• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba içi evlilik

Ben yeterince okuyorum sen dert etme sana tavsiyem okuduklarini biraz gözden gecir ensestlik nikahi düsmeyen yakin akrabalarin gayriahlaki iliskisidir,size göre kuzen kardes olabilir ama bu onlara nikah düsmeyecegi anlamina gelmez

Eger dinen nikah dusmesinden sozediyorsaniz dini olarak 12 yasinda yeni regl olmus bir kizla 80 lik adama da nikah duser ama bu dogru bir evlilik olur mu sizce, ahlaki midir? Eger evet diyorsaniz bu konulari konusmak bile anlamsiz sizinle. Bizim bireysel ve toplumsal ahlaki degerlerimiz sadece dini cercevelere mi bagli?
1500 sene oncesinin toplumsal kosullariyla bugunkuleri kiyaslarsaniz zaten bastan hataya dumus olursunuz, o zamanlar gayet normal karsilanan cokesliligi de normal karsiliyor musunuz mesela? Siz de gayet iyi biliyorsunuz da toplumda cok yaygin oldugu icin kabul edemiyorsunuz aslinda... bilimsel arastirmalar akraba evliliklerinde sakat dogum ihtimalinin normal evliliklere göre 2 kat daha yaygin oldugunu gosteriyor, siz hala benim ailemde yok diye savunuyorsunuz. Ben de sigara iciyorum akciger kanseri degilim, siz de icin kanser olmazsiniz desem cahil dersiniz ama değil mi?

Çok ayıp. Bu tip evlilikleri ensest olarak adlandırdığınıza göre bunu yazmak istemezdim ama siz müslüman olmamalısınız. Farklı bir dindenseniz zaten müslümanların tercihlerini tartışmak size düşmez. Nasıl böyle bir şey yazabiliyorsunuz?

Benim dini inancimla bunun ne ilgisi var simdi? Asil dinsiz olanlar tum ahlaki degerlerden yoksun degil miydi sizlere gore? Bu durumda abi kardes kuzen dinlemeden canlarinin cektigiyle yatmalari gerekmez mi? Ne de olsa ahlak sadece dini inanci olanlara ozgu saniyorsunuz ya... Ama siz olayin dini boyutu disinda bir de toplumsal, bilimsel ve ahlaki boyutu var dedim diye musluman olmadigima karar verdiniz, bilim ve ahlak islama bu kadar ters mi? Neyse dini konular konusmak yasak o yuzden uzatmayacagim. Sadece bakis aciniz cok ilginc geldi...

Tum mesajlarimi tek tek okuyun ensest sadece bu mesajda geçiyor o da birine cevaben alinti bir tanim. Yani bu tanimi ben yapmadim, ensestin sozlukteki karsiligini kopy paste yaptim. Kuzen evliligi ensest midir degil midir bu tanima gore siz karar verin.

Canım bunlar gönül işleri. Gerekliliği tartışılmamalı, yani kimse kimseyi zorla evlendirmiyor. Birbirini seven iki kuzen sırf kuzenler diye evlenmesinler mi mesela?
gönül nasıl kuzene nasıl kayıyor onuda anlamış değilimde her neyse.benim kızdığım nokta aslında ailelerin yönlendirmesi küçükken bunu aşılaması.benim yanımda eşimin 6 yaşındaki erkek yiğenine kayınvalidem ,oğlum 4 yaşındandaki diğer torununu göstererek oğlum sana azrayı alalımmı dedi.çocukta güldü.eee sen söyle normalmi bu durum.

Eger dinen nikah dusmesinden sozediyorsaniz dini olarak 12 yasinda yeni regl olmus bir kizla 80 lik adama da nikah duser ama bu dogru bir evlilik olur mu sizce, ahlaki midir? Eger evet diyorsaniz bu konulari konusmak bile anlamsiz sizinle. Bizim bireysel ve toplumsal ahlaki degerlerimiz sadece dini cercevelere mi bagli?
1500 sene oncesinin toplumsal kosullariyla bugunkuleri kiyaslarsaniz zaten bastan hataya dumus olursunuz, o zamanlar gayet normal karsilanan cokesliligi de normal karsiliyor musunuz mesela? Siz de gayet iyi biliyorsunuz da toplumda cok yaygin oldugu icin kabul edemiyorsunuz aslinda... bilimsel arastirmalar akraba evliliklerinde sakat dogum ihtimalinin normal evliliklere göre 2 kat daha yaygin oldugunu gosteriyor, siz hala benim ailemde yok diye savunuyorsunuz. Ben de sigara iciyorum akciger kanseri degilim, siz de icin kanser olmazsiniz desem cahil dersiniz ama değil mi?
Nasılda çarpıtıyorsunuz inanamıyorum. Verdiğiniz örneğe bakarmısınız? Nikahın düşer "Tedbirli ol, kendini koru." demektir. Her nikah düşen adamla evlen demek değildir. 12 yaşındaki kız 80 yaşındaki adamla evlenmek ister mi? Peki Allah bir insanın rızası dışındaki bir şeyin yapılmasını onaylar mı? Nasıl bir mantığınız var sizin? Siz insanların yaptığı hataları İslam' a mal edenlerdensiniz. Yanlış şeyler bunlar.

Verdigin örnek cok sacma olmus cunku 12 yasinda bir sabinin 80 yasinda bir insana ask beslemesi imkansiz sen konuyu sanki kuzenleri silah zoruyla evlendiriyorlarmis gibi bir duruma getirdin Tekrar ediyorum arada ask varsa hic bir sakinca göremiyorum ben kaldi ki herkesin saglikli evlatlar getireceginin garantisi yok siz aradaki %1lik farktan kaciyorsunuz ama kaderinizden ve imtihaninizdan kacamazsiniz

Benim 20 yaşında tanıştığım kuzenim de oldu, yine tanıştığımız andan itibaren kardeş gibiydik. Evet 'teknik olarak' kardeş değiliz ama birbirimizi kardeş gibi görüyor olabiliriz. Hatta kuzenimiz olmayan insanları da kardeş gibi görüyor ve herhangi bir ilişki kurmuyor olabiliriz.

Belli ki bu yetiştirilme ile alâkalı bir şey. Akraba evliliğine pozitif bakan ailelerde çocuklar 'birbirine nikâh düşen', yarın-bir gün evlenebilecek insanlar gözüyle görülüp samimi olmalarının önüne geçiliyor demek ki.

Benim asla anlamadığım ve kabul edemeyeceğim bir şey. Genetik riskler ortada; dileyen yine evlenebilir tabii ki. Fakat resesif gen nedir, bir yerde ortaya çıkabilir mi diye sormadan, gözü kapalı evlenilmemeli diye düşünüyorum.

Benim dini inancimla bunun ne ilgisi var simdi? Müslüman bir insan baba ve kız evladı arasındaki cinsel ilişkiyi kuzenler arasındaki ilişkiyle bir tutamaz. Asil dinsiz olanlar tum ahlaki degerlerden yoksun degil miydi sizlere gore? Ne kadar ön yargılı ve saldırgansınız. Ateist bir insanda son derece ahlaklı olabilir ademoğlu neticede, inkar etseler de biz aynı soydan geliyoruz. Bu durumda abi kardes kuzen dinlemeden canlarinin cektigiyle yatmalari gerekmez mi? İkisi aynı şey değil. Biz müslümanlar olarak Allah' ın koyduğu sınırlara göre yaşıyoruz. Bizim sınırlarımıza göre kardeşler arasındaki ilişkiyle kuzenler arasındaki ilişki bir değildir. Bu bizi ilgilendirir. Sizi ilgilendirmez. Siz kendi inanç sisteminizi sorgulayın. Ne de olsa ahlak sadece dini inanci olanlara ozgu saniyorsunuz ya... Bunu zanneden sizsiniz. Çok saygısızsınız, evli kuzenler ensest öyle mi? Ama siz olayin dini boyutu disinda bir de toplumsal, bilimsel ve ahlaki boyutu var dedim diye musluman olmadigima karar verdiniz, bilim ve ahlak islama bu kadar ters mi? Bana bilimden bahsetmeyin hanımefendi. hayvanlar aleminin neredeyse tümü ensesttir. Sizin gibiler doğaya çok saygı duyuyorlar ya o zaman ana, baba, kardeş tanımamanız lazım. Neyse dini konular konusmak yasak o yuzden uzatmayacagim. Sadece bakis aciniz cok ilginc geldi...

Tum mesajlarimi tek tek okuyun ensest sadece bu mesajda geçiyor o da birine cevaben alinti bir tanim. Yani bu tanimi ben yapmadim, ensestin sozlukteki karsiligini kopy paste yaptim. Kuzen evliligi ensest midir degil midir bu tanima gore siz karar verin.

PC: Literatür olarak Wikipedi yi kulanmanız başlı başına rezalet.

Nasılda çarpıtıyorsunuz inanamıyorum. Verdiğiniz örneğe bakarmısınız? Nikahın düşer "Tedbirli ol, kendini koru." demektir. Her nikah düşen adamla evlen demek değildir. 12 yaşındaki kız 80 yaşındaki adamla evlenmek ister mi? Peki Allah bir insanın rızası dışındaki bir şeyin yapılmasını onaylar mı? Nasıl bir mantığınız var sizin? Siz insanların yaptığı hataları İslam' a mal edenlerdensiniz. Yanlış şeyler bunlar.

Verdigin örnek cok sacma olmus cunku 12 yasinda bir sabinin 80 yasinda bir insana ask beslemesi imkansiz sen konuyu sanki kuzenleri silah zoruyla evlendiriyorlarmis gibi bir duruma getirdin Tekrar ediyorum arada ask varsa hic bir sakinca göremiyorum ben kaldi ki herkesin saglikli evlatlar getireceginin garantisi yok siz aradaki %1lik farktan kaciyorsunuz ama kaderinizden ve imtihaninizdan kacamazsiniz

Eger daha 4 yasinda seni bununla evlendirecegiz diye buyuturseniz kuzenine de babasi yasinda adama da razi edersiniz bir çocuğu, hatta adini ask zannetmesini de sağlayabilirsiniz, birsuru arkadas vermis ornegini, daha cocukken kafasina isleniyor yavrularin, onlar da bunu kaderleri gibi görüyorlar...
Daha once de dedigim gibi ister kuzeninizle evlenin ister amcanizla, bu beni ilgilendirmez ama bunu normal bir seymis gibi sunmaniz, daha kotusu benim ailemde herkes evlendi kimse sakat degil diyerek bilimsel gercekleri hicbir dayanagi olmayan orneklerle reddetmeniz kabul edilemez.
siddetle "halam geldi" filmini izlemenizi oneriyorum. Belki oturup izlemek okumaktan daha etkili olur....

Arkadaslar 6 7 aydır birini tanıyorum 2 aydır beraberiz bu kişinin abisi teyze kızıyla evli.Kendisinede halasının kızını istemişler ama kız istememiş..Maraşlı kendisi.Bana tuhaf geldi bu.Kuzenimi düşünüyorumda yani kardeş yarısı.İçim bi tuhaf oldu öğrenince..

Bizde de kuzen evliliği çok yaygın. Kürtüz. kuzen uzaktan kuzen şeklinde birbiri ile bağlantılı şekilde ille akraba ile evleniliyor çoğunlukla. Benim yaşıtlarımın çoğu da böyle evlendi. Dışarı kız pek verilmez. Çok normal geliyor onlara.
Ama bence kardeş çocuğu çok yakın akraba evlenilmemeli. Uzaktan akraba olabilir belki.
Benim babam da çok karşıdır böyle şeylere o yüzden dışardan evlenmiş. Bunu bildikleri halde 3 tane kuzenim benimle evlenmek istedi karşı çıktık.
Eğer adetleri ağır gelecekse bence evlenme onlarda böyle maalesef...

PC: Literatür olarak Wikipedi yi kulanmanız başlı başına rezalet.

Isterseniz bilimsel makalelerden alinti yapayim ama burda okuyan kac kisi latince terimleri anlayacaktir ki. Alinti yaptigim mesajimda da yazmistim bilimsel makaleler okuyun ama daha anlasilir bir dil iaterseniz 5 dakika bakin diye.
diger konularda gercekten isi dini boyuta tasimak istemedigim icin cevap vermiyorum sanki kuranda gidin amcaoglunuzla evlenin yaziyormus gibi savunuyorsunuz. Evet nikah duser, 1 erkege 4 kadina da nikah duser ama bunlar o gunun toplumsal duzenine gore gerekliydi. Bugun hala gerek var diyorsani devam edin dunyada baska kimse kalmamis gibi kuzenlerinizle evlenmeye.

Eger daha 4 yasinda seni bununla evlendirecegiz diye buyuturseniz kuzenine de babasi yasinda adama da razi edersiniz bir çocuğu, hatta adini ask zannetmesini de sağlayabilirsiniz, birsuru arkadas vermis ornegini, daha cocukken kafasina isleniyor yavrularin, onlar da bunu kaderleri gibi görüyorlar...
Daha once de dedigim gibi ister kuzeninizle evlenin ister amcanizla, bu beni ilgilendirmez ama bunu normal bir seymis gibi sunmaniz, daha kotusu benim ailemde herkes evlendi kimse sakat degil diyerek bilimsel gercekleri hicbir dayanagi olmayan orneklerle reddetmeniz kabul edilemez.
siddetle "halam geldi" filmini izlemenizi oneriyorum. Belki oturup izlemek okumaktan daha etkili olur....

Size göre ülkemizde akraba evliliği yapmış tüm insanlar ensest ve sapık öyle mi yani?

kuzen evliliğine karşıyım ama sırf sağlık dolayısıyla.
Dinimizde bu meşrudur.
Nikah düşer kuzenlere..Ensest ilişki kavramına girmez.
Bir de yetiştirilişle ilgli bu durum.

Isterseniz bilimsel makalelerden alinti yapayim ama burda okuyan kac kisi latince terimleri anlayacaktir ki. Alinti yaptigim mesajimda da yazmistim bilimsel makaleler okuyun ama daha anlasilir bir dil iaterseniz 5 dakika bakin diye.
Öyle mi? Ben anlarım Latince den sağlam bir alıntı yapta bir okuyayım.

Akraba evliliğine karşı olmak başka akraba evliliği yapan insanlara sapık ensest demek başka. Bu zihniyetteki insanlara bu hakaretleri aynen iade ediyorum.

Bu mesajinizdan sonra oncekilere vakit ayirip cevap verdigim icin kendime kizdim, keske bu seviyede biriyle muhattap olmasaydim....
Hayatimda aramda kanbagi olan kimseyle sevismedigim, sevismeyi aklima bile getirmedigim icin hakaretlerinizi ciddiye almiyorum :)

Akraba evliliğine karşı olmak başka akraba evliliği yapan insanlara sapık ensest demek başka. Bu zihniyetteki insanlara bu hakaretleri aynen iade ediyorum.
Cahille múnakasaya girme,ben hic yenemedim. Gazali ne gúzel demis bosver onlar anlamak istedikleri gibi anlasin ve yasasınlar bilgi küpçükleri:)

Bu mesajinizdan sonra oncekilere vakit ayirip cevap verdigim icin kendime kizdim. Hayatimda aramda kanbagi olan kimseyle sevismedigim, sevismeyi aklima bile getirmedigim icin hakaretlerinizi ciddiye almiyorum :)

Beğenmediğiniz müslümanlar sizin inanç sisteminize saldırmıyor ve sizi sapıklıkla suçlamıyorlar. Keşke beğenmediğiniz insanlar kadar saygılı ve hoşgörülü olabilseydiniz. Benimle sizden sağlam bir literatür istedikten sonra muhatap olmamaya karar vermenizde çok ilginç. Yazdıklarınızı size çok yakıştırdım. Ne tür bir hayat felsefeniz olduğunu insanlarınızı hakir görerek göstermiş oldunuz. Belaltına vurmayacak kadar insan onuruna değer veren birisi olduğum için sizin zihniyetinizdeki insanların kimlerle seviştiklerine girmiyorum.

Back
X