- 25 Temmuz 2013
- 13.138
- 53.597
- 798
- Konu Sahibi edebiyatasigi
-
Çocuk uretim merkezi ne kadar duygusuz bir tanım böyle.Şu açacağımız çocuk üretim merkezin de genlerle ilgilide bölüm acsak artemis
Biliyorum çok soguk espri ama demeden rahat edemiyecektim
Kendi içinde olunca konduramıyor insan demek ki. İşine gelmiyor ya da.Benim türkiye derecesi yapmış genetik mühendisi arkadaşım var annesi babası akraba evliliği. Kardeşinde fenolketonuri var kalıtımsal bir hastalık. Protein tüketemiyor çocuk. Arkadaşıma diyorum ki akraba evliliğinden değil mi. Alakası yok tesadüf, kısmet diyor.
Vebal alıyorsunuz. Sizde çıkmadı diye normalleştiriyorsunuz görüp evlenen olsa cesaret alan olsa engelli bebeği olsa size de vebali olur.Ben de çıkmaz demiyorum ama illa her akraba evliliği yapanda sağlık sorunu olacak gözüyle bakılmasına veya böyle evlilik yapanlara tü kaka yapılmasına kızıyorum.
Kendi içinde olunca konduramıyor insan demek ki. İşine gelmiyor ya da.
Kan uyuşmazlığınin akraba evliligiyle alakasi yok.Yanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.
Benim türkiye derecesi yapmış genetik mühendisi arkadaşım var annesi babası akraba evliliği. Kardeşinde fenolketonuri var kalıtımsal bir hastalık. Protein tüketemiyor çocuk. Arkadaşıma diyorum ki akraba evliliğinden değil mi. Alakası yok tesadüf, kısmet diyor.
Zamanla alışıyor insan. Doğamızda olan şeye de karşı gelecek değiliz ya.
Akrabaların kani aynı olduğu için kan uyuşmazlığı olmaz. Ayni kandan gelmeyenlerde olur o.Kan uyuşmazlığınin akraba evliligiyle alakasi yok.
Sizin sulalenizde genetik hastalık olmayabilir genetik hastalık taşıyan bir sulalede iki hastalıklı genin buluşması sonucu hastalıklı çocuk doğar. Birde biyoloji ogretmeniymissiniz vay ki vay.
fenolketonuri misal, kalıtımsal bir metobolizma sorunu ve bizim ülkede çok yaygın görüldüğü için doğan her bebek buna karşı test ediliyor. sadece bu ırktan biriyle evlenerek bile bu risk yükseliyorken aynı aile aynı gen havuzu diyoruzevliliğiyle ilgili kimse suçluluk duymak istemez, çocuğundaki olsı engellerin sorumluluğunu üstlenmek ağır bir psikoloji ama ben yaptım bi şey olmadı kafası da fazla gereksiz oluyor işte. çok şükür de geç bari.
Ne yiyelim diye sorarsa işaret parmağınızı dudağına bastırıp fısıltıyla sussss deyin.Akşama yemek yapmayayım bari
He kot diyecektim şimdi dedim bilen var bilmeyenÇocuk uretim merkezi ne kadar duygusuz bir tanım böyle.
Kotbebek merkezi o. Rica edeceğim bu önemli konuyu genlerle sulandirmayalim. Kottan hastalıklı genler geçmez zaten. Bir nevi süzgeç gibi düşünün.
Yooo biz amca halamızın teyze dayımızın oğluna o gözle bakmadığımız için yabancıya gittik. Bi kere rüyamda kız kardeşim ile teyzemin oğlunu evlenirken görmüştüm, direkt lavaboya koştum, kusmak için. Tüm gün kafamı toparlayamadım. Bu bizim normalimiz değil, biz böyle yetişmedik çünkü.Akıl yaşta değil baştadır.sizden o aklı alıcak değilim.belki benden büyüksünüz ama sizden daha akkılı olduğumu görüyorum.sizler akraba evliliğinde huzuru bulamayacağınıza inandığınız için başkalarıyla evlenmeyi tercih etmişsiniz.bence burdaki kimse huzuru düşündüğü kadar sağlığı düşünmüyor.
Umranto...diye instagram fenomeninin videosunda vardı.ay allasen nolcak, tıp ne ki zaman kaybı.
fenolketonuri misal, kalıtımsal bir metobolizma sorunu ve bizim ülkede çok yaygın görüldüğü için doğan her bebek buna karşı test ediliyor. sadece bu ırktan biriyle evlenerek bile bu risk yükseliyorken aynı aile aynı gen havuzu diyoruzevliliğiyle ilgili kimse suçluluk duymak istemez, çocuğundaki olsı engellerin sorumluluğunu üstlenmek ağır bir psikoloji ama ben yaptım bi şey olmadı kafası da fazla gereksiz oluyor işte. çok şükür de geç bari.
Umranto...diye instagram fenomeninin videosunda vardı.
Yaşlı kadın hamile genç kadına diyor "senin hiç karnın çıkmamış bebe buyumemis." Hamile kadın diyor "ama doktor herşey normal haftasına göre kilosu boyu guzel dedi" diyor.
Yaşlı kadın da diyor ki..."aaa kız ne bilecek onlar hep kitaptan okuyup ezberliyor."
Umranto...diye instagram fenomeninin videosunda vardı.
Yaşlı kadın hamile genç kadına diyor "senin hiç karnın çıkmamış bebe buyumemis." Hamile kadın diyor "ama doktor herşey normal haftasına göre kilosu boyu guzel dedi" diyor.
Yaşlı kadın da diyor ki..."aaa kız ne bilecek onlar hep kitaptan okuyup ezberliyor."
Çok şükür bende olmadı ama olabilirdi demek yok bizde.
Bende olmadı evlen sende de olmaz diyor adam.
Gûlüyorum size sadece.Yooo biz amca halamızın teyze dayımızın oğluna o gözle bakmadığımız için yabancıya gittik. Bi kere rüyamda kız kardeşim ile teyzemin oğlunu evlenirken görmüştüm, direkt lavaboya koştum, kusmak için. Tüm gün kafamı toparlayamadım. Bu bizim normalimiz değil, biz böyle yetişmedik çünkü.
Vicdan azabı değil sadece insanları kırmak istemiyorum okadar.size bi kötülük etmedim vicdan azabı çekeyim.Vicdan azabı is loading...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?