Akraba Evliliği Karşı Çıkmalar

Ben genetik alanında doktora yapıyorum tatlım. Bu alanda indekste onlarca yayınım var. Tv' den duyduklarımla konuşmuyorum. Senide göz ardı ediyorum. Bye bye...
Konunun sadece genetik alan olduğunu düşünen kim ki?Akraba adı üstünde..bunun birazda sosyolojik yanını düşündün mü hiç?
İlerde çıkabilecek en küçük sorunda aile büyüklerinin birbirine gireceğini. .benim oğlum benim kızım derken kopacsklarini vs...
Yabancı olduğunda aileler birbirine çok fazla kırılmaz nede olsa el der geçerler. .
Ha escinsel evliliğini de doğru bulmuyorum bu arada...

Ben bir akraba evliligi urunuyum. Annemler hala dayi cocuklari. Ailemde cok var akraba evliligi. Allah'a sukur kimse de sakat cocuk yok. Ben karsiyim akraba evliligine. Istemem asla misal yegenlerim birbiriyle evlensin.

Ama burda igrencti ensestti diyenlerde sınırı asiyorlar. Az frene basin. Dinen Allah bir sakinca gormemis, secim insanlarindir size ne?! Elestirininde bir dozaji vardir. Bazilari yorumlarina ayar verse cok iyi olacak!

Bizde ailede kuzenler evlendi 2 çocukta hasta ilk çocuk kız şimdi genç kız hortumlarla besliyorlar ,zihinsel engelli ve yatağa mahkum onun yüzünden özel otomobil alındı 2. çocuklarındada
hormon hastalığı var, insan bile bile hayatını karartır mı? Daha ölmeden bu dünyada cehennemi yaşamak bu olmalı herhalde, insan hergün kahrolur evladını bu şekilde yaşamasına

Nikah dusen herkesle evlilik normalse o zaman sokaktan adam crvirip evlenelim, dinen de caiz
Ha bu arada itle kopukla, hirsizla da evlenebiliriz,dinen sorun yok ne de olsa o da helal
Sanki herseyi dine gore yapiyor musunuz? Dinen yasiyor muyuz da herseyimizi dinle yonetiyoruz? Dinen mirasta da erkeklerle esit haklara sahip degiliz bu arada madem onu da uygulayin akraba helal diyen sevgili kardesler

Dinen helal olabilir -hala anlayamadigim bir sekilde Allah buna nasil izin vermis gercekten aklim almiyor-
Ancak etik olmayan bir hadise bana gore.
Kuzenimi Allah bana helal kilsa bile ona ask beslemem mumkun degil!
Dogacak cocuklarimi riske atmak da cabasi...
Sirf "helal" adi altinda cok pislikler gorduk bu ulkede o yuzden bu durumu normal karsilayamiyorum ve bazen dini sorguluyorum acikcasi.
Bu bir "dinsizlik" ornegi degil yanlis anlasilmasin...
Sadece akraba evliligini Allah nicin helal kilmis olabilir biz insanogluna?
Bunu merak etmekteyim yalnizca..

Bnde akraba evliligini dogru bulmuyorum ama olabilirde kisilerin kendi tercihleri kuck degiller bnm kuzenlerimn iki nisanlndi ckta mutlulur cevremde evlenip oylemutlu olan insan ck ama bnce dogrumu degilmi bu konu herkesce tartisilir

Herkese tesekkur ederim bu yazdiklarinizi bizzat okutucam bir arkadasim 3. Kisinin sorunlarini mi yazicaz arfik demis ama ailemizde hic basimiza gelmedi ve burasi cok buyuk bir yer gercek yasanmis kisilerden yada bilgililerden ogrenmek belki onlari bir kez daha dusundurur diye yazdim ..
bence evet dinimize gore uygun ancak insanlarin ilk uremesinde kardes evliligi vardi insanlik cogaldi ve Allah kardes evliligini hram kildi ..
onceden kuzen vs akraba evliligi yapiliyordu cunku olanaklar bu gunku kadar genis degildi koylerde insanlar ilk yakinindakine dusunuyordu ama simdi boylemi bence körü körüne baglanmamaliyiz..
bizim islam dinimiz mantikdir temeli mantiga ve akila yatan en iyi cevaptir demekki onlarin ve yapanlarin mantigina yatmis diyecem ama benim yatmiyor hic bir zaman ..
biz ayni evde buyuduk bu yasima kadar ama onlar 2 senedir görüşüyor ama ben acikcasi sogudum artik babam benim kizimida o gizle bakabilir diye istemiyor onu eve gelmiyor bizim artik sevgilim ogrendi sozlum oda babam gibi dusunuyor herkesi etkiledi bu durum cok zormuş boyle bir sey..
ileride sakat cocuk dogmasi da cabasi .s
tekrar teşekkür ederim insallah zor ama vaz gecerler

Eskiden besik kertmesi olaylari vardi ...benim ve dayimin oglu icin soylenmis annem kabul etmemis ...smdi dayimin oglu evli gelinimizide severim...aile ye gore degisir ..

Bilmem kaç milyarlık dünyada kız mı kalmamış da gitmiş halasının kızını bulmuş?
Böyle adama güven olur mu?
Bugün kuzenine göz koyan yarın ensest ilişkiye de sıcak bakabilir....

Bizim sülale o kadar geniş ki; herkeste 3-4 çocuk...ama bu kalabalığa rağmen 2. 3. Kuşak evliliği bile yok...

Ablamı zamanında, annemin eltisinin kızkardeşinin oğluna istemişler....babam düşünelim deyince ablam saatlece ağlamış...siz beni akrabaya mı vereceksiniz diye

benim babamda bu eve gömerim sizi genede amca çocugu hala cocugu sevmeyeceksiniz derdi ,gerçektende öyle oldu aynı yatakta yatardık amca çocukalrıyla kimse kimseyle evlenmedi,
ama kaynım halasının kızıyla evlenmiş boşandılar ve bütün aile kimse kimseyle görüşmüyor ne yazıkki

Insanlar nasil boyle seyler dusunebiliyor, aklindan gecirebiliyor, hayal edebiliyor bir de bunu savunabiliyor sasiyorum dogrusu. Biz hala yeri gelir ayni odada yatariz kuzenlerimle. Bir kere rahatsiz edici bir davranis aklimizin ucundan gecmemistir. Hala dayimin oglunu gorunce dakikalarca sarilirim ozlemden. Cunku onu gormek benim icin cocuklugumu yeniden yasamak,beraber erik agacina cikmak,anneannemin sekerlerini kacirdigimiz gunleri yeniden yasamak, beraber misket oynamak... Anlayamiyorum bu ask(!)i kusura bakmayin.
Ote yandan biyolojik olarakta sakincali bir durum,bile bile lades...

Kardesimize de kardes gozuyle bakmiyorsak evlenebilir miyiz? Ya da dayimizla, amcamizla, babamizla falan, ama nikah dusmuyordu degil mi dinen? Dusse evlenilir diye savunulurdu yani... eniste, baldiz falan nikah dusen herkesle evlenilebilir, zaten erkek 4 kadinla da evlenebilir, cunku bizde akil mantik yok, allah helal kilmissa sorgulamak, ama o teyzemin oglu demek yok, peki anladim.

aynen canım bu ilişkileri savunanlara göre, eşim beni kardeşimle aldatıyormuş konularına, yapacak bişey yok nikah düşüyor deyip geçeceğiz artık.

böyle birşeyi sakın yapmasınlar nedir ya aşık olmuşlar napsınlar şimdi? bizim sülalede bir üst jenerasyonda var akraba evliliği, hiç de "vay terbiyesiz halasının kızına kötü gözle bakmış" diye düşünmedik. ortada kötü bir göz yok çünkü, eşi hayatının kadını olmasını istemiş, dur şunla 3-5 takılıp bırakayım diye düşünmemiş. sülalede de en uyumlu çiftler hatta hep evliliklerine imrenerek baktığım bir aile

aynen canım bu ilişkileri savunanlara göre, eşim beni kardeşimle aldatıyormuş konularına, yapacak bişey yok nikah düşüyor deyip geçeceğiz artık.
yahu aldatmayla evlenmeyi mi kıyaslıyorsunuz koca yakın arkadaşla aldattı konularına da "ohh hiç değilse etik davrandı akrabalık yok " deyip geçeceğiz artık

Midemi bulandırıyorsunuz.
Söyledikleriniz sapıklığın dik alâsı, bir de söylediğiniz gibi bilin insanıysanız durum daha vahim.
Yazık ki ne yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…