- 15 Ağustos 2021
- 4.645
- 6.844
- 108
- 39
- Konu Sahibi edebiyatasigi
-
Aynen vallahi defalarca gördüm asla guvenmiyorlar.Ben kuzenlerimle cok ama cok samimiyim yanlarinda makul ölçüde giyinip soyunurdum bile çamaşır dışı tabi.Bizim beraber vakit geçirdiğimizi düşünüp kesin evleneceğimizi ima ederlerdi şaka gibi,Allah korusun kardeşim onlar benimYa az önce aynısını yazacaktım abartmayim deyip susmustum. Bu tür şeyler anormal karsilanmiyorsa insan cocugunu amcasına, teyzesine vs da gönderemez, kendisi de beraber gitmez diye. Cidden oluyormus yani
Geçen gördüm, ailenin biri daha önce aynı hastalıktan ölen çocuklarına rağmen bir daha çocuk yapmışlar. O da aynı hastalıktan mustarip. Daha bir de gen taraması, tüp bebek diyor kadın yukarda. O bilinç var mı bizde sizce scandal? Bence yok.SMA'ya bile test yaptırmıyorlar, halbuki SMA tespit edilebiliyor çocuk olmadan önce.
Neden ki sizin savunduğunuz şeyle direkt uyumluDeğişikmiş ne diyeyim
Akraba evliliğine inanmiyorum. Eşimin tarafında mesela inanmamayi gectim çok çok ayıp karşılanır. Komşu kızı ve oğlu bile garip karşılanır onlarda ama o ayrı mesele tabii
Yoo baya birbirini göre göre büyüyen ama evlenen kuzenler tanıyorum. Biz de mesela çok kopuk bi aileyiz baya görmediğimiz olur birbirimizi ama evlilik gibi bir durum hiç olmadı ailede. O biraz aile yapısıyla alakalı bi durum. Yıllardır görmediğm kuzenlerime de kardeşim demiyorum kimse kusura bakmasın evet evlilik düşünmem ama mesela tesettürlü biriyim erkek kuzenimin yanında da örtümü örterim yani yakın da hissetmiyorumBizim de akrabalik baglari kuvvetli degil diyorum okuyor musunuz? Hattaa bazilari yurtdisinda farkli farkli ulkedeler diyoorum.
Buna rağmen biz kardeş cocuklari birbirimizi gorduk illa ki taniyoruz.
En az 20 sene boyunca kardes cocuklarinin birbirini gormemesi normal bir şey degil nerede yasarsa yaşasin.
Bilinçli olarak cocuklari evlendirmek icin gostermeklerini dusunuyorum ben mesafeyle vs alakasi yok.
Evet eşim de balkan kökenli degil ama başka kökenli onlarda da öyle. Bizim değişik köken yok ama 85 yaşındaki dedelerim de inanmaz mesela.Biz Balkan kökenliyiz,akraba olmayı geçtim,komşu kızıyla bile evlenilmez.O derece yani.
Kader,kısmet derken?Memlekette kız,erkek mi yok başka?Siz heralde kader kısmet işlerine inanmiyorsunuz :)
Geçen gördüm, ailenin biri daha önce aynı hastalıktan ölen çocuklarına rağmen bir daha çocuk yapmışlar. O da aynı hastalıktan mustarip. Daha bir de gen taraması, tüp bebek diyor kadın yukarda. O bilinç var mı bizde sizce scandal? Bence yok.
Doktorların söylediklerini de paylaşıyorum. Belki benim tanıdıklarımda akrabalarımda problem olmadı ama problem olabilecek olanlarında çözümü varmış. Tüp bebek gibi vs.Hanımefendi doktor falansınız herhalde. Tüm dünya sizin sülaleyi örnek alsın evlensin kuzenleriyle. Nasılsa bir şey olmuyormuşyılların problemini 2 dakikada çözdü kadın kendi sülalesini göstererek. ay neyse gülmeyeceğim.
Evet öyle. Kimsenin size ne gözle ve nasıl baktığını bilemezsiniz. Hele ki bu devirde. Hala insanlara güvenebiliyorsanız birşey diyemeyeceğim. Ama akrabalar genelde ay akrabamın kızını alayım, oğluna vereyim yabancıya gitmesin derdinde. Akrabasıyla evlenip çok mutlu olan da var, Akrabasıyla evlenip cehennemi yaşayan da. Kişinin kendi kararına kalmış birşey. Ben sadece akraba evliliği yapanlara tü kaka yapılmasına kızıyorum. Ve illa her akraba evlilişi yapanın sağlıksız çocuklar doğuracağını düşünenlere kızıyorum.Evet böyle tanıdığım bir suru aile var kardeşlerinin evine kızlarını gondermiyorlar neden çünkü o evdeki erkek çocuklar ileride damat adayı aynende açıkça söylüyorlar, güvenmiyorlar. Çünkü dünyada insan kalmamışkabus gibi
Biz de 3 kardeş 2 kuzen her bulustugumuzda yatakları birleştirir 5 kişi boncuk gibi dizilir uyurduk. Tabii uyuyana kadar 3 saat sohbet eder, sürekli gülerdik falan. Kardeş gibi bir şey yaniAynen vallahi defalarca gördüm asla guvenmiyorlar.Ben kuzenlerimle cok ama cok samimiyim yanlarinda makul ölçüde giyinip soyunurdum bile çamaşır dışı tabi.Bizim beraber vakit geçirdiğimizi düşünüp kesin evleneceğimizi ima ederlerdi şaka gibi,Allah korusun kardeşim onlar benim
Kaderle ne alakası var ,akraba evliliği yapanlar daha çocukken kuzenlerine çevresine eş potansiyeli gözü ile bakıp koşullu büyüyorlar bunun adi kader değilSiz heralde kader kısmet işlerine inanmiyorsunuz :)
Ya tabiki risk var riski olmayan bir durum yok. Ama birazda kader kısmet işleri işte. Arkadaşın seçim tercihi varsa seçmesin ama yok ben aşık oldum diyorsa o da onun bileceği iş. Ama buraya yazabiliyorsa demek ki seçim şansı var.sma için başlandı evet.
akraba evliliğinin tek riski bu değil.
milyonlarca ihtimal var.
Yoo baya birbirini göre göre büyüyen ama evlenen kuzenler tanıyorum. Biz de mesela çok kopuk bi aileyiz baya görmediğimiz olur birbirimizi ama evlilik gibi bir durum hiç olmadı ailede. O biraz aile yapısıyla alakalı bi durum. Yıllardır görmediğm kuzenlerime de kardeşim demiyorum kimse kusura bakmasın evet evlilik düşünmem ama mesela tesettürlü biriyim erkek kuzenimin yanında da örtümü örterim yani yakın da hissetmiyorum
Valla asla akrabalarım bana o gözle bakmadi biz de bakmayız cok şükürDoktorların söylediklerini de paylaşıyorum. Belki benim tanıdıklarımda akrabalarımda problem olmadı ama problem olabilecek olanlarında çözümü varmış. Tüp bebek gibi vs.
Evet öyle. Kimsenin size ne gözle ve nasıl baktığını bilemezsiniz. Hele ki bu devirde. Hala insanlara güvenebiliyorsanız birşey diyemeyeceğim. Ama akrabalar genelde ay akrabamın kızını alayım, oğluna vereyim yabancıya gitmesin derdinde. Akrabasıyla evlenip çok mutlu olan da var, Akrabasıyla evlenip cehennemi yaşayan da. Kişinin kendi kararına kalmış birşey. Ben sadece akraba evliliği yapanlara tü kaka yapılmasına kızıyorum. Ve illa her akraba evlilişi yapanın sağlıksız çocuklar doğuracağını düşünenlere kızıyorum.
Akraba evliliğinin dezavantajı bir problem yaşandığında tüm aileye tüm sülaleye yansıması daha büyük problem yaşatıyor. Akraba olunca laf söz daha çok oluyor.
Olması gereken bu bence de.bizde de çok ayıptır, gerçi kimsenin aklına bile gelmez.
koskoca sülalede sadece 1 çift var akraba olan onlar da sıralamada 6. kuşaklar ve birinin babası ecnebi.
Biz Balkan kökenliyiz,akraba olmayı geçtim,komşu kızıyla bile evlenilmez.O derece yani.
Öyle tabi Ast. Ama bile bile ateşe yürümek oluyor akraba evliliğinden çocuk yapmak ya. Büyük haksızlık bence.yahu öyle de olsa bilincini geçtim her testi mükemmel olup down sendromlu doğan milyonlarca çocuk da var.
test yaptırdık, ideali seçtik diyip geçsen de %100 garantin yok
Ya tabiki risk var riski olmayan bir durum yok. Ama birazda kader kısmet işleri işte. Arkadaşın seçim tercihi varsa seçmesin ama yok ben aşık oldum diyorsa o da onun bileceği iş. Ama buraya yazabiliyorsa demek ki seçim şansı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?