- 7 Ocak 2016
- 10.351
- 49.950
- 598
- Konu Sahibi edebiyatasigi
-
Kuzen çocuğu diyince irkildim istemsiz, yoksa bana ne yav, isteyen kardeşiyle evlensin, zihniyet degismedikçe kardeşim ama tanımıyordum noktası çok uzak değil zaten
Yanlış alıntı yapmışım.Tövbe öz kardeşini ya da anne bir baba ayrı kardeşini de 25 yil görmeyenler var tvde vs görüyoruz bu nasıl kriter olabilir. Hatta kardeşini kuzeni sananlar var , bizim köyde vardı bir tane. Çocuğu olmuyor diye baba, kız kardeşine vermiş çocuğu anne ölünce. Olay kardes gibisiniz de değil kan bağı. Çok yakın veya biraz uzak ne fark eder.
Olmasa iyi olur. (Genetik hastalıklar açısından) Lakin tü kaka bir durum yok ortada.Arkadaşlar hassas bir konu ile buradayım. Akraba evliliğine çok önceden beri yanlış olduğu gözüyle bakarım. Benim için kuzenler birbiriyle kardeştir. Ancak şöyle bir şey oldu. Birkaç hafta önce bana birisi benimle evlenmek istediğini beni tanımak istediğini söyledi. Bu kişi annemin teyzesinin oğlu. Aslında çok yakın akraba sayılmaz. Annemin kuzeni dediğime bakmayın genç ve yakışıklı birisi. Ben ilk başta olmaz dedim ancak tanıyınca ne kadar iyi birisi ve ne kadar karakterli olduğunu gördüm. Bir yanım akraba evliliği diye olmaz diyor ama bir yanım yıllardır aradığın hayalindeki kişi diyor. Sizin görüşleriniz neler?
Asla tartışmak için söylemiyorum. Kardeşle kardeş gibi büyümek arasında farkvar.Kuzen çocuğu diyince irkildim istemsiz, yoksa bana ne yav, isteyen kardeşiyle evlensin, zihniyet degismedikçe kardeşim ama tanımıyordum noktası çok uzak değil zaten
Genlerde bir hastalık riski yoksa gelecek nesilde de olmuyor. Olacak olan akraba olmayanlar da da oluyor. Mesela iki farklı memleketten karı-koca arkadaşım var. Hamileyken yapılan testlerde testleri sıkıntılı çıkmış, hatta testlere göre çocukları %99 engelli doğacakmış(sağlam doğmuş) hatta ve hatta doktorlar akraba mısınız diye bile sormuş ama akraba değiller, hamile kalırsa bebeğinin engelli doğma riski varmış vs vs. Genlerinde sıkıntı varmış yani.
Dahası şunu diyeyim köyümüzde de yapılan evliliklerin %70 akraba evliliği fakat hiçbirinin çocuğunda engelli olan yok. Anne babaları da akraba mesela, çocuklar da akraba evliliği ama problem yok. Genlerle alakalı bir durum.
İşte bu inanç ve büyütülüş sistemi alakalı. Bazı toplumlarda aile içi ilişki normal bir uygulama.Asla tartışmak için söylemiyorum. Kardeşle kardeş gibi büyümek arasında farkvar.
Kuzenle evlenmek akraba evliliği olduğu için genetik hastalıklar açısından çok sıkıntılidir. Fakat kardeşle evlenmek sapıklıktir.
2500 yıl önce kardeşle evlenmek de doğal karşılanıyordu, hatta monarklar özellikle kardeşleriyle evlendiriliyordu , kesinlikle sapıklık veya yanlis olduğu düşünülmüyordu, çünkü o günün bilgi birikimi ve toplumsal yapısı bunu gerektiriyordu. Yaklaşık 1500 yıl öncenin bilgi birikimi ve toplumsal yapısı da kardeş evliliklerinin yanlış olduğunun farkına vardı ve bunu yasaklayip akraba ( birlikte büyümektn bağımsız kan bağı) evliliğini normal karşılamaya başladı. Yıl olmuş 2022, biyogenetigin bütün bulgularını yok sayıp hala kızenimle ivlinibilirim, yasak diil hem biz ayrı biyidik demek bana tuhaf geliyor bu yüzden, Ne bileyim tuhaf yanı....Asla tartışmak için söylemiyorum. Kardeşle kardeş gibi büyümek arasında farkvar.
Kuzenle evlenmek akraba evliliği olduğu için genetik hastalıklar açısından çok sıkıntılidir. Fakat kardeşle evlenmek sapıklıktir.
2500 yıl önce kardeşle evlenmek de doğal karşılanıyordu, hatta monarklar özellikle kardeşleriyle evlendiriliyordu , kesinlikle sapıklık veya yanlis olduğu düşünülmüyordu, çünkü o günün bilgi birikimi ve toplumsal yapısı bunu gerektiriyordu. Yaklaşık 1500 yıl öncenin bilgi birikimi ve toplumsal yapısı da kardeş evliliklerinin yanlış olduğunun farkına vardı ve bunu yasaklayip akraba ( birlikte büyümektn bağımsız kan bağı) evliliğini normal karşılamaya başladı. Yıl olmuş 2022, biyogenetigin bütün bulgularını yok sayıp hala kızenimle ivlinibilirim, yasak diil hem biz ayrı biyidik demek bana tuhaf geliyor bu yüzden, Ne bileyim tuhaf yanı....
Anlıyorum. Bana göre kuzenle evlenmek yanlış fakat kardeşle evlenmek sapıklık.İşte bu inanç ve büyütülüş sistemi alakalı. Bazı toplumlarda aile içi ilişki normal bir uygulama.
Nasıl akraba evliliği bazılarına normal geliyorsa, başkalarına da aile içi ilişki normal geliyor. Bana ise hepsi sapıklık geliyor.
Yanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
Hiçbie risk yok. Hayır yani tüm çevrem yakınlarım akraba evliliği yaptı. Bile isteye yaptılar, annelerimiz babalarımız da akraba, fakat hiçbirinin çocuklarında bir sıkıntı yok.
Siz kimsenin ne dediğine bakmayın. Düşünün taşının, bir konuşun. Ayrıca annenizin kuzeni sizin 1.derece yakın akrabanız sayılmıyor zaten. Dinen böyle bir şey caizken bile diğer insanların siz kardeş gibi oluyorsunuz akrabaya o gözle bakılmaz vs. demelerine aldırış etmeyin. Kuzeniniz bile olsa nikah düşüyor, süt kardeş olmuşsunuzdur o zaman kardeş sayılırsınız ama süt kardeş gibi bir durum yoksa kuzende olsa nikah düşüyor kimse kusura bakmasın. Ayy ıyyy akraba evliliği yapanlara tüüü kaka yapmayın yani.
Of daha fazla mesajınızı okuyamadım. Bu kadar önemli bir konuda sanki bilim insanıymış gibi emin emin konuşup milletin aklını çeliyorsunuz. Evlenip çocukları engelli doğsa bunun vebalini nasıl alacaksınız? Bir akraba evliliği mutluluktur yazmadığınız kalmış. Sizin etrafınızdaki ufacık insan grubunda sıkıntı çıkmadı diye kimsede olmuyor mu? Ortaokulu hatırlıyorsanız da en basit biyoloji bilgisidir: hastalıklar genellikle çekinik genlerle taşınır. Anne ve baba sağlıklı olur ancak ilgili gende "Aa" ve "Aa" oldukları için hastalığı taşırlar. Bunlara taşıyıcı denir. Taşıyıcıların çocukları "aa" olursa da hastalık görünürdür, sağlıklı doğmaz. Aynı ailedeki insanların gen havuzunda çeşitliliği yüksek olmadığı için de akraba evliliğinde hastalık ihtimali daha çoktur.Genlerde bir hastalık riski yoksa gelecek nesilde de olmuyor. Olacak olan akraba olmayanlar da da oluyor. Mesela iki farklı memleketten karı-koca arkadaşım var. Hamileyken yapılan testlerde testleri sıkıntılı çıkmış, hatta testlere göre çocukları %99 engelli doğacakmış(sağlam doğmuş) hatta ve hatta doktorlar akraba mısınız diye bile sormuş ama akraba değiller, hamile kalırsa bebeğinin engelli doğma riski varmış vs vs. Genlerinde sıkıntı varmış yani.
Dahası şunu diyeyim köyümüzde de yapılan evliliklerin %70 akraba evliliği fakat hiçbirinin çocuğunda engelli olan yok. Anne babaları da akraba mesela, çocuklar da akraba evliliği ama problem yok. Genlerle alakalı bir durum.
İşte o düşünebilme kısmı bizim ülkede akraba evlilikleri yüzünden sıkıntılı bence, bildiğin kısır döngü, sülale akraba evliliğine bir kere bulasti mı en çok iki nesil sonra bir rahatlık ! geliyor kapasiteyeBurası akraba evliliği destekleyenler kulübünün mekanı olmuşbunu destekleyen sevgili kk üyesi kardeşim sizde olmaması bilim insanlarının bulduğu maddi değerli genetik sonuçları değiştiriyor mu?bir dusunsen?
Kimse akraba evliliği değilse engelli çocuk doğmaz demiyor. Akraba evliliğinde risk daha fazla. Çocuğu yaparken o riski göze almış oluyorsunuz.Akraba evliliği olmadan engelli çocuklarda dogabiliyor o konuyu napalim tatlım :) o zaman millet doğurmasın. nasıl yapabilir böyle bir seyii insanlar çok canii. Hiç mi dusunmuyorlar engelli çocuğum olur niye yapiyom ben bunu diye
Of daha fazla mesajınızı okuyamadım. Bu kadar önemli bir konuda sanki bilim insanıymış gibi emin emin konuşup milletin aklını çeliyorsunuz. Evlenip çocukları engelli doğsa bunun vebalini nasıl alacaksınız? Bir akraba evliliği mutluluktur yazmadığınız kalmış. Sizin etrafınızdaki ufacık insan grubunda sıkıntı çıkmadı diye kimsede olmuyor mu? Ortaokulu hatırlıyorsanız da en basit biyoloji bilgisidir: hastalıklar genellikle çekinik genlerle taşınır. Anne ve baba sağlıklı olur ancak ilgili gende "Aa" ve "Aa" oldukları için hastalığı taşırlar. Bunlara taşıyıcı denir. Taşıyıcıların çocukları "aa" olursa da hastalık görünürdür, sağlıklı doğmaz. Aynı ailedeki insanların gen havuzunda çeşitliliği yüksek olmadığı için de akraba evliliğinde hastalık ihtimali daha çoktur.
Pardon risk sıfırdır yazmışsınız. Bu alanda çalışmalar yapan bir akademisyensiniz herhalde. Bu keşfinizin yayınladığı makaleyi paylaşırsanız okumak isteriz.
Hanımefendiye göre "kuzeniyle" evlenen bu ultra bilinçli insanlar, gen taraması yaptırıp gerekirse tüp bebek yaptırmalıymış. Böyle ütopik beklentileri var kendisinin.Ya nerden anlayacak çekinik gen nedir? Kendini boşa yormuşsun. Onu çevresi yapmış ya, gayet doğru bir uygulama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?