- 7 Ağustos 2016
- 1.718
- 1.067
- 133
- Konu Sahibi edebiyatasigi
-
Bende büyük konusdum sizin gibi :) asla asla diyordum kader iste gerçi ben halen karsiyim :) kimse evlenmesin akrabasiyla :)Tatlım evlilik kader kismettir. Aynı şeyleri yasadimm.Bak bende akraba evliliğine karsiydim Allah dedi ki sen büyük konuştun çarpiyom seniEşim annemin halasının oğlu. 3 yıl birliktelik sonucu evlendik. Kalbindekini sadece sen bilebilirsin. Akraba olmanın iyi yanıda kötü yanıda mevcut. Evlilik iki kişilik + anne ve babalar girer araya. Ondan sonraki dıdısının dıdısı...
Akraba evliliği yapılmasına karşı değilim, normal görüyorum, savunuyorum diye hakaret edemezsiniz.Himm anne ve babaniz kuzenmis kardesleriniz normalmis, peki ya siz?
Seninkine benzemediğine şükür.Akılları seninkine mi benziyor?
Aslında dışarıyla izole değil ama dışarıya kız vermeyi pek istemezler, verirler ama yakının kötüsü elin kötüsünden iyidir derler. Artık akraba ile evlenen daha az ama eskiye göre. Eskiden ailelerin isteği de baskısı da varken şimdi gençler nasıl isterse. Bazılarına ıyyy kardeş gibi birine o gözle bakılır mı sapıkça diye düşünebilir ama sapıklık vs değil gayet doğal bir durum. Tercih meselesi, isteyen tüm herşeyi göze alıp evlenir isteyen evlenmez. İnsanlara akraba evliliği yapıyor veya akraba evliliğini savunuyor diye hakaret etmek, insanların zekasıyla dalga geçmek çok yanlış. Herkes her konuda hemfikir olmak zorunda değil. İnsanlara tüü kaka diye baktıkları için savunmaya geçiyorum ama bazı insanlara gerçekten cevap vermemek gerekiyormuş. Keşke şu dilimi tutabilsem.Ay benim oda arkadaşım da kuzeniyle sevgili ve ablaları falan da hep akraba evliliği yapmış. Onlar da köyde yaşıyorlar ve anladığım kadarıyla böyle akrabalarla içiçe ama dışarıyla izole yaşayan insanlar tercih ediyor.
Oda arkadaşımın yaşadığı köy çok küçükmüş mesela kızın etrafında pek fazla seçeneği olmamış diyeceğim ama İstanbul'da okuyor ve son senesi. Hiç biraz etrafıma bakayım da dememiş. Yıllardır kuzeniyle sevgili. Bilmiyorum bana da çok tuhaf geliyor.
Muhtemelen sadece z kuşağının konuyla alakasını anlayacağı sweet home alabama şarkısını eklemeden geçemedimAy keşke @sassyassyy olsaydı gülerdik buna
Veriliyor da yakına daha sıcak bakılıyor. Kızımız uzağa gitmesin yakında olsun, uzağa giderse bizden de uzak olur veya başka türlü şeyşer olur diye uzağa pek güvenilmez. Elin kötüsündense akrabanın kötüsü tercih edilir ama tabi gençler nasıl isterse. Ailemde akraba evliliği olmayan da var ama akraba evliliği daha çok.Aboww bacım sizde dışarıya kız verilmiyor mu :)
Evlenmeden önce sağlık raporuyla neyin çıktığını anlamadım?genlerinize bakmıyorlar ki..akraba evliligininin istenmemesinin sebebi aynı gen havuzunda olduğunuz için , genetik geçişli hastalıkların daha fazla gozukmesidir.....Bende annemin dayısının oğluyla evliyim.3.dereceden Sayıldığı için bişey olmaz.Allah Kader yazmışsa kimse önüne geçemez.çevremde okadar çok akraba evliliği varki saysam bitmez.hem eyer akraba evliliği yanlış olsaydı devlet buna izin vermezdi.evlenmeden önce sağlık raporuda çıkarılıyor bi engel varsa evlilik olmuyor zaten.sizde bu kişiyle mutlu olucağınıza inanıyorsanız evlenin tabi karar sizin.bence buraya bakarak kafanızı bulandırmayın.
Nasıl kan uyuşmazlığı olanlarda sağlık sıkıntısı oluyor..esimle bende kan uyuşmazlığı var ve kızım gayet sağlıklı..ilk doğumdan sonra iğne oluyorsun ki 2. Bebek de sorun olmasın diye...2.çocuk da sağlıklı doğuyor.....bilip bilmeden uyduruyorsunuzYanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
Cok cahilce dusunceler. Akrabayla bi puruz cikinca anasina babasina kadar sorun oluyor ve bu dayin teyzen filan oluyor bence cok kotuVeriliyor da yakına daha sıcak bakılıyor. Kızımız uzağa gitmesin yakında olsun, uzağa giderse bizden de uzak olur veya başka türlü şeyşer olur diye uzağa pek güvenilmez. Elin kötüsündense akrabanın kötüsü tercih edilir ama tabi gençler nasıl isterse. Ailemde akraba evliliği olmayan da var ama akraba evliliği daha çok.
Valla yeri gelir öyle şeyler yaşatırlar ki el olsaydı keşke dedirtirler. Akraba demek bal kaymak demek değil.Veriliyor da yakına daha sıcak bakılıyor. Kızımız uzağa gitmesin yakında olsun, uzağa giderse bizden de uzak olur veya başka türlü şeyşer olur diye uzağa pek güvenilmez. Elin kötüsündense akrabanın kötüsü tercih edilir ama tabi gençler nasıl isterse. Ailemde akraba evliliği olmayan da var ama akraba evliliği daha çok.
Canım engellilik nedenleri üç başlık altında toplanır. Doğum öncesi,doğum sırası, doğum sonrası. Akraba evliliği bunlardan sadece biri. Bir sürü neden var. Dünya genelinde yüzde 15 engellidir. Bunların hepsinin akraba evliliğinden kaynaklandığını düşünüyorsun galiba. Ülkemizdeki bu kadar akraba evliliğini gözden kaciramazsin. Sen madem çok düşünüyorsun bu engelli olursa diye o zaman evlenme de çocukta yapma. Çünkü genlerde sorun olmasa dahi doğum sirasinda bir sorun olabilir veya doğumdan sonra bir hastalık sonucunda da olabilir.İşte ben bu riskin bile bile evlenilmesini doğru bulmuyorum. Çoğu insanın da seçim tercihi var. Aşk meşkten gözüm kör oldu da risk aldım evlendim falan bunlar boş iş. Allah korusun çocukta bir sağlık sorunu olursa vebali kimin boynuna? Derse ki ömür boyu çocuk düşünmüyoruz, vazektomi veya tüp bağlama yaptıracağız, bana yanlış gelse de bu kadar laf etmem. Yanlış yaptığını bir kere yazar geçerim. Ama göz göre göre bu riskin alınması saygı duyacağım bir şey değil.
Bende hala karşiyimda işte yapacak bir şey yok oldu mu oluyorBende büyük konusdum sizin gibi :) asla asla diyordum kader iste gerçi ben halen karsiyim :) kimse evlenmesin akrabasiyla :)
Bu yüzden mi eşinizin tüm yaptıklarına katlanıyorsunuz yani laf söz olur diye miAkraba evliliğinin dezavantajı bir problem yaşandığında tüm aileye tüm sülaleye yansıması daha büyük problem yaşatıyor. Akraba olunca laf söz daha çok oluyor.
Niye hakaret olsun ki bir soru sadece? Mademki bu kadar azılı savunucusunuz bu carpık durumun kendinizin de her açıdan kusursuz oldugunuzu dusunmeniz lazim. Cok merak ettim egitim durumunuz nedir ne is yaparsiniz?Akraba evliliği yapılmasına karşı değilim, normal görüyorum, savunuyorum diye hakaret edemezsiniz.
Kuzum ne desin insanlar "bir karış toprağımız bölünmesin..kızımızın /oğlumuzun hayatında hep söz sahibi olalım" diyecek değiller yaCok cahilce dusunceler. Akrabayla bi puruz cikinca anasina babasina kadar sorun oluyor ve bu dayin teyzen filan oluyor bence cok kotu
Aman basini yesin topragi…kufur bile etsen akraba oldugu icin edemiyorsun anana babana geliyor ucuKuzum ne desin insanlar "bir karış toprağımız bölünmesin..kızımızın /oğlumuzun hayatında hep söz sahibi olalım" diyecek değiller ya
Bana gore kuzenle evlenebilir yani kardes filan olduklarini dusunmuyorum..adi uzerinde kuzen ama cok problemAkraba evliliği yapılmasına karşı değilim, normal görüyorum, savunuyorum diye hakaret edemezsiniz.
Canım engellilik nedenleri üç başlık altında toplanır. Doğum öncesi,doğum sırası, doğum sonrası. Akraba evliliği bunlardan sadece biri. Bir sürü neden var. Dünya genelinde yüzde 15 engellidir. Bunların hepsinin akraba evliliğinden kaynaklandığını düşünüyorsun galiba. Ülkemizdeki bu kadar akraba evliliğini gözden kaciramazsin. Sen madem çok düşünüyorsun bu engelli olursa diye o zaman evlenme de çocukta yapma. Çünkü genlerde sorun olmasa dahi doğum sirasinda bir sorun olabilir veya doğumdan sonra bir hastalık sonucunda da olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?