Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
annenin teyzesinin oğlu nasıl yakın akraba değil yahu
Kardeşim ve benim torunlarımız niye yakın akraba sayılmıyor ben de anlamadım
Öyle eleye eleye gidersek bi kardeşimle akraba çıkarım herhalde
Hadi yapılmasını da geçtim ben
Kadın doğumcuya gidiyorsun biz akraba evliliği yaptık diye açıklama yapmak zorundasın
Yıl 2022
Yeni evlisin

Sizin genleriniz temizmiş allahtan. Ben evlensem akrabamla çocukta milyon tane hastalık çıkar heralde.
Kan uyuşmazlığı konusunu da yanlış anlamışsınız o öyle değil.

bunu tüp bebek yaparak engelleyebilirmiş akrabasına aşık olup evlenmek isteyenler.
siz de yani.. hiç takip etmiyorsunuz bilimi sanırım..

o 15%'in içerisindeki yüksek bir oran akraba evliliklerinden kaynaklı.

Etrafımda akraba evliliği yapan bir çift var tüm yaşadıklarını akrabalar biliyor tüm ailenin ilişkileri etkileniyor bu durumdan en çok onlar etkileniyor. Şu an resmen milletin arası bozuldu. Birte anneniz teyzesinin oğlu olduğu için müstakbel kayınvalide adayınıza saygılı davranmak zorunda kalacak zaten akraba kızı diye sürekli size gelecekler . Kurmaya çalıştığınız mesafeyi asla kuramayacaksınız herkes işinize karışacak saygısızlık etme o teyzemiz diyecekler hele ananeniz yaşıyorsa işin içine iyice büyükler girer..

O zaman o kurak Arabistan çöllerinde çok az insan vardı muhtemelen, bu yüzden kuzen evliliği zor koşullarda günah kabul edilmemiş olabilir ama şimdi ülkemizin nüfusu 80 milyon dünya ise 8 milyar. Böcek gibi çoğalıyoruz, her yer insan.Bu kadar insan arasından kuzenini seçip de çocuğunu riske atmak büyük kötülük .

Herşeyi geçtim , bana göre iğrenç bir şey bu gözle görmek de , hiç mi sma li bebekleri görmüyorsunuz ? Tonlarca kampanya düzenleniyor , ne halde o bebecikler ve aileleri ?
Ankara'da araştırma yapıldı , neden oluyor bu hastalık diye , siz akraba evliliği yapmasanız bile genlerinizde varsa yani sizden önceki nesiller yapmışsa sizin cocugunuzda çıkıyor , bu sadece bir olasılık
En tanınan örnek Sabancı ailesi , açın bakın Google'a Sakıp Sabancı'nın oğlunu , sizi geçtim cocuklariniza yazık , bunu bile bile neden bu riski alır bir insan?

devlet sağlık raporunda gen taraması mı yapıyormuş ? herhalde ne testi verdiğinizi bilmeyecek kadar aşık oldunuz, başka türlü bu kadar yanlış yorumlanamaz test durumu çünkü..

Devlet sigaraya içkiye niye izin veriyor aynı mantıkla. Fuhuş bile kayıtlı olduğu sürece serbest. Yanlış ama tercih hakki verdiği için olabilir mi?

Allah kader birşey yazdı mı? Yoksa siz akrabaları alıcı gözle izlediğiniz için hepiniz birbirinize mi yürüdünüz? Öyle bir ailede olsam rahat da edemem sonuçla her an biri bana yürüyebilir bunlar çok tuhaf aile ilişkileri işin içine Allah ı katmayın. Eyer diye birşey yok eğer var

Devlet sigaraya içkiye niye izin veriyor aynı mantıkla. Fuhuş bile kayıtlı olduğu sürece serbest. Yanlış ama tercih hakki verdiği için olabilir mi?
Allah kadere yazmışsa kocası fuhuş yapar ama öyle demeyin. Herşeye Allah ı kaderi karıştırmaları yok mu çıldırıyorum

Ovvv sizin aileden çocuklarımızla evlilik yaptırmamak lazım. dışardan bir gelin ya da damat adayi gelirse bu durumlari anlatirsiniz inşallah.

Bu senin düşüncen mi yoksa araştırıp bir sonuca mi vardın?

açıp okumak isteyene internette bir sürü makale var. bununla beraber babam ve ailemden çoğu kişi doktor. sadece onların gördükleri 100lerce akraba evliliği sonucu vaka var.
yani evet, söylediklerimin hepsi gördüğünüz gibi bire bir deneyimlemiş, "doktor"ların sonucu.
varsa aksini ispatlayan okuduğunuz bir makale yada akraba evliliğini savunan bir doktordan aldığınız bilgi, buyrun sunun tartışalım.

Allah kadere yazmışsa kocası fuhuş yapar ama öyle demeyin. Herşeye Allah ı kaderi karıştırmaları yok mu çıldırıyorum

allah kader vs değil o. ailelerin %99u para kaynaklı istiyor akraba evliliğini. 3-5 parça topraklarında başka ailelerin çocukları hak sahibi olsun istemiyorlar.
biz de çevremizde duyduk, oğluma ablamın kızını almak istiyorum, hem miras çok dağılmaz diyenleri.
elin kızı gelince mallarını alıp çalıp kaçacak kaygısı var.

Is arkadaşım düğüne çağırdı geçen eylülde.
Oğlu evleniyor.
Dedim erken değil mi daha yeni başladı işe.
Dedi öyle istediler zaten gelin tanıdık.
Aaa dedim kim?
Dedi hanımın kız kardeşinin kızı.
Neyi oluyor yani dedim.
Dedi oğlumun teyzesinin kizi.

Gitmedim düğüne. Hatta günlük sohbet kartelamdan çıkardım adamı.

Ya sen biyoloji öğretmeniydin yanlış hatırlamıyorsam nasıl böyle nitel gözlemlerle bir sonuca varabilisin? Bilime dayalı eğitim almış gen hakkında bilgi sahibi olan biri ama benim kuzenlerim hasta değil der? Bu okullarda öğretmenleri nasıl eğitiyorlar anlayamıyorum cidden

Kan uyuşmazlığı sakatlık veya başka bir hastalığa sebep olan bir durum değil..benim 0 negatif kan grubum ve uyuşmazlık olduğu için hamilelik öncesi iğne yapılarak sorun çözülüyor.hiçbir doktor bu durumdan ötürü sorunlu bi çocuğun olur demedi,kızım da maşallah gayet zeki ve sağlıklı bir çocuk..akraba evliliklerinin sonucunu hala bilmeyen olması ve bunun sağlıklı olduğunu savunması ayrıca tuhaf..

Miras dedikleri de Ank.polatlıya 5km kuru taşlık 8 dönüm arazi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…