- 30 Ocak 2014
- 725
- 295
- 123
- Konu Sahibi obiviyante
-
Zübeyde hanımın akraba evliliğine karşı çıkma nedeni bu yani!!
:) başka neler yazıyor o kitapta çok merak ettim :)
birini abi gibi görürsün, bunu dile getirirsin anlarım.
xxx benim abim gibidir/kardeşim gibidir, aramızda olmaz öyle muhabbet dersin.
ama direk komşu ile olmaz çok garip duruyor gerçekten.
birlikte büyümenin aşkla ne alakası var.
illa 18den sonra mı tanışmak gerekiyor aşık olmak için, evlenmek için.
tatlım biz anlaşamıyoruz ya, burda ben ne göçmen kelimesini görüyorum, ne eşcinsel evlilik kelimelerini... kusura bakma ban yemek istemiyorum, kanırtmayalım burda bırakalım istersen, beni alıntılama lütfenBu ne peki cici komşu kızı :)
Atatürk Fikriye hanım ile hiç bir zaman evlenmedi. Fikriye hanım Ataya aşıktı ama kendisi o gözle yaklaşmadı fikriye hanıma. kıyaslarken tarih öğrende gel önce ve evet ensestliğin alasıdır iki kuzenin evlenmesi. ha abi kardeş ha kuzen benim için asla ve asla bir farkı yoktur.
Zaten tanıdığın birine durup dururken aşık olmazsın . Bahsettiğiniz sevgi , aşk değil bana kalırsa . Aşk , hoşlanma ilk görüşte olan birşey .
Boşayacaktın canım o zaman. Komşusunun kzını almayanlar göçmenlerde olur zaten, şimdi bilmiyormuş gibi davranma.tatlım biz anlaşamıyoruz ya, burda ben ne göçmen kelimesini görüyorum, ne eşcinsel evlilik kelimelerini... kusura bakma ban yemek istemiyorum, kanırtmayalım burda bırakalım istersen, beni alıntılama lütfen
Canım, zaten kimse sana bir şey demiyor ki.. Dün sadece konusu oldu, bizde komşu kızı alınmaz dendi. Gerekçesi de, bizde komşu da bir nevi akraba olarak görülür. Durum bundan ibaret.bu konu da tartışmaya açık ki.
ben eşimle kaç yaşından itibaren tanışıyorum bilmiyorum, herhalde 13-14dür.
şimdi o yaşta benim de onun da karşı cinse ilgisi yokmuş, birbirimiz aklımıza bile gelmemişiz.
ama hayatlarımız ara ara kesişti, 19 yaş civarı sevgili olduk.
herkesde böyle değildir, kimi senin gibi ilk görüşte olmadıysa olmaz der, kimi benim gibi neden olmasın der.
ben yanlış anlaşılmasın bu kurallara karşıyım;
komşu ile evlenilmez.
kuzen ile evlenilmez.
sen abi-kardeş görürsün o gözle bakmazsın eyvallah.
ama dünkü konudaki örnekte, veya bazı arkadaşların kendi hayatları ile ilgili verdikleri örnekte, genelde belli yaş sonrası tanışma, ya da ailelerin çok samimi olmaması dolayısı ile kardeş gibi büyümeme durumları var. bu kişilerin birliktelikleri bana garip gelmiyor.
yoksa benim oğlum kız yeğenimle kardeş gibiler mesela, aralarında bu tarz bir ilişki elbette ki normal kabul edilemez.
ama bahsedilen örneklerde kişiler kardeş gibi büyümemişler, ve zaten kardeş de değiller.
NOT: Zorunlu akraba evliliği de zorunlu herhangi bir evlilik gibi çok çok kötü, bunu konu bile etmiyoruz değil mi.
Ama ortaya atan o..
Ben de merak ettim kimmiş bu kişi diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?