- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.633
- 548
- 40
- Konu Sahibi edebiyatasigi
-
Yani sanki eczaneden gebelik testi alıyormuş gibi gen testi yaptırılır yazıp durmuşsunuz ama bunlar maliyetli şeyler bilginiz var mı? Kaç çift evlenmeden önce gidip de bir gen haritamızı çıkartalım, risk varsa tüp bebek yaptıralım der? Yazdıklarınızın ne kadar fantastik olduğunun farkında değil misiniz gerçekten?
Tabi sizin 150 IQ seviyeniz. Akraba evliliğinden doğan ve bu evliliği yapan herkes gerizekalı diğer herkes akıllı.Zaten burda "bizim bütün sülale hatta bütün köy akrabasıyla evli hiç de engelli çocuk çıkmadı" diyenlerin hepsi muhtemelen bu durumda ama hepsi böyle olduğu için durumlarının farkında bile değiller, 80 IQ normalleri olmuş.... 2 kol 2 bacak varsa engel yok onlara göre , akraba evliliği şahane
Akraba misiniz diye soruyormus doktor, evet öyleyiz derse başka şeylere bakiliyormus. Öyle dedi kendisi ben de bilmiyorum başka neye bakıyorlar o zaman.Akdeniz anemisine bakılıyor sadece yahu bir de hepatit yanlış hatırlamıyorsam. Genetik hastalıklarla ne ilgisi var. Başka bir yerde yaşıyor herhalde arkadaş, bilimkurgu izler gibi okuyorum yorumlarını
Tabi sizin 150 IQ seviyeniz. Akraba evliliğinden doğan ve bu evliliği yapan herkes gerizekalı diğer herkes akıllı.
Estağfurullah geri zekalı demeyelim de alt sınır çok mümkün görüldüğü üzereTabi sizin 150 IQ seviyeniz. Akraba evliliğinden doğan ve bu evliliği yapan herkes gerizekalı diğer herkes akıllı.
Hı hı..Estağfurullah geri zekalı demeyelim de alt sınır çok mümkün görüldüğü üzere
Ben akraba evliliklerinde hastalık olmuyor demiyorum ama her akraba evliliği yapan hastalık taşıyor veya hastalıklı doğuyor diye birşey yok diyorum.
Bunu siz yazdınızHiçbie risk yok. Hayır yani tüm çevrem yakınlarım akraba evliliği yaptı. Bile isteye yaptılar, annelerimiz babalarımız da akraba, fakat hiçbirinin çocuklarında bir sıkıntı yok.
Annemin teyzesinin torunu ile bile kardeş olduğumuz hissettirilerek büyüdük...yakın akraba olmadığımızı burda öğrendim ve az önce onunla evlenme ihtimalimi düşündüm, midem bulandı yav, yapmayın böyle şeyler
Ya parasını geçtim, annenin vücuduna yapılan bir ton hormon iğnesi, o süreç kolay mı? Ne var, genetik hastalık varsa tüp bebek yaptırır demek ne kadar kolaytüp bebek için kredi çekip 2-3 sene ödeyen, tutmadığında bir daha denemek için mecbur kredi bitene kadar bekleyen insanlar var hem de milyonlarca.
herhalde tüp bebeği içinde şeker satılan pleksi tüplerde yapıyorlar algısı var.
Neye bakıyor olabilirler diye düşünüyorum, en fazla birkaç hastalığa daha bakılıyordur kandan tespit edilen. Tc de yaşıyoruz yahu, akrabalar evlenecekmiş aman da aman diye genlerine bakarlar mı sizce? Ücretsiz?Akraba misiniz diye soruyormus doktor, evet öyleyiz derse başka şeylere bakiliyormus. Öyle dedi kendisi ben de bilmiyorum başka neye bakıyorlar o zaman.
Eşim annemin teyzesinn oğlu ve 13 yıldır evliyiz. Aracı usulü başlayıp severek evlendik. En büyük eksisi ailede çıkan sıkıntılar olduğunda asla kötü olamıyorsun başkası olsa kapını kaparsın ama akraba diye kapanmıyor. Bunun harici her zaman memnunum aile ortak olduğundan beraber hareket ederiz gideriz geliriz. 2 evladım var hayırlısı ise size de nasib olsunArkadaşlar hassas bir konu ile buradayım. Akraba evliliğine çok önceden beri yanlış olduğu gözüyle bakarım. Benim için kuzenler birbiriyle kardeştir. Ancak şöyle bir şey oldu. Birkaç hafta önce bana birisi benimle evlenmek istediğini beni tanımak istediğini söyledi. Bu kişi annemin teyzesinin oğlu. Aslında çok yakın akraba sayılmaz. Annemin kuzeni dediğime bakmayın genç ve yakışıklı birisi. Ben ilk başta olmaz dedim ancak tanıyınca ne kadar iyi birisi ve ne kadar karakterli olduğunu gördüm. Bir yanım akraba evliliği diye olmaz diyor ama bir yanım yıllardır aradığın hayalindeki kişi diyor. Sizin görüşleriniz neler?
Kuzen çocuğu diyince irkildim istemsiz, yoksa bana ne yav, isteyen kardeşiyle evlensin, zihniyet degismedikçe kardeşim ama tanımıyordum noktası çok uzak değil zatenSiz kardeş gibi büyümüş olabilirsiniz ne güzel, ben daha geçen ay annemin halasının oğlunu 25 sene sonra ilk kez düğününde gördüm mesela yurt dışında yaşadıkları ve yaş farkımız fazla olduğu için birbirimizi en son çocukken görmüştük. Literatüre göre her kardeş gibi büyüdüğümüz kişi yakın akrabamız kabul edilmiyor yalnız. Kuzen bile dördüncü derece akraba kategorisindedir. Cımbızladığınız tek bir cümlem doğru yani annenin kuzeninin çocuğu yakın akraba değildir. Şimdi çarpıtıp kuzen evliliğini destekliyorsunuz dersiniz diye önlemimi alayım akraba evliliğini desteklemiyorum, alıntıladığınız mesajımda da akraba evliliğinin çok fazla sakıncaları var yazmışım zaten. Ne yaptığımı düşünüyorsunuz da yapmamamı istiyorsunuz anlayamadım o yüzden?
Bunu siz yazdınız
Ya parasını geçtim, annenin vücuduna yapılan bir ton hormon iğnesi, o süreç kolay mı? Ne var, genetik hastalık varsa tüp bebek yaptırır demek ne kadar kolay
Kusura bakmayın o zaman şöyle diyim öyle yazdım ama kendi ailemde böyle bir problem olmadığı için. Ve çevremde böyle bir problem görmediğim için hiçbir risk yok dedim. Özür dilerim.Bunu siz yazdınız
Tövbe öz kardeşini ya da anne bir baba ayrı kardeşini de 25 yil görmeyenler var tvde vs görüyoruz bu nasıl kriter olabilir. Hatta kardeşini kuzeni sananlar var , bizim köyde vardı bir tane. Çocuğu olmuyor diye baba, kız kardeşine vermiş çocuğu anne ölünce. Olay kardes gibisiniz de değil kan bağı. Çok yakın veya biraz uzak ne fark eder.Kuzen çocuğu diyince irkildim istemsiz, yoksa bana ne yav, isteyen kardeşiyle evlensin, zihniyet degismedikçe kardeşim ama tanımıyordum noktası çok uzak değil zaten
Siz dikkatli bir gozlemleyin yine de.Kusura bakmayın o zaman şöyle diyim öyle yazdım ama kendi ailemde böyle bir problem olmadığı için. Ve çevremde böyle bir problem görmediğim için hiçbir risk yok dedim. Özür dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?