demek çünkü

Kendi işi, para nereye gidiyor inanın Bend e bilmiyorum kredi taksitleri ödeniyor ayda 3000 , evlendikten sonra bir isim olmayacak yani tek varlığım altınlarım ailem. Ama çalışmayı düşünüyorum ne kadar kısa sürede iş bulurum belli değil.

Hanim efendi hali hazırda bende 50 binlik ev için harcama yaptım yani ona yardımcı olmak için dediğiniz gibi evleniyoruz sadece onun harcama yapmasına göz yumamazdım.
Kendi işi ve evet hizmet sektörü piyasaların berbat olduğunu biliyorum aylardır beraber çabalıyoruz ama şartlar ve bazı olaylar daha da dibe götürdü.
Yaptıgı bazı fedakarlıklar var ne kadar uyarsamda beni dinlemedi daha da sıkıntı oldu onun için.
Düğünü hadi düğündeki para ve takiyla öderiz ama artık mobilya içinde ailemden para isteyemem.
100 binlik altınlar ailemin yaptığı altın ev için versem belki ailem karşı çıkar gene belki umrumda olmaz.
Ama diğerleri nasıl ödenecek...

Bu arada ev evlenmeden önce alındı ve kendi üzerine değil. Aileme çıtlardım ev borcunu altınları bozamazsın biz borç verelim sonra ödersiniz dediler ama bu kadar borç varken birde aileme mi borçlanayım. ( ailem veya altınları bozup ev borcu özenirse evi üstüne almasını isteyeceğim)

Eşin 3000 taksit mi ödüyor 3000 kazanıyor mu? Ortalama maaşı ne kadar? Evlendikten sonra işim olmayacak çok anlamadım neden.? İş bulırsan veya işini devam ettirirsen ne kazanırsın. Yani sizin geliriniz ne kadar? Ödeme taksitleriniz ne kadar? 250000 nereye gitti bilmiyorum ne demek. Al eline kalemi kağıdı ne geliyor ne gidiyor bir hesapla bakim bu kara delik nerede?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…