Akraba belası

Mecazen

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2014
176
226
303
Avusturya
İyi akşamlar hanımlar uzatmadan konuya girmek istiyorum;benim oldukça mesafeli olduğum bir görümcem var ilişkimiz merhaba seviyesinde ,aynı muhitte yaşadığımız için sürekli karşılaşıyoruz. Bugün akşam saatlerinde çoçuğumu parka götürdüm eltimle beraber bir süre sonra o da geldi çocuklarıyla(başka bir yere geçti o ) , oynuyor çoçuklar onun kızı (7 yaşında ) oğluma küfür etti benim oğlumda(6 yaşında) onun kızına ben oğlumu çağırdım hemen kızdım anlamaya başladı oğlum , kendin çöz meseleni ama küfür edemezsin dedim görümcemin kızı arkadaşıyla beraber dalga geçti oğlumla sürekli oğlum şikayet ettikçe o zaman oynama ama ben katılamam sen çözmelisin dedim .
Arkadaşının annesi kızına kızdı görümce duyduğu halde görmemezlikten geldi hep bir süre sonra 10 yaşında ki kızım parka geldi o 2 kız hemen oğlumu ablasına şikayet ettiler ablasıneden yaptığını sorunca oğlum ağladı , bir şey yapmadığını onların onu rahatsız ettiğini söyledi kızım sert çıkıştı çoçuklara bu sefer 1 dakika içinde oldu tüm bunlar , görümcen kızımın üstüne yürüdü küfür ederek ben de ayaklandım hemen ne oluyor dedim bana bağırmaya başladı orada bende cevabını verdim bağırış çağırış oldu aramanızda yerlerimize oturduktan sonra babasını aramış hemen beni şikayet etmeye , babası kocamı , kocam işte şu anda görümce de eşimi aramış tabii farklı anlatmış olayı kızımın ona küfür ettiğini benim onun üzerine yürüdüğümü anlatmış
Eşim beni bir kere bile arayıp olayı sormadı eltimi aradı o da olduğu gibi anlattı . 1 saat sonra aramış eltimi yine kim haklı , kim haksız diye sormuş bana sorma gereği duymuyor hiç 16 senelik evliyiz 1 kere bile yalan söylemedim ona bunu çok iyi bilir , kardeşinin yalanlarını defalarca yakaladığı halde bana ne oldu dememesine çok içerledim, bugüne kadar eşim hiç beni savunma durumunda kalmamıştı her işini kendi halleden biriyim , haklı veya haksız olsam ne insan yanında olmaz mı karısının o kadar üzgünüm ki şu an , 1 saat sonra işten gelecek eşim nasıl konuşma geçeçek aramızda bilmiyorum ama hayal kırıklığına uğradım

Akrabanızdan çok eşinizi sorun etmişsiniz. Bence haklısınız. Sizi muhatap almayıp elinizi araması bana saçma ve rencide edici geldi. Sizi arayıp sizden bilgi alması gerekirdi. Eşinizle bu konuyu ciddi bir şekilde konuşmalısınız, sizi kendi gibi yalancı zannediyor herhalde.

Size kolaylıklar dilerim. Anne normal degil ki, cocuk normal olsun. Oglunuza dediginiz gibi: Kendi isinizi kendiniz cözün. Esiniz hakim degil burda. Görümce ile kesinlikle bir daha görüsmeyin. Cocuklarinizi da muhatap etemyin. Cocuklarin sucu yok. Ebeveynler olarak herseye bizde örnek oluyoruz. Küfür ederek cocugun üstüne yürüyen birinden ne kadar saglam annelil beklenir. Seviyesiz insanlardan uzak durun.

Sakin şekilde konuşun ortada kendi kızı ve oğlu ile ilgili bir problem var çocuklarının annesini araması gerekirken eltiyi araması gerçekten ilginç ama bunu sinirlenmeden sormaya çalışın ortada büyük bir olay yok çünkü nihayetinde. Ben de merak ettim ama açıklamasını

Cocuklarin anlaşamadigi belli zirt pirt sikayete gelmiş cocugunuz zaten ben olsam gitmeyin onlarin yanina şurada oynayin derdim. Kendin çöz diyip diyip yollamişsiniz, muhattap olduğu cocuk herhangi bir cocuk değil, hali hazirda problem yaşadiginiz görümcenin cocugu, siz cözebildiniz mi ki cocuklar cözsün.

Neyse o konuyu birakirsak eşinizin yaptigi 16 seneyi anlamsiz kilmak resmen. İlk arayacagi kişi siz olmaliydiniz, 16 senelik eşinden daha çok guveniyormuş demek ki herkese.

Görümcen salağın teki o çocuğunun ne mal olduğu bildiği halde gidip uyarmamış bu kavganın yaşanacağını bildiği halde , birde üstüne daha da alevlenmesini sağlayarak üstüne benzini dökmüş ,
Sanırım cehalette var , cahil insanların en iyi becerdiği küfür ve kavga , işin zor

Son düzenleme:
Onlarla oynama o zaman kendi işini kendin çözmelisin şikayet etmek doğru değil dedim ,3 çoçuğum var hiç bir zaman çoçuk kavgalarına karışmadım çoçuk bu şimdi kavga eder 10 dakika sonra yine oynar müdahale etmeyi doğru bulmuyorum kızımın üstüne yürümese müdahale etmezdim yine

İlk başta rezil olduk etrafa çoçuk kavgası yaptık şu yaşta ne ayıp demiştim ama eşimin ilk gösterdiği tepki çok üzdü benim arkamda değilmiş demek ki dedim
Belki o an sinirli oldugunuzu dusunup sizi aramak istememistor? Gorumcenizde nekadar terbiyesizmis kufur ettigi xocuklar kendi kanindan canindan onunda evladi sayilir. Bence cocuklar bahane sizinle alakali sorunu varki hirsini cocuklardan almis. Siz cocuklari hic karistirmayin esinizede onlar cocuk kusurlarina bakmam ama ablanin yaptigi ayip die soyleyin. Ben cocugumu ceker uyaririm onunda oyle yapmasini beklerdim cok kirildim ve herkesin icinde utandim. Biz aileyiz sonucta yakismadi faln diyin. Ablan şoyle ablan boyle die kotulemeyin ilimli davranin benceki kavgaci tutumda olmadiginizi anlasin. Zaten esiniz sizin huyunuzu biliyordur. Aramamistie sizden emin oldugundan aramadi belki yada sizin anlatmanizi bekleidi

Belki o an sinirli oldugunuzu dusunup sizi aramak istememistor? Gorumcenizde nekadar terbiyesizmis kufur ettigi xocuklar kendi kanindan canindan onunda evladi sayilir. Bence cocuklar bahane sizinle alakali sorunu varki hirsini cocuklardan almis. Siz cocuklari hic karistirmayin esinizede onlar cocuk kusurlarina bakmam ama ablanin yaptigi ayip die soyleyin. Ben cocugumu ceker uyaririm onunda oyle yapmasini beklerdim cok kirildim ve herkesin icinde utandim. Biz aileyiz sonucta yakismadi faln diyin. Ablan şoyle ablan boyle die kotulemeyin ilimli davranin benceki kavgaci tutumda olmadiginizi anlasin. Zaten esiniz sizin huyunuzu biliyordur. Aramamistie sizden emin oldugundan aramadi belki yada sizin anlatmanizi bekleidi
[/QUeOTE]
Eşimin ve benim küçüğüm görümcem şikayet etme huyum hiç olmadığı için zaten beni korumak zorunda hiç kalmamıştı eşim , ilk kez benimle ilgili böyle bir durum yaşıyor verdiği tepki beni çok üzdü , görümcem parkta anlayarak babasını aradı eşim ve babası aynı yerde çalışıyorlar eşime hemen şikayet edeceklerini biliyordum zaten ama eşim kim haklı kim haksız diye sormuş eltime tepeden tırnağa ben haksız olsam napıcaksın beni üzen bu oldu

Onlarla oynama o zaman kendi işini kendin çözmelisin şikayet etmek doğru değil dedim ,3 çoçuğum var hiç bir zaman çoçuk kavgalarına karışmadım çoçuk bu şimdi kavga eder 10 dakika sonra yine oynar müdahale etmeyi doğru bulmuyorum kızımın üstüne yürümese müdahale etmezdim yine
Siz çok güzel düşünmüşsünüz ama karşı taraf böyle düşünmeyip üstüne bir de çocuğa müdahale ediyorsa tabiki siz de çocuğunuzu savunacaksiniz. Eşinizin karışması ve hatta eltinizden bilgi alması çok gereksiz ve saçma olmuş.

İyi akşamlar hanımlar uzatmadan konuya girmek istiyorum;benim oldukça mesafeli olduğum bir görümcem var ilişkimiz merhaba seviyesinde ,aynı muhitte yaşadığımız için sürekli karşılaşıyoruz. Bugün akşam saatlerinde çoçuğumu parka götürdüm eltimle beraber bir süre sonra o da geldi çocuklarıyla(başka bir yere geçti o ) , oynuyor çoçuklar onun kızı (7 yaşında ) oğluma küfür etti benim oğlumda(6 yaşında) onun kızına ben oğlumu çağırdım hemen kızdım anlamaya başladı oğlum , kendin çöz meseleni ama küfür edemezsin dedim görümcemin kızı arkadaşıyla beraber dalga geçti oğlumla sürekli oğlum şikayet ettikçe o zaman oynama ama ben katılamam sen çözmelisin dedim .
Arkadaşının annesi kızına kızdı görümce duyduğu halde görmemezlikten geldi hep bir süre sonra 10 yaşında ki kızım parka geldi o 2 kız hemen oğlumu ablasına şikayet ettiler ablasıneden yaptığını sorunca oğlum ağladı , bir şey yapmadığını onların onu rahatsız ettiğini söyledi kızım sert çıkıştı çoçuklara bu sefer 1 dakika içinde oldu tüm bunlar , görümcen kızımın üstüne yürüdü küfür ederek ben de ayaklandım hemen ne oluyor dedim bana bağırmaya başladı orada bende cevabını verdim bağırış çağırış oldu aramanızda yerlerimize oturduktan sonra babasını aramış hemen beni şikayet etmeye , babası kocamı , kocam işte şu anda görümce de eşimi aramış tabii farklı anlatmış olayı kızımın ona küfür ettiğini benim onun üzerine yürüdüğümü anlatmış
Eşim beni bir kere bile arayıp olayı sormadı eltimi aradı o da olduğu gibi anlattı . 1 saat sonra aramış eltimi yine kim haklı , kim haksız diye sormuş bana sorma gereği duymuyor hiç 16 senelik evliyiz 1 kere bile yalan söylemedim ona bunu çok iyi bilir , kardeşinin yalanlarını defalarca yakaladığı halde bana ne oldu dememesine çok içerledim, bugüne kadar eşim hiç beni savunma durumunda kalmamıştı her işini kendi halleden biriyim , haklı veya haksız olsam ne insan yanında olmaz mı karısının o kadar üzgünüm ki şu an , 1 saat sonra işten gelecek eşim nasıl konuşma geçeçek aramızda bilmiyorum ama hayal kırıklığına uğradım
Esinizin sizi degil de eltinizi aramasina ne denir ki şaka gibi .Gorumceyle belli ki zamaninda cok sey olmus .

Eşini nasıl bir gaza getirdi ise artık seninle konuşup kavga etmektense yanındaki kişiden bilgi almış. Eşinin yaptığı hoş bir davranış değil. Gelince konusunu sen açma eşin açsın. Kırıldığını da ifade et.

En sinir bozucu, kırıcı ve yıpratıcı olay eşi yok sayıp başkasını muhattap almak. Allah kolaylık versin inşaAllah.. kırılmakta çok haklısınız.

Bu cahiller de silinip gitse bir kurtulsak.. bende illallah ettim, ediyorum. Karakter bu kadar işte küfür etmeyi matah sanıyorlar reziller.

Görümceyi boşver bidaha yolda görünce selam da verme o parktayken de gitme cocuklarini olabildigince uzak tut muhatap etme baktın ki o parkta cocuklari bi sekilde market bahanesiyle falan kandır götür parktan. 1-2 saat sonra tekrar parka götür mesela. Ayni saatlere denk gelme onunla.
Veya başka bi park varsa oraya gidin siz.

Burda daha cok esin sorunlu. Ne demek herkesi arayıp seni aramamak. Elti kim ya eltiyi bile arayıp esi aramamak nedir.
Sağlam bi dersi haketmis bence eve gelince hic konu acmayin kendisi acip sordugunda da eltimi onu bunu aramak yerine direk beni arasaydin konusurduk suan bana sormanin bi anlami kalmadi 16 senemizin karı koca olmamizin meger hic anlami yokmus de ve ozur dileyene kadar da hic konusma.

Ne dedi eşiniz konuştunuz mu
Eşim geldi konuştuk olanları; görümce eşimi aramış olay olur olmaz abi parka gel yengemle kavga ettik diye eşimde ne güzel rezil olmuşsunuz ne istiyorsun benden diyip kapatmış sonra da aglayarak babasını aramış babası eşimi tehdit etmiş bir tanecik kızım üzeni üzerim demiş senin kızın nasıl halasına küfür eder demiş eşim o sırada eltimi aramış hoparlörü açıp sormuş detayları , kayınbabam yine üstüne gitmiş eşim parkta ki diğer kişinin eşini aramış eşim karına sorarmısın kim haklıydı diye onlar da benim haklı olduğumu söylemiş , beni aramamasının sebebi en başından kavga ettik deyince bile haksız olacağını hiç düşünmedim babama da dedim zaten ben aramadım bile karımı çünkü haklı olduğunu biliyorum sen kızının herşeyinde böyle arkasında olursan daha çok karşı karşıya geliriz demiş , kızım benim en hassas noktam herkesi kızım için silerim karın ayağını denk alsın gözüme gözükmesin gibi tehditlerini sıralamış kayınbabam , görümcem babasını da çağırmış parka eşim de gidersen mecazen seni rezil eder hazır ol buna ben karışmam buna hazır ol kızını orada dövmediğine şükret demiş , kayınbabam kızıma bir daha bir şey derse görür günü ü demiş gitmiş son durum bu bizde
Eşim bir daha muhattap olma parka o varken gitme dedi ben de öyle düşünüyorum

Eşim geldi konuştuk olanları; görümce eşimi aramış olay olur olmaz abi parka gel yengemle kavga ettik diye eşimde ne güzel rezil olmuşsunuz ne istiyorsun benden diyip kapatmış sonra da aglayarak babasını aramış babası eşimi tehdit etmiş bir tanecik kızım üzeni üzerim demiş senin kızın nasıl halasına küfür eder demiş eşim o sırada eltimi aramış hoparlörü açıp sormuş detayları , kayınbabam yine üstüne gitmiş eşim parkta ki diğer kişinin eşini aramış eşim karına sorarmısın kim haklıydı diye onlar da benim haklı olduğumu söylemiş , beni aramamasının sebebi en başından kavga ettik deyince bile haksız olacağını hiç düşünmedim babama da dedim zaten ben aramadım bile karımı çünkü haklı olduğunu biliyorum sen kızının herşeyinde böyle arkasında olursan daha çok karşı karşıya geliriz demiş , kızım benim en hassas noktam herkesi kızım için silerim karın ayağını denk alsın gözüme gözükmesin gibi tehditlerini sıralamış kayınbabam , görümcem babasını da çağırmış parka eşim de gidersen mecazen seni rezil eder hazır ol buna ben karışmam buna hazır ol kızını orada dövmediğine şükret demiş , kayınbabam kızıma bir daha bir şey derse görür günü ü demiş gitmiş son durum bu bizde
Eşim bir daha muhattap olma parka o varken gitme dedi ben de öyle düşünüyorum

Helal olsun eşiniz anlattığı kadarıyla çok güzel düşünmüş ve davranmış ama keşke size küçük de olsa bir mesaj atsaydı. En azından bu konuşma yaşanana kadar bu şekilde üzülmezdiniz.

Back
X