- 15 Ekim 2012
- 4.626
- 1.367
- 198
- Konu Sahibi obiviyante
-
Evet annesi ve babası arasındaki bu okul konusunu bilmeyen yok zaten de, Atatürk'le ne alakası var konunun??Canım o kitap değil kitaplar anılar gerçekler. Kaldı ki ilkokul okumuş her insan Atatürk ün annesinin oğlunun geleneksel eğitim almasını babasının ise modern eğitim almasını istediğini de bilir. Burdan da çıkarımda bulunup durumu daha iyi kavrayabilirsin
Anladım.. :)Size demedim zaten yanlış alıntılamışım :)
Konuyu açıp açmama konusunda kararsız kaldım ama karşı tarafın toplumsal değerlere pervasızca saldırabilmesi bana cesaret verdi. Buradaki birtakım insanlar bu ülkede yaşayan ve müslümanım diyen insanlara “EVET BEN ENSEST BİR İLİŞKİNİN ÜRÜNÜYÜM.” dedirtmeye çalıştılar.
Birde bunu hafifletip ne var ki bunda ENSEST kelimesinden neden rahatsız oluyorsunuz diyen insanlar oldu! Bu kadar basit öylemi?
Fikriye hanım Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün akrabasıydı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz Atatürk’ çü olabilirsiniz ama ATATÜRK SİZCİ DEĞİL Dİ! Çünkü o sizin gibi insanından ve değerlerinden utanmadı. Sizden taraf değildi, bizden taraftı. Bir Osmanlı paşasıydı. Annesinin mezarı anıt mezar olsun istemedi. Sade bir kayayı mezar taşı olarak kabrinin başına diktirdi. O kadar alçak gönüllüydü, kibirden uzaktı!
Allah rahmet eylesin.
Bunu beni ve benim gibileri İslami değerlerle vurmaya çalışanlar için söylüyorum.
Meselenin akraba evliliğiyle ilgisi yok. Başka bir mesajda beni ilkel mendel kanunlarıyla aklı sıra bilgilendirmeye çalışan bir başka hanımefendinin dediği gibi -ki kendi dediğinden haberi yok- mesele sadece ve sadece genetiktir. Çekinik iki gen bir araya geldiğinde hastalık oluşabilir. Bu sadece akraba evliliğinde görünür diye bir kural yok. Birbiriyle yakından uzaktan hiçbir genetik bağı olmayan iki insan evlense ve onların hastalık nedeni olabilecek çekinik genleri bir araya gelse çocukları yine hasta olabilir. Akraba evliliklerinde genetik frekansın teorik olarak uyumlu olma ihtimali daha yüksektir bu nedenle tedbir amaçlı akraba evliliği ÖNERİLMEZ o kadar. Daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi BELİRGİN GENETİK HASTALIKLARIN OLMADIĞI DURUMLARDA AKRABA EVLİLİĞİNİN SAĞLIK AÇISINDAN BİR SAKINCASI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM!
ANCAK, ailede belirgin genetik hastalıkların olduğu durumlarda;
Mesela şizofreni hastalığı gibi, akraba evliliği bence de yapılmamalıdır. Çünkü çocuk kuvvetle muhtemel şizofreni olacaktır. Bunun yine söylüyorum akraba olmakla bir ilgisi yok arkadaşlar. Bambaşka ülkelerden iki şizofreni hastası evlensin onların çocukları da kuvvetle muhtemel şizofreni hastası olacaktır. Mendel amcamın dediği gibi çekinik genlerin bir araya gelme ihtimali artacaktır.
Ben bugüne kadar ne KURAN’I KERİMDE nede HADİSLERDE AKRABA EVLİLİĞİNİ TAVSİYE EDEN TEK BİR METİNLE KARŞILAŞMADIM ama YAPAMAZSINIZ GİBİ BİR KURALDA YOK. PAŞA GÖNLÜN BİLİR DİYOR YANİ!
İnanmayabilirsiniz, dinsiz, Allah’sız, ateist neyse artık olabilirsiniz ama bu size karşı tarafın inanç sistemine ve yaşam biçimine hakaret etme hakkını vermez. Karşı tarafa saldırmanız sizin değerlerinizin ne kadar kaygan bir zeminde olduğunu gösterir.
Yazacak çok şey varda ne fayda?
Siz insanınızı aşağılamaya devam edin. Ne kazandıracak bu size çok merak ediyorum.
NOT: Bu yazdıklarım kesinlikle efendi efendi akraba evliliğini doğru bulmadığını ya da kuzenini eşi olarak düşünemediğini söyleyen kişilere değildir. Bende akraba evliliği yapmadım. Bende kuzenimi eşim olarak düşünemem.
Benim sitemim akraba evliliği yapmış ya da yapan insanlara;
· Sapık
· Ensest
· İğrenç
· Mide bulandırıcı
· İnsan kuzenine hâllenir mi?
Diyen, insanından nefret eden ve her fırsatta insanını aşağılayan zihniyetedir.
Ahahahaha, süper yaa. Nasıl oldu o?Akraba evliliği denilen olay, hadi genetik kısmını es geçelim mantık olarak ve psikolojik açıdan sağlıksız yanlış.. Örnekse; yakın bir arkadaşım bundan 4 yıl kadar önce en son çocukken gördüğü ve hiç iletişim kurmadığı başka bir ülkede yaşayan teyze oğluyla aşık olup(!) nişanlandı.. Sonra bi sebeple evlenmelerine gün kala ayrıldılar.. Olaydan 2 yıl sonra da aynı teyze oğlunun başkasıyla olan düğününe gidip göbek attıUnutmayın ki evlilik kadar ayrılık da doğal bi olay.. Ve akraba olunca bu ayrılıklarda o insanları hayatınızdan söküp atamazsınız
Bayaa mecburen oldu işte kan bağını söküp atamazlar gitmek zorunda kaldı orda ayıp olmasın yanlış anlaşılmasın diye oynamak zorunda bile kaldı.. Tabi psikolojisi ne hale geldi Allah bilir.. Akraba bu yani atsan atamazsın satsan satamazsın.. Bu tarz evlilikleri yaparken bunları da düşünmekte fayda var benceAhahahaha, süper yaa. Nasıl oldu o?
Defalarca tartistik bu konuyu, herkesin fikri baska ,diger konularda oldugu gibi. Kisileri sahsi olarak itham etmiyorum ama bana gore enseste cok yakin bir olay akraba ile evlenmek
İlle kan bagim olmasi sart degil, evlilik yoluyla akraba olunmus insanlarla da evlenilmez, komsu cocuguyla da evlenilmez, hatta ve hatta arkadasimin hoslandigi kisi ile de evlenemem. Bunlar benim degerlerim. Din bu konuya nasil yaklasirsa yaklassin, dinin her soyledigini kabul edecegim diye bir kural yok.[/QU
Sanırım yakında aynı semtte ve hatta aynı şehirlerde oturanların evliliğini de ensest kabul ediceksiniz bayağı geniş bir yelpazeniz var.Akraba evliliği ensest değildir, tabii hoş bir durumda değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?