- 6 Haziran 2012
- 1.178
- 890
- 123
- Konu Sahibi valarmorghulis93
-
kazancı net olmuyor hee ay değişiyor kendi işi. Mın 3000 tl kredi gideri var sadece. Ben ailemle çalışıyorum. Düğünden sonra onlarla birlikte çalışamayacağım mesafe yüzünden baya uzağız. Is bulsam zaten durmam çalışırım.Eşin 3000 taksit mi ödüyor 3000 kazanıyor mu? Ortalama maaşı ne kadar? Evlendikten sonra işim olmayacak çok anlamadım neden.? İş bulırsan veya işini devam ettirirsen ne kazanırsın. Yani sizin geliriniz ne kadar? Ödeme taksitleriniz ne kadar? 250000 nereye gitti bilmiyorum ne demek. Al eline kalemi kağıdı ne geliyor ne gidiyor bir hesapla bakim bu kara delik nerede?
Hanim efendi hali hazırda bende 50 binlik ev için harcama yaptım yani ona yardımcı olmak için dediğiniz gibi evleniyoruz sadece onun harcama yapmasına göz yumamazdım.
Kendi işi ve evet hizmet sektörü piyasaların berbat olduğunu biliyorum aylardır beraber çabalıyoruz ama şartlar ve bazı olaylar daha da dibe götürdü.
Yaptıgı bazı fedakarlıklar var ne kadar uyarsamda beni dinlemedi daha da sıkıntı oldu onun için.
Düğünü hadi düğündeki para ve takiyla öderiz ama artık mobilya içinde ailemden para isteyemem.
100 binlik altınlar ailemin yaptığı altın ev için versem belki ailem karşı çıkar gene belki umrumda olmaz.
Ama diğerleri nasıl ödenecek...
Düğün kararlaştırdığımızda bir planımız vardı ve yarısı kadardı borçTam bir ayranı yok içmeye durumu
300 bin borcunuz var düğün neyinize peki?
Çabası var hiç bir plani yok koşturup duruyor ve Allah yardımcımız olsun diyor.ailenizin size hediye etmiş olduğu altınları vermeyin , hatta mümkünse hiç bahsetmeyin , esinizin degerlendirmesini siz yapacaksiniz , sadece bir olayla yargılamak olmaz diye düşünüyorum, birlikteliginiz boyunca çabası var mıydı ki anlattiklariniza göre varmış, bundan sonrası için planı nedir ? ve en önemlisi aynı evde yaşamaya başlayınca sizin bu maddi sıkıntıya vereceginiz tepki nasıl olacak , durustce özellikle son sorunun cevabini kendinize verdiğinizde aslında alacaginiz cevaba göre bence sekillendirin durumu derim .
Gün geçtikçe resmen borçlar artıyor. Yaklaşık 50 bin tl şimdiden ev için harcadım ben.
100 binlik altınım var hadi bozsam hangi birini ödeyeyim elim ayağım titriyor. Kusura bakmayın alıntı ile cevap yazamıyorum herkesin yorumunu okuyorum ama cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Önemli bir detay belirtmek isterim nikâhımız önceden olmuştu sadece düğünü erteliyorduk
Ailenizin yaptığı 100bin TL lik altını vermeyin tabi ki. Giden gelmez... Hadi onlar almış olsa verin derdim.
Not: Düğünde takılan altınları muhtemelen alacaktır eşin haberin olsun. Yakın akrabalarınız vs ailenize versin hediyenizi. Aileniz de kasaya koyduk bu verenlerin listesi al sana da anahtar diye evinizde size teslim etsin. Normalde böyle takıları saklayın diye akıl vermem kimseye ama sizin evliliğinizin sonunu pek parlak görmedim kusura bakmayın:/
Senin yerinde olsam asla evlenmezdim o kişiyle benim esimin suan 10 bin borcu var onu bile odeyemiyo diye kafayi yedim seni hic dusunemiyorum sevgi karin doyurmuyorIyi geceler herkese kk dostlarım.
Çok büyük içimi kemiren ve beni harap eden bir derdim var.
Derdim nişanlımın borcu nerden baksak 300 bin borcu var. Kredi kartları kredi borçları bir kaç kişiye olan borcu var birde bu miktarın 4 te 1 ı kadar ev borcu var.
Gelin görün ki hiç işi yok ve ödeyemiyor hiçbişey ı. 2 ay sonra düğün var ve sanırım ne mobilya vs 'ne de düğün ödenebilir.
Ne yapayım ben Allah aşkına akil fikir verin. Kaç gündür ne kendime hakim olabiliyorum ne gözyaşlarıma. Piskolojim çöktü sakinleştiriciler bile ise yaramıyor artık. Şu an gerçekten bıyık durumdayım.
50 bini zaten harcadım ev için ne gerekiyorsa. 10 binlik bir ödemem daha var ve mecbur ödeyeceğim.altınlr ailenizin hediyesi madem bozmayın.
ama kendi mutluluğunuz için, eve harcayacak 50 bininiz varsa, borcu kapatmaya bakın.
sonuçta o evde o stresle mutlu olamadıktan sonra dekorasyonunun pek önemi kalmıyor.
bu kadar yapmayın yahu...
insan evleneceği adamdan bu kadar kaçırıyorsa, hiç evlenmesin.
eğer sonuna sizin dediğiniz gibi güvenmiyorsa, şimdiden vazgeçsin.
he yok seviyorsa, düğündeki altınları kaçırmaya çalışmak vs, normal bir davranış değil.
birlikte üstesinden gelsinler ne var bunda?
tamam ailesinin birikimi yine kalsın ve dokunmasınlar.
ama birlikte yaptıkları dugunde, ikisini tebrik için verilen hediyeler, onlar borçla boğuşup mutsuzken, kasada ne işe yarayacak?
Yok haklısınız ben de altınım da altınım insanı değilim. Ancak arkadaş düğün ile ilgili ödemeler yapıldığı ya da iade alınmayacağı için düğünü ertelemeyecek ve nikahlılar. Ben konu sahibi arkadaşım daha önce borç harçla upraşmadığını refah içinde büyüdüğünü ve bu nedenle ilişkilerinin uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Özetle, konu sahibi düğünü yaptıktan kısa süre sonra pişman olacak gibi görünüyor.altınlr ailenizin hediyesi madem bozmayın.
ama kendi mutluluğunuz için, eve harcayacak 50 bininiz varsa, borcu kapatmaya bakın.
sonuçta o evde o stresle mutlu olamadıktan sonra dekorasyonunun pek önemi kalmıyor.
bu kadar yapmayın yahu...
insan evleneceği adamdan bu kadar kaçırıyorsa, hiç evlenmesin.
eğer sonuna sizin dediğiniz gibi güvenmiyorsa, şimdiden vazgeçsin.
he yok seviyorsa, düğündeki altınları kaçırmaya çalışmak vs, normal bir davranış değil.
birlikte üstesinden gelsinler ne var bunda?
tamam ailesinin birikimi yine kalsın ve dokunmasınlar.
ama birlikte yaptıkları dugunde, ikisini tebrik için verilen hediyeler, onlar borçla boğuşup mutsuzken, kasada ne işe yarayacak?
Onlarada eşim bakıyor... düğün içi belirli bir ödeme yapıldı zararımız oluyorNe yapmis bu kadar ya daha bekar adam bu kadar borçlanacak ne harcamalari oldu acaba. Su durumda evleniyor olmaniz cok mantiksiz 2 aya dugununuz varsa buraya kadar nasil getirdiniz işi ? Bence erteleyin. Dugunden sonra siz calismak zorunda kalirsiniz evi kit kanaat gecindirirsiniz esiniz de borcun icinde debelenip durur yuvaniz huzursuz olur. Kayinbaba kayinvalide destek olmuyor mu ogullarina ?
150 bin ı ödeyebilecek durumdaydık yani geriye az biraz kalıyordu ama bir zararı oldu malıyla ilgili ( araba) yatırımı gitti borcu var getirisi yok. Ve borçlar eklendi. Ne diyebilirim kiDüğünü kararlaştırdığımızda borç yarısı kadardı diyorsunuz da 150.000 TL az bir borç değil,
üstelik evlilik arifesinde.
Bu durumda evliliğe kalkışmayı ben anlayamıyorum.
Borcum boyumu aştıysa ve ödeyemiyorsam önce borca sebep olan malı yani evi satarım.
Yapılacak iş belli,evi satıp borçları ödeyeceksiniz,sonra kiralık ev bulup,
belinizi doğrultunca düğün yapacaksınız.
Çok bilinmeyenli bir denklem değil.
Inanın korktuğum şey bu, maddi sıkıntı beni çok uzer ama ayrılık da kaldırabileceğimi zannetmiyorum. Ayrıldık başka nedenlerden ötürü ve barıştık. Çok zor zamanlar geçirdim.Özetle, konu sahibi düğünü yaptıktan kısa süre sonra pişman olacak gibi görünüyor.
Çok teşekkür ederimBolca Dua inşallah
Evet onun içinde evin de borcu var bu yüzden bir uyeninde dediği gibi tamamı borç değil bir yatırım da var.delirdin mi sen?
nerde yapmış o kadar borcu?ev parası resmen.. 300 bin borcu olan adamla evlenirsen yaşadığın şey hayat değil,hayatta kalmak olacak.aklını çalıştır
Yok haklısınız ben de altınım da altınım insanı değilim. Ancak arkadaş düğün ile ilgili ödemeler yapıldığı ya da iade alınmayacağı için düğünü ertelemeyecek ve nikahlılar. Ben konu sahibi arkadaşım daha önce borç harçla upraşmadığını refah içinde büyüdüğünü ve bu nedenle ilişkilerinin uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Özetle, konu sahibi düğünü yaptıktan kısa süre sonra pişman olacak gibi görünüyor.
azalan değil öyle olsa zaten bu yola girmezdim hiç. Sadece ekonomiden dolayı 100 kend işi 1 e düştü ve borçları ödeyebilir durumdayken ödeyemez duruma geçti.asalak erkekten hiç haz etmem.
evleneceğim adam da öyle olsun istemem.
ama öyle değilse, benim de 100 bin liralık altın alacak ailem varsa, borcu kapatmaya gerekirse onlardan yardım istedim.
kaldı ki düğün altınlarını saklamak...
he güvenmiyorsam adama da, düğn falan yapmam. atarım nişanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?