Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden uğraşılsın bunlarla? Kaç akraba evliliği yapan, bu kadarini düşünüyor ayrıca?
Benimde annemle babam kuzen, başka akraba evlilikleri de var aile içinde. Bizde de görünürde bir hastalık yok ama taşıyıcı olabiliriz bunu da bilmiyoruz bizim nesilde ise akraba evliliği yok, hiçbirimiz sıcak bakmadık buna.

Kimseye de bizde hastalık yok, evlenin gitsin akrabalarınızla demem o kadar riskine rağmen.

Orası öyle ama evlenme nedeni gönül ferman dinlemiyor, bu ayrılık çok acı... şeklinde gösterildiği için öyle dedim.
Yoksa ne aşkı ya görürsün vov dersin baktın kuzenin, akraban uzak durursun, zaten yıllardır görmemişsin zor olmaz. O ayrilamayacak noktaya gelene kadar görüş görüş sonra aşk de.

valla insan kaderini biraz da kendi belirler. ben sadece genetik problemlerden dem vurdum ki akraba evliliklerinin hiç birinde sağlıklı kalabilen aile ilişkisi de görmedim.
Benim üst soyumda iki kardeş çocuklarını evlendiriyorlar. Sonra bunlar boşanıyor. İki kardeş yaklaşık 40 sene küs kalıyorlar. Biri diğerinin cenazesine bile gitmedi. Buyrun, akraba evliliği işte.

Yani ? Beraber buyutuldugun insanlara kuzenin veya bir başkası zaten kardeş gibi bakarsın o zihniyet ile ilerlersin. Buyutulurken zaten o zihniyette buyutuluyorsun. Kardeşlik adı altında.
Anlamiyorsunuz ki anlasanız zaten bunu savunmazdiniz

Hiçbie risk yok. Hayır yani tüm çevrem yakınlarım akraba evliliği yaptı. Bile isteye yaptılar, annelerimiz babalarımız da akraba, fakat hiçbirinin çocuklarında bir sıkıntı yok.
sizde çıkmayacağının garantisi mi var? bilinmeyen o kadar fazla hastalık var ki akraba olmayanlarda bile çıkıyor dediğim şey bilimsel bir şey zaten hiçbir risk yok gibi bir iddiada bulunulabilecek bir şey değil

Çocuk sağlıklı çokda normal ama sonra bi bakiyorsun gozleri aşırı derecede bozuk sonra bi bakiyorsun yanlardan görmüyor bizim gibi, at gözlüğüyle bakıyor gibi detaylı arastırmada tavuk karası olduğunu öğreniyorsun baksan bi sıkintısı yok ama elele tutmadan hafif karanlikta bile zor yüruyor anca sallasınlar birsey olmaz diye her gittiği dr açık acık kör olacaksın diyor aman akrabalar evlensinfe çocuklar kör olsada olur

e bu bence daha sağlıksız. çocukluktan beri dip dibesin, sonra evlenebiliyorsun.
demek ki daha o yaşlarda bir şekilde çocukların bilinçaltına ileride bununla evlenebilirsin fikri yerleştiriliyor ki ileride bunu normal kabul ediyor insanlar.
aksi halde kuzeniyle beraber büyüyüp de severek evlenebilen birinin olması ihtimal dahili olamaz bence.

Rizeliyiz bolca akraba evliliklerimiz var size gayet çok sorunlu akrabalarimı yazabilirim biride eşim ve tedavisi yok
Ben akraba evliliklerinde hastalık olmuyor demiyorum ama her akraba evliliği yapan hastalık taşıyor veya hastalıklı doğuyor diye birşey yok diyorum.

aynı bu durumu yaşamış bir arkadaşım var. ablasının böyle bir sorunu var, onlardaki de akraba evliliği.
en büyük çocukları da yine aynı nedenden böbrek hastasıymış ve 5-6 yaşlarında vefat etmiş.

Aynen bu çocuklar bunu görerek ,görüşsün ya da gorusmesin kuzenini potansiyel eş adayı olarak gözlemleyerek büyüyor

Tercih ve kader meselesi. Büyük konuşmamak lazım.

Bir çocuğun hayatı mı aşk mı? Anneysen yani anne olmaya karar verdiysen her türlü çocuk demen lazım. Ben evli de değilim, çocuğum da yok. Ama ben bile şu noktaya varabiliyorum. Gelmiş burada evli barklı, çocuklu hanımlar kısmet deyip işin içinden çıkıyorlar, pes. Kısmetmiş ya, nasıl da kolay sıyrılıyorlar.

İster kuzenim, ister dıdısının dıdısı olsun asla başka gözle bakmam. Dünyada başka erkek kalmadı sanki.

Aynı gen havuzuna sahip iki insanın, diğer çiftlere göre çocuklarının engelli veya hasta olma ihtimali daha yüksek. Bunu bilim söylüyor b i l i m.

Arkadaşımın annesiyle babası akraba ve çocuklarının üçü %100 engelli. Yazık günah değil mi o çocuklara? Siz de bile isteye bu riski alabilecek misiniz?

21.yüzyıldayız ama hala bu konuda bir arpa boyu yol alamamışız anlaşılan. Çok üzücü.

Benim üst soyumda iki kardeş çocuklarını evlendiriyorlar. Sonra bunlar boşanıyor. İki kardeş yaklaşık 40 sene küs kalıyorlar. Biri diğerinin cenazesine bile gitmedi. Buyrun, akraba evliliği işte.

bizim eski bir komşumuzun da iki kızının çocukları evlendi. 10 sene sonunda bebekleri olmuyor diye boşandılar.
erkek döndü anneannesinde yaşamaya başladı. ne kız ne de kızın annesi gitmedi o eve görmemek için. kötü ayrılmışlardı çünkü.

Ya işte...
Eğer el olsaydı kesip atardın. Akraba olunca aha böyle olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…