Aile Planlaması aklım çok karışık yardımcı olursanız sevinirim (tüp bağlatma)

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

altunummm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
1.537
6
156
Samsun
aslında konuyu aile planlaması bölümüne açtım ama orası bu bölüm kadar ziyaret edilmediği için burayada açmak istedim. site yöneticilerinden şimdiden özür diliyorum. ama inanın bu konu şuanda benim için gerçekten büyük bir dert.

offf kızlar ya.. kafam çok karışık bu konuda doğumuma 1 ay kaldı ama net bi karar veremedim ((
3.5 yaşında bi oğlum 1.5 yaşında bir kızım var 1 ay sonra bir kızım daha olacak Allah nasip kısmet ederse. ilk iki gebeliğim isteyerk oldu sonunca nasıl oldu bilemedik allahın takdiri dedik. bu doğum 3. sezeryan olacak. başka çocuk istemiyorum aslında hepsi üst üste gözüm korktu. maddi olarak bakabilirim belki ama manevi olarak 4. bir ameliyat ve çocuğu kaldıramam gibi geliyor. eşimde 4. çocuk istemiyor. yaşımız 30 ikimizinde.
hazır sezeryan olacakken bağlanayım bitsin diyorum ama net bi karar vermek çok zor oluyor. kimisi günah, kimisi çocuklarına bişey olursa, kimisi tekrar bebek istersen, kimisi eşine bişey olursa vs. diyor..
bağlatanlardan memnun olnda var pişman olanda.
biliyorum bu kararı ancak ben verebilirim ama fikirlerinize ihtiyacım var..
sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Aslında ben tüpleri bağlatmaya karşıyım.
Günah mı bilmiyorum da Rabbimin verdiği bedenle oynamanın doğru olmadığını düşünüyorum.
Ancak siz tüm korunma yöntemlerine rağmen gebe kaldığınıza ve artık yeni bir bebe düşünmediğinize göre tüplerinizi bağlatmanızda bir sakınca yok sanırım.

tekrardan çocuk istersen tüp bebekle çocuk sahibi olabiliyorsun.
günah ne alaka?
istemediğin 4. çocuğu yapıp depresyona girip çocuklarına iyi bakamamak çok mu sevapmış.

allah biliyor ya bir çocuk daha en azından şuanki psikolojiyle istemiyorum. ama ya bişey olursa? diyorlar ya ondan korkuyorum

tekrardan çocuk istersen tüp bebekle çocuk sahibi olabiliyorsun.
günah ne alaka?
istemediğin 4. çocuğu yapıp depresyona girip çocuklarına iyi bakamamak çok mu sevapmış.

dinen caiz değilmiş. kusursuz bi canlıyı kusurlu hale getirmek demekmiş öyle diyorlr.

aaçıkcası iki yıl önce bir arkadaşım bağlatacağım dediğinde bende karşı olduğumu söylemiştim.. ama şimdi düşünüyorum işte. hamilelikler üst üste geldi.. çalışıyorum ve destek olacak bi allahın kulu yok herkes doğuma gelip sıvışıp gidiyor (ha bakmak zorundalar mı asla ama insan oğlu bekliyor işte). sonra bakıcı ara bilmem ne. aile hayatı etkileniyor.. ameliyat desen başlı başına bi sorun.
ama en çok çocuklarım için bağlanmak istiyorum ileride yine bi hamilelik olursa en çok onlar perişan olacaklar ne yazı ki

Birdaha çocuk düşünmüyorsanız olabilir.
Bir tanıdığım da bağlatmayı düşünüyor.

4 çocuğu var onun.
Son ikisi ikiz oldu.
Gene hamile kalırsa gene ikiz olabilir ihtimal hep var.
O yüzden bağlatmak fena fikir değil.

Zor bir karar,Allah pişman etmesin.
Spiral taktırıp aynı zamanda hap kullansanız.:26::26:

Zor bir karar,Allah pişman etmesin.
Spiral taktırıp aynı zamanda hap kullansanız.:26::26:

zaten canım emzirme sürecinde genelde hamilelik yaşadım. emzirirken hap kullanılmıyor malum. ameliyat olunca hemen spiral takılmıyor. çok erken adet görmeye başlıyorum.
diğerleride olmadı işte. doğumdan sonraki 2 yılı bi atlatsam bu dediklerin oluyor ama çok yakın 3 arkadaşım spiralle hamile kaldı ondan iyiyce gözüm korktu zaten. ne bileyim ya ...

şimdide korunduğunuz halde allah nasip ettı ve hamılesınız bakın tüp bağlatmadada %100 gebe kalamazsınız dıye bişi yokmuş 10.000 kişiden 11 i hamile kalmış yapılan istatiklere göre

ya bulursa boşu boşuna kendını eksik bbırakma bence yarın ne olur bılınmez bence sende gönulden ıstemıyorsun burda cesaret bulmaya çalışıyorsun

zaten net olabilsem buraya konu açmazdım galiba. artık çocuk istemediğim kesin ama dursun bi kenarda mantığı var sanırım. ama durmuyor ki ya gözüm çok korktu. hamile olduğumu öğrenince çok ağladım yaa hep o bi kaç gün geliyor aklıma yok diyorum bağlatıcam sonra tekrar vazgeçiyorum.
birde ameliyat safhası çocuklarım neredeyse 15-20 gün onun bunun elinde perişan olacaklar mesela. kızım çok yabancılık çekiyor elletmez kendini kimseye ben hastenede yatarken çok ağlayacağından eminim mesela. oğlum aç kalacak bundanda eminim. evi gelince onlardan uzak durmam gerekecek ister istemez kendimi korumak için kaçacağım.
e 4. gebelik durumunda geride kaln 3. düşüneceğim. ve birde kendim kes dik kes dik ne olacak bi yerde bi problem vercek elbet.

annem bağlatmıştı kardeşimden sonra pişman olduğunu da sanmıyorum, o da çalışan bir bayandı, ikimiz de kızız bu arada kardeşlerin. hiç düşünmemiş bir daha yapsak mı erkek olur mu vs diye.

ama sanırım sen korunmamışsın ki
hap yok diyorsun emzirirken gebe kaldım diyorsun, o zaman diğer hormonal yöntemleri de kullanmamışsındır.
spiral de yok diyorsun.
ee kondom kullanmış olacağını da sanmıyorum
geri çekilme kullandıysan o korunma yöntemi değil ki

tüplerinizi bağlatmak kendinizi sakat bırakmak değil,başınıza gelebilecek kötü durumlara karşı bir önlemdir.dördüncü bir çocuğa bakabilecek maddi manevi gücünüz yoksa bağlatın bence.bir çocuğa hakkını vererek bakamamak asıl günah bence

bu sorunun cevabını bende merak ettim umarım yanlış düşünüyoruzdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…