- Konu Sahibi karamsargirl
Evlenseniz, çocuğunuz engelli doğsa ne olacak?birbirimizi sevdik![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evlenseniz, çocuğunuz engelli doğsa ne olacak?birbirimizi sevdik![]()
bu bu sebepten diye söylediniz mi birde?evet kan bağımız var. babamda bu kişilerle sorunlar yaşamış ailecek. Onaylamayacağını biliyorum ve bu yüzden bitiriyorum ama bana sen babanın kafasıyla yaşıyorsun diyor![]()
Bu durumda babanizla da ayni durum soz konusu olmasi gerekmiyor mu?Halam ve eniştem aynı köylü. Aynı soyisim o yüzden halamın soyadı değişmemişti.
Bir değil iki olumsuzluk sözkonusu yani… yaşın küçük, önüne bak derimevet kan bağımız var. babamda bu kişilerle sorunlar yaşamış ailecek. Onaylamayacağını biliyorum ve bu yüzden bitiriyorum ama bana sen babanın kafasıyla yaşıyorsun diyor![]()
Keşke zaten babası düzelmiş artık. Geçmiş geçmişte kalsa keşke onu seviyorum kafalarımız uyuyordu. Çok yakın akraba değiliz bu yüzden ben sorun etmemiştim evliliği.Keşke herkesin babası alkol alıp küfür eden insanları sorun edecek kadar geri kafalı olmasa.. Sevgi pıtırcığı olsa mesela.
halanın eşinin yeğeni ile nasıl aynı kütük ve aynı soyisim olabiliyorsun ben onu anlamadım.
hala, evlenmeden önce babanla yani seninle aynı soyadı taşıyor burası okey.
ama evlenince halanın soyadı değişiyor, eniştenin soyadını alıyor.
bu yeğen dediğin kişi eniştenle aynı soyadı taşıyor olabilir, enişte bu yeğenin amcasıysa. aksi durumda aynı soyadı da taşımaz. bu enişte, senin çocuğun dayısı olsa mesela aynı soyad zaten değil.
kütük mütük ne alaka?
bunu bi çözebilir miyiz?
Türkiye engellilikte dunyadanin önde gelen ülkelerinden. Bunun çoğu da doğu illerinde. Bununla ilgili istatistiki veriler, doktor açıklamaları var açıp okuyun. Kan bağı uzak olması engel ihtimalini bitirmez sadece azaltır.benim annemle babamın soyadı da aynı. 3-4 kuşak önceki dedeler kardeş. uzak akrabalar. o kadar uzaklıkta engel durumu olmaz. her soyadı aynı olan her uzak akraba olan evlenince çocuğu engelli olacak diye bir şey yok. öyle olsa anadolunun çoğu engelli olurdu zaten. şurda insanların köyünden çıkıp başka insanlarla evlenme geçmişi kaç yıl ki zaten.
evlenince aileler de işin içine karıştığı için aileyi dinlemekte fayda var. bir de yabancı gelinler kıymetli olur akraba veya köylüsü olan gelinler daha yıpratılır. yine de pişman olmamak için babana söyle gitsin belki fikri değişmiştir.
Halam ve eniştem aynı köylü. Aynı soyisim o yüzden halamın soyadı değişmemişti.
halanla esi akraba degilse akraba degil hisimsiniz. hos akraba olsaniz da uzak akrabaMerhaba. Öncelikle bu hesabı bu konuyu açmak için açtım bilginize.
Ben bir gün ilkokul arkadaşımla görüşüyordum.Ama arkadaş olarak.Tabii ki içimde ona karşı hislerim vardı. Onun da bana karşı varmış ve bu konuşma boyut değiştirdi. Her neyse biz aynı zamanda akrabayız da. Benim halamın eşinin yeğeni. Yani ben halama hala diyorken o yenge diyor.Benim eniştem onun amcası falan. Akrabalığımız oradan geliyor. Aynı köy,aynı kütük,aynı soyisim.
Yaşlarımız 21.
Ben üniversite son sınıf (4) öğrencisiyim. O da 2 senelik okuyup iş hayatına başladı. Annesi ona kız bakıyordu. Hatta bulmuştu birini fakat benimle birlikte olduğu için annesine beni anlatmak durumunda kaldı. Bir süre sonrada her şeyin net olmasını istiyorum. Sizinkiler bilmediği için kötü hissediyorum. Sen de annenle bu durumu konuşmalısın dedi. Ben de düşündüm taşındım ve annemle bu durumu paylaştım. Bu arada babamdan biraz bahsetmek istiyorum.Kendisi aşırı geri kafalı ve yobaz düşünen bir insan.Bunları özür dileyerek yazıyorum çünkü başka şekilde ifade edemezdim.
Ben erkek arkadaşımla konuşurken son senem dedim ve okul bittikten sonra adını koyarız diye düşündüm. Tamamen bizimkiler onaylar diye düşünerekten. Anneme anlattığımda da çıldırdı. Bizim onlarla sorunlarımız var dedi.Zamanında onun babası alkol içip insanlara küfür edermiş. Sıkıntılar olmuş bayağı. Bu durumdan dolayı babam onlarla aynı masaya oturmazmış.Kız vermezmiş. Bitirmemi söyledi. Ben de daha okulum bitmediği için babama anlatmadım. Çünkü hem okul bitmediği için yok diyecek hem de geçmişte onun babasının yaptığı şeyler yüzünden istemeyecekti. Bende okulumu bahane ederek bitirdim fakat bana “okulum son sene dedin,ümit verdin niye bunu yaptın” dedi.
Her neyse sormak istediğim şey siz olsanız bu durumda devam mı ederdiniz yoksa aileler arasındaki anlaşmazlıktan dolayı bitirir miydiniz?
Beynim yandıhalanın eşinin yeğeni ile nasıl aynı kütük ve aynı soyisim olabiliyorsun ben onu anlamadım.
hala, evlenmeden önce babanla yani seninle aynı soyadı taşıyor burası okey.
ama evlenince halanın soyadı değişiyor, eniştenin soyadını alıyor.
bu yeğen dediğin kişi eniştenle aynı soyadı taşıyor olabilir, enişte bu yeğenin amcasıysa. aksi durumda aynı soyadı da taşımaz. bu enişte, senin çocuğun dayısı olsa mesela aynı soyad zaten değil.
kütük mütük ne alaka?
bunu bi çözebilir miyiz?