Aklım almıyor

İşte günümüz Türkiyesi..

Yanlış hatirlamiyorsam geçen Aralık gibiydi Ögrencilere verilen, bir Ögrenci için başvurduğumuz, Vakıflar bursu 5 öğrencili, tek maaşlı ( asgari ücret) kirada olan Ailenin hiçbir Öğrencisine çıkmayınca bir kez daha torpile inandım.

Son düzenleme:
Sizinkisi vakıf bursuymuş ama üstte devletin verdiği kyk bursu hakkında şüpheleri olanlar da okumuştum. Kyk bursunda aslında torpil yok ama zengin açgözlülüğü var. Bursu verirken aile bireyleri üzerindeki mal varlığına bakıyorlar. En basitinden babanızın sadece arabası bile olsa elenebilirsiniz. Sonrasında ailede kişi başına düşen yıllık gelir ve tam olarak açıklamadıkları birkaç kriter daha var. Zenginlere burs çıkmasının sebebi ise üzerlerine mal varlığı göstermemeleri. Bu ülkede zaten para kaçıran çok kişi var, adama resmiyette baksanız yardım almaya muhtaç olarak gözüküyor olabilir ama normalde zengindir. O işleri nasıl yapıyorlar tam bilmiyorum tabii.

Bizim uzak akrabalardan biri babamı aramıştı, işte burada bir çocuk var burs çıkmamış durumları da kötü nasıl olur diye. Babamın bakan danışmanı bir arkadaşı vardı yani yakın değiller ama sırf bu olay için ulaştı kendisine. Adam o zaman detaylıca açıklamıştı. Üzerinden birkaç yıl geçti belki şimdi işler değişmiştir bilemem. Bahsettiğimiz çocuğun babasının üzerine ev tapusu varmış. Gecekondudan bozma bir ev ama isterse ahırdan olsun adamlara göre tapu. Burs alan başka bir çocuğun altında da amcasının üzerine kayıtlı lüks araba olabilir. Resmiyette ebeveynine ait değilse yapabilecekleri bir şey yok.

Devletin hiçbir kurumunu veya yaptıkları işi savunmuyorum ama en azından bu olayda onlardan daha çok suçlanacak biri varsa o da başkasının hakkını düşünmeyen açgözlü insanlardır.

Sizi alıntıladım ama genel olarak bu devlet bursu konusunda bildiğim kadarını paylaşmak istedim Vakıflar zaten torpilli, onunla ilgili bildiklerimi de yazmayayım şimdi.

Kendıne yatan parayı snnesıne nıye berıyor.Gecındırmesı gerekwn bır evı yok mu ?Şaka gibi

sosyal yardımlaşma vakfında işler böyle yürüyor maalesef. benim tanıdığım görevli var vakıfta çalışan. bu işe görevlendirildiğinden beri uyuyamıyor, ya yanlış karar verirsem, üstümde büyük sorumluluk var diye. ama her insan böyle değil işte. sizin örnekteki memurun kestiğinden haberi yok, kestiysem bir hikmeti vardır deyip gerekçe gösterebileceğine bile güveni yok ki kesmiş miyiz düzeltiriz diyor. yaptığı işin sorumluluğunun bile farkında değil yazıklar olsun.

maalesef mal kaçıranlar yaşıyorlar... daha objektif sistemler kurulmalı... mal kaçırıp yakalanan uzun bir süre gün yüzü göremesin istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…