Aklımı karıştırdı

Paranı kazan gez dolaş çatır çatır ye.2.üni okudum ben de.28 yaşında mezun oldum.daha gençsin tekrardan ünide oluyabilirsin yüksek lisansta yapabilirsün.zaten 2 si aynı anda da oluyor.ama gezme dolaşma fikrini ertele derim:)
Tebrik ederim sizi de:) hep derim para kazanabilsem bunlara girişmezdimya da keyfi yapardım. Hayat mecbur ediyor:))

Zaman nasıl geçiyor anlamıyorsınuz.ben de sizin gibi çoğu dersten muaf olarak 3 yılda bitirdim.olumak istediğiniz bölümü tahmin ediyorım.kesinlikle okuyun:)

Ben de lisans eğitimimi tamamladım, seneye umarım yüksek lisansa başlayacağım, bu sene de ikinci üniversiteye kaydolacağım. Çünkü yapmak istiyorum. Yaş aldıkça eğitim almak daha da zorlaşacak. Ve her şeyden önce ben eğitim almaktan, öğrenci olmaktan, öğrenmekten çok hoşlanıyorum. Kaldı ki düşük bütçeyle de gezilir. Benim de maddi durumum parlak değil. Ama bazı planları erteledikçe o planların hayata konulacağı gün gelmez. Ben böyle düşünüyorum. O yüzden tereddüt etmeyin.

Herkes aynı isteklere, aynı hayat tarzına sahip olacak diye bir şey yok :süslü:

Merhaba herkese şimdiden iyi bayramlarEn Büyük TÜRKİYE
Dün eski bir rehberlik hocamla görüştüm, ne yapıyorsun nasıl gidiyor derken konu eğitimime geldi. Tezli yüksek lisans kazandığımı, ayrıca yeniden yks yerleşme sonucu beklediğimi bir yandan lisans okumak istediğimi söyledim. Kadının gözleri faltaşı gibi açıldı, kpss yi ne yapacaksın dedi. Ona da bakarım zaten yüksek lisansta alan eğitimim ilerler dedim.
Hocam; bence yapma vazgeç, kpss hariç gerekirse hepsinden vazgeç dondur dedi. Hiç böyle tepki beklemiyordum neden dedim. Daha 22 yaşındasın lisede olduğunu dün gibi hatırlıyorum senin akranların daha lisans okuyor. En güzel yaşlarında gez eğlen para biriktir diğerlerini sonra da yaparsın dedi. Bu yaşlar geri gelmez yeni mezun olmuşsun kafa dinle dedi.
Dinledim, bilgili biri sonuçta diye saygı gösterdim öyle itirazda bulunmadım.

Ama sonradan düşünmedim de değil. Sosyal medyada görüyorum hakkaten yaşıtlarım geziyor, eğleniyor, gayet hayatlarını yaşıyor. Bense yine kitaplara gömüleceğim. Benim gezmememde biraz maddiyatımın da etkisi var ama onlara da imrenmiyor değilim. Benim şartlarım tatillere, gezmelere, sene kaybetmeye izin vermedi :KK43:
Sizce hocam haklı mı, gezme-eğlenme gibi şeylere okuldan veya kpss'den feragat edip zaman ayırmalı mıyım? Bunun için eğitimin biri dondurulur mu?

Okurken daha güzel gezersin , Erasmus'u var, Farabisi var, Tübitak programları var...

Ben de lisans eğitimimi tamamladım, seneye umarım yüksek lisansa başlayacağım, bu sene de ikinci üniversiteye kaydolacağım. Çünkü yapmak istiyorum. Yaş aldıkça eğitim almak daha da zorlaşacak. Ve her şeyden önce ben eğitim almaktan, öğrenci olmaktan, öğrenmekten çok hoşlanıyorum. Kaldı ki düşük bütçeyle de gezilir. Benim de maddi durumum parlak değil. Ama bazı planları erteledikçe o planların hayata konulacağı gün gelmez. Ben böyle düşünüyorum. O yüzden tereddüt etmeyin.

Herkes aynı isteklere, aynı hayat tarzına sahip olacak diye bir şey yok :süslü:
Umarım her şey sizin de gönlünüzce olsun:) Mesajınızla rahatladım nedense kendime planlarıma yakın hissettim:)

Hocanız saçmalamış. Hayatınızı elinize alın sonra zaten gezersiniz. Yaşıtların geziyor olabilir peki ya sonra. İnsanın eline her zaman güzel fırsatlar geçmiyor eğitim adına. Gezmek için para para için çalışmak lazımsa ders çalışmak ertelenemez. Uyma sen ona 26 yaşındayım. Bir bebeğim var ve hala ders çalışıyorum. Kendimi bildim bileli böyle belki ama bir gün bunun faydasını göreceğim bırakma sende

Peki nasil odaklanacaksiniz sorusunu yeniden sorayim. Tezli yuksek lisansta daha ilk yildan tezinle ilgili arastirmalara baslarsin, hatta cogunda yayin sarti da vardir. E lisans ne alaka ayni donemde?
Hadi kpss calismayi ayri tutalim, o ayri bir motivasyon zaten hem de tarzi ayri. Ama sabah yuksek lisanstaki konuna calisip aksam da lisans odevi yapmak cok absurt geldi bana. Bilemiyorum tabi, siz ikisi icin de hevesliyseniz asla niyetim hevesinizi kirmak degil. Ama konu actiginiz icin hocaniza hak verdim. Sahsen ben sizin tez hocaniz olsam sizi ogrencim olarak istemezdim.

Benim bir arkadasim hem tip hemde mimarlik okudu .ikisini ayni sene bitirdi.. Yani isteği varsa dişini sıkıp yapabilir

Umarım her şey sizin de gönlünüzce olsun:) Mesajınızla rahatladım nedense kendime planlarıma yakın hissettim:)
Çok teşekkür ederim umarım siz de çok mutlu olursunuz :)
Ben de sizin azminizi ilham olarak görüyorum kendime
Denir ya çok okuyan mı bilir çok gezen mi diye, bence ikisini de yapan bilir :) :KK73:

Hocanız saçmalamış. Hayatınızı elinize alın sonra zaten gezersiniz. Yaşıtların geziyor olabilir peki ya sonra. İnsanın eline her zaman güzel fırsatlar geçmiyor eğitim adına. Gezmek için para para için çalışmak lazımsa ders çalışmak ertelenemez. Uyma sen ona 26 yaşındayım. Bir bebeğim var ve hala ders çalışıyorum. Kendimi bildim bileli böyle belki ama bir gün bunun faydasını göreceğim bırakma sende
Siz de edebiyatçıydınız değil mi? Haklısınız Allah gonlunuze gore versin amin:))

Çok teşekkür ederim umarım siz de çok mutlu olursunuz :)
Ben de sizin azminizi ilham olarak görüyorum kendime
Denir ya çok okuyan mı bilir çok gezen mi diye, bence ikisini de yapan bilir :) :KK73:
Birbirimize güzel haberlerimizi verelim inşallah yüksek lisans kazanır kazanmaz haberin verin lütfen:KK36: Ales'e girmediyseniz de taktik verebilirim sınav hakkinda:))

Birbirimize güzel haberlerimizi verelim inşallah yüksek lisans kazanır kazanmaz haberin verin lütfen:KK36: Ales'e girmediyseniz de taktik verebilirim sınav hakkinda:))
Ayyy çok isterim, hiç girmedim :KK43: Salak kafam, mezun olana kadar yüksek lisansa karar vermemiştim. Hatta ona da burada Cherry'nin bir dediğiyle kesin karar verdim :KK48: Planlarım tepetaklak oldu. Puanım elimde olsa bu sene başvururdum ama Kasım'daki sınava kaldım. O yüzden seneye başlayabileceğim ancak :/ Çok sevinirim kazanmış birinden duymaya :KK55:

Gezecek parayi bulmak icin once calismak lazim dimi
30 yasina kadar egitim bakimindan ne yaptik yaptik ondan sonra 30una kadar yaptiklarimizin ekmegini yicez
30una kadar gezersen 30undan sonra gezmek icin ne paran olur ne firsatin
Ayrica yuksek lisans yapip dile de yogunlasip arada ales calisilip da geziliyor yani gayet
Zamani onemli kullandiktan sonra bunda ne var

Ben de çoğu insan gibi gezmekten eğlenmekten zevk alıyorum ama maddiyatım çok elvermedi. Yine lisanstayken (18-21 yaş arası) biraz gezdim ama son zamanlar hiçbir yere gitmedim.
Hesapladım 23 yaşında 24'e girmeden mezun oluyorum. Yine hemen para kazanabilir miyim telaşı var bir yandan evlilik düşüncesi cidden yorgunum çoğu akranlarım gibi boş olmak istiyorum

benim fikrim dondurma.
para kazanmanın tadını alınca daha zor gelir.
yaşın küçük kpss kaçmıyor.
anladığım kadarıyla sevgilin var evlilik düşünüyorsun. evlenmeden okuduğun yanına kar sonra zor gelir.

Ayyy çok isterim, hiç girmedim :KK43: Salak kafam, mezun olana kadar yüksek lisansa karar vermemiştim. Hatta ona da burada Cherry'nin bir dediğiyle kesin karar verdim :KK48: Planlarım tepetaklak oldu. Puanım elimde olsa bu sene başvururdum ama Kasım'daki sınava kaldım. O yüzden seneye başlayabileceğim ancak :/ Çok sevinirim kazanmış birinden duymaya :KK55:
Kasım olmazsa mayıstaki sınava baya vakit var:)) Ben 2017 mayısta girdim bir daha da girmedim gerek kalmadı. Kimse düşünmüyor ki hep son sene plan yapıyoruz. Ben y.lisans kazanacağımı bilseydim 1.sinıftan dil çalışırdım ah kafam:bicak: Özelden yardımcı olurum merak ettiğin ne varsa sorabilirsin ales hakkında ben 90 almıştım :KK50:

Back
X