Aile Planlaması aklım çok karışık yardımcı olursanız sevinirim (tüp bağlatma)

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
altunum haklısın ben dee isteyerek çocuk yapmam diyorum ama hayat bize neleri getiri işte bunları kestiremiyoruz onun için yapma derim ben 40 ım bitince ria taktırıcam

canım haklısında görümcem ve çok yakın arkadaşım ria ile hamile kaldı. onların 2. çocuklarıydı neyse dediler ama benim artık ciddi anlamda neyse diyecek durumum yok. sanırım bağlatacağım. birde şu var ameliyatlardanda korktum iyiyce şimdi "hayır bağlatmam" desemde eminim ameliyat günü "bağlayın" derim gibime geliyor. iki gündür gene hep ameliyat gününü düşünür oldum, inan hamileliğimin tadını çıkaramıyorum. bide sonrası var tabii..

Merhaba benim gorumcemde sizin gibi istenmeyen bir gebelik yaşıyor suan ben doğumdan sonra tuplerini başlatmasını söyledim kayinvalidem günah olmaz diye karşı çıktı peygamber efendimiz ben ummetimin cokluguyla ovuncem demiş. Ama gorumcem suan psikolojik olarak çok sıkıntıda ve diğer cocuklarina kötü davranıyor benim annem kardesimden sonra baglatti hicde pisman olmadı zaten 4 tane doğurmuş bence artık kendinizi yeni bir çocuğa daha hazır hissetmiyorsaniz baglatin diğer evlatlariniz zarar görmesin. Suan hamile psikolojisiyle kararsız kalmanizda gayet normal bence.

canım hamileliğinin tadını çıkarmayan kabusa çeviren biri olarak sana önerim lütfen bugünlerin tadını çıkar inan bana geçen gün hamilyken çektirdiğim fotolara baktım o kadar hüzünlendim ki neden mutlu geçirmedim dedim sonuçta çocuğum olucaktı nedeeen mutsuz oldum dedim iş işten geçti doğunca o hislerim bir anda gidiverdi bebeğimi o kadar çok seviyorum ki sana anlatamam :))bende seninle aynı durumdayım ria böyleyse korktum çünkü 9 ayım zehir gibi geçti

büyük konuştuğum için allah hemen akabinde böyle bir hamilelik yaşattı artık çocuk doğurmak mı allah korusun diyordum şimdi böyle cümleler sarfetmekten imtina eder oldum

allah görümcenizin yardımcısı olsun. istenmeyen gebelik insanı gerçekten çok yıpratıyor. ben Allahın izniyle çocuklarıma yansıtmamaya çalıştım ama tabiki ikiside küçük bazen yetememek beni çok üzüyor. bide çocuklarım ameliyat sürecinde perişan olurlar diye çok endişeleniyorum gerçekten artık bu kötü duyguyu yaşamak istemiyorum

canım annen filan yok mu bir de çalışıyor musun

yok canım sürekli bi şey değil gelip geçiyor zaten çocuklardan bunalım yapacak fırsatım olmuyor ki :))
ben çocukları hep seven biri oldum. mesleğimi de severek yapıyorum. bebeği zaten öğrendiğim anda sevmeye başladım. o asla istenmeyen bebek olmayacak Allahın izniyle. eşimlede konuştuk bunu ağladığımı bile bilmesin dedik beraberce. çokda merak ediyorum onu sabırsızlıkda :))

Art arda doğum hele sezaryen kolay değil allah sizinde yardımcınız olsun.

hep idealim üç çocuktu kız erkek farketmez kalabalık aile olmayı isterdim 3. olduktan sonra sanki herşey benim elimdeymiş gibi büyük konuştum bu son çocuğum dedim ondan çok kısa süre sonra hamileliğimi öğrendim ve 4 bebişim oldu beni görsen var ya o kadar komik ki arabama çocuklarım doluşuyor anca yetiyoruz hemde babamız olmadan :))

canım annen filan yok mu bir de çalışıyor musun

öğretmenim canım. ne kendi ailem yakında ne eşimin ailesi yakında canım. kimse yardımcı olamıyor. herkes doğuma gelip gidecek. muhtemelen 20. günden sonra bebişlerle başbaşa kalacağız diğerlerinde olduğu gibi. üstelik doğumumda yaşadığımız yerde 3. sezeryan yapacak doktor ve imkan olmadığı için başka ilde olacak. çocuklarımda bu ildeki bi akrabada kalacaklar iki gece. sorun şu ki çocuklar bu akrabayı sadece tatillerde görüyorlar onlar için çok endişeleniyorum bu yüzden. birde kızım çok yabancılık çekiyor.
eve gelince bir hafta annem kalacak. sonra kayınvalidem kalacak ama oda hasta olduğu için kızımın altını filan değiştiremez kucağına alamaz sadece yemek yapabilir çamaşır filan. çocukların bakımına eşim yardım edecek işten izin alıp.
yani nerden baksan bi dram var bende :)))
ağlanacak halime gülüyorum desem yeridir.

bende 2. den sonra böyle demiştim :)

doğumların normal mi peki canım

allah biliyor ya bir çocuk daha en azından şuanki psikolojiyle istemiyorum. ama ya bişey olursa? diyorlar ya ondan korkuyorum

sizi etkilemek istemem ama şunu düşündüm ister istemez

her evladına allah korusun birşey olan, onun yerine yenisini mi yapıyor bu bana garip geldi açıkçası...

cevapların hepsini okumadım. eğer konunun dini yönü senin için önemliyse hamile kalman senin sağlığını riske atmayacaksa bu uygulamaya izin verilmez fıkıhta. hayati tehlike arzeden bir durum olursa o zaman başka.

eğer dini yönü önemli değilse, böyle dönüşü olmayan bir yoldansa diğer yolları denemen daha uygun gibi geliyor. kötü senaryolar yazmak istemiyorum ama herhangi bi sebeple pişman olmanı da istemem.

sizi etkilemek istemem ama şunu düşündüm ister istemez

her evladına allah korusun birşey olan, onun yerine yenisini mi yapıyor bu bana garip geldi açıkçası...

bende seninle aynı fikirdeyim. ama çevremde bunu yaşayan bi kaç örnek hep yeni bi çocuk yapmış öz teyzem, eşimin dayısı bir velim..... liste baya uzun. bide hastalık durumları varya filmlerde hap kardeş isteniyor filan insan etkileniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…