Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kader,kısmet derken?Memlekette kız,erkek mi yok başka?
Allah işte karşına onu çıkarıyor napcan? Bende büyük konuştum akrabayla olmaz dedim. Hiç görmediğim annemin hala oğlunu ilk görüşten beri karşılıklı sevdik evlendik. Çok kerede ayrıldım uzak kaldım ama olmadı evlendik gönlüne söz dindiremiyorsun? Ne oldu şimdi bu?

bile bile akrabayla evlenmek hem de bu devirde bence sadece kader kısmet değil daha ziyade akıl işi.
Akıl tutulması, ama bunu yapanlar zaten hep sulalece birbiri ile evli olanlar.O yuzden onlar için cok normal geliyor

yaa benimde üni.deyken amcasının, halasının çocuklarını ömründe görmemiş arkadaşlarım vardı. akraba evliliği olabilir küçükken tanışıp kardeş gibi kaynaşmasınlar diye aileler görüştürmemiş.
bu işin asıl çıkış noktası malı bölüp başka aile paylaşmamak zaten.
asıl amaç para.

Bizde de yok akraba evliligi, kopuk olsa da ama bu derece gösterilmemesinin ekstra bilincli yapildigini dusunuyorum sadece. Zaten yazmislar guvenmedikleri icin birbirlerine göndermiyorlarmiş.
Yani bence tercih meselesi bizim ailemizde yok ama evlenene de woaaaww sapık o senin kardeşin demeyiz. Hastalık yönünden ya da örfi sebeplerle buna karşıyız dediğim gibi, mesela çıkıp kuzenimle evlenmek istesem ailem karşı çıkardı ama o senin kardeşin diye değil

Yakin akraba sayilmaz bence mahsuru yok bzide cok evlenen var boyle saglik sorunu falan olacagini sanmiyorum sizin aranizda daha once abi kardes muhabbeti yoksa neden olmasin

Evet okudum cirilla bende diyorum ama bunun sebebi de aralarında çok yaş farkı olması veya uzak ülkelerde olması olabilir. Mesela halamın eşini ben halam evlendiğinde ilk defa gördüm. Babamın kuzeninin oğlu sonuçta ama memlekette vs bize hiç geldikleri yoktu. Aile çok kalabalıksa da olabiliyor. Arada böyle tanımadığımız akrabalarımız olabiliyor. Ama konu sahibinin annesinin kuzeniymiş. Dıdısının Dıdısı gibi. Siz annenizin bütün kuzenlerini tanıyor musunuz? Ben annemin bazı kuzenlerini tanımıyorum mesela daha yeni yeni bazılarını görüyorum.

Sevmek mi?Kuzen kardeş demektir.

Iste akraba kardeştir diye buyutulseydiniz bunlar ikinizinde aklından bile geçmezdi.Ama siz de aha yeni bir es adayı imgesi oluşuyor çünkü oyle buyutuluyorsunuz

Hala da öyle.
El yemesin yeğenim yesin bakış açısı var valla hala.

Yav ne kısmeti, siz de yani... Akıl var, fikir var. Dünyadaki son insan kuzeniniz mi?
Henüz anne değilim, ama annelik hamile kalmayla başlamaz, çok daha önce başlar. Eğer genetik bir rahatsızlığım olduğunu öğrensem, çocuk yapmam. Kısmet denerek kuzenden çocuk mu yapılır? Nasıl annelik bu? Evladım hasta doğabilir, ama olsun kısmet mi denir? Öyle şey mi olur ya?

Iste akraba kardeştir diye buyutulseydiniz bunlar ikinizinde aklından bile geçmezdi.Ama siz de aha yeni bir es adayı imgesi oluşuyor çünkü oyle buyutuluyorsunuz
Yoo beraber büyümedim. Ben en büyük kuzenim ve benim kuzenlerimle kardeşlerim kardeş gibi büyüyor. Ne oldu şimdi ben akraba evliliği yaşadım diye onlar kardeş gibi buyumemis mi oluyor? Ne saçma yorum yapmissiniz

Hepsini tanıyorum, tanımasam bile tanidigimda aaaa yeni bir kuzen yeni bir kardes derim, aklımdan farklı bir şey geçemez

Biz de 3 kardeş 2 kuzen her bulustugumuzda yatakları birleştirir 5 kişi boncuk gibi dizilir uyurduk. Tabii uyuyana kadar 3 saat sohbet eder, sürekli gülerdik falan. Kardeş gibi bir şey yani
İşte herkes sizin gibi bakmıyor dünyaya. Herkesin yaşadığı, büyüdüğü aile yapısı, çevre farklı. Olabiliyor böyle şeyler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…