Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya sadece mal da değil o sayede parmaklarında oynatabiliyorlar etinden sütünden yararlaıyorlar yani çocukların evlerine fütursuzca girebiliyorlar istedikleri lafı sokabiliyorlar niye akrabalar şunun şurasında bir şeye itiraz edecek ol höddd sen nasıl büyük teyzene itiraz edersin diyecekler mesele bu

abboo biyoloji öğretmeni mi ?
ayol lise biyoloji dersinde göz rengi ihtimalleri, bir sürü genetik ihtimal hesaplaması öğretilmişti yazdım bir şey demedi.
ben lisedeyken genlerin dağılım hesaplarını genel olarak öğrenmiştik. dominant/resesif vs..
hasta olmamış olabilirler, %99 genleri taşıyıcı olarak ilerletiyorlar gelecek nesillere.

Sizinle hemfikir olduğum konu akraba evliliğininden diğer evliliklere oranla engelli çocuğun olma ihtimali daha yüksek olduğu. Ben zaten bu dusuncedeyim yani bu olay benim düşüncemden çok bilimsel veri olarak aciklaniyor. Ama arkadaş bütün engelli çocukların akraba evliliğinden olduğunu düşünüyor ve ben bu konuda ona yorum yaptım.

Miras dedikleri de Ank.polatlıya 5km kuru taşlık 8 dönüm arazi.

herkesin malı kendine kıymetli :)
alt yapı bu. kimi duysam akraba evliliği heveslisi hepsinin altında yatan en önemli neden bu çıkıyor.
şöyle düşün, başkalarıyla evlenseler, miras kalınca satarlar. ama akraba ile evli olunca satılmaz, üstüne eklenir diye düşünüyorlar.

Emin değilim ama öyle hatırlıyorum. Cidden liseye gitmiş biri zaten temel olarak biyolojide gen dersi çaprazlaması akraba evliliği konularında ders almıştır yani okuldaki dersleri biraz oturduğumuz yerlerden değil de keşke kulaklarımızla dinleseydik

yo hiç de öyle dememiş. şimdi sunacak aksi veriniz olamayacağı için lafı değiştirip cevap verdiniz.
savunduğunuz şey insanlık adına kötü.
açıp okuyun gen havuzu nedir, akraba evliliği gen çeşitsizliği yüzünden nelere sebep olur diye.
okuduklarınız dehşete düşürünce kendi çocuklarınız fersah fersah uzak insanlarla evlensin diye oturup dua edersiniz, o dakika kader çıkar aklınızdan.,
ama gerçekten okuyun.
yanlış bilgileri değil, doktorların makalelerini açıp okuyun.

Işte o yüzden zenginse olabilir yazdım.
Hem asgari ucretli ya da memur hem de akraba evliliği yapacak...some varoş problems.
Sma var tedavisi 5 milyon mu ne...genetik hastalıklar var bir sürü...bunlar hep para.
Tanıdığım var hala kızıyla evli. 2 çocuğunda da gelişim geriliği var. Görsel olarak normal ayakları elleri var. Ama zekalar durgun ikisinde de.

çaprazlamayı 100lerce yıl evvel bulan bilim adamlarının kemikleri sızlıyordur. düşünsene insanlığı kurtarmak için bir sistem geliştiriyorsun ama insanlar bunu yok sayıyor.

Bu senin düşüncen mi yoksa araştırıp bir sonuca mi vardın?
Az önce uydurmuş
Siz de yani

Öyle bile olsa bu konuda herkes kafasından veri uydurduğu için çok şaşırmazdım ben
En azından mantıklı bi sebebe hizmet eden bi şey olurdu

Hangi lafımı geri değiştirmiştim anlayamadım.Ben zaten daha önce yorum yaptım bu konuda tekrar tekrar yorum yapmak zorunda değilim ben tekrar söylüyorum. İşe sadece engelli çocuk olayı olarak bakanlara diyorum. Evet AKRABA EVLİLİGİNDE ENGELLİLİK ORANİ DİGER EVLİLİKLERE ONLARA DAHA FAZLA RİSK TAŞIR. Ama bu her akraba evliliğinden engelli çocuk doğar anlamı taşımaz. Akraba evliliğini savunmuyorum ama başına gelebilecek bir olay. Evlilik kaderdir hiçbir şey için kesin konuşmamak lazımdır.

Az önce uydurmuş
Siz de yani

Öyle bile olsa bu konuda herkes kafasından veri uydurduğu için çok şaşırmazdım ben
En azından mantıklı bi sebebe hizmet eden bi şey olurdu
Yani uydurdu diye düşünmekten ziyade bildiği bir şey mi var diye merak ettim yani kesin bir oranla anlatilmiyor bu durum o yüzden dedim. Kesin anlatılan bilimsel dayanaklar yüzde 15 engellilik oranı ve üç başlık altında toplanması.

illa hastalığı bire bir görmek mi lazım ? taşıyıcı da olabilir ve ileriki nesillerde çıkacak büyük hastalıkların temel nedeni de bu taşıyıcılık olabilir.
illa kolsuz bacaksız mı doğsun sıkıntı olduğu anlaşılsın diye ?
bu yüzden diyorum açın okuyun diye.
engelli doğacağı kesin değil dediğiniz şeyin riski yüksek. anne-babadan hasta genleri alma ihtimali her çocukta %25, bu oran çok yüksek, farkında mısınız mesela ?
göz göre göre yüksek oranlı bir şeyin içine dalmak mı kader ?
size bir haber vereyim mi ? bunun adı kader değil, seçimdir. eğer dediğiniz gibi sadece kader olsaydı irademiz ve zekamız olmazdı seçim yapabilmek için.
siz kader deyip geçtiyseniz tercih sizin. bırakın belli ki kafasında bir şeyler net olmadığından soran konu sahibi uyansın da hata yapmasın. etkilemeyin insanları yanlış bilgilerle, alacağınız vebale de kader dememek için.

Genlerde ne olup olmadığını tarama testiyle bilebilirsin tatlım mesela hastalıkları...
Her mesajda test yapıldığını söylemişsiniz de söylediğiniz testlere herkesin kolayca ulaşabildiğini mi sanıyorsunuz? Üniversite hastanelerinde oluyor genetik bölümü, tüp bebek merkezleri veya bunun için açılmış merkezler var ve oldukça maliyetli.. her riskli gruba bakılıyorsa otizm,down sendromu ve sma hastaları neden bu kadar çok sizce?

tabi tabi. akrabalık ilişkisine dayandırıp zulüm de çok fazla yapılıyor. boşansan bu sefer sülalenin yarısıyla görüşemiyorsun, en az.
ne sağlık ne de insani ilişkiler açısından hiç mantıklı değil.

Benim türkiye derecesi yapmış genetik mühendisi arkadaşım var annesi babası akraba evliliği. Kardeşinde fenolketonuri var kalıtımsal bir hastalık. Protein tüketemiyor çocuk. Arkadaşıma diyorum ki akraba evliliğinden değil mi. Alakası yok tesadüf, kısmet diyor.

evet iki taraflı kayıp malesef ya da milletin zoruyla yürütülen bir evlilik

Sma ya da bakılabiliyor. Ama şimdiye kadar ücretliydi ve toplum bilinçlendirilmemişti hastalık konusunda. Ücretini verebilecek olan bile yaptırmıyordu.
Aynı gen havuzunda sma olma olasılığı çok yüksek zaten..

bahsedilen tarama testlerine rağmen gebelikte görülmeyip doğumdan sonra görülen bir sürü hastalık var. neden göz göre yüksek risk alınmak isteniyor anlamıyorum.
kendi ailesindeki 3-5 kişiyi baz alıp olayı savunmak da cabası.

Oha artık cidden okumak cahiilliği almıyor demek ki ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…