- 26 Ekim 2021
- 2.851
- 1.462
- 83
- Konu Sahibi edebiyatasigi
-
Allah işte karşına onu çıkarıyor napcan? Bende büyük konuştum akrabayla olmaz dedim. Hiç görmediğim annemin hala oğlunu ilk görüşten beri karşılıklı sevdik evlendik. Çok kerede ayrıldım uzak kaldım ama olmadı evlendik gönlüne söz dindiremiyorsun? Ne oldu şimdi bu?Kader,kısmet derken?Memlekette kız,erkek mi yok başka?
Akıl tutulması, ama bunu yapanlar zaten hep sulalece birbiri ile evli olanlar.O yuzden onlar için cok normal geliyorbile bile akrabayla evlenmek hem de bu devirde bence sadece kader kısmet değil daha ziyade akıl işi.
Öyle tabi Ast. Ama bile bile ateşe yürümek oluyor akraba evliliğinden çocuk yapmak ya. Büyük haksızlık bence.
Benim bir dönem çevremde yoğun akraba evliliği yapmış insanlar vardı. Şöyle söyleyeyim bir sürü insan düşün, iki üç soy isim var. Çocukların zekasında ciddi bir durgunluk vardı.
Yani bence tercih meselesi bizim ailemizde yok ama evlenene de woaaaww sapık o senin kardeşin demeyiz. Hastalık yönünden ya da örfi sebeplerle buna karşıyız dediğim gibi, mesela çıkıp kuzenimle evlenmek istesem ailem karşı çıkardı ama o senin kardeşin diye değilBizde de yok akraba evliligi, kopuk olsa da ama bu derece gösterilmemesinin ekstra bilincli yapildigini dusunuyorum sadece. Zaten yazmislar guvenmedikleri icin birbirlerine göndermiyorlarmiş.
Bilemedin gönül işidir :)bile bile akrabayla evlenmek hem de bu devirde bence sadece kader kısmet değil daha ziyade akıl işi.
Evet okudum cirilla bende diyorum ama bunun sebebi de aralarında çok yaş farkı olması veya uzak ülkelerde olması olabilir. Mesela halamın eşini ben halam evlendiğinde ilk defa gördüm. Babamın kuzeninin oğlu sonuçta ama memlekette vs bize hiç geldikleri yoktu. Aile çok kalabalıksa da olabiliyor. Arada böyle tanımadığımız akrabalarımız olabiliyor. Ama konu sahibinin annesinin kuzeniymiş. Dıdısının Dıdısı gibi. Siz annenizin bütün kuzenlerini tanıyor musunuz? Ben annemin bazı kuzenlerini tanımıyorum mesela daha yeni yeni bazılarını görüyorum.Bizim de akrabalik baglari kuvvetli degil diyorum okuyor musunuz? Hattaa bazilari yurtdisinda farkli farkli ulkedeler diyoorum.
Buna rağmen biz kardeş cocuklari birbirimizi gorduk illa ki taniyoruz.
En az 20 sene boyunca kardes cocuklarinin birbirini gormemesi normal bir şey degil nerede yasarsa yaşasin.
Bilinçli olarak cocuklari evlendirmek icin gostermeklerini dusunuyorum ben mesafeyle vs alakasi yok.
Akıl tutulması, ama bunu yapanlar zaten hep sulalece birbiri ile evli olanlar.O yuzden onlar için cok normal geliyor
Sevmek mi?Kuzen kardeş demektir.Allah işte karşına onu çıkarıyor napcan? Bende büyük konuştum akrabayla olmaz dedim. Hiç görmediğim annemin hala oğlunu ilk görüşten beri karşılıklı sevdik evlendik. Çok kerede ayrıldım uzak kaldım ama olmadı evlendik gönlüne söz dindiremiyorsun? Ne oldu şimdi bu?
Iste akraba kardeştir diye buyutulseydiniz bunlar ikinizinde aklından bile geçmezdi.Ama siz de aha yeni bir es adayı imgesi oluşuyor çünkü oyle buyutuluyorsunuzAllah işte karşına onu çıkarıyor napcan? Bende büyük konuştum akrabayla olmaz dedim. Hiç görmediğim annemin hala oğlunu ilk görüşten beri karşılıklı sevdik evlendik. Çok kerede ayrıldım uzak kaldım ama olmadı evlendik gönlüne söz dindiremiyorsun? Ne oldu şimdi bu?
Hala da öyle.yaa benimde üni.deyken amcasının, halasının çocuklarını ömründe görmemiş arkadaşlarım vardı. akraba evliliği olabilir küçükken tanışıp kardeş gibi kaynaşmasınlar diye aileler görüştürmemiş.
bu işin asıl çıkış noktası malı bölüp başka aile paylaşmamak zaten.
asıl amaç para.
Bilemedin gönül işidir :)
Benim kuzenim değil annemin kuzeni?Sevmek mi?Kuzen kardeş demektir.
Mal bölünmesin bilmem ne ,saçma bir sürü bahanesi var ,neler duydum nelerHala da öyle.
El yemesin yeğenim yesin bakış açısı var valla hala.
Ne farkederBenim kuzenim değil annemin kuzeni?
Yav ne kısmeti, siz de yani... Akıl var, fikir var. Dünyadaki son insan kuzeniniz mi?Ya tabiki risk var riski olmayan bir durum yok. Ama birazda kader kısmet işleri işte. Arkadaşın seçim tercihi varsa seçmesin ama yok ben aşık oldum diyorsa o da onun bileceği iş. Ama buraya yazabiliyorsa demek ki seçim şansı var.
Yoo beraber büyümedim. Ben en büyük kuzenim ve benim kuzenlerimle kardeşlerim kardeş gibi büyüyor. Ne oldu şimdi ben akraba evliliği yaşadım diye onlar kardeş gibi buyumemis mi oluyor? Ne saçma yorum yapmissinizIste akraba kardeştir diye buyutulseydiniz bunlar ikinizinde aklından bile geçmezdi.Ama siz de aha yeni bir es adayı imgesi oluşuyor çünkü oyle buyutuluyorsunuz
Hepsini tanıyorum, tanımasam bile tanidigimda aaaa yeni bir kuzen yeni bir kardes derim, aklımdan farklı bir şey geçemezEvet okudum cirilla bende diyorum ama bunun sebebi de aralarında çok yaş farkı olması veya uzak ülkelerde olması olabilir. Mesela halamın eşini ben halam evlendiğinde ilk defa gördüm. Babamın kuzeninin oğlu sonuçta ama memlekette vs bize hiç geldikleri yoktu. Aile çok kalabalıksa da olabiliyor. Arada böyle tanımadığımız akrabalarımız olabiliyor. Ama konu sahibinin annesinin kuzeniymiş. Dıdısının Dıdısı gibi. Siz annenizin bütün kuzenlerini tanıyor musunuz? Ben annemin bazı kuzenlerini tanımıyorum mesela daha yeni yeni bazılarını görüyorum.
İşte herkes sizin gibi bakmıyor dünyaya. Herkesin yaşadığı, büyüdüğü aile yapısı, çevre farklı. Olabiliyor böyle şeyler.Biz de 3 kardeş 2 kuzen her bulustugumuzda yatakları birleştirir 5 kişi boncuk gibi dizilir uyurduk. Tabii uyuyana kadar 3 saat sohbet eder, sürekli gülerdik falan. Kardeş gibi bir şey yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?