AKRABA EVLİLİĞİ Mİ, DEĞERLERE SALDIRI MI?

Tatlım konuyu açan kişi kuzeniyle zorla evlendirilmekten mi bahsediyor ben mi kaçırdım? Kuzenine aşık olmuş ve ailesi kabul etmemiş evliliklerini.
Hani dinden bahseden kim?
Hayır bir de dinen uygunluğunu tartışan kişilerin aslında işin dini boyutu umrunda değil. Sırf laf olsun torba dolsun. Dine de bir girelim biz diyorlar. Ne gerek var buna?
Dinen yasak olan birşeyi haa Tamam yasaksa yapmayalım da demiyecek maksat çirkin söylemler, innadığı gibi yaşamaya çalışanları karalamalar.
Al bakalım burdan neler çıkaracaksın arkamı yaslandım bekliyorum komikliklerini

Benim baba tarafım da göçmen, önceki konuda da söyledim anne tarafım zamanında akraba evliliği yapmış benim bildiğim 3 tavşan dudak vakası var ve tamamında ya tansiyon ya kalp ya şeker ve hepsinde sinirsel rahatsızlıklar var. Baba tarafım aynen dediğiniz gibi komşuya bile akraba gözüyle baktığı için değil akraba sülale evliliği bile yok ve herkes yaşlılıktan veya kazalardan vefat ediyor.

Çok ilginçtir ki hiçte amca oğlu teyze kızı vs. kimse kimseye aşık olma durumu da olmadı. Demek ki bazı şeyler kültürle ilgili.

Evet Tatlım kuşlar uçar, uçak da uçar, o zaman uçak aslında kuştur yok Tatlım gördüğün gibi kelime oyunlarından sadece saçmalıklar üretilebiliyor, zorlama

Yahu dünyada adam mı kalmadı da amcamın oğluna aşık olacağım.

Sırf polemik yaratma amaçlı açılmış bir konu. Niye bu kadar gocunuldu bu konudan? herkes fikrini söylüyor sonuçta.. siz bunu normallestirmek ister gibisiniz. Üzgünüm ama eskiden bu tarz evlilikler yapılmış olabilir tanıdık olsun, miras bölünmesin düşünceleriyle fakat günümüzde bunu savunmanın (hem de bu kadar şiddetle ) ne gibi bir açıklaması olabilir ? Garipsenen evet kardeşimin çocuğunu kendi çocuğum gibi seviyorum ve onun çocuğu ile kendi çocuğumun evlendiğini düşünemem bana ters geliyor. Bunu belirtmenin nesi yanlış? Biraz geleneklerinizden, dayatılan fikirlerden arının. Biraz mantığınızla düşünün. Genetik olarak riskin fazlalığını bile kanitlanmasina rağmen görmeyecek kadar kör etmişsiniz bu konuda kendinizi. Dar bir perspektiften bakıyorsunuz üzgünüm o yüzden tartışılacak bir konu yok.

Ben senin kadar komik olamam babysi
Sınıf arkadaşınla evlenmiş de ne olacakmış da..
Komşu kızı almayanlar eşcinselle evleniyormuş da.. Bu daha etikmiş..
Komşu kızı almayanlar göçmenler zaten hadi göster bakalım eşcinsel alan kimmiş??

Evet Tatlım kuşlar uçar, uçak da uçar, o zaman uçak aslında kuştur yok Tatlım gördüğün gibi kelime oyunlarından sadece saçmalıklar üretilebiliyor, zorlama
Hadi sen onu geç de komşu kızı almayıp eşcinselle evlenen kim onu bi anlat.
Komşunun oğlu içine dert oldu sanırım :)

Bu bahsettiğin dün açılan konu. Bu konu daha genel. Önce onun farkına var.
İnsanların inandığı gibi yaşamasına bu kadar takılıyorsan komşusunun kızını akraba olarak görene de çamur atmayacaksın
Hadi komikliğine başka yerde devam et şimdi

Fikriye hanım ne alaka? Atatürk tek bir evlilik yaptı diye bilirdik biz ama..
Atatürk'ün eşi Latife hanımdır ve iki buçuk sene evli kalmıştır. Zaten evlilik adamı olmayan bir muhteremi bu konuya karıştırman bile çok saçma.

Önceki konuya yazmadım şimdi yazayım madem. Benim dayımın kızı, teyzemin oğluyla evlendi. Yani kızın halasının oğlu oluyor.
Herkes evlenmek istediklerini duyunca tuhaf karşıladı büyükler hiç istemedi dayım zorluk çıkardı ama onlar diretti. Bize de düğünlerine gitmek düştü. Ne yapalım yani taşa mı tutsaydık?
Ben hiç bir kuzenimle aşırı samimi değilim sürekli görüşmem ama bu da benim yapmayacağım bir şey. Ama kimse kimsenin kişiliğine saldırmaya hakkı yok.

ya çok enteresan, komşuyla niye evlenilmiyor?

Gerçekten ilginçmiş. Ben de iş arkadaşımla evlendim bu durumda.

Ben de o konuda iğrenç, insan kendini nasıl kuzeniyle bir yatakta düşünebilir ki diye sordum. Pişman da değilim. Benim Kuzenlerim benim iÇin kardeştir. Onlara potansiyel koca olarak bakamam, bakabilirsem ilişkimiz zedelenir bundan. Neden yapayım? Dünyada erkek kıtlığı mı var cidden ya başka erkek mi bulamadınız. Bana göre bu ahlaki bir sorundur.

He o konuda kuzenler birbirlerini erişkinken tanımışlar. Birbirlerini kuzen olarak bilmemişler bile. Belki bu yaptıklarını bir nebze hafifletebilir. Herkesin kişisel tercihi. Konuya dair fikir beyan ettik hepimiz, polemik amaçlı bu konuya ne gerek varmış anlamadım ama cevap yazmadan da duramadım.

çok ayıp etmişiz , ben de sınıf arkadaşımla evlendim çok utanıyorum kendimden
hem de ne ayıp ne ayıp bende mahalleden arkadaşımla evlesin yazıklar olsun bana. Şaka bir yana da akraba evliliği deyince ifrit oluyorum ya ne bileyim kim ne düşünür nne tapar bilemem ama benim şahsi görüşüm kendi duygularım gerçekten duşununce midem bulanıyor ne yapayım

aaah ahh ah. Bu yazdıklarının altına hiçbir kelime harf eklemeden katılıyorum. Bu yazıyı afiş yaptırıp her yere asmak isterdim.

Konuyu tam anlayamadım sanırım sinirli olduğunuz için toparlayamadınız pek. Atatürk ile ilgili kısımları gereksiz görsemde genel anlamda haklısınız. Akraba evliliği konusunda ben çok modernım mesajı vermek için sapıklık ensest filan gibi değerlendirmeler yapan insanların empati yoksunu, hayatı yanlızca kendi penceresinden degerlendırebılen sığ insanlar olduklarını düşünüyorum. Sen kuzenınle kardeş gibi büyüdün diye herkes böyle olmak zorunda mı? Akraba evliliğin yaygın olduğu yörelerde zaten kız erkek çocukları arasında böylesi bi yakınlık hiç bir zaman kurulmuyor ki. Zaten ailelerin 8-9 çocuğu olduğu için bilmem kaçıncı amcasının bilmem kaçıncı çocuğunu niye kardeşi olarak görsünler . İnsanaların hayata bakışını belirleyen bi yetıstırılme tarzı var, akraba evliliğinın normal karşılandığı bi ailede yetıstırılırsenız kuzeninize hiç bir zaman kardeşiniz olarak görmezsiniz.

Akraba evlililiği doğrudan hastalık nedeni olsaydı Yahudi toplumu baştanaşağa hasta olurdu. Dinin özgür bıraktığı konuyu insanlar sosyolojik duvarlarla kısıtlayıp daraltıyorlar. Ben bunu yaşadım. Kuzenimle ergenlik yıllarımızda tanıştık. Birbirimize büyük bir aşkla bağlandık ama gelin görün ki birbirimize çok uygun 2 insan olmamıza rağmen, mahalle baskısı yaşama korkusundan evlenemedik. Şimdi o evli. Ama mutsuzuz ikimiz de. Allahın özgürlük verdiği bir alanı insanların garip daraltmaları nedeniyle bu sonuç doğdu.
Ayrıca herhangibir konuda özellikle böyle insdanların özgürce fikirlerini beyan edebilecekleri kimliklerini ifrsa etmeden içlerini dökebilecekleri bu forumda hangi konu açılırsa açılsın, böyle aşağılayıcı ayıplayıcı, saygısız üslüplarla cevap verilmesine çok karşıyım. Fikre katılmıyor olabilirsiniz ama bunu medeni ve saygılı bir üslup ile ifade edebilirsiniz

daha önce akraba evlilikleriyle ilgili açılan konulara gelen yorumlardan yola çıkarak açmış konu sahibi, zaten yorumlar genellikle hakaret ve alakasız, saçma, mide bulandırıcı örneklerle kıyaslanmıştı......sorun konu sahibine ve bende konuya alakalı yorumlar yaptığım için biliyorumki bana,bizim gibi düşünen(kendim şahsen akrabamla evlenmem ama evlenen insana da tü k.ka da demem diyenlere) yada akraba evliliği yapmış insanlara hakaretler,aşağılamalarla dolu yaklaşımdı......her düşünce saygı çerçevesinde olduğu müddetçe saygındır bence.........toplumda bunların içinden size uyanı alırsınız yada almazsınız seçim sizindir......zorla evlendirilene karşıyım ama akraba evliliğinde de her insanın kendi eşini seçebilme hakkına sahipse ,karşılıklı isteğe tabiyse sıkıntı yok bence.....

Dünyada adam kalmadı zaten sen ancak internetten bulabilirsin o zman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…