- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.303
- 528
- Konu Sahibi edebiyatasigi
-
Kardeşim ve benim torunlarımız niye yakın akraba sayılmıyor ben de anlamadımannenin teyzesinin oğlu nasıl yakın akraba değil yahu
Hadi yapılmasını da geçtim benNeye bakıyor olabilirler diye düşünüyorum, en fazla birkaç hastalığa daha bakılıyordur kandan tespit edilen. Tc de yaşıyoruz yahu, akrabalar evlenecekmiş aman da aman diye genlerine bakarlar mı sizce? Ücretsiz?
Yanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
Yani kimseyi kırmak istemiyorum ama siz halanızla evleneceksiniz diye sağlık sistemine dünyanın yükü binsin, çocuk engelli doğarsa maddi manevi bir sürü sıkıntı yaşansın… Feromon diye bir şey var bilmem duydunuz mu? Üreme için aşık olmamızda etkili. Primitif beyin feromonlar sayesinde üreme için size en uygun kişiyi seçmenizi sağlıyor. Bu kişiler de genelde genetik olarak size uzak diyebileceğim kişiler. Gen haritası ne kadar heterojen olursa doğacak birey o kadar sağlıklı, zekası yüksek oluyor. Umarım anlatabilmişimdir. İnşallah acele etmezsiniz, çok da gençsiniz.
Canım engellilik nedenleri üç başlık altında toplanır. Doğum öncesi,doğum sırası, doğum sonrası. Akraba evliliği bunlardan sadece biri. Bir sürü neden var. Dünya genelinde yüzde 15 engellidir. Bunların hepsinin akraba evliliğinden kaynaklandığını düşünüyorsun galiba. Ülkemizdeki bu kadar akraba evliliğini gözden kaciramazsin. Sen madem çok düşünüyorsun bu engelli olursa diye o zaman evlenme de çocukta yapma. Çünkü genlerde sorun olmasa dahi doğum sirasinda bir sorun olabilir veya doğumdan sonra bir hastalık sonucunda da olabilir.
Bu senin düşüncen mi yoksa araştırıp bir sonuca mi vardın?o 15%'in içerisindeki yüksek bir oran akraba evliliklerinden kaynaklı.
Tek sıkıntı engelli çocuk doğurma olasılığı mı?
Akrabalarımıza potansiyel eş olarak bakmakta, onlarla ilgili fantezi kurmakta sıkıntı yok yani
Dinen nikah düşüyor demek, bunun doğru bir uygulama olduğunu mu gösteriyor? O zaman kocalarımız çok eşli olsun, küçücük kız çocuklarını evlendirelim di mi, bunlar da dinde kabul görüyor çünkü.
21. yüzyılda acaba biraz toplum kurallarını mı dikkate alsak?
Bende annemin dayısının oğluyla evliyim.3.dereceden Sayıldığı için bişey olmaz.Allah Kader yazmışsa kimse önüne geçemez.çevremde okadar çok akraba evliliği varki saysam bitmez.hem eyer akraba evliliği yanlış olsaydı devlet buna izin vermezdi.evlenmeden önce sağlık raporuda çıkarılıyor bi engel varsa evlilik olmuyor zaten.sizde bu kişiyle mutlu olucağınıza inanıyorsanız evlenin tabi karar sizin.bence buraya bakarak kafanızı bulandırmayın.
Devlet sigaraya içkiye niye izin veriyor aynı mantıkla. Fuhuş bile kayıtlı olduğu sürece serbest. Yanlış ama tercih hakki verdiği için olabilir mi?Bende annemin dayısının oğluyla evliyim.3.dereceden Sayıldığı için bişey olmaz.Allah Kader yazmışsa kimse önüne geçemez.çevremde okadar çok akraba evliliği varki saysam bitmez.hem eyer akraba evliliği yanlış olsaydı devlet buna izin vermezdi.evlenmeden önce sağlık raporuda çıkarılıyor bi engel varsa evlilik olmuyor zaten.sizde bu kişiyle mutlu olucağınıza inanıyorsanız evlenin tabi karar sizin.bence buraya bakarak kafanızı bulandırmayın.
Allah kader birşey yazdı mı? Yoksa siz akrabaları alıcı gözle izlediğiniz için hepiniz birbirinize mi yürüdünüz? Öyle bir ailede olsam rahat da edemem sonuçla her an biri bana yürüyebilir bunlar çok tuhaf aile ilişkileri işin içine Allah ı katmayın. Eyer diye birşey yok eğer varBende annemin dayısının oğluyla evliyim.3.dereceden Sayıldığı için bişey olmaz.Allah Kader yazmışsa kimse önüne geçemez.çevremde okadar çok akraba evliliği varki saysam bitmez.hem eyer akraba evliliği yanlış olsaydı devlet buna izin vermezdi.evlenmeden önce sağlık raporuda çıkarılıyor bi engel varsa evlilik olmuyor zaten.sizde bu kişiyle mutlu olucağınıza inanıyorsanız evlenin tabi karar sizin.bence buraya bakarak kafanızı bulandırmayın.
Allah kadere yazmışsa kocası fuhuş yapar ama öyle demeyin. Herşeye Allah ı kaderi karıştırmaları yok mu çıldırıyorumDevlet sigaraya içkiye niye izin veriyor aynı mantıkla. Fuhuş bile kayıtlı olduğu sürece serbest. Yanlış ama tercih hakki verdiği için olabilir mi?
Ovvv sizin aileden çocuklarımızla evlilik yaptırmamak lazım. dışardan bir gelin ya da damat adayi gelirse bu durumlari anlatirsiniz inşallah.Yanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
Bu senin düşüncen mi yoksa araştırıp bir sonuca mi vardın?
Allah kadere yazmışsa kocası fuhuş yapar ama öyle demeyin. Herşeye Allah ı kaderi karıştırmaları yok mu çıldırıyorum
Ya sen biyoloji öğretmeniydin yanlış hatırlamıyorsam nasıl böyle nitel gözlemlerle bir sonuca varabilisin? Bilime dayalı eğitim almış gen hakkında bilgi sahibi olan biri ama benim kuzenlerim hasta değil der? Bu okullarda öğretmenleri nasıl eğitiyorlar anlayamıyorum ciddenYanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
Kan uyuşmazlığı sakatlık veya başka bir hastalığa sebep olan bir durum değil..benim 0 negatif kan grubum ve uyuşmazlık olduğu için hamilelik öncesi iğne yapılarak sorun çözülüyor.hiçbir doktor bu durumdan ötürü sorunlu bi çocuğun olur demedi,kızım da maşallah gayet zeki ve sağlıklı bir çocuk..akraba evliliklerinin sonucunu hala bilmeyen olması ve bunun sağlıklı olduğunu savunması ayrıca tuhaf..Yanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
Miras dedikleri de Ank.polatlıya 5km kuru taşlık 8 dönüm arazi.allah kader vs değil o. ailelerin %99u para kaynaklı istiyor akraba evliliğini. 3-5 parça topraklarında başka ailelerin çocukları hak sahibi olsun istemiyorlar.
biz de çevremizde duyduk, oğluma ablamın kızını almak istiyorum, hem miras çok dağılmaz diyenleri.
elin kızı gelince mallarını alıp çalıp kaçacak kaygısı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?