Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende büyük konusdum sizin gibi :) asla asla diyordum kader iste gerçi ben halen karsiyim :) kimse evlenmesin akrabasiyla :)

Aslında dışarıyla izole değil ama dışarıya kız vermeyi pek istemezler, verirler ama yakının kötüsü elin kötüsünden iyidir derler. Artık akraba ile evlenen daha az ama eskiye göre. Eskiden ailelerin isteği de baskısı da varken şimdi gençler nasıl isterse. Bazılarına ıyyy kardeş gibi birine o gözle bakılır mı sapıkça diye düşünebilir ama sapıklık vs değil gayet doğal bir durum. Tercih meselesi, isteyen tüm herşeyi göze alıp evlenir isteyen evlenmez. İnsanlara akraba evliliği yapıyor veya akraba evliliğini savunuyor diye hakaret etmek, insanların zekasıyla dalga geçmek çok yanlış. Herkes her konuda hemfikir olmak zorunda değil. İnsanlara tüü kaka diye baktıkları için savunmaya geçiyorum ama bazı insanlara gerçekten cevap vermemek gerekiyormuş. Keşke şu dilimi tutabilsem.

Aboww bacım sizde dışarıya kız verilmiyor mu :)
Veriliyor da yakına daha sıcak bakılıyor. Kızımız uzağa gitmesin yakında olsun, uzağa giderse bizden de uzak olur veya başka türlü şeyşer olur diye uzağa pek güvenilmez. Elin kötüsündense akrabanın kötüsü tercih edilir ama tabi gençler nasıl isterse. Ailemde akraba evliliği olmayan da var ama akraba evliliği daha çok.

Evlenmeden önce sağlık raporuyla neyin çıktığını anlamadım?genlerinize bakmıyorlar ki..akraba evliligininin istenmemesinin sebebi aynı gen havuzunda olduğunuz için , genetik geçişli hastalıkların daha fazla gozukmesidir.....

Nasıl kan uyuşmazlığı olanlarda sağlık sıkıntısı oluyor..esimle bende kan uyuşmazlığı var ve kızım gayet sağlıklı..ilk doğumdan sonra iğne oluyorsun ki 2. Bebek de sorun olmasın diye...2.çocuk da sağlıklı doğuyor.....bilip bilmeden uyduruyorsunuz

Cok cahilce dusunceler. Akrabayla bi puruz cikinca anasina babasina kadar sorun oluyor ve bu dayin teyzen filan oluyor bence cok kotu

Valla yeri gelir öyle şeyler yaşatırlar ki el olsaydı keşke dedirtirler. Akraba demek bal kaymak demek değil.
Ben şimdiye kadar ne kadar iyilik gördüysem yedi kat elden gördüm. Bundan çok eminim. Akrabam olsa yapmazdı, o kadar diyeyim. Kendi seçtiğim dostum, sevgilim akrabamdan evladır. Çünkü ben seçiyorum, seçimlerime de güveniyorum. Bu kadar mı güvenmez bir insan seçimlerine de tutar akrabasına yapışır ya?

Canım engellilik nedenleri üç başlık altında toplanır. Doğum öncesi,doğum sırası, doğum sonrası. Akraba evliliği bunlardan sadece biri. Bir sürü neden var. Dünya genelinde yüzde 15 engellidir. Bunların hepsinin akraba evliliğinden kaynaklandığını düşünüyorsun galiba. Ülkemizdeki bu kadar akraba evliliğini gözden kaciramazsin. Sen madem çok düşünüyorsun bu engelli olursa diye o zaman evlenme de çocukta yapma. Çünkü genlerde sorun olmasa dahi doğum sirasinda bir sorun olabilir veya doğumdan sonra bir hastalık sonucunda da olabilir.

Akraba evliliğinin dezavantajı bir problem yaşandığında tüm aileye tüm sülaleye yansıması daha büyük problem yaşatıyor. Akraba olunca laf söz daha çok oluyor.
Bu yüzden mi eşinizin tüm yaptıklarına katlanıyorsunuz yani laf söz olur diye mi

Akraba evliliği yapılmasına karşı değilim, normal görüyorum, savunuyorum diye hakaret edemezsiniz.
Niye hakaret olsun ki bir soru sadece? Mademki bu kadar azılı savunucusunuz bu carpık durumun kendinizin de her açıdan kusursuz oldugunuzu dusunmeniz lazim. Cok merak ettim egitim durumunuz nedir ne is yaparsiniz?

Cok cahilce dusunceler. Akrabayla bi puruz cikinca anasina babasina kadar sorun oluyor ve bu dayin teyzen filan oluyor bence cok kotu
Kuzum ne desin insanlar "bir karış toprağımız bölünmesin..kızımızın /oğlumuzun hayatında hep söz sahibi olalım" diyecek değiller ya

Yani kimseyi kırmak istemiyorum ama siz halanızla evleneceksiniz diye sağlık sistemine dünyanın yükü binsin, çocuk engelli doğarsa maddi manevi bir sürü sıkıntı yaşansın… Feromon diye bir şey var bilmem duydunuz mu? Üreme için aşık olmamızda etkili. Primitif beyin feromonlar sayesinde üreme için size en uygun kişiyi seçmenizi sağlıyor. Bu kişiler de genelde genetik olarak size uzak diyebileceğim kişiler. Gen haritası ne kadar heterojen olursa doğacak birey o kadar sağlıklı, zekası yüksek oluyor. Umarım anlatabilmişimdir. İnşallah acele etmezsiniz, çok da gençsiniz.

Engellilik durumu en uç nokta. Yine de normal bir bireyin çocuğunun engelli olma ihtimalinden iki kat fazladır akraba evliliklerinde ihtimal. Bunun dışında çocukta meydana çıkabilecek bir çok genetik rahatsızlık var. Akraba evlilikleri nadir görülen genetik hastalıkların yaygınlığını artırır. Maddi imkan varsa tıbbi genetik merkezine başvurarak bilinçli bir şekilde tüp bebek sürecine girilecekse başka tabi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…