Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
21 yasindasiniz baska dusunecek hicbir seyiniz kalmadi da akraba evliligi yapmamayi mi dusundunuz?

Himm anne ve babaniz kuzenmis kardesleriniz normalmis, peki ya siz?

Kimse akraba evliliği değilse engelli çocuk doğmaz demiyor. Akraba evliliğinde risk daha fazla. Çocuğu yaparken o riski göze almış oluyorsunuz.
Evet kesinlikle akraba evliliginde risk daha fazla. Ama akraba evliliği olmaz diye de bir şey yok. Seçim tercihi varsa akrabayı secmemeli bencede. Ama akraba evliliği yapılan insanlarda hor görülmemeli.

koca genetik literatürünü kardeşleriniz, kuzenleriniz üzerinden çürüttünüz, tebrikler
kan uyuşmazlığı ve bundan kaynaklı sorunlarla aynı genetik materyali paylaştığı için hastalıların sonraki nesle geçişini garantileyen ve bu hastalıkların ortaya çıkma ihtimalini artıran akraba evliliğini niye aynı kefeye koyduğunuzu da anlayamadım. muhtemelen genetik okumadığım için anlamadım
ailenizde ciddi sıkıntı yaşatacak bir durum olmadığı için şükredin bence...

ailenizde ve köyünüzde çokça tercih edilen bu durumun artısı nedir? niye bu kadar akraba evliliği yapılıyor vallahi merak ettim.

Akılları seninkine mi benziyor?

ay Allah aşkına şaka gibisiniz ya!
evet kanı alıyorlar ne var ne yok bakılıyor.
hanımefenti genetik tarama testleri belli bir sağlık sorununu taramak üzere yapılır, şüphe edilen bir ya da bir kaç şeyi tarar. oldukça maliyetli testlerdir, önüne gelen hobi olsun diye yaptıramaz yani.
adam kuzeninden başkasını bulamadı diye kaç bin hastalık taranacak??
"benim ailemde akraba evliliği var, bi sıkıntı yok, ben akraba evliliğine sıcak bakıyorum" deyin de ailenizde gördüklerinizi bilimselmiş gibi anlatmayın nolur. bilmiyorsanız bilmiyorsunuzdur, neyin ateşli savunuculuğu bu böyle.

Akraba ile iş ve evlilik yapılmaz. Bu değişmez bi kuraldır

ailenizde ve köyünüzde çokça tercih edilen bu durumun artısı nedir? niye bu kadar akraba evliliği yapılıyor vallahi merak ettim.
Sorduğunuz arkadaşımızın ailesinde ve köyünde gerekçe nedir bilmiyorum ama büyük bir çoğunluk mal mülk yabancıya gitmesin diye akraba evliliği yapıyor.
Bunun en bilindik örneği rahmetli Sakıp beyin evliliğidir, bakınız vaktiyle kendisi nasıl bir röportaj vermiş:

teşekkürler Mune evet mal yabancıya gitmesin aman....
Sakıp Sabancının engelli evladı için üzüntüsünü dile getirdiği bir röportajını hatırlıyorum ben de.

teşekkürler Mune evet mal yabancıya gitmesin aman....
Sakıp Sabancının engelli evladı için üzüntüsünü dile getirdiği bir röportajını hatırlıyorum ben de.
Rica ederim, rahmetli Sabancı'nın 3 evladından 2'si engelli maalesef, röportajlarında özellikle oğluna olan üzüntüsünü daha fazla dile getirdiğinden, büyük kızının engeli çok gündeme gelmedi.

Ay benim oda arkadaşım da kuzeniyle sevgili ve ablaları falan da hep akraba evliliği yapmış. Onlar da köyde yaşıyorlar ve anladığım kadarıyla böyle akrabalarla içiçe ama dışarıyla izole yaşayan insanlar tercih ediyor.

Oda arkadaşımın yaşadığı köy çok küçükmüş mesela kızın etrafında pek fazla seçeneği olmamış diyeceğim ama İstanbul'da okuyor ve son senesi. Hiç biraz etrafıma bakayım da dememiş. Yıllardır kuzeniyle sevgili. Bilmiyorum bana da çok tuhaf geliyor.

Muhtemelen sadece z kuşağının konuyla alakasını anlayacağı sweet home alabama şarkısını eklemeden geçemedim Ay keşke S sassyassyy olsaydı gülerdik buna

‘‘Akraba evliliği kötü. Üstelik bizimki iki taraflı. Anneannemle dedem de dayı hala çocukları. Annem ve babam çocuk sahibi olmak için niye bu kadar ısrarlı oldular ki’’ diye kızar da zaman zaman.

Evet kesinlikle akraba evliliginde risk daha fazla. Ama akraba evliliği olmaz diye de bir şey yok. Seçim tercihi varsa akrabayı secmemeli bencede. Ama akraba evliliği yapılan insanlarda hor görülmemeli.
İşte ben bu riskin bile bile evlenilmesini doğru bulmuyorum. Çoğu insanın da seçim tercihi var. Aşk meşkten gözüm kör oldu da risk aldım evlendim falan bunlar boş iş. Allah korusun çocukta bir sağlık sorunu olursa vebali kimin boynuna? Derse ki ömür boyu çocuk düşünmüyoruz, vazektomi veya tüp bağlama yaptıracağız, bana yanlış gelse de bu kadar laf etmem. Yanlış yaptığını bir kere yazar geçerim. Ama göz göre göre bu riskin alınması saygı duyacağım bir şey değil.

Sizin sulale Habsburg ailesinden hallice imis ha! Onlara rakip olurmussunuz gercekten. Adamlar birbirleriyle evlene evlene ceneleri deforme oldu bknz Habsburg cenesi. Bu gidisle siz onlari sollarsiniz.

Aboww bacım sizde dışarıya kız verilmiyor mu :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…