Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

aynı ortamda bulundurulmama nedenleri ileride evlilik yollarının tıkanmaması işte. aileler bunu yapıyor eğer ana-baba çocukları akraba ile evlenebilsin istiyorlarsa.
öte yandan çoğu aile az dahi görüşülse kabul etmiyor mesela akrabalık var diye.
tamamen yetiştirme şekli ile alakalı.
hastalık ihtimalini bile bile ana babanın çocuğu için bu düşüncede olması da ayrıca çok çok kötü.

Peygamberimiz bile tavsiye etmemis akraba evliligini, herhalde bir sebebi vardr. Sen evlenmissin anliyorum cok ezikliyolar burda oyle
Insanlari.. daha once yazdim ben kuzen filan kardes degildir bana gore.. ama bu kadar savunmayida gerektirmez.. buarada mesela esimin tarafinda herkes akraba evliligi yapiyor nerdeyse..hatta esimlede bir kac tane kuzenini bas goz etmeye calismislar vs. Kardesleri kuzenle ya da akrabayla evli..Some Kurdish problems deyip dalga geciyorum arada.. ama kulturleri oyle yani.. yoksa kv kp ile daha iyi anlastiklari filan olmuyor mesela. Yemek Kulturu belki cok Iyi tutabilir. Arada yabanci olmaz
Vs. Ama kotu oluncada herkes kotu oluyor.

Allah'ın yazdığı kaderi siz kendinizmi yazdığınızı düşünüyorsunuz.bundan sonra size diyecek sözüm yok gerçekten.
“Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık” (İsra 13)

İnsan inandığı dinden bu kadar mı bihaber olur? Yaptığınızı din kılıfına sokmayın. Kaderimiz bizim seçimlerimize bağlıdır. Burda bir üye tüm sülalesinin akraba evliliği olduğunu yazmış. Nedense o sülaledekilere hep kuzeniyle evlenmek nasip olmuş ama benim sülalemde bir kişiye bile nasip olmamış. Acaba neden? Akıl ve irade sahibi canlılar olarak seçimlerimizi kendimiz yaptığımız için olabilir mi?

Evlenirken sağlık testi mesti de yapılmıyor bu arada. Daha geçen sene evlendim. Sağlık ocağına gidip evlencem sağlık raporu lazım diyorsunuz evlenmeye engeli yoktur deyip veriyolar bu kadar

Son düzenleme:
Bence öyle. Bu alakasız örneği verip durmalarının başka mantıklı bir açıklamasını bulamadım çünkü.
Akraba olmayanların seviştikten sonra imha olduklarını bile sanıyor olabilirler
Erkeği yiyoruz biz seviştikten sonra. Siz yemediyseniz evliliğiniz geçersiz haberiniz olsun.

Çok mantıklıymış. Ama hangi akrabayla huzur bulacağımızı nereden bileceğiz ki? Karışık çerez gibi hepsinden azar azar da alınmaz

Ahahaha cidden ya ne demek kadından gen gelmesi bizim çocuğumuz tüm genlerini babasından aldı
Aslında o çocuk anne babanin değil saç telinden ayaklarına kadar babanin
Babanin eseri
Hele bide pipisi varsa değmem keyfe tamam bu iş oldu
Kadın taşımacı tasimak icin var ne ise yarar ki bu kadın

Yarabbiiii çölde bulunmuş su gibisiniz inşallah ayetle ikna olur..

Bende evleneli bir buçuk sene oldu bi kan aldılar HIV ve bi kan değerine bakıyorlar bu kadar.

Aslında o çocuk anne babanin değil saç telinden ayaklarına kadar babanin
Babanin eseri
Hele bide pipisi varsa değmem keyfe tamam bu iş oldu
Kadın taşımacı tasimak icin var ne ise yarar ki bu kadın
Kocanızdan izin aldınız mı mesaj atmadan önce ..
BU erkeklere niye bu kadar değer biçiliyor araştırılmalı

Kız beni önce hoppa şimdi dinsiz yaptınben sana ne diyeyim ki ..
O zaman ceza ve ödül olmamalı değil mi ben şimdi kaderim olduğu için birini öldürebilirim seçim hakkım yok?

hani duygular, hani kader kurbanlığı? yani seçimlerimizle olsaydı mahpushanede niye kader kurbanları dolu? açıklayın hadddiiii. bakın bilim dediğiniz, gen dediğiniz son yılların uydurması, ama kader mahkumluğu kadim bi bilgi. töre namus intiqam (bu kısmı murat soner sesiyle okuyunuz please) üçgeninde gen mi var ? hayır kader var kader!

Bunlar hep dış güçlerin uydurması mendelyev de sonuçta papazdı bezelyelerde deney yaptı işte ne beklersin papaz adamın çıkarttığı bilgiden gen men yok imana getirdiniz beni teşekkürler yoksa bilimle uğraşarak çok kötü şeyler dicektim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…