Aklımı karıştırdı

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.508
53
28
Merhaba herkese şimdiden iyi bayramlarEn Büyük TÜRKİYE
Dün eski bir rehberlik hocamla görüştüm, ne yapıyorsun nasıl gidiyor derken konu eğitimime geldi. Tezli yüksek lisans kazandığımı, ayrıca yeniden yks yerleşme sonucu beklediğimi bir yandan lisans okumak istediğimi söyledim. Kadının gözleri faltaşı gibi açıldı, kpss yi ne yapacaksın dedi. Ona da bakarım zaten yüksek lisansta alan eğitimim ilerler dedim.
Hocam; bence yapma vazgeç, kpss hariç gerekirse hepsinden vazgeç dondur dedi. Hiç böyle tepki beklemiyordum neden dedim. Daha 22 yaşındasın lisede olduğunu dün gibi hatırlıyorum senin akranların daha lisans okuyor. En güzel yaşlarında gez eğlen para biriktir diğerlerini sonra da yaparsın dedi. Bu yaşlar geri gelmez yeni mezun olmuşsun kafa dinle dedi.
Dinledim, bilgili biri sonuçta diye saygı gösterdim öyle itirazda bulunmadım.

Ama sonradan düşünmedim de değil. Sosyal medyada görüyorum hakkaten yaşıtlarım geziyor, eğleniyor, gayet hayatlarını yaşıyor. Bense yine kitaplara gömüleceğim. Benim gezmememde biraz maddiyatımın da etkisi var ama onlara da imrenmiyor değilim. Benim şartlarım tatillere, gezmelere, sene kaybetmeye izin vermedi :KK43:
Sizce hocam haklı mı, gezme-eğlenme gibi şeylere okuldan veya kpss'den feragat edip zaman ayırmalı mıyım? Bunun için eğitimin biri dondurulur mu?

Hangisiyle mutlu olacaksın?

Hem ömür boyu okumayacaksın ha 22 de ha 25 gezmişsin.
Üstelik 25 te kariyerinle daha iyi para kazanırken gezmek çok daha mantıklı.
Ben de çoğu insan gibi gezmekten eğlenmekten zevk alıyorum ama maddiyatım çok elvermedi. Yine lisanstayken (18-21 yaş arası) biraz gezdim ama son zamanlar hiçbir yere gitmedim.
Hesapladım 23 yaşında 24'e girmeden mezun oluyorum. Yine hemen para kazanabilir miyim telaşı var bir yandan evlilik düşüncesi cidden yorgunum çoğu akranlarım gibi boş olmak istiyorum

Bence hiçbirini dondurmayın. Devam edin kesinlikle ne kadar erken hallederseniz o kadar iyi. Hepsini hallettikten sonra güzel bir meslek sahibi olup hepsinin acısını çıkartabilirsiniz. Tabii okumanın yaşı yok ama erken bitirmenizden yanayım henüz çok gençsiniz.

Ben de çoğu insan gibi gezmekten eğlenmekten zevk alıyorum ama maddiyatım çok elvermedi. Yine lisanstayken (18-21 yaş arası) biraz gezdim ama son zamanlar hiçbir yere gitmedim.
Hesapladım 23 yaşında 24'e girmeden mezun oluyorum. Yine hemen para kazanabilir miyim telaşı var bir yandan evlilik düşüncesi cidden yorgunum çoğu akranlarım gibi boş olmak istiyorum
O zaman bir sene dinlenin.

Bence hiçbirinden vazgeçmeyin.Ozellikle de KPSS den.Çünkü şimdi bunları yapmazsanız birkaç yıl sonra yine yapacaksınız.
Bende geçen sene mezun olup bu yıl Kpss ye hazırlandım.Napıyım ataninca gezerim diyorum kendime:)

Hocanın hem bir tek KPSS çalış deyip bir taraftan da yaşıtların gibi gez, toz demesi mantıksız geldi bana. Çünkü birçok insan gece gündüz KPSS çalışıyor, bu yüzden gezemiyorlar.
Hem sadece KPSS'ye odaklanırsanız kazanamadığınız da " o kadar fedakarlık yaptım. Bir işe yaramadı." deyip çoook üzülebilirsiniz. Halbuki şu anda yapmak istediklerinizden birinden başarısız olsanız diğerinden başarılı olma ihtimaliniz var.

KPSS'ye çok çalışıp 80-90 alıp atanamayanlar oluyor. Hiç adil değil.

Siz bir kere KPSS'ye girdiniz ve olmadı diye biliyorum. Öyle değil mi? Siz de farklı şeylere yönelmişsiniz, gayet de güzel olmuş.Tebrik ederim.

Bence siz KPSS'yi boşverin şimdi. Birkaç sene sonra çok isterseniz tekrar girersiniz.

Ben KPSS gibi adil olmayan bir sınava bel bağlanıp tekrar tekrar o sınava girilmesinden yana değilim.

senin yasinda olup senin gibi yapmak isterdim. bunlarin yaninda kursa bile gidebilirsin. ysbanci dil olur bransinla alakali olur... rehber hocan gercekten sacmalamis. kpssye bel baglayip issiz kalinca gezmen icin maddi destek verecek miymis. bence baska bir danisman bul.

Tezli yuksek lisans okurken ayri bir lisans okuyacagim diye mi okudum ben?:KK57:
Bana da cok yogun geldi bu program. Gezmeyi eglenmeyi gec hangi birine odaklanacaksiniz.
Bu arada insan sosyal bir varliktir, muhakkak sosyal aktivite ekleyin programiniza, illa parali olanlarindan olmasina gerek yok.

Bence hiçbirinden vazgeçmeyin.Ozellikle de KPSS den.Çünkü şimdi bunları yapmazsanız birkaç yıl sonra yine yapacaksınız.
Bende geçen sene mezun olup bu yıl Kpss ye hazırlandım.Napıyım ataninca gezerim diyorum kendime:)
31 ağustosta açıklanacak sonuçlar hadi bakalım sizin için de hayırlısı:KK54: Benimki muhtemelen olmayacak:KK51:

Hocanın hem bir tek KPSS çalış deyip bir taraftan da yaşıtların gibi gez, toz demesi mantıksız geldi bana. Çünkü birçok insan gece gündüz KPSS çalışıyor, bu yüzden gezemiyorlar.
Hem sadece KPSS'ye odaklanırsanız kazanamadığınız da " o kadar fedakarlık yaptım. Bir işe yaramadı." deyip çoook üzülebilirsiniz. Halbuki şu anda yapmak istediklerinizden birinden başarısız olsanız diğerinden başarılı olma ihtimaliniz var.

KPSS'ye çok çalışıp 80-90 alıp atanamayanlar oluyor. Hiç adil değil.

Siz bir kere KPSS'ye girdiniz ve olmadı diye biliyorum. Öyle değil mi? Siz de farklı şeylere yönelmişsiniz, gayet de güzel olmuş.Tebrik ederim.

Bence siz KPSS'yi boşverin şimdi. Birkaç sene sonra çok isterseniz tekrar girersiniz.

Ben KPSS gibi adil olmayan bir sınava bel bağlanıp tekrar tekrar o sınava girilmesinden yana değilim.
Çok çok teşekkür ederim:KK200: Kpss kesinlikle adil değil ama sizin dediğiniz gibi 1 senemi ona ayırıyım tamam da ya yine olmazsa diye düşündüm ben de yüksek lisansa yöneldim:KK50: Kpssye bu sene ilk kez girdim hâlâ sonuç bekliyorum 31inde açıklanacak olmadı muhtemelen:) Çok sağolun:KK37:

Bence egitiminizi ne kadar erken bitirseniz o kadar iyi. Egitim bittikten sonra da gezebilirsiniz. Belli bir yastan sonra egitimi sürdürmek daha da zorlaşır. Heleki evlenseniz ve çocuk olsa
İşte 2 sene içinde nişanım olacak. Yine birsürü sorumluluk ben sonrasında çok zor okurum diye düşündüm çok haklısınız çok sağolun:)

Tezli yuksek lisans okurken ayri bir lisans okuyacagim diye mi okudum ben?:KK57:
Bana da cok yogun geldi bu program. Gezmeyi eglenmeyi gec hangi birine odaklanacaksiniz.
Bu arada insan sosyal bir varliktir, muhakkak sosyal aktivite ekleyin programiniza, illa parali olanlarindan olmasina gerek yok.
Doğru okudunuzHoppa Ben de okulun spor salonuna yazılmayı düşündüm:KK33:

Doğru okudunuzHoppa Ben de okulun spor salonuna yazılmayı düşündüm:KK33:

Peki nasil odaklanacaksiniz sorusunu yeniden sorayim. Tezli yuksek lisansta daha ilk yildan tezinle ilgili arastirmalara baslarsin, hatta cogunda yayin sarti da vardir. E lisans ne alaka ayni donemde?
Hadi kpss calismayi ayri tutalim, o ayri bir motivasyon zaten hem de tarzi ayri. Ama sabah yuksek lisanstaki konuna calisip aksam da lisans odevi yapmak cok absurt geldi bana. Bilemiyorum tabi, siz ikisi icin de hevesliyseniz asla niyetim hevesinizi kirmak degil. Ama konu actiginiz icin hocaniza hak verdim. Sahsen ben sizin tez hocaniz olsam sizi ogrencim olarak istemezdim.

Peki nasil odaklanacaksiniz sorusunu yeniden sorayim. Tezli yuksek lisansta daha ilk yildan tezinle ilgili arastirmalara baslarsin, hatta cogunda yayin sarti da vardir. E lisans ne alaka ayni donemde?
Hadi kpss calismayi ayri tutalim, o ayri bir motivasyon zaten hem de tarzi ayri. Ama sabah yuksek lisanstaki konuna calisip aksam da lisans odevi yapmak cok absurt geldi bana. Bilemiyorum tabi, siz ikisi icin de hevesliyseniz asla niyetim hevesinizi kirmak degil. Ama konu actiginiz icin hocaniza hak verdim. Sahsen ben sizin tez hocaniz olsam sizi ogrencim olarak istemezdim.
Lisans bölümüm kendi okulumda olacak yine, okulum sıkmayan aksine rahat bir okul. Bölümüm yine öğretmenlik olacak çoğu dersten muaf olacağım. Ortak dersleri saydırarak 2yılda bitirme şansım varmış olmadı dönem başı az ders alarak 3 4 yılda bitiririm diye düşündüm(lisanstan bahsediyorum)
Ben de kendimin tez hocası olmayi istemezdim açıkçası:)Tek odak noktam tez olmayacak çünkü

Paranı kazan gez dolaş çatır çatır ye.2.üni okudum ben de.28 yaşında mezun oldum.daha gençsin tekrardan ünide oluyabilirsin yüksek lisansta yapabilirsün.zaten 2 si aynı anda da oluyor.ama gezme dolaşma fikrini ertele derim:)

Back
X