AKLI KARIŞIK ÇALIŞAN ANNE

sıkıntı hasta olması değil ki hasta olup tedaviyi ve hastaneye gitmeyi reddetmesi, ben yatarım evdeki ilaçlarla iyileişirim demesi. Hasta olunca özel devlet fark ettirmeden koşturmaya razı olan biz tedaviyi kabul etmeyen o. üstelik bunu görümcemde destekliyor çünkü onlarda farkında annesinin ne kadar da nazlı olduğunun.

Çocuk bakmak çok zor iş, hele iki çocuk 60 yaşındaki kadına çok zor gelir. Bu cevabı duymak istemiyorsunuz ama bence ikinci çocuğu yapmayın yok illa da yapacağım diyorsanız kayınvalidenizi serbest bırakın. Bakıcı, kreş vs ayarlayın. Bir bakıcı bulursunuz küçüğüne evde bakar, büyük de okuldan gelince evde birisi olmuş olur. Kayınvalideye göre iş yapmayın. Allah gecinden versin felç olsa yatağa düşse ben bu çocuğu senin için mi yaptım diyeceksiniz?

Planladiginiz cocugu bile babaanneye baktirmayi dusunuyorsunuz.
Bakamayacaksiniz madem yapmayin cocuk.
Illa cocuk yapacaksaniz da oturun kendiniz bakin.
Kendinizi 60 yasina geldiginizde torun bakarken hayal edebiliyor musunuz?
Sahsen ben istemem o yasta cocuk bakmak.
Kendi basinizin caresine bakin bi zahmet.

Çözüm gayet basit.Onlar köylerine gidecekler ve sizin tavirlariniza göre ogullarinin evine gelip gidecekler.Cocugunuzu da kreşe vereceksiniz.Ikinci çocuk konusunda da bakıcı öneririm , ben öyle yaptım çünkü.Eğer siz babaannesi baksin derseniz onlar gene gelecekler su anda oldugu gibi ve maddi imkanlariniza göre ya ev tutacaksiniz ya da sizde kalacaklar.Not:Hem karnim doysun hem pastam dursun gibi olmus istekleriniz.Bencillik demek istemiyorum ama cocuklarima iyi bakiyorlar vazgecikmezim diyorsaniz onlarin evinizde yasamalarina göz yumacaksiniz.Bakici ve kres de olur diyorsaniz bütün bir kışı sizinle gecirmemeleri icin gerekli aciklamalari veya tavırları göstermeniz lazim.Baska yolu yok.

Cocuk bakimi zor ve emek isteyen birsey.Bence hasta bir kayinvalide ne kadar verimli olur ki cocuk bakmaya?Ustelik yemek vs diger isleriniz de katlanir evde biri varken.Calisan insan icin cok zor ben olsam once guvenilir ve yasi daha genc saglikli,cocugumla ilgisinden emin olabilecegim bir bakici arardim.Ayni evde yasamanin zorlugu ayri bir konu.Bakiciya guven sagladigimda ikinci cocugu dusunurdum.

Benim çocuğuma bakacak , kışları da gelmek istediklerinde bu durumdan rahatsız olacağım? Yetmeceyek madem kalacaklar o arada bir çocuk daha doğurayım diyeceğim? pes doğrusu diyorum size..
Babanneden Allah razı olsun. Şimdi babaanneler anneneler neden gelinlerin kızların çocuklarına bakmak istemiyor daha net anlıyorum.

Eşimin memleketinde köyde yaşayan herkes kışları İstanbul'a gelirler. Kimisinin evi var, kimisi oğlunun yanında kalır (doğru demiyorum) ama bu şekilde yaşıyorlar.

bakıcıya dünyaları verseniz içiniz bu kadar rahat işe bile gidemezsiniz.
kadına bir çocuğu baktırdınız işiniz bitince yallah köye kışın da gelmesinler istemem.
ama bir çocuk daha yaparsam gelip baksınlar.
köleniz mi bu insanlar sizin?
hem benimle oturmasınlar ama işim düşerse paşa paşa gelsinler.
kendi annenize kıyabilir misiniz böyle?
kendi anneniz gelse kalsa başınızla beraber mutlu olursunuz ama kvnin işi ne gelsin çocuk baksın işim bitince gitsin istemem.
bir de kadına laflar hantal bilmem ne..
bencilliğin daniskası.
sizin çocuğunuza kardeş hak da kv ye rahat yaşamak haram mı?

Anneniz hayatta mı bilmiyorum ama hayattaysa biraz da o bakabilir

Valla icim şişti kadın adına sürekli plan yapmışsınız.yok ikinciyi yapsam da baksa da.

Çocuğunu büyüt tam rahata erecekken torunu büyüt sonra 2. Torunu da büyüt bu kadın ne zaman dinlenecek

elden ayaktan dusunce de sen koye git, çocuklara baktin ama senin bakimini ben yapamam da eklenir buna

elden ayaktan dusunce de sen koye git, çocuklara baktin ama senin bakimini ben yapamam da eklenir buna

Ya bi de demez mi hantal diye

Kadın 60 yaşında 60.
15lik değil.ustelik senin çocuğuna bakıyor.

Oh baktirirken iyi sonra hadi köyüne

Pisagor gelse bu problemin içinden çıkamaz.

konu sahibi, aynı döngü içinde bende düşünmekteyim.
Dertlendim şimdi.
Yalnız olmadığına sevinir misin bilmem.

Ama şunu çok iyi biliyorum.
Herşey 4*4 olmuyor.
Hem çocuğum bakılsın, hem para kazanayım. Hem 2 çocukla çalışayım.
Hem evim düzenli olsun, karışmasın.
Huzurum bozulmasın.
Hem kimse karışıp, kafamı bulandırmasın.
Hem ihtiyacım olduğunda yanıma koşsun.
İstekler istekler.....

Olaya bu taraftan bakmaya çalışıyorum.
Hangi noktada fedakarlık yapacağına kendin karar ver, isteklerin gayet normal ama bir noktada tıkanıyor işte.

Ya bi de demez mi hantal diye

Kadın 60 yaşında 60.
15lik değil.ustelik senin çocuğuna bakıyor.

Oh baktirirken iyi sonra hadi köyüne

60 yas hantal olmayip napacak ya

varini yogunu toruna versin sonra kendine hayri kalmayinca gel anam bi tas corbayi beraber icelim diyecek kimse olmasin

adil degil hem de hic degil

konu sahibi tamam her seye cevap vermissiniz de,
bu kdar yuk agir geliyor da demissiniz,
e ne demeye ikinci cocugu dusunuyorsunuz o zaman.
tek cocugunuza guzel bir gelecek kurmaya calisin.
krese verin, okul cagi gelince de duruma gore ya okul sonrasi evde bakilir ya da etut/ bakici ayarlanir.
bu denkleme bir de ikinci cocugu sikistirmayin, yazik edersiniz.

Kayinvalidenizin kirasini odeyeceginize bakici tutun ikisine de baksin. Ama yok bakici tutamam diyorsaniz 2. Cocuktan vazgececeksiniz.

Eşimin memleketinde köyde yaşayan herkes kışları İstanbul'a gelirler. Kimisinin evi var, kimisi oğlunun yanında kalır (doğru demiyorum) ama bu şekilde yaşıyorlar.

Zaten çok fazla seçeneginiz yok.
Ya başka kardeşler varsa artık siz kendi düzeninizi kurup, ortak kira odeyip, anne-babaya bir ev sağlayacaksınız.
Ya başka oglu varsa, Bendeki bakıcılık görevi bitti diyip ona yollayacaksınız. (Artık neler düşünürler arkanızdan onu da siz biliyorsunuz)
Yada onlar yazın gidecek, kışın gelecek. Siz de bunca zaman çocuğunuza bakmış olmanın hatrına eyvallah edeceksiniz. Kızınızı da kreşe vereceksiniz. Zaten 3 yaşından sonra çocuğun sosyal gelişimi için de 2 yaşlı insanla kalması çok doğru degil..
İkinci çocuğu bu arada nereye sıkıştırırsınız bilmem ama kayınvalide hasta, bizi yıpratıyor falan demeye başladınız, onu hiç hesaba katmayın eğer niyet ediyorsanız..

60 yaş yaşlı sınıfına girmiyor. benim annem 67 yaşında. evin herşeyini bağı bahçeyi o yapar ve köyde yaşar. artık eski zamanlardaki gibi kışlar da sert geçmiyor. ikisi birden kalsınlar köyde evlerinde. hasta olurum diye duygu sömürüsü yapan ları da hiç anlamıyorum. zaten hep erkek anneleri nazlanır. kız anneleri öyle değil.size gelince çocuğu kreşe verin. ikinci olunca da bakıcı tutarsınız hem bebeğe hem de okula gidene bakar. gözünüz arkada kalmaz. hem de genç bakıcı tutun hem ev işinizi de yapar. Ben doğuda iken oranın halktan bir kız tutmuştum. hem oğluma bakıyodu hem ev işlerini yapıyodu. çok rahattım o dönemlerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…