bu sorunun cevabını bende merak ettim umarım yanlış düşünüyoruzdur
ama sanırım sen korunmamışsın ki
hap yok diyorsun emzirirken gebe kaldım diyorsun, o zaman diğer hormonal yöntemleri de kullanmamışsındır.
spiral de yok diyorsun.
ee kondom kullanmış olacağını da sanmıyorum
geri çekilme kullandıysan o korunma yöntemi değil ki
benim çocuklarimin ya$i 4 ve 2.5
adetlerim duzensizdir gecikme oldumu otuurup aglarim iki uç ayda bir
çok zoranarak buyuttum onlari, bi ara hamile olursam bi yerden atlarim herhalde diyordum kendi kendime , du$ûnun ne kadar korkup istemedigimi ve bu yuzden saçma fikirler du$undugumu
sizi anlamaya çali$iyorum
30 ya$inda baglamiyolar diye biliyordum ben , eminmisiniz yaptiklarina ? 35 diye bi ya$ SINIRI var diye biliyordumda
bana doktorum hormonlu bi spiral onerdi hamilelik riski yok dedi adet olmuyorsun..
ben bakiri tercih ettim bi risk alarak :)
dini yonunu iyi ara$tir , gunah deilse baglat derim
yani ben olsam gunah olup olmadigina emin olurdum once
kulakdan duyma olmaz ,bu i$in alimlerine bilenlere, hayatini bu yola adami$ insanlara sormak lazim..
nerdeyse 11 ay olacak doğum yapalı hep tek çocuk derdim annem de tek çocuk hiç çocuktur derdi haklıymışrabbim kızımızı bizden daha çok sevdi ve yanına aldı sizin 3 çocuğunuz var allah bağışlasın onları size...bence böyle bir karar vermeyin derim bi yakınımda ikinci bebeğinde tüplerini bağlatmıştı ama bebeği 3-4 aylıkken sebepsiz yere vefat etti açtırmak istiyordu tüplerini tekrardan daha yaşınız genç ve hayatın bizlere neler getireceğini bilemiyoruz karar sizin kararınız elbet ama bence farklı yöntemlerle korunabilirsiniz...
Arkadaşımda 2. çocuktan sonra arkadaşımda bağlattı , sezeryan olmuştu,3.den sonra tehlikeli diyorlar ,onuda geçelim yeniden bebek sahibi olmak isteseniz,
suni döllenmeyle yapılıyor,
baz arkadaşla spiral yada hap demişler ,hiç gerek yok 3 çocuğunuz varmış ,neden hormanal acıdan vücüdunuzu haplarla zorlayasanız ki
spiralda haplarda oldukça sorunlar yaratıyor,yinede en iysi doktorunuzla konuyu enine boyuna konuşsanız derim .
Benim bildigim kadarıyla, kadının baglatmasi geri dönüşü olmayan bir durum. Erkeklerde de baglatma gibi bir durum var ama nasıl oluyor bilmiyorum ve erkeklerin bu baglatma durumu geri dönüşümü olan bir sey.
Neden her seyi kadınlar yapmak zorundaki? Erkek baglatsin en azından geri dönüşü var. Her seyi biz kadınlar düşünüyoruz nedense.
Benim de Allah bağışlasin bir evladım var daha 15 günlük .allahim onu bize bağışlasin bir daha cocuk da düşünmüyorum. Ama asla bağlatmayi da düşünmem.
biliyorum canım. korunurken hamile kaldım ama ameliyat sonrası ve emzirirken herşey kullanılmıyor ne yazıkki. o yüzden eşim korundu. bu konularda bilinçliyim az çok :)
Dini bilgisi kuvvetli arkadaşlar yanlışsam düzeltebilirler, ama o açıdan bakacak olursanız korunmak başlı başına günah sayılıyor diye biliyorum, Tanrı'nın vereceği çocuğu sen engelleyemezsin gibi bir düşünceden yola çıkarak. Ve böyle düşünüp karısını kuluçka makinesi olarak kullanan çok fazla insan var maalesef.
Her neyse, benim söylemek istediğim şey şu, o operasyonu geçirirseniz sakat bir insan olmayacaksınız, kadınlığınızdan da bir şey kaybetmeyeceksiniz. Üç çocuk sorumlululuğunun bile çok çok fazla olduğu günümüzde, farkında olmaksızın dördüncü bir çocuğa hamile kalmamayı garantilemiş olacaksınız. Bence çok mantıklı bir çözüm. Başkası olsa eşinin vazektomi yaptırmasını önerirdim, o daha basit bir operasyon, ama hâlihazırda sezaryen olacakken doğum kontrolü meselesini böyle garantiye almak bence çok akıllıca.
ben dee son çocuğuma yanlışlıkla hamile kaldım bu durumun çok acı olduğunu biliyorum ama yinede bağlatmayın derim henüz 30 yaşınızdasınız insanlar 30 unda ilk çocuklarını yapıyorlar ilerdide ne olur bilinmezz.bundan sonra hiç çocuk yapmasan bile doğurganlık özelliğine helal getirme zira bizi güçlü kılan o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?