- 29 Mayıs 2021
- 14.304
- 93.105
- 548
- 36
- Konu Sahibi edebiyatasigi
-
Neden uğraşılsın bunlarla? Kaç akraba evliliği yapan, bu kadarini düşünüyor ayrıca?Ama bu dediğinizin de bir çözümü var ki hastalık riski varsa, taşıyıcılık varsa böyle bir durumda eşler tüp bebek programına alınarak elde edilen embriyoları işlemden geçirilerek hastalık taşımayanlar, seçilir ve anneye transfer edilirmiş. Böylece anne olası hasta bebek doğurmaktan korunmuş oluyormuş bunu söyleyen doktorlar bilim yani ben değil.
Yani ? Beraber buyutuldugun insanlara kuzenin veya bir başkası zaten kardeş gibi bakarsın o zihniyet ile ilerlersin. Buyutulurken zaten o zihniyette buyutuluyorsun. Kardeşlik adı altında.beraber buyumenizden bahsetmiyorum.Buyutulme zihniyetinizden bahsediyorum
Orası öyle ama evlenme nedeni gönül ferman dinlemiyor, bu ayrılık çok acı... şeklinde gösterildiği için öyle dedim.Yav ne aşkı ne meşki, hayati durumlarda yemişim aşkını.
Dünyaya belki de yıllarca acı çekerek yaşayacak bir canlı getirme durumum olacakken aşk mı görür gözüm? Başlarım öyle aşkın ısdırabına yani.
Benim üst soyumda iki kardeş çocuklarını evlendiriyorlar. Sonra bunlar boşanıyor. İki kardeş yaklaşık 40 sene küs kalıyorlar. Biri diğerinin cenazesine bile gitmedi. Buyrun, akraba evliliği işte.valla insan kaderini biraz da kendi belirler. ben sadece genetik problemlerden dem vurdum ki akraba evliliklerinin hiç birinde sağlıklı kalabilen aile ilişkisi de görmedim.
Anlamiyorsunuz kiYani ? Beraber buyutuldugun insanlara kuzenin veya bir başkası zaten kardeş gibi bakarsın o zihniyet ile ilerlersin. Buyutulurken zaten o zihniyette buyutuluyorsun. Kardeşlik adı altında.
sizde çıkmayacağının garantisi mi var? bilinmeyen o kadar fazla hastalık var ki akraba olmayanlarda bile çıkıyor dediğim şey bilimsel bir şey zaten hiçbir risk yok gibi bir iddiada bulunulabilecek bir şey değilHiçbie risk yok. Hayır yani tüm çevrem yakınlarım akraba evliliği yaptı. Bile isteye yaptılar, annelerimiz babalarımız da akraba, fakat hiçbirinin çocuklarında bir sıkıntı yok.
Çocuk sağlıklı çokda normal ama sonra bi bakiyorsun gozleri aşırı derecede bozuk sonra bi bakiyorsun yanlardan görmüyor bizim gibi, at gözlüğüyle bakıyor gibi detaylı arastırmada tavuk karası olduğunu öğreniyorsun baksan bi sıkintısı yok ama elele tutmadan hafif karanlikta bile zor yüruyor anca sallasınlar birsey olmaz diye her gittiği dr açık acık kör olacaksın diyor aman akrabalar evlensinfe çocuklar kör olsada olurGeçmiş olsun Bibi. Demek ki sağlıklı doğdu sorun yok diye de bakilamiyormus, esin ile bunu gördük. Uyuyan ve belli bir yaşta ortaya çıkan genetik rahatsızlık da görüşebilirmis.
Bu illa akraba evliliğinde görülür diye bir şey yok akrabalığı olmayanda da olabilir ama diğer türlü risk çok çok daha fazla.
Yo ben sizi anladım ama siz beni anlamak istemiyorsunuz. Akraba evliliği yapılan herkesi kotuluyorsunuz. Sizin yaptığınızda doğru değil.Anlamiyorsunuz kianlasanız zaten bunu savunmazdiniz
Bizde tam tersi mesafe koyulmazdı. Hatta küçükken akrabalardan yakın oturanlara gidip gelinirdi. Ama babamın yurtdışında olan kuzenlerini sonradan gördüm mesela evlilik niyetiyle göstermedilşerini de düşünmüyorum çünkü çocukları da babam yaşında nerdeyseher çevrede öyle değil. Bazı aileler öyle yapıyorsa bilemem, ilginç geldi. Yurtdışında veya çok uzak yere evlenip ailesinden bağını koparmadıysa görüyor tanıyorduk ama uzak yere evlenip bağını kopardıysa tanımıyorduk. Birde çok kalabalık bir aileyse zor oluyor.
Ben akraba evliliklerinde hastalık olmuyor demiyorum ama her akraba evliliği yapan hastalık taşıyor veya hastalıklı doğuyor diye birşey yok diyorum.Rizeliyiz bolca akraba evliliklerimiz var size gayet çok sorunlu akrabalarimı yazabilirim biride eşim ve tedavisi yok
Çocuk sağlıklı çokda normal ama sonra bi bakiyorsun gozleri aşırı derecede bozuk sonra bi bakiyorsun yanlardan görmüyor bizim gibi, at gözlüğüyle bakıyor gibi detaylı arastırmada tavuk karası olduğunu öğreniyorsun baksan bi sıkintısı yok ama elele tutmadan hafif karanlikta bile zor yüruyor anca sallasınlar birsey olmaz diye her gittiği dr açık acık kör olacaksın diyor aman akrabalar evlensinfe çocuklar kör olsada olur
Aynen bu çocuklar bunu görerek ,görüşsün ya da gorusmesin kuzenini potansiyel eş adayı olarak gözlemleyerek büyüyore bu bence daha sağlıksız. çocukluktan beri dip dibesin, sonra evlenebiliyorsun.
demek ki daha o yaşlarda bir şekilde çocukların bilinçaltına ileride bununla evlenebilirsin fikri yerleştiriliyor ki ileride bunu normal kabul ediyor insanlar.
aksi halde kuzeniyle beraber büyüyüp de severek evlenebilen birinin olması ihtimal dahili olamaz bence.
Tercih ve kader meselesi. Büyük konuşmamak lazım.Neden uğraşılsın bunlarla? Kaç akraba evliliği yapan, bu kadarini düşünüyor ayrıca?
Benimde annemle babam kuzen, başka akraba evlilikleri de var aile içinde. Bizde de görünürde bir hastalık yok ama taşıyıcı olabiliriz bunu da bilmiyoruzbizim nesilde ise akraba evliliği yok, hiçbirimiz sıcak bakmadık buna.
Kimseye de bizde hastalık yok, evlenin gitsin akrabalarınızla demem o kadar riskine rağmen.
Bir çocuğun hayatı mı aşk mı? Anneysen yani anne olmaya karar verdiysen her türlü çocuk demen lazım. Ben evli de değilim, çocuğum da yok. Ama ben bile şu noktaya varabiliyorum. Gelmiş burada evli barklı, çocuklu hanımlar kısmet deyip işin içinden çıkıyorlar, pes. Kısmetmiş ya, nasıl da kolay sıyrılıyorlar.Orası öyle ama evlenme nedeni gönül ferman dinlemiyor, bu ayrılık çok acı... şeklinde gösterildiği için öyle dedim.
Yoksa ne aşkı ya görürsün vov dersin baktın kuzenin, akraban uzak durursun, zaten yıllardır görmemişsin zor olmaz. O ayrilamayacak noktaya gelene kadar görüş görüş sonra aşk de.
Benim üst soyumda iki kardeş çocuklarını evlendiriyorlar. Sonra bunlar boşanıyor. İki kardeş yaklaşık 40 sene küs kalıyorlar. Biri diğerinin cenazesine bile gitmedi. Buyrun, akraba evliliği işte.
Ya işte...bizim eski bir komşumuzun da iki kızının çocukları evlendi. 10 sene sonunda bebekleri olmuyor diye boşandılar.
erkek döndü anneannesinde yaşamaya başladı. ne kız ne de kızın annesi gitmedi o eve görmemek için. kötü ayrılmışlardı çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?