aklında bir başkası varmiş

Icinden oyle gelmis, oyle davranmis ciko. Ben kadin olsun erkek olsun boyle adimlari atanlari suclamiyorum insanlar robot degildir , hisleriyle hareket eder. Keske gercekten hisleriyle hareket edenler cogalsa. Kimi kacip kovalama oyunu oynayayim diye berbat iliskiler yaratiyor.

Hayir ben ayip olmasin diye biriyle bir saat konusmam.

Konusmak istemiyorum deyip yuzune kapatirim.

+ Aklimda biri varsa bastan boyle bir konusmaya asla girmem.
evet ama biriyle görüşünce kararsız kalabiliyor insan ve bir süre tanımak isteyebilir ve bu süreçte de bir saat konuşabilir de.
yani istiyorum ya da istemiyorum aynı dakika içinde bunun kararını veremeyebilir. adı üzerinde tanışma süreci.
adam belki elektrik alırım diye denemiş olabilir.

evet ama biriyle görüşünce kararsız kalabiliyor insan ve bir süre tanımak isteyebilir ve bu süreçte de bir saat konuşabilir de.
yani istiyorum ya da istemiyorum aynı dakika içinde bunun kararını veremeyebilir. adı üzerinde tanışma süreci.
adam belki elektrik alırım diye denemiş olabilir.
Neden? Civi civiyi soker diye mi?

Bence saglikli bir dusunce yapisi degil ve yeni konusulan kisiye haksizlik.

Neden? Civi civiyi soker diye mi?

Bence saglikli bir dusunce yapisi degil.
evlenmek istiyor adam ve belki elektrik alırım diye görüşüyor. bence çok normal.
yani adı üzerinde bunun tanışma süreci. o zaman ilk buluşmada evet yada hayır diyip hiç tanışmayalım birileri umutlanacak diye. bana göre de bu durum çok sağlıksız.

evlenmek istiyor adam ve belki elektrik alırım diye görüşüyor. bence çok normal.
yani adı üzerinde bunun tanışma süreci. o zaman ilk buluşmada evet yada hayır diyip hiç tanışmayalım birileri umutlanacak diye. bana göre de bu durum çok sağlıksız.
Bence normal degil. Sonra da evlendikten sonra bile unutulmayan ve stalklanan exler.

Toplum olarak iliski yasamayi beceremiyoruz ki , unutmayi becerelim. Onu bile tek basimiza yapamiyoruz.

Neden cunku hayatimizda mutlaka biri olmali degil mi?

Tanisma sureci iliskiye hazirsaniz olur hanimefendi. Adam su an iliski yasamaya hazir degil.

gunaydin kizlar 3 hafta once biriyle tanistim aileler vasıtası ile. kendisi ile ayni memleketteniz ama o gorevi nedeni ile baska bir sehirde yasiyor. ilk gorusme de 3 hafta once oldu sonra da gitti. ilk gorusme cok iyi gecti. 3 saat kadar oturup sohbet ettik. kafa yapisi, fikirler uyuyor gibiydi. davranislariyla beni begendigini hissettirdi. ben de onu begenmistim.eve geldigimde ondan mesaj bekledim mesaj gelmedi, aramadi da.3 gün oldu mesaj atmayinca (ilk adımları atmaktan nefret ettigim ve asla yapmadigim bir şey oldugu halde) ben mesaj attim "nasilsiniz" diye. aksam attigim mesajima bir gün sonra cevap verdi. tek tük mesajlasmaya basladik. ama cok nadir günde 2 kere falan. bu şahsı ve ailesini taniyan kadin bana bu kisinin cok cekingen oldugundan ama benimle ilgili dusuncelerinin olumlu oldugundan bahsetti. ben de gururumu ayaklar altina alip yine ilk adimi atarak ben aradim onu. aradigimda uzun konustuk. ama bi turlu kendi adim atip aramiyordu. o aramayinca yine ben onu aradim, ailemin de verdigi gazla. (kendime cok kiziyorum karakterimden ödün vermis gibi hissediyorum) acik ve net bir sekilde cesaretimi toplayarak "benim onunla ilgili dusuncelerimin olumlu oldugundan eger birbirimizi tanimak istiyorsak daha sık gorusmemiz gerektiginden bahsettim. o da "haklisin" deyip artik aksamlari aramaya basladi. cok mutlu oldum. aradiginda 1 saatten az konusmuyorduk. bi gün bana "sizin hakkiniza girmek istemiyorum ama gorusme sürecini uzun tutalim" dedi. hemen pat diye evlenmek istedigimi dusundu sanirim. ben de farkli sehirlerde yasadigimiz icin zaten uzun olmak zorunda oldugunu soyledim ama takilmamistim boyle soylemesine. bir erkek olarak bunu soylemesi bana cok garip geldi ama uzerinde durmadim yine de. dün aksam aradi yine. ben size eski gorustugum kisiden bahsetmek istiyorum dedi. ben de buyrun dedim. 2016 da biriyle gorustugunden bi ayrılip bi baristigindan, kesinligi olmadigi icin ailesine bahsedemediginden onu unutamadigindan aklinda hala onun oldugundan bahsetti. şok oldum resmen basimdan asagi kaynar sular döküldü. ilk gorusmeye de ailesinin zoruyla geldiginden ama beni gorunce " benim ne kadar olgun ve oturakli, mukemmel biri oldugumu gorunce cok sevinmis güya. o yuzden şans tanimak istemiş bize. ama o kisiyi de asla aklindan atamiyormus. benim hakkima girmek istemiyormus daha fazla. gercekten buyuk şok yaşadim. agzima geleni soyledim, bunun buyuk bir hak oldugundan, bahsedip hakkimi asla helal etmedigimi soyleyip kapattim. o kadar sinirlendim ki telefonu kapattiktan sonra da asla hakkimi helal etmedigimi soyleyip "insallah şu hayatta en deger verdiginiz seylerle imtihan olursunuz" yazdim. haketmiyormus benim dedigim seyleri, agzi acik kalmis benim tepkimden dolayi. ne deseydim "aa tabiki siz sevdiginize kavusun deyip dertlessemiydim ya?insanlar nasil bu kadar şerefsiz olabiliyor aklim almiyor. madem aklinda baskasi vardi, annesine bunu diyemeyecek kadar nasil asalak olabiliyor? (32 yasina gelmis biri.) veya ben ilk mesaji attigimda, aradigimda neden soylemedi bunu? neden bu kadar umitlendim? o kadar pişmanim ki o ilk mesaji attigima. her daim karsiydim bir kadinin ilk adimi atmasina kendim salaklik edip attim, o hic atmayacakti belki. isteyen nasil olsa geliyor ariyor, soruyor. bu da bana ders oldu ama boylelerini Allah kahretsin diyorum.
Onun yaptığı doğru değilde
Sende biraz abartmışsın

Bence kendinizi yıpratmayın. Unutamadığı biri varken başka biriyle olmaya çalışması adamın ayıbı. Ben de geçmiş senelerden birinde biriyle tanıştırıldım ikinci buluşmamızda falan eski ilişkisinde aldatıldığından bahsetti, belliki kızı unutamamış acısı çok koymuş. Ben yavaştan kaçtım tabi. Adam da size karşı dürüst davranmış, ikili oynamamış. Öyle de yapabilirdi.

Bence normal degil. Sonra da evlendikten sonra bile unutulmayan ve stalklanan exler.

Toplum olarak iliski yasamayi beceremiyoruz ki , unutmayi becerelim. Onu bile tek basimiza yapamiyoruz.

Neden cunku hayatimizda mutlaka biri olmali degil mi?

Tanisma sureci iliskiye hazirsaniz olur hanimefendi. Adam su an iliski yasamaya hazir degil.
zaten ilişki yaşadığı insanı unuttuğunu sanıp evlenen sonra da karşısına ondan daha beteri çıkınca eski sevgilisine dönmek isteyen bir dolu insan var benim bile çevremde.
o yüzden tamamen unuttum diye de kesin bişey yok. kısacası her zaman ilişkiler risklidir.
ben bu adamın doğru yaptığını savunmuyorum. ayrıca bir bahane bile olabilir unutmadım demesi.
belki sizden etkilenmedim deseydi kırılacağını düşünüp böyle bir yola da başvurmuş olabilir.
en nihayetinde en baştan birini baktın arayıp sormuyor ısrar etmeyeceksin bence

Ben size hak veriyorum. Aklinda baska birisi varsa hic bu gorusmeye gelmemesi gerekirdi.

Sanirim yara bandi gibi kullanilmak istendiniz ama olmayinca da gercekler aciklandi.

Kadinlarin ilk adimi atmasinda bir sey yok. Yaptiginiz yanlis degildi, hislerinizi dinlediniz .

Sadece su kisim biraz extrem olmus. Alinan verilen hak yok sadece zaman kaybetme var.

Onun kaybi deyip geciniz.

Dipsiz not: Bir kisiyi unutmanin yolu asla baskasini bulmak degildir. Yeni iliski saglikli olmaz. Unutmak bir surec gerektirir bunun da tek basina yapilmasi gerekir.
İnsanlar yalnız kalmayı beceremiyor, ilişki bittiğinde acısını tek başına yaşamayı beceremiyor ki. Acısına bile saygı duymuyor. İllaki birilerini birilerinin duygularını kullanması lazım. İyileşince de iyileştireni mok gibi ortada bırakır gider başka birini bulur.

Ay bacım zorla kendini adama hatırlatmıssın zorla sevdirmeye calısmıssın ama adam oyalamadan sana itiraf etmiş
Ne yapmasını bekliyordun kimse kimseyi sevmek zorunda değil
Bu ne hırs bu ne öfke
Bedduaların yersiz geldi tutacagınıda sanmam
valla keşke herkes bu çocuk kadar dürüst olsa

Bu adam size gercekleri itiraf etmese , sizinle evlenseydi ki yapan tonlarca var burada okuyoruz
Evlendikten sonra hergun baska bir sorun icin buraya konu acacaktiniz
Bizde size neden evlendin bu adamla , gormedin mi diyecektik
Sizde ay boyle degildi flort ederken diyecektiniz

Ucuz kurtulmussunuz bdv mudavimi olmaktan , tepkiniz de korkunc , hic yakismamis

Benim kardeşimi adam 5 sene oyaladı 5 senenin sonunda öylesine ayrılıp barışırlar umudunda iken bı öğrendik ki evlenmiş ve aileler de tanısiyordu..yine de sizin verdiğiniz tepkiyi vermedi hatta öyle sustu ki..1 yıl geçti üzerinden 1 ah ettiğini bile duymadım ben biliyorum içi yara dolu kaç kere sessiz ağlamasına şahit oldum bı kez de hakkım haram olsun mutlu olma demedi sessizce numarasını değiştirdi .. hayatta beterin beteri var sakin olun
İçim acıdı kıza ya

İyi yapmışsın boşver.
Aklında başkası olan bir başkasıyla görüşmesin.
Evet asalak hepsi

Hanımefendi adam size sizinle evleneceğim dememiş, ilk adımı zaten atmamış. Sizin birşeyler yapmanızla zorlanmış olabilir mi? Belki ailesi baskı yapmıştır ona da birşey diyememiştir bu o insanı şerefsiz yapmaz malesef. Kendi kendinize gelin güvey olmuş sonra da adamı suçlamışsınız gibi geldi bana. Hakka girmek gibi düşünmüyorum o yüzden

gunaydin kizlar 3 hafta once biriyle tanistim aileler vasıtası ile. kendisi ile ayni memleketteniz ama o gorevi nedeni ile baska bir sehirde yasiyor. ilk gorusme de 3 hafta once oldu sonra da gitti. ilk gorusme cok iyi gecti. 3 saat kadar oturup sohbet ettik. kafa yapisi, fikirler uyuyor gibiydi. davranislariyla beni begendigini hissettirdi. ben de onu begenmistim.eve geldigimde ondan mesaj bekledim mesaj gelmedi, aramadi da.3 gün oldu mesaj atmayinca (ilk adımları atmaktan nefret ettigim ve asla yapmadigim bir şey oldugu halde) ben mesaj attim "nasilsiniz" diye. aksam attigim mesajima bir gün sonra cevap verdi. tek tük mesajlasmaya basladik. ama cok nadir günde 2 kere falan. bu şahsı ve ailesini taniyan kadin bana bu kisinin cok cekingen oldugundan ama benimle ilgili dusuncelerinin olumlu oldugundan bahsetti. ben de gururumu ayaklar altina alip yine ilk adimi atarak ben aradim onu. aradigimda uzun konustuk. ama bi turlu kendi adim atip aramiyordu. o aramayinca yine ben onu aradim, ailemin de verdigi gazla. (kendime cok kiziyorum karakterimden ödün vermis gibi hissediyorum) acik ve net bir sekilde cesaretimi toplayarak "benim onunla ilgili dusuncelerimin olumlu oldugundan eger birbirimizi tanimak istiyorsak daha sık gorusmemiz gerektiginden bahsettim. o da "haklisin" deyip artik aksamlari aramaya basladi. cok mutlu oldum. aradiginda 1 saatten az konusmuyorduk. bi gün bana "sizin hakkiniza girmek istemiyorum ama gorusme sürecini uzun tutalim" dedi. hemen pat diye evlenmek istedigimi dusundu sanirim. ben de farkli sehirlerde yasadigimiz icin zaten uzun olmak zorunda oldugunu soyledim ama takilmamistim boyle soylemesine. bir erkek olarak bunu soylemesi bana cok garip geldi ama uzerinde durmadim yine de. dün aksam aradi yine. ben size eski gorustugum kisiden bahsetmek istiyorum dedi. ben de buyrun dedim. 2016 da biriyle gorustugunden bi ayrılip bi baristigindan, kesinligi olmadigi icin ailesine bahsedemediginden onu unutamadigindan aklinda hala onun oldugundan bahsetti. şok oldum resmen basimdan asagi kaynar sular döküldü. ilk gorusmeye de ailesinin zoruyla geldiginden ama beni gorunce " benim ne kadar olgun ve oturakli, mukemmel biri oldugumu gorunce cok sevinmis güya. o yuzden şans tanimak istemiş bize. ama o kisiyi de asla aklindan atamiyormus. benim hakkima girmek istemiyormus daha fazla. gercekten buyuk şok yaşadim. agzima geleni soyledim, bunun buyuk bir hak oldugundan, bahsedip hakkimi asla helal etmedigimi soyleyip kapattim. o kadar sinirlendim ki telefonu kapattiktan sonra da asla hakkimi helal etmedigimi soyleyip "insallah şu hayatta en deger verdiginiz seylerle imtihan olursunuz" yazdim. haketmiyormus benim dedigim seyleri, agzi acik kalmis benim tepkimden dolayi. ne deseydim "aa tabiki siz sevdiginize kavusun deyip dertlessemiydim ya?insanlar nasil bu kadar şerefsiz olabiliyor aklim almiyor. madem aklinda baskasi vardi, annesine bunu diyemeyecek kadar nasil asalak olabiliyor? (32 yasina gelmis biri.) veya ben ilk mesaji attigimda, aradigimda neden soylemedi bunu? neden bu kadar umitlendim? o kadar pişmanim ki o ilk mesaji attigima. her daim karsiydim bir kadinin ilk adimi atmasina kendim salaklik edip attim, o hic atmayacakti belki. isteyen nasil olsa geliyor ariyor, soruyor. bu da bana ders oldu ama boylelerini Allah kahretsin diyorum.
çok abartmışsınız yorumalrda da dendiği gibi ilk adamı atan sürekli siz olmuşsunuz kendisi olsaydı neyse.Siz arayıncada unutuabilirmiyim acaba diye sizinle görüşmeler yapmış fakat ne olursa olsun unutamayacağını düşündüğünden sizinle konuşmama kararı almış,bence adamın yaptığı bir kötülük yok bunda.Adam tepkinize şaşırmakta haklı

denemis olamamis diyecek kadar basit bir durum olarak gormuyorum ben bunu. kendimi kaptirmis da degildim benim anlamadigim aklinda bi baskasi oldugu halde benimle gorusmesi. ben cok onem veririm bir baskasi aklimda iken baskasi ile gorusmek hakka girmek diye dusunuyorum. "kul hakki " olarak goruyorum bunu. karsi taraf bana " shalini denedik ama olmadi ben size isinamadim " deseydi bu kadar kizmazdim. ama aklinda baskasi varken nasil ailesinin zoruyla gorusuyor anlayamiyorum. asalak derim. cunku bu durumu karaktersizce goruyorum
Asalak kelimesinin anlamından haberiniz var mı? Duruma pek uymuyor da.

Size yapılan bir haksızlık var ortada. Kızmanız çok doğal ama adam en başından kendini belli etmiş aslında. Keşke zorlamasaydınız. Adam da bir ümit belki severim diye görüşmüş, olmamış. Çok uzatmadan bitirmiş. Hem de derdini açıkça anlatarak. Hiç söylemeyebilirdi de. Ne kadar kızsanız haklısınız ama dediğim gibi, zorlamayacaktınız.

Adam aramamış buluşmadan sonra sen mesajına bir gün sonra dönmüş ama gene harakete geçip aramamış sen birde telefon etmişsin birde adam aramıyor diye sitem etmmişsin anladığım kadarı ile adam seviyorum dememiş, evleneceğim dememiş. Hatta baştan seni arayıp sormayarak belli etmek istemiş. Üstüne düşmemiş ama sen ısrarla adamın seni istemiyorum demesini beklemişsin. Erkekler kadınların gururu kırılmasın diye bazen direk istemiyorum demezler adam incelik etmiş aramayarak belli etmek istemiş sen yerinde durmamışsın sen anlamayınca ve adam kibar bir dille açık açık söyleyincede aranızda büyük aşk varmış seni kullanmış gibi sayıp sövmüşsün. Adam seninle epi topu bir kere yüz yüze görüşmüş zaten neden bu kadar ah ve nikahta bırakılmışsın gibi tavır yapmışsın anlamadım.

Back
X