Aile Planlaması aklım çok karışık yardımcı olursanız sevinirim (tüp bağlatma)

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
bu sorunun cevabını bende merak ettim umarım yanlış düşünüyoruzdur

oğlumdan önce hap kullandım ama sonra emzirme dönemi hamile kalınc kullanamadım canım. kızıma hamile kalmadan eşim korunuyordu bıraktık ve isteyerek kızım oldu. bundada spiral hemen taktıramadım sonra kayma yaptı çıkarttırdım korktum ve tekrar takdırmadım zaten korumuyor diye düşündüm.. eşim korunmaya başladı tekrar üstelik çok güvenilir bir markayla ve inanın o ay bazı nedenlerden dolayı sadece adet sonrası 2 kez ilişki yaşadık ve korunarak ama dedimya nasip dedim. hiç ihtimal vermedik zaten oldu işte.

biliyorum canım. korunurken hamile kaldım ama ameliyat sonrası ve emzirirken herşey kullanılmıyor ne yazıkki. o yüzden eşim korundu. bu konularda bilinçliyim az çok :)

benim çocuklarimin ya$i 4 ve 2.5
adetlerim duzensizdir gecikme oldumu otuurup aglarim iki uç ayda bir
çok zoranarak buyuttum onlari, bi ara hamile olursam bi yerden atlarim herhalde diyordum kendi kendime , du$ûnun ne kadar korkup istemedigimi ve bu yuzden saçma fikirler du$undugumu

sizi anlamaya çali$iyorum
30 ya$inda baglamiyolar diye biliyordum ben , eminmisiniz yaptiklarina ? 35 diye bi ya$ SINIRI var diye biliyordumda
bana doktorum hormonlu bi spiral onerdi hamilelik riski yok dedi adet olmuyorsun..
ben bakiri tercih ettim bi risk alarak :)

dini yonunu iyi ara$tir , gunah deilse baglat derim
yani ben olsam gunah olup olmadigina emin olurdum once
kulakdan duyma olmaz ,bu i$in alimlerine bilenlere, hayatini bu yola adami$ insanlara sormak lazim..

3. sezeryan olacağı için tıbbı açıdan bağlıyorlar. doktor kendisi önerdi zaten. dini olarakda diyanet sezeryanlarda anne hayati tehlikeye girebileceği için sağlık problemi olarak görüyor ve olabilir diyor. ama farklı hocalar vs. dinen caiz değil diyor. yani hangisi işne gelirse onu kabul et gibi bi durum var.

nerdeyse 11 ay olacak doğum yapalı hep tek çocuk derdim annem de tek çocuk hiç çocuktur derdi haklıymış rabbim kızımızı bizden daha çok sevdi ve yanına aldı sizin 3 çocuğunuz var allah bağışlasın onları size...bence böyle bir karar vermeyin derim bi yakınımda ikinci bebeğinde tüplerini bağlatmıştı ama bebeği 3-4 aylıkken sebepsiz yere vefat etti açtırmak istiyordu tüplerini tekrardan daha yaşınız genç ve hayatın bizlere neler getireceğini bilemiyoruz karar sizin kararınız elbet ama bence farklı yöntemlerle korunabilirsiniz...

başınız sağolsun. Allah sabır versin. zaten hep bu konu önüme geliyor. hayat bu ne olcağı belli değil ama inanın çok korkuyorum artık başka çocuk istemediğimden eminimde ya bişey olursa? sorusu. bilemiyorum işte.

Arkadaşımda 2. çocuktan sonra arkadaşımda bağlattı , sezeryan olmuştu,3.den sonra tehlikeli diyorlar ,onuda geçelim yeniden bebek sahibi olmak isteseniz,
suni döllenmeyle yapılıyor,

baz arkadaşla spiral yada hap demişler ,hiç gerek yok 3 çocuğunuz varmış ,neden hormanal acıdan vücüdunuzu haplarla zorlayasanız ki

spiralda haplarda oldukça sorunlar yaratıyor,yinede en iysi doktorunuzla konuyu enine boyuna konuşsanız derim .

teşekkür ederim bu tarz yorumlar içimi rahatlatıyor şahsen. dediğiniz gibi bir de en sorunsuz korunma yöntemi. bide 3 küçük çocukla hapları içmeyi unutursam diye çok korkuyorum :))

Dini bilgisi kuvvetli arkadaşlar yanlışsam düzeltebilirler, ama o açıdan bakacak olursanız korunmak başlı başına günah sayılıyor diye biliyorum, Tanrı'nın vereceği çocuğu sen engelleyemezsin gibi bir düşünceden yola çıkarak. Ve böyle düşünüp karısını kuluçka makinesi olarak kullanan çok fazla insan var maalesef.

Her neyse, benim söylemek istediğim şey şu, o operasyonu geçirirseniz sakat bir insan olmayacaksınız, kadınlığınızdan da bir şey kaybetmeyeceksiniz. Üç çocuk sorumlululuğunun bile çok çok fazla olduğu günümüzde, farkında olmaksızın dördüncü bir çocuğa hamile kalmamayı garantilemiş olacaksınız. Bence çok mantıklı bir çözüm. Başkası olsa eşinin vazektomi yaptırmasını önerirdim, o daha basit bir operasyon, ama hâlihazırda sezaryen olacakken doğum kontrolü meselesini böyle garantiye almak bence çok akıllıca.

Ben de 2. dogumuma girerken baglatmayı düşündüm,
hem doktorum hem de eşim vazgeçirdi.
Çünkü eşim 3. yü de istiyor :)
Ben ise diyorum ki 3. yü de dogurursam yeryüzünden kaybolacagım :)

Doktorumun dediği şey de şuydu.
Hem yaşın genç hem de ileride ne olacagını hiç bilemeyiz dedi,
bir kaç örnek verdi ama şimdi telaffuz etmek istemiyorum.

Ablam baglattı 2. dogumunda, ama sanırım onun ki tamamen baglatma degil,
yani geri dönüşü olan bir şeymiş,
3 yü düşünürse tekrar açtırabiliyormuş vs vs...

Benim bildigim kadarıyla, kadının baglatmasi geri dönüşü olmayan bir durum. Erkeklerde de baglatma gibi bir durum var ama nasıl oluyor bilmiyorum ve erkeklerin bu baglatma durumu geri dönüşümü olan bir sey.
Neden her seyi kadınlar yapmak zorundaki? Erkek baglatsin en azından geri dönüşü var. Her seyi biz kadınlar düşünüyoruz nedense.
Benim de Allah bağışlasin bir evladım var daha 15 günlük .allahim onu bize bağışlasin bir daha cocuk da düşünmüyorum. Ama asla bağlatmayi da düşünmem.

geri dönüşümsüz derken erkeklerde de dönüşümsüz.
tüp bebekle çocuk sahibi olunabiliyor.
bence de her şeyi kadınların yapması çok sinir bişi.
kondom kullanmaya bile laf ediyorlar.
hoş o da kadında allerji ve kuruluk filan yapabiliyor

Allaha şükür mis gibi evlatlarınız var, kimse böyle bir kararı Allah kimseye göstermesin ya çocuklarımı kaybederse diye veremez ki, zaten sizde böyle düşünmüyorsunuz da, yorumlar bu yönde.

Tıbbi olarak 3 sezeryandan sonra doğum önermiyorlar, bu sizin gerçeğiniz.

Bağlatın tüplerinizi, eğer 7-8 sene sonra 4. çocuk isterseniz tüp bebek yaparsınız.

Sağlıklı doğumlar.

ben dee son çocuğuma yanlışlıkla hamile kaldım bu durumun çok acı olduğunu biliyorum ama yinede bağlatmayın derim henüz 30 yaşınızdasınız insanlar 30 unda ilk çocuklarını yapıyorlar ilerdide ne olur bilinmezz.bundan sonra hiç çocuk yapmasan bile doğurganlık özelliğine helal getirme zira bizi güçlü kılan o

biliyorum canım. korunurken hamile kaldım ama ameliyat sonrası ve emzirirken herşey kullanılmıyor ne yazıkki. o yüzden eşim korundu. bu konularda bilinçliyim az çok :)

kolaltı iğneleri var. doktorum onun 6 aylık olanını önermişti. 3 aylık 6 aylık yıllık olanları var fakat hepsi farklı birbirinden sadece biri emzirirken kullanılıyo. hatırladığı kadarıyla 6 aylık olandı. ama siz yine de bir doktorunuza sorun bence. netten de araştırabilrsiniz. hem kolay hem emzirirken kullanılıyo hem de koruması tam..
sağlıklı doğumlar dilerim size..

zaten dediğiniz gibi sezeryan olacğım için ben bağlanacağım. yoksa eşim bu konuyuda gündeme getirdi bende yaptırabilirim diye. ben söylemeden araştırmış. buda hoşuma gitmişti ama gerek yok sonuçta.

aslında haklısın. ama işte bu yöntem dışınd adam gibi koruyan hiçbir yöntem yok. çocuk istemeyeceğimden eminim ama ya yine kazara oluşan bi gebelik olursa ne yaparım. bu bebeği duyunca çok ağladım nerdeyse ayıldım bayıldım. hemde günlerce (allahım affetsin ama psikolojim mahfolmuştu sağolsun eşim toparladı beni).
bazen diyorum hangi durumlarda çocuk isterim tekrar aslında şuanki psikolojiyle hiç bi durumda diyorum ama İNSANOĞLU GÜN OLMUYOR Kİ KARAR DEĞİŞTİRMESİN.

altunum haklısın ben dee isteyerek çocuk yapmam diyorum ama hayat bize neleri getiri işte bunları kestiremiyoruz onun için yapma derim ben 40 ım bitince ria taktırıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…