Akıl verin lütfen ya da bakış açısı daralıyorummmm

merak ediyorum bu konuyu yengem açsaydı kocam 2 de geliyor ben 7.30 da hiç bişey yapmıyor deseydi gene de bu yorumlar mı gelirdi.yazık gerçekten bu öfke kin niye sadece anlamaya dertleşmeye çalışmıştım tanıdık kimseyle konuşamadığımdan bu önyargı görümceyim diye mi

Bakalım ne kadar yapabilecek...
Ya bu görümceler neden böyle kural mı

Tabiki hiçbirisini yapmayacak, başına gelmeyene dışarıdan beklentiyle konuşmak çok kolay çünkü, annesi ağlıyormuş üzülüyormuş, gelin olunca aramak ,samimi olmak, anam diye bağrımıza basmak zorundayız sanki, anlayamıyorum koca almıyoruz da, ana baba yanında birde kardeş alıyoruz..

Anladığım kadarıyla çok ciddi bir şey göremedim cnm, fazla takmayın bence sonuçta kari kocalar sorunlarını kendi hallederler..şimdi siz karışsanız size cephe alır yengeniz en iyisi tarafsız kalın...Allah başka dertler vermesin...

merak ediyorum bu konuyu yengem açsaydı kocam 2 de geliyor ben 7.30 da hiç bişey yapmıyor deseydi gene de bu yorumlar mı gelirdi.yazık gerçekten bu öfke kin niye sadece anlamaya dertleşmeye çalışmıştım tanıdık kimseyle konuşamadığımdan bu önyargı görümceyim diye mi

Evli değilsin el kapısın da değilsin oyüzden senin tarafından bakarak felaketleştirdiğin şeyleri biz içindeyiz yaşıyoruz, ve abinin hiçde üzülesi bir tarafı yok !! ev hanımıyım ben çalışmıyorum ama öyle günlerim oluyor ki kocamı bekliyorum işten geliyor yemek yapıyor ve bunu severek yapıyor ama kv dem duyunca aynı senin gibi vah vah vah oğlum işten geliyor yorgun argın yemek yapıyor falan filan zırvalıyor, halbuki onane değilmi ? Alan memnun satan memnun,kimene.. Yarın birgün sende yuva kurarsan anlarsın bunların ne denli önemli olduğunu..

Tabiki hiçbirisini yapmayacak, başına gelmeyene dışarıdan beklentiyle konuşmak çok kolay çünkü, annesi ağlıyormuş üzülüyormuş, gelin olunca aramak ,samimi olmak, anam diye bağrımıza basmak zorundayız sanki, anlayamıyorum koca almıyoruz da, ana baba yanında birde kardeş alıyoruz..

Annesi niye ağlıyormuş ki ben öyle vahim bi durum göremedim...2 günde 1 insan kendi ailesiyle bile yeri geliyor konusamıyor calışan insan olunca..

Niye böyle evde iş bölümü yapan, surat astığımızda kızmayan kocalar bizi bulmuyor... Allahım dağına göre kış mı veriyorsun cidden...

Ön yargı değil. Yorumlardan bir çıkarım yapamamışsınız. Herkes ne diyor, karı koca arasındakiler sizi ilgilendirmez diyor. Başkasının birkaç aylık evliliği sizi bu kadar daraltmamalı. Önyargı değil, yorumlar siz görümcesiniz diye değil, haksızsınız diye.

Canım,gülüm,bak! Adı üzerinde abi.Senden yaşça büyük.Abin hakkında sanki savunmasz 5 yaşındaki çocuk gibi bahsetmişsin.Koskocaman adam yahu.Bırak da karısıyla sorunlarını kendi aralarında halletsinler.

Sen de kendine yeni uğraşlar bulmalısın kendi kendine tribe girip de hayatı zindan ederek geçmez ömür.Yaşın kaç bilmiyorum ama umarım evlendiğinde(bekarmısın bilmiyorum)senn gibi bi görümcen olmaz :KK12:

Is paylaşımı yapacak tabi kızda çalışıyor birde ki çalışmasa da abin yardım etmek zorunda! O kız babasının uşağı değil kimse kimseye hizmetçilik yapmak için evlenmiyo..
Abinde maşallah zart zurt herşeyi size yetiştiriyor koca adam karısı ile halledemiyor mu sorununu sizden ne bekliyor?
Kız aramiyor muş 20 günde arıyormuş aramak zorunda mı sizi ? Sizle evlenmedi ya abinle evlendi...
Bi rahat bırakın insanları ya....
Bende gorumceyim abim hiç bir şeyi anlatmaz koca insanlar çözerler arada gelin aramış aramamış nolmus sevmek zorunda değil aramak zorunda da değil beni..
Ben umursamam kimsenin hayatına da müdahil olmam..
Sana da tavsiye ederim...

Abiniz olduğu için doğal olarak duygusal yaklaşıp üzülüyorsunuz. İnanın bu kadar üzüleceğiniz bir şey yok, abiniz tüm bunlarla bi şekilde başa çıkacaktır. Siz yine abinizle dertleşin, bir şey anlattığında dinleyin ama öyle çok yönlendirici olmamaya dikkat edin. Kimse dört dörtlük değil sonuçta sorunlar her evlilikte olur. Onlar bi şekilde kendilerine göre bi düzen oturturlar bu kadar yıpratmayın kendinizi.

Öfkesi kini olan sizsiniz farkında mısınız bilmiyorum herkes aynı görüşte ister aynı saatte gelsin ister farklı sonuçta ikiside çalışıyor bu ev çayla yemekle dönmüyor temizliği var çamaşırı ütüsü var şu an çalışmıyorum evde oturuyorum eşim neredeyse sabah eve geliyor ve çok ağır bir işi var ama ben çoğu zaman yemek yapmam tek yemeyi sevmiyorum atıştırıp yatıyorum adam eve geliyor kendi yemeğini yapıp yiyor yatıyor ne şimdi vah vah mi diyelim? Olması gereken bu abiniz yemek yapsın çay koysun diye evlenmedi herhalde evde bu tür işler ortak yapılmalı ne olursa olsun size ters geliyorsa diğer arkadaşların dediği gibi siz evlenince her şeyi kendiniz yapın ayrıca normalde eşimle birbirimize kimsenin kaldıramayacağı şakaları yaparız ama aile yanında küçük de olsa yapmayız yaparsa surat asarım ciddi bir şey diyorum ortam belli bana espri yapmasın bir zahmet aynı şeyi bende yapmam yapılırsa surat asarım

Ay bi kere şu “akşam yemeği için abimi bekliyor, birlikte yapacaklarmış” kısmından sonrasını okumadım. Orada notumu verdim. Senin kafayı çözdüm. Abine iyi bakılsın istiyorsun herhalde. Abimin eşi seninki gibi yapsa (ki yapıyordur bizim cazgır / kendisini sever sayarım) ben içimden ve hatta yüzüne “helal” derim. İkiniz de çalışıyorsunuz, tabi ki birlikte yapacaksınız! Abim az yesin de hizmetçi tutsun.

İnsanlar sizin çabalarınızla mutlu veya mutsuz olmayıversinler ya bırakın kendi hallerine. Konunun açılma sebebinde iyi niyet aradım ama bulunamadı :/

Abin akli selim bir insan olsaydi bu sorunlari seninle degil esiyle konusurdu.
Dört duvar arasinda ki olanlari gelip sana anlatiyorsa abin, alinganda olsa, is paylasimlari adaletsiz bir sekilde de olsa gelini hakli buldum ben.

Belki gelin abinin size herseyi yetistirdigini sizinde abisine akil verdiginizden süphelendigi icin soguk davraniyorsa ?
Hic bu ihtimalleri düsündünüz mü abinizle yatakta ettikleri kavgalarini bile dinlerken ?

Üzgünüm sende herseye müdahil olmak isteyen görümce tipi var.
Abicim yengemle olan problemlerini aranizda konusarak halledebilirsiniz belki yengem isten sonra yoruluyordur da seni bekliyorsur vs örnekler verebilseydin sana iyisin derdim.

Son olarak

Rahat birakin gelinleri bi nefes alsinlar yeni yasamlarina alismaya calisan insanlara iki aksattigi isleri cok gormeyin artik !

Kendi hayal kırıklığımamı abime mi üzüleyim:KK43: ya da zamanla düzelirmi içim daralıyor..Abim evlendi bikaç ay oldu.Yengem evlenmeden önce de farklı değildi belki ama abim yuva kurmayı baba olmayı çok istiyordu bazen dertleştiğimiz zamanlarda ufak şeyler bunlar aşarız diyordu.İkisi de çalışıyor abimin mesai saati ev iş arası yolu daha uzun yorgun eve geliyor tabii yengemde çalışıyor ama mutfağa girmek için hep abimi bekliyor beraber yapıcaz diyormuş.Bulaşığı çayı bile iş bölümüyle yapıyorlar nerdeyse.Evde misafir mi var ya da onlar mı bi yerdeler hiç takmıyor bişeye alındımı kaşını çatıp oturuyor ya da çekinmeden kavga ediyor kızıp azarlıyor.O kadar alıngan ki bi tane anltayım.Ufak bi masa alınacakmış evlerine yani oturuyorduk alalım dediler planlı değildi bi anda konuşuldu yengem internette baka baka bezdirdi abim de dedi ki tek ayağı kırık babamların masası vardı depoda onu getieyim çeyizlik bi dantel örteriz miss dedi güldü sonrada alırız yarın hadi boşver dedi bütün akşam yengem daha konuşmadı bizden sonra gece kavga etmişler sen benimle nasıl dalga geçersin diye abimede kızıyorum neden bu kadar susuyor diye.
Bize karşı evlenmeden önce de soğuktu ama şimdi buz gibi hadi ben alınmıyorum annem bize geldiğinde terliğini ayağına götürüyor hiç bulaşığa dokundurtmaz ne bileyim valla hiç bi beklentisi yok ama kız buzdolabı gibi annem arada ağlıyor dayanamıyorum ne söz ne nişan düğün hiç bi tatsızlığımız olmadı takıyı ne bileyim eşyayı falan o istemedn severek isteyerek gelinim kızım anne kız olacağız diyerek yaptı annem.Babam göremedik ailesi çok iyiydi onlara benzer dedim diyor.Hepimiz üzgünüz.
Onlar başka şehirdeler ya insan onlar da anne baba der arada arar 20 günde arar annemi babamı abim onun ailesini günaşırı arıyor ben onların evladıyım kendime yakışanı yapıyorum bana bu konudan bişey demeyin olduğu gibi kabullenin napayım diyor.
gerçekten çok şaşkınım nasıl olacak bizi sevmese bile abimi sevse ya da sevmiyordu neden evlendi ya da seviyor ama huyu bu offfffff:kızgın:
Valla canım yazık kadın abin gibi boşboğaz bir adama düşmüş. Evli misin bilmiyorum ama evde olan evde kalır. Abin maşallah karısı gaz çıkartsa size anlatıyor. Ayrıca ikisi de çalışıyorsa tabii ikisi de iş yapacak. Gelin hanım gayet normal. Anormal olan sizsiniz.

Onyargi yok ki;)
Evt tam bir gorumcesin.;)
Seni alakadar etmez kimsenin evliligi.

Abin mutluysa senlik bir mevzu yok

Back
X