- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.461
- 548
- Konu Sahibi edebiyatasigi
-
Ya sadece mal da değil o sayede parmaklarında oynatabiliyorlar etinden sütünden yararlaıyorlar yani çocukların evlerine fütursuzca girebiliyorlar istedikleri lafı sokabiliyorlar niye akrabalar şunun şurasında bir şeye itiraz edecek ol höddd sen nasıl büyük teyzene itiraz edersin diyecekler mesele buallah kader vs değil o. ailelerin %99u para kaynaklı istiyor akraba evliliğini. 3-5 parça topraklarında başka ailelerin çocukları hak sahibi olsun istemiyorlar.
biz de çevremizde duyduk, oğluma ablamın kızını almak istiyorum, hem miras çok dağılmaz diyenleri.
elin kızı gelince mallarını alıp çalıp kaçacak kaygısı var.
Ya sen biyoloji öğretmeniydin yanlış hatırlamıyorsam nasıl böyle nitel gözlemlerle bir sonuca varabilisin? Bilime dayalı eğitim almış gen hakkında bilgi sahibi olan biri ama benim kuzenlerim hasta değil der? Bu okullarda öğretmenleri nasıl eğitiyorlar anlayamıyorum cidden
Sizinle hemfikir olduğum konu akraba evliliğininden diğer evliliklere oranla engelli çocuğun olma ihtimali daha yüksek olduğu. Ben zaten bu dusuncedeyim yani bu olay benim düşüncemden çok bilimsel veri olarak aciklaniyor. Ama arkadaş bütün engelli çocukların akraba evliliğinden olduğunu düşünüyor ve ben bu konuda ona yorum yaptım.açıp okumak isteyene internette bir sürü makale var. bununla beraber babam ve ailemden çoğu kişi doktor. sadece onların gördükleri 100lerce akraba evliliği sonucu vaka var.
yani evet, söylediklerimin hepsi gördüğünüz gibi bire bir deneyimlemiş, "doktor"ların sonucu.
varsa aksini ispatlayan okuduğunuz bir makale yada akraba evliliğini savunan bir doktordan aldığınız bilgi, buyrun sunun tartışalım.
Miras dedikleri de Ank.polatlıya 5km kuru taşlık 8 dönüm arazi.
Emin değilim ama öyle hatırlıyorum. Cidden liseye gitmiş biri zaten temel olarak biyolojide gen dersi çaprazlaması akraba evliliği konularında ders almıştır yani okuldaki dersleri biraz oturduğumuz yerlerden değil de keşke kulaklarımızla dinleseydikabboo biyoloji öğretmeni mi ?
ayol lise biyoloji dersinde göz rengi ihtimalleri, bir sürü genetik ihtimal hesaplaması öğretilmişti yazdım bir şey demedi.
ben lisedeyken genlerin dağılım hesaplarını genel olarak öğrenmiştik. dominant/resesif vs..
hasta olmamış olabilirler, %99 genleri taşıyıcı olarak ilerletiyorlar gelecek nesillere.
Sizinle hemfikir olduğum konu akraba evliliğininden diğer evliliklere oranla engelli çocuğun olma ihtimali daha yüksek olduğu. Ben zaten bu dusuncedeyim yani bu olay benim düşüncem sen çok bilimsel veriyor aciklaniyor. Ama arkadaş bütün engelli çocukların akraba evliliğinden olduğunu düşünüyor ve ben bu konuda ona yorum yaptım.
Işte o yüzden zenginse olabilir yazdım.Ama bu dediğinizin de bir çözümü var ki hastalık riski varsa, taşıyıcılık varsa böyle bir durumda eşler tüp bebek programına alınarak elde edilen embriyoları işlemden geçirilerek hastalık taşımayanlar, seçilir ve anneye transfer edilirmiş. Böylece anne olası hasta bebek doğurmaktan korunmuş oluyormuş bunu söyleyen doktorlar bilim yani ben değil.
Emin değilim ama öyle hatırlıyorum. Cidden liseye gitmiş biri zaten temel olarak biyolojide gen dersi çaprazlaması akraba evliliği konularında ders almıştır yani okuldaki dersleri biraz oturduğumuz yerlerden değil de keşke kulaklarımızla dinleseydik
Az önce uydurmuşBu senin düşüncen mi yoksa araştırıp bir sonuca mi vardın?
Hangi lafımı geri değiştirmiştim anlayamadım.Ben zaten daha önce yorum yaptım bu konuda tekrar tekrar yorum yapmak zorunda değilim ben tekrar söylüyorum. İşe sadece engelli çocuk olayı olarak bakanlara diyorum. Evet AKRABA EVLİLİGİNDE ENGELLİLİK ORANİ DİGER EVLİLİKLERE ONLARA DAHA FAZLA RİSK TAŞIR. Ama bu her akraba evliliğinden engelli çocuk doğar anlamı taşımaz. Akraba evliliğini savunmuyorum ama başına gelebilecek bir olay. Evlilik kaderdir hiçbir şey için kesin konuşmamak lazımdır.yo hiç de öyle dememiş. şimdi sunacak aksi veriniz olamayacağı için lafı değiştirip cevap verdiniz.
savunduğunuz şey insanlık adına kötü.
açıp okuyun gen havuzu nedir, akraba evliliği gen çeşitsizliği yüzünden nelere sebep olur diye.
okuduklarınız dehşete düşürünce kendi çocuklarınız fersah fersah uzak insanlarla evlensin diye oturup dua edersiniz, o dakika kader çıkar aklınızdan.,
ama gerçekten okuyun.
yanlış bilgileri değil, doktorların makalelerini açıp okuyun.
Yani uydurdu diye düşünmekten ziyade bildiği bir şey mi var diye merak ettim yani kesin bir oranla anlatilmiyor bu durum o yüzden dedim. Kesin anlatılan bilimsel dayanaklar yüzde 15 engellilik oranı ve üç başlık altında toplanması.Az önce uydurmuş
Siz de yani
Öyle bile olsa bu konuda herkes kafasından veri uydurduğu için çok şaşırmazdım ben
En azından mantıklı bi sebebe hizmet eden bi şey olurdu
Hangi lafımı geri değiştirmiştim anlayamadım.Ben zaten daha önce yorum yaptım bu konuda tekrar tekrar yorum yapmak zorunda değilim ben tekrar söylüyorum. İşe sadece engelli çocuk olayı olarak bakanlara diyorum. Evet AKRABA EVLİLİGİNDE ENGELLİLİK ORANİ DİGER EVLİLİKLERE ONLARA DAHA FAZLA RİSK TAŞIR. Ama bu her akraba evliliğinden engelli çocuk doğar anlamı taşımaz. Akraba evliliğini savunmuyorum ama başına gelebilecek bir olay. Evlilik kaderdir hiçbir şey için kesin konuşmamak lazımdır.
Az önce uydurmuş
Siz de yani
Öyle bile olsa bu konuda herkes kafasından veri uydurduğu için çok şaşırmazdım ben
En azından mantıklı bi sebebe hizmet eden bi şey olurdu
Her mesajda test yapıldığını söylemişsiniz de söylediğiniz testlere herkesin kolayca ulaşabildiğini mi sanıyorsunuz? Üniversite hastanelerinde oluyor genetik bölümü, tüp bebek merkezleri veya bunun için açılmış merkezler var ve oldukça maliyetli.. her riskli gruba bakılıyorsa otizm,down sendromu ve sma hastaları neden bu kadar çok sizce?Genlerde ne olup olmadığını tarama testiyle bilebilirsin tatlım mesela hastalıkları...
Ya sadece mal da değil o sayede parmaklarında oynatabiliyorlar etinden sütünden yararlaıyorlar yani çocukların evlerine fütursuzca girebiliyorlar istedikleri lafı sokabiliyorlar niye akrabalar şunun şurasında bir şeye itiraz edecek ol höddd sen nasıl büyük teyzene itiraz edersin diyecekler mesele bu
Ya sen biyoloji öğretmeniydin yanlış hatırlamıyorsam nasıl böyle nitel gözlemlerle bir sonuca varabilisin? Bilime dayalı eğitim almış gen hakkında bilgi sahibi olan biri ama benim kuzenlerim hasta değil der? Bu okullarda öğretmenleri nasıl eğitiyorlar anlayamıyorum cidden
evet iki taraflı kayıp malesef ya da milletin zoruyla yürütülen bir evliliktabi tabi. akrabalık ilişkisine dayandırıp zulüm de çok fazla yapılıyor. boşansan bu sefer sülalenin yarısıyla görüşemiyorsun, en az.
ne sağlık ne de insani ilişkiler açısından hiç mantıklı değil.
Her mesajda test yapıldığını söylemişsiniz de söylediğiniz testlere herkesin kolayca ulaşabildiğini mi sanıyorsunuz? Üniversite hastanelerinde oluyor genetik bölümü, tüp bebek merkezleri veya bunun için açılmış merkezler var ve oldukça maliyetli.. her riskli gruba bakılıyorsa otizm,down sendromu ve sma hastaları neden bu kadar çok sizce?
Her mesajda test yapıldığını söylemişsiniz de söylediğiniz testlere herkesin kolayca ulaşabildiğini mi sanıyorsunuz? Üniversite hastanelerinde oluyor genetik bölümü, tüp bebek merkezleri veya bunun için açılmış merkezler var ve oldukça maliyetli.. her riskli gruba bakılıyorsa otizm,down sendromu ve sma hastaları neden bu kadar çok sizce?
Oha artık cidden okumak cahiilliği almıyor demek ki ..Benim türkiye derecesi yapmış genetik mühendisi arkadaşım var annesi babası akraba evliliği. Kardeşinde fenolketonuri var kalıtımsal bir hastalık. Protein tüketemiyor çocuk. Arkadaşıma diyorum ki akraba evliliğinden değil mi. Alakası yok tesadüf, kısmet diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?