• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba içi evlilik

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
Arkadaslar 6 7 aydır birini tanıyorum 2 aydır beraberiz bu kişinin abisi teyze kızıyla evli.Kendisinede halasının kızını istemişler ama kız istememiş..Maraşlı kendisi.Bana tuhaf geldi bu.Kuzenimi düşünüyorumda yani kardeş yarısı.İçim bi tuhaf oldu öğrenince..

Bazı şeyleri değerlendirirken kültürün etkisini de hesaba katmak gerekiyor. Bu da bahsettiğim tür durumlardan biri. Doğu'da Batı'ya nazaran daha normal karşılanıyor akraba evliliği. Bizim oralarda bu kadar anormal bakılmıyor kuzenlerin birbiriyle evlenmesine. Dayım kuzeniyle evli mesela.

Ama bazı toplumlarda kuzenler kardeş gibi iç içe büyüdüğünü için anormal geliyor haliyle.

Son düzenleme:
Sacmaa yaaa ne kuzeni..onlar canim cigerim yahuu..
Ben annemin kuzenlernin cocuklariyla bile canciger kuzu sarmasiyiz kuzen kuzen diyoruz :KK17:

Banada tuhaf geliyor akrabalik iliskileri cok soguk olur akraba evliligi yapanlarin en ufacik samimiyette kotu anlarlar

Ya bu biraz kultur meselesi.benim akrabalarimda bir dolu kardes cocuklari evliligi var.benim oz halam daha ben lisede tutturdu seni ogluma alcam diye.asla yanasmadim.simdi kuzenime bakiyorumda erkek kardesimin nrrdeyse kopyasi ve benim kardes yarim sayiliyor kendisi.igrenc birsey.

Bizim akrabalarda da var akraba evliligi yapan, mesela amcam kuzeniyle evli, 4 cocuklari var 3'ünde ciddi saglik problemleri var sakatlik vb. senelerdir hastane hastane dolastilar, cok uzulduler ama akraba evliliginin sonucu budur. Suanda anne tarafim tam bir kardes gibi asla kuzenlerime o gozle bakmam ama baba tarafi gercekten ayni odada bile durdurtmuyorlar benden buyuk erkek kuzenimle, bende akraba evliligine siddetle karsi olanlardanim, cunku gercekten uzuntusu mutlulugundan fazla.

Bizim akrabalarda da var akraba evliligi yapan, mesela amcam kuzeniyle evli, 4 cocuklari var 3'ünde ciddi saglik problemleri var sakatlik vb. senelerdir hastane hastane dolastilar, cok uzulduler ama akraba evliliginin sonucu budur. Suanda anne tarafim tam bir kardes gibi asla kuzenlerime o gozle bakmam ama baba tarafi gercekten ayni odada bile durdurtmuyorlar benden buyuk erkek kuzenimle, bende akraba evliligine siddetle karsi olanlardanim, cunku gercekten uzuntusu mutlulugundan fazla.
Akraba evliliğine birde 4 çocuk ha? Sakat olduklarını bile bile de devam etmişler yapmaya..Allah akıl fikir versin inşallah,cehalet ne zor şey..Pes valla...

Akrabağa evliliğınde bir iğrençlik ve iticilik göremiyorum ben. Kardeş yarısı diye birşeyde yok mantıken düşünürseniz. Ya kardeşimdir ya da değildir, bunun yarısı olmaz. Ya annemin ya da babamın çocuğu olacakki kardeşim olsun. Benim annemden babamdan mı olmalarda kardeş veya kardeş yarısı oluyorlar?

Benim annemle babam kuzenler. Anneannemle dedem kuzenler. Babaannemle dedem (annemin babası) kardeşler birde üstüne. Halalarımda da kuzenleriyle evli olanlar var. Bende kuzenimle evleneceğim inşallah ve hepimizde turp gibiyiz, hastalığımızda yok çok şükür.

İğrenç olan ne var hani?

Akrabağa evliliğınde bir iğrençlik ve iticilik göremiyorum ben. Kardeş yarısı diye birşeyde yok mantıken düşünürseniz. Ya kardeşimdir ya da değildir, bunun yarısı olmaz. Ya annemin ya da babamın çocuğu olacakki kardeşim olsun. Benim annemden babamdan mı olmalarda kardeş veya kardeş yarısı oluyorlar?

Benim annemle babam kuzenler. Anneannemle dedem kuzenler. Babaannemle dedem (annemin babası) kardeşler birde üstüne. Halalarımda da kuzenleriyle evli olanlar var. Bende kuzenimle evleneceğim inşallah ve hepimizde turp gibiyiz, hastalığımızda yok çok şükür.

İğrenç olan ne var hani?
Arkadaşım akraba evliliğinde 4 çocuktan sadece biri sağlıklı olur.
Biri hasta, 2 si taşıyıcı olur.

Buradaki hastalık sadece zihinsel veya bedensel değildir. Genetik hastalıklar, tam gelişmemiş çocuklar, 5 yerine 6 parmağı olan çocuklar, kan hastalıkları birsürü şey.

Insan vücudunda 46 kromozom var 23 çift. 23 anneden 23 babadan gelir. 2tanesi cinseyeti belirler. Kız, erkek yada cinsiyetsiz ( kadın görünümlü erkek, erkek görünümlü kadın yada hiç cinsiyet)
Geri kalan fenotipi ve genotipi belirler.

Fenotip dışgörünüş fiziksel özellikler
Geno genetik özellikler

İşte tam burda genoda sorun var. Çünkü aynı gen geliyo işte orda hastalık oluşuyo.

Kardeşin yarısı olur sağlıklı bi ortamda büyüyen bi bireyin kardeşin yarısı olur.

Normal insanın midesi kaldırmaz.

Benim sülalemde akraba evliliği yok hatta komşuyla bile evlenilmez. Akraba evliliği benim gözümde ensesttir başka bişey değil.

Ha unuttum. Annemin kuzenleri benim kuzenlerimle evliler. Amcamda kuzeninin kızıyla evli.
Arkadaşım akraba evliliğinde 4 çocuktan sadece biri sağlıklı olur.
Biri hasta, 2 si taşıyıcı olur.

Buradaki hastalık sadece zihinsel veya bedensel değildir. Genetik hastalıklar, tam gelişmemiş çocuklar, 5 yerine 6 parmağı olan çocuklar, kan hastalıkları birsürü şey.

Insan vücudunda 46 kromozom var 23 çift. 23 anneden 23 babadan gelir. 2tanesi cinseyeti belirler. Kız, erkek yada cinsiyetsiz ( kadın görünümlü erkek, erkek görünümlü kadın yada hiç cinsiyet)
Geri kalan fenotipi ve genotipi belirler.

Fenotip dışgörünüş fiziksel özellikler
Geno genetik özellikler

İşte tam burda genoda sorun var. Çünkü aynı gen geliyo işte orda hastalık oluşuyo.

Kardeşin yarısı olur sağlıklı bi ortamda büyüyen bi bireyin kardeşin yarısı olur.

Normal insanın midesi kaldırmaz.

Benim sülalemde akraba evliliği yok hatta komşuyla bile evlenilmez. Akraba evliliği benim gözümde ensesttir başka bişey değil.

Ben kuzenlerimle uzağım. Ayrı ülkelerdeyiz zaten. Kardeş gibiyi bırakın, yabancı gibiler bana. Tanımadığım, hiç görmediğim kuzenlerim bile var, yolda görsem tanımam. Aynı ortamda büyümediğim için hiç yakınlığımız yok, konuşmayız bile kuzenlerimle.

Normal insanın midesi kaldırmaz demişsiniz. Ben normal değilmiyim size göre? Normallik nasıl ve neye göre belirleniyor? Kriterleri mi var normalliğin arkadaşım? Bu cümleyi kurma sebebinizi anlayamadım, anlatırsanız sevinirim. Hem bana hem de sülaleme laf gelmiş oldu ve bir cevap isterim sizden. Şimdiden teşekkürler.

Sizin görüşünüz size, benim görüşüm kendime. Saygı duyarım çünkü örneğin, bir İstanbulluyla bir Sivaslıyı bir tutamazsınız akraba evliliği konusunda. Farklı illerin farklı kültürleri vardır, bunu sizde biliyorsunuzdur.

Herkes görüşlerini paylaştı ve bende kendi görüşümü paylaştım bu konu hakkında. Size göre ensest, bana göre güzel.

Bilgilendirdiğiniz içinde teşekkür ederim.

Ha unuttum. Annemin kuzenleri benim kuzenlerimle evliler. Amcamda kuzeninin kızıyla evli.

Ben kuzenlerimle uzağım. Ayrı ülkelerdeyiz zaten. Kardeş gibiyi bırakın, yabancı gibiler bana. Tanımadığım, hiç görmediğim kuzenlerim bile var, yolda görsem tanımam. Aynı ortamda büyümediğim için hiç yakınlığımız yok, konuşmayız bile kuzenlerimle.

Normal insanın midesi kaldırmaz demişsiniz. Ben normal değilmiyim size göre? Normallik nasıl ve neye göre belirleniyor? Kriterleri mi var normalliğin arkadaşım? Bu cümleyi kurma sebebinizi anlayamadım, anlatırsanız sevinirim. Hem bana hem de sülaleme laf gelmiş oldu ve bir cevap isterim sizden. Şimdiden teşekkürler.

Sizin görüşünüz size, benim görüşüm kendime. Saygı duyarım çünkü örneğin, bir İstanbulluyla bir Sivaslıyı bir tutamazsınız akraba evliliği konusunda. Farklı illerin farklı kültürleri vardır, bunu sizde biliyorsunuzdur.

Herkes görüşlerini paylaştı ve bende kendi görüşümü paylaştım bu konu hakkında. Size göre ensest, bana göre güzel.

Bilgilendirdiğiniz içinde teşekkür ederim.

Uzak olmanız kuzeniniz olduğunu değiştirmez.
Tanımıyo olmanızda.

Kültürel farklılıklar vardır tabiki. Ama artık herkes okula gidiyo ve bu ortaokulda öğretiliyor ben ozaman öğrenmiştim tam anlamıyla neolduğunu.

Ailede bunu bi kişi başlatır diğerleri devam eder çünkü bu yapılmış, denenmiş normal bişeydir. Ama hiç mi bi kişide karşı çıkmaz bunu hep merak etmişimdir.

Normal insan akrabayla olmaz olarak yetiştirilir. Onun akraba olduğu size göre kuzen bana göre kardeşten farksız olduğu gibi yetiştirilir. Hiçkimsede katdeşiyle aynı yatağı paylaşmak istemez mide kaldırmayan kısmı burası.

Rica ederim.

Uzak olmanız kuzeniniz olduğunu değiştirmez.
Tanımıyo olmanızda.

Kültürel farklılıklar vardır tabiki. Ama artık herkes okula gidiyo ve bu ortaokulda öğretiliyor ben ozaman öğrenmiştim tam anlamıyla neolduğunu.

Ailede bunu bi kişi başlatır diğerleri devam eder çünkü bu yapılmış, denenmiş normal bişeydir. Ama hiç mi bi kişide karşı çıkmaz bunu hep merak etmişimdir.

Normal insan akrabayla olmaz olarak yetiştirilir. Onun akraba olduğu size göre kuzen bana göre kardeşten farksız olduğu gibi yetiştirilir. Hiçkimsede katdeşiyle aynı yatağı paylaşmak istemez mide kaldırmayan kısmı burası.

Rica ederim.

Size okulda akraba evliliği yapılmamalı diye bir ders mi verdiler acaba çok merak ediyorum.

Karşı çıkılacak birşey göremiyorum ben. Nerelisiniz çok merak ettim açıkcası.

Soruma geçerli bir cevap veremediniz. Türkiyenin yarısından çoğu normal değil o zaman bir siz 'normal'siniz. Kuzenin kardeş olduğunu ögreten bir ortamı ben 'normal' bir ortam olarak görmüyorum. 'Normal' olmayan bence bu.

Kardeşlerimiz sadece kendi anne ve babamızdan olma insanlardır. Bunu bildiğinizi düşünüyorum.

Bu arada Müslüman mısınız? Bu konuyla ilgili bu sorum. Cevap vermeyebilirsiniz bu soruma.

Size okulda akraba evliliği yapılmamalı diye bir ders mi verdiler acaba çok merak ediyorum.

Karşı çıkılacak birşey göremiyorum ben. Nerelisiniz çok merak ettim açıkcası.

Soruma geçerli bir cevap veremediniz. Türkiyenin yarısından çoğu normal değil o zaman bir siz 'normal'siniz. Kuzenin kardeş olduğunu ögreten bir ortamı ben 'normal' bir ortam olarak görmüyorum. 'Normal' olmayan bence bu.

Kardeşlerimiz sadece kendi anne ve babamızdan olma insanlardır. Bunu bildiğinizi düşünüyorum.

Bu arada Müslüman mısınız? Bu konuyla ilgili bu sorum. Cevap vermeyebilirsiniz bu soruma.

Türküm ve müslümanım. Baba izmir anne tekirdağ.

Akraba evliliği yapılmamalı diye ders vermediler konu anlattılar fen dersinde bu ortaokuldaydı.

Lisede de biyoloji dersinde anlattılar.

Hatta biara ciddi kafaya takmış acaba kanseri yada benzeri hastalıkları akraba evlilikleri sebep mi oluyo diye ciddi araştırmalar yapmıştım.

Hem bilim hem dini açıdan araştırdım.
Akraba evliliği yapılabilir deniyo araştırırsanız dinende uygun değil.

Halayla amcayla dayıyla evlenme yazıyo ve orda da zayıf ve çelimsiz olur diyo
Kuzenle evlenincede oluyosa ve anaları babalarıyla evlenemezsen onlada evlenenezsin çok basit ni mantık.

Türküm ve müslümanım. Baba izmir anne tekirdağ.

Akraba evliliği yapılmamalı diye ders vermediler konu anlattılar fen dersinde bu ortaokuldaydı.

Lisede de biyoloji dersinde anlattılar.

Hatta biara ciddi kafaya takmış acaba kanseri yada benzeri hastalıkları akraba evlilikleri sebep mi oluyo diye ciddi araştırmalar yapmıştım.

Hem bilim hem dini açıdan araştırdım.
Akraba evliliği yapılabilir deniyo araştırırsanız dinende uygun değil.

Halayla amcayla dayıyla evlenme yazıyo ve orda da zayıf ve çelimsiz olur diyo
Kuzenle evlenincede oluyosa ve anaları babalarıyla evlenemezsen onlada evlenenezsin çok basit ni mantık.

Bende Türküm ve Müslümanım ama Sivaslıyım, aslen de Malatyalıyım. Düşünge farklılığının sebebi şimdi ortaya çıktı işte.

Dinen uygundur. Dayıyla, amcayla, kardeşle ve yiğenlerle evlilik uygun değildir. Kuzenle uygundur. Siz kendi kafanızda bir mantık üretmişsiniz. Düşüngleriniz dinen doğru değil.

Peygamberimizin hanımlarından Zeyneb binti Cahş halasının kızıydı mesela. Ayrıca kendi kızı Hz. Fatıma'yı amcası oğlu Hz. Ali ile evlendirmişti. Bilginize.

Bazi kulturler de cok normal karşılanıyor, kuzen olmasa da akraba evliligi istenen ozellikle tercih edilen bir durum(yabancıya gitmeme, mal paylaşımı gibi mevzular bunu destekliyor) benim gördüğüm karadeniz ve doguda cok fazla yaygin. Tabi düşünce yapilari zaten bu oldugu icin farkli cins çocuklar birlikte buyumuyor, dolayısıyla kardes gibi terimini anlayamamalari gayet normal, o bag oluşmuyor cunku.

Kendi sonra yetisme tarzim ve kisisel düşüncelerim ise kuzenlerimle kardes olmamdir. Ha bizde sadece akraba degil komsu kizini istemek bile ailelerin arasini acan bir sebeptir, birlikte büyüdüğün insana nasil yan gözle bakarsin düşüncesiyle. Eskiden kesinlikle benim de katıldığım bir dusunceydi komsu olayi, ama sanirim bu konuda dusuncelerim esneklik gostermeye basladi. Ama akraba ozellikle kuzen olayini midem kaldırmıyor, kaldirmayacak da.

Not: 10 yildir bircok akraba evliliginin bulundugu bir aile de gelinim hatta nadir yabancilardanim(akraba ya da hemseri olmadigim icin)

Back
X